Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   106 / 107
(#) mproci válasza dilan hozzászólására (») Ápr 29, 2006
Egyéb valamivel erősebb . Nekem igazából kalózrádió sugárzáshoz kéne (<<--Ezt az illetékesek nem látták ). Úgyhogy minden cucc ami ahoz kell. Úgy kb 30-50 km es hatótávú kéne >>
(#) dilan válasza mproci hozzászólására (») Ápr 28, 2006
Ezt például...?
(#) mproci válasza dilan hozzászólására (») Ápr 28, 2006
Jó akkor modok olyat is hogy ne csak kizárólag kapcsolási rajzot hanem leírást is ha lehet . Köszönöm szépen.
(#) dilan válasza mproci hozzászólására (») Ápr 28, 2006
Nézd meg itt
(#) mproci hozzászólása Ápr 28, 2006
S.O.S Ha valaki tudna egy jó nagyhatótávolságú FM adóhoz kapcsolási rajzot azt megköszönném + Jelerősítőt ha lehet. Meg ami még kell a rádióhoz Köszi
(#) Gus válasza spiderman hozzászólására (») Ápr 27, 2006
Szia!

Léteznek fm modulátorok kifejezetten autóhoz. A lényege az, hogy berakod az antenna és a rádió antenna bemenete közé, így nem fogsz sugározni. Mondjuk sajnos meg is kérik az árát, de biztos ilyesmi kapcsolások is vannak vhol.

egy ilyen készülék pl.:
http://www.ittveddmeg.hu/products.php?action=company&typeid=369

vagy:
http://www.autohifi.hu/default.asp?opentype=marka_tipus&marka=Pyle&...sid=76
(#) Gory válasza spiderman hozzászólására (») Ápr 27, 2006
Húú hát így fejből most nem, de egy csomó topic foglalkozik ilyesmivel. Írd be itt a keresőbe hogy rádió, vagy FM. Bár a sztereó az nehezebb ügy. De a googli is egymillió linked ad ki. Vagy vegyél ipod-ot Az tud ilyet.
(#) spiderman válasza Gory hozzászólására (») Ápr 27, 2006
szia Gory!

volna egy olyan kérdésem, hogy nem tudsz valamerre véletlenül egy olyan kapcsolást, ami alkalmas lenne arra, hogy külső sztereo hangforrást, pl discman, egy fm frekvencián sugározza? gyakorlatilag egy olyan kis fm adóra gondolok, ami megoldja azt, hogy a sztereo bemeneten érkező jelet fm sávon sugározza és így az autórádióban tudom hallgatni a cd-t.
Ha van valami ötleted, kapcsolás légyszi oszd meg velem.
segítséged előre is köszi

üdv: tamás
(#) dbase válasza dbase hozzászólására (») Ápr 25, 2006
Szerintem jól gondolja meg a megépítést , mert pont ma láttam a mérő kocsit Kecelen.Nemrég meg egyik havernál voltak mert cb-zet és bemérték és átfurták az adóját furóval, mertr be van tiltva már.
Szal veszélyes.
Weblapomon ajánlom a forgó kondi/szín/érték táblázat megkeresését, és így bontásból is lehet jó értékes kondikat kiszedni.
(#) dbase válasza Sheffield hozzászólására (») Ápr 5, 2006
[link=http://www.pira.cz/eng/index.htm#schem]http://www.pira.cz/eng/index.htm#schem[/link]
Ez egy tuti link.Iet szeretem fényképes,ezek tuti mennek.:yes:
Limitter tutira müködik, az adó is csak nekem nem jött ki elég szufla.
(#) Sheffield válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 4, 2006
Nincs mit!
(#) tatabike válasza Sheffield hozzászólására (») Ápr 4, 2006
Hej, de ez volt az, köszi szépen, már ugrott is a Kedvencek közé...::yes:
(#) Sheffield válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 4, 2006
Nem ez volt az a link?
(#) tatabike válasza whisky hozzászólására (») Ápr 4, 2006
Most nem jut eszembe, hogy hol, de egyszer láttam egy oldalon, hogy nagyon egyszerűen, otthon egy IQ light is át tudja hangolni az FM rádióját a légi sávra. A srác kb. 150 kilcsire lakik Ferihegytől, de simán hallgatja az adásokat egy ilyen átalakított rádióval. A leírás meg annyira butáknak szól, hogy nemcsak alkatrészek neveit említi, amiket át kell variálni a panelen, hanem még azt is leírja, hogy hol találod, hogy néz ki, meg milyen színű... Sajnos nem ugrik be, hol láttam, meg pár hete a gépem teljes újratelepítésen ment keresztül egy alattomos vírustámadás következményeként, és elvesztek a Kedvencek rovat bejegyzései...köztük volt ez a link is sajna...
(#) Kera_Will válasza whisky hozzászólására (») Ápr 4, 2006
Hi!

IS - IS van kódolt .. irány jeladók 1 2 csipogó automatája ... de van fónia is ...

A légi sávban klasszikus esetben AMben dolgoznak.

Ha csinálsz 1 kis vevőt 108-136ig akkor hallgathatod a repcsi forgalmakat ... repcsi - torony / repcsi - földi guritók / repcsi - távol körzeti irányítók VOLMET csatornák itt pl elmondja gép folyamatosan az adott reptér és környező repterek időjárását ...stb ..stb ..stb ... szolgálatok közti forgalmat.

