Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
nekem most egy 5-15v-ig szabályozható van és a diodák után van 100µF kondi meg a kimeneten 100nF de zúg.....
Szia!
Én az adómat egy egyszerű lm317-es szabályozható tápról hajtom, egyáltalán nem zúg. rendesen le van árnyékolva?
Sziasztok! Van 1kicsi 0.5W FM adóm de nem szeretném elemről működtetni! Helyete építenék hozzá tápot de amikkel eddig probálkoztam mind "zúgtak". Ti melyik tápot javasolnátok az adóhoz?
Szia
75-150MHZ-n ad, végfok nélkül a hatótáv nekem 20 méterre sikeredett teljesen tiszta hangminőséggel és 50 méterig még szólt de ott már sustrogott, de érdekes hogy lakásban (vasbeton falakkal) mindenhol tisztán szól. az antenna a leírásban 75 cm- es vezetékdarab leírás
Üdv! Nézegettem itt a hozzászólásokat (röhögök) bocsi de 20E forcsi az mocsok sok!!! Én 2-3 éve bolondultam a témáért akkor le is ugrottam a Flashbe és vettem egy kit-et azthiszem 500 Ft-ért AJÁNDÉK MIKROFONNAL!!! Na én ezt belőttem rendesen 9 Voltrol járt picit húztam rajta és kapta a 12V-ot SeXi kis elemröl és jöhet is a Poén!! I. Próba anyuci szereti a "sláger rádiót" Krisztián nem annyira
gyorsan az szólt amit én akartam itt még mikrofon a hangszóró elé elv ment! Aztán eggyik kedves barátommal megoldottuk szépen a Jack es bemenetet! Na ugye jöhet a nagy TESZT! Mp3as Discman a zsebbe (megjegyezném, hogy a Panasonic dismanal ment a legjobban) és irány a sarki kisbolt ahol mindig a helyi rádió szól egy próba szerencse szinten kipróbáltuk, hogy hány ház kell, hogy az én kedvenc zeném szoljon a "BÓT"-ba hát igen 5 ház virult is a fejünk mikor bent a boltban az szolt amit mi akartunk! Szép idők voltak bocsi mindenkitöl csak rámtört a nosztalgia/emlék roham! Egyébként jo kis dolog! Ha valaki épített véletlen egy olyan 10W körülit keresen meg Privátba köszi
Adatlap 70-150 MHz-et ír.
Van ehhez vevő is? Mármint Maximos IC-vel...
Szia k.mate,
tényleg jónak tűnik... milyen frekin ad, és így végfok nélkül mennyi a hatótáv? Milyen antennát csináltál hozzá? TaTa
Sziasztok!
Megépítettem ezt az FM adót és működik is rendesen, de szeretnék hozzá építeni egy végfokot. A google-ba nem találtam semmit. Kb. 5 km hatótávra kéne. Előre is köszi.
Hali!
Megépítettem h482871 által ajánlott FM adó számítógéphez című kapcsolást (második oldal, vagy : http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_984.html?pcount=0&pg=1 ). A probléma csak az, hogy amikor rákapcsolom a tápra(12V-nyi laposelem), akkor világít a LED egy darabig(1-10sec), aztán elkezd villogni(1-2sec), majd kialszik. Hol ronthattam el nem tudjátok? Egyébként már sikerült 2* kezdeni vele valamit; 104,3 és 106,3 MHz-n ha nyúlkáltam az antennához, akkor nyöszörgött a rádió(pedig a kis led nem is égett). Remélem tudtok segíteni, mert ajándéknak lenne Ha így nem megy tudok küldeni képet is, bár ahogy lnézem, ti nagyon vágjátok a témát. Remélem egyszer én is vágom majd!Üdv
Sziasztok!
Nem tudjátok véletlenül, hogy ha megépítem ezt a poloskát, akkor kell-e még hozzá kötni valami erősítőt, zajszűrőt vagy ilyesmit, hogy jól működjön?
Üdv!
Az én MP3 lejátszómat be lehet állítani japán formátumra ahol 76MHz-től kb 95 ig használnak, hogyha én 80 körülire állítom akkor mi történik? Akkor kit zavarnék? és ki más hallana?
Van egy "dipol antenna" című topic
itt a HE-n nézz körül ott
A nyitott dipol két varázsvessző
![]() Nincs összekötve a "teteje"
Találtam egy tranzisztorossat: 400mW
http://www.elektronika.iweb.hu/keret.cgi?/400mwfmtx.html Milyen az a nyitott dipól? Tudok ojat készíteni? Üdv.: Müszi
Bocs elszámoltam magam legyen inkább 200 menet
Hello mindenki!
Arra lennék kiváncsi, hogy hol lehet utánna nézni annak, hogy a különböző teljesítmények milyen távolságokra jó? A modellező sávokon is van teljesítmény korlát?1-2km-es távolsághoz mekkora teljesítmény kell?Sugározhatok én ilyen távolságra? Az adó által leadott teljesítményt hogy kell értelmezni?Hol kell mérni? A frekvenciák hogy vannak kiosztva 0Hz-től xxxMHz-ig!? Ha pl. én építek egy oszcillátort mondjuk 27MHz-re és azt a jelet rákötöm egy hozzávaló antennára akkor az kisugároz?Ezért büntetnek? Húúúha!!!Asszem kicsit sok lett a kérdés!
Hello!
Gettobike valószinüleg elnézte a 100uH helyett 100nH-nek. A 100uH tekercset bármelyik alkatrészboltban meg tudod venni de saját magad is el tudod készíteni ha fogsz egy 1K-s ellenállást és rátekersz 80 menetet 0.1mm-es zománcozott rézhuzalból a végeit ráforrasztod az ellenállás lábaira.
Hello. Jónak tűnik, de igazi csodát (ami aztán tényleg nem mászik el még 0.01 MHz-et sem) csak frekvencia szintézeres megoldásoktól várj! L1-et ugyan megveheted boltba, 100uH árulnak, de tuti hogy nemfog vele működni a kapcsolás. Mivel ezzel állítod a frekvenciát ezért ezt elkell készíteni rendesen.
Idézet: „Az L1 tekercs 4 menet 7 mm-es átmérőre, 0,3-0,5 mm-es rézhuzalból.”
http://www.elektronika.iweb.hu/keret.cgi?/05wfmtx.html
Szerintetek érdemes ezt az adót megépíteni? Azt írja stabil a frekije. Honnan szerezhetem be kész alkatrészként a 100uH tekercset?
Helló! Azt kérdezném tőletek hogy nem-e tud vki vhol egy olyan leírást mely teljesen bevezeti a kezdőket a rádió adó építésbe? Jólenne ha net-en lenne vmilyen leírás de nemigazán találok... Ha vki esetleg tud ilyet leírást/jó lenne ha magyarul lenne, de ha angol az se baj/ attól kérnék ide egy linket! Előre is köszönöm válaszotokat!
Sziasztok!
Nem tom volt e már de van egy üzlet ahhol kitben meg lehet vásárolni az FM-mikrofont: www.elektrokontha.hu üdv.
Nem kell hozzá különösebb átalakító, csak ha elektrét mikrofon van a kapcsolásban, akkor el kell hagynod azt az ellenállást, ami a mikrofont közvetlen felhúzza a +tápra. Ja, és viszonylag kis hangerőre állítsd be a lejátszót, mert könnyen túlvezérli az adót.
Helló!
Azt kérdezném tőletek hogy megoldható-e az hogy egy kis lehallgatóba nem mikrofont rakok hanem egy jack dugót és így mondjuk mp3 lejátszóhoz is tudnám használni? Csak simán bekötöm a helyére a jack dugót vagy kell vmi átalakító? /nekem elég lenne ha csak simán mono-ban menne az adás/ Ha kell vmi ""átalakító"" akkor ahhoz tudnék találni vhol kapcsolási rajzot? Előre is köszönöm válaszotokat.
Arról ne is beszéljünk, hogy hamar rájönnek az illetékesek, hogy valami folyik felétek...csak mondom. Aztán ott van még az adó frekvenciapontossága, ami nagyobb teljesítménynél külön öröm, ha összejön...de azért hajrá
Ez nem lesz ilyen egyszerű. Szerintem egy-két elektroncső is kell hozzá
Meg a nagyfrekvenciás áramkörök alapból elég bonyolultak. Amúgy kompletten kaphatók ilyen dolgok, csak nagyon drágák. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

gyorsan az szólt amit én akartam itt még mikrofon a hangszóró elé elv ment! Aztán eggyik kedves barátommal megoldottuk szépen a Jack es bemenetet! Na ugye jöhet a nagy TESZT! Mp3as Discman a zsebbe (megjegyezném, hogy a Panasonic dismanal ment a legjobban) és irány a sarki kisbolt ahol mindig a helyi rádió szól egy próba szerencse szinten kipróbáltuk, hogy hány ház kell, hogy az én kedvenc zeném szoljon a "BÓT"-ba hát igen 5 ház virult is a fejünk mikor bent a boltban az szolt amit mi akartunk! Szép idők voltak bocsi mindenkitöl csak rámtört a nosztalgia/emlék roham! Egyébként jo kis dolog! Ha valaki épített véletlen egy olyan 10W körülit keresen meg Privátba
köszi

Egyébként már sikerült 2* kezdeni vele valamit; 104,3 és 106,3 MHz-n ha nyúlkáltam az antennához, akkor nyöszörgött a rádió(pedig a kis led nem is égett).
Remélem tudtok segíteni, mert ajándéknak lenne