Mindenhol egységesen angol nyelven forgalmaznak.
kb.: 1-300 kméteres körzetben szálló repcsik forgalmát hallhatod.
Igaz mindez terjedés és eszközeid függvénye. Antenna/vevő érzékeenység ... stb ..stb ..
A forgalmazás mindent ismételnek ezzel nyugtáznak.Tehát ha nem is hallod a ellenállomást, akkor is tudod mit mondott, mert akit hallasz az nyugta képpen elismételi.
94-96 Rt évkönyvben van is ilyen leírás ...de minden olyan rádió jó AM-et is vesz ... 108 megától.
AIR band receiver -r keressé rá a weben.
Vannak scannerek is 20-30 ezer forinttól ...de ennek a ötöd/tized árán is építhetsz vevőt ... Na jó az digitkijelzős meg memóriás ... meg stb ..stb .. ...

Forgalom tartalma elég szűk szavú és 1 csomó rövidétést számot tartalmaz .... Néha azért hallottam hogy az érkező géppilótája tört magyarsággal üdvözölte a tornyot "yo iestiit bjudápiesty"
(#) whisky válasza dB_Thunder hozzászólására (») Ápr 4, 2006
Ha a 108 feletti a repcsiké, akkor ha átalakítok egy rádiót, akkor hallhatom, vagy az kódolt?
(#) dB_Thunder válasza dbase hozzászólására (») Ápr 3, 2006
Kiegészíteném nagyrabecsült ismerősöm, dBase hozzászólását:kell még számolni az un. rövidülési tényezővel ami a sugárzókeresztmetszetétől függ(minél vastagabb annál rövidebb lehet)Ezt táblázatból lehet megtudni.
És még egy NAGYON fontos dolog: 108 MHz felett nem nagyon próbálkoznék ugyanis az a sáv a repülőgépeké.Tehát ha ott zavarsz azonnali főbelövés és 5 év kötél vár rád!! Inkább 88Mhz és alatta...
(#) dbase válasza whisky hozzászólására (») Ápr 3, 2006
A képlet:
lambda= 300/f(mhz)
meleg ér a sugárzó hossza:l=lambda/4
Ez a negyd hullámu sugárzó.Tények:
-Körsugárzónak nincs dB értéke , azaz a 0val egyenlő vagy roszabb.
-irányított antennának van db értéke azaz mintha nagyobb teljesítménnyel sugároznánk,rádob.Persze csak akor igaz ha mérete frekire van hangolva.
Ja és 863mhz hez 8,7cm az antenna.
(#) h482871 válasza whisky hozzászólására (») Ápr 3, 2006
sziasztok!

Látom nagyon sok mindenkit érdekel mostanában az fm adó építés! A csatolmányban két fajta adót teszek közzé, az egyik direkt számítógépre van, a másik meg mikrofonra! A lényegi különbség köztük annyi, hogy a számítógére készült adó csak egy tranzisztort tartalmaz mert annál nem kell erősíteni a bemeneti jelet, szemben a mikrofonossal!
Dobok még egy linket ahol rengeteg rádiós adó, vevő erősítő kapcsolás van.
EZAZ
Plussz ezen kívűl a csatolmányban van még egy fm vevő fülhallgató erősítővel!
Akinek kell még vmi szóljon nyugodtan
(#) whisky válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 3, 2006
Találtam egy képletet, amivel elvileg ki lehet számolni az antenna hosszát. Kipróbáltam a 863Mhz-es fejhallgató adó frekvenciájával és kijött, hogy 86,9m-es antenna lenne az ideális. Az kicsit soknak tűnik, mert alapból nincs antannája...

antenna.gif

(#) erobi82 válasza whisky hozzászólására (») Ápr 3, 2006
109-12?MHz-ig(ezt nemtom pontosan)Rep.sáv van de az AM-ben megy.Tehát FM-ben kicsi Powerral nemhinném hogy zavarnád a Boeingokat.
Ha lesz érkezésem előkerítem a kézi Yaesu rádióm Operatig Manualját, abban ha jóltudom le van irva mi meddig tart.
(#) tatabike válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 3, 2006
Na mindíg eszembe jut valami utólag, szóval a középső szál maga van a "meleg" ponton, körülötte a három pedig az árnyékolással, illetve a földdel van összekötve.
(#) tatabike válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 3, 2006
Ja, és rézből vannak a rudak, nem tudom, hogy ez fontos-e, vagy hogy mennyit számít az anyaga.
(#) tatabike válasza whisky hozzászólására (») Ápr 3, 2006
Nekem az FM-adómhoz egy rádióamatőr csinált antennát, és elég jól működik vele. Ez egy dipól, vagyis úgy néz ki, hogy középen van egy egyenes szál, körülötte meg három ugyanolyan hosszú, 120 fokonként elosztva, és a középsőhöz képest kb 10 fokkal kifelé dőlnek. Ha gondoljátok lefotózom, meg megmérem.
(#) Gory válasza whisky hozzászólására (») Ápr 3, 2006
Én úgy tudom az antenna hosszát a frekvencia vagy hullámhossz alapján szokták kiszámolni.
(#) whisky válasza erobi82 hozzászólására (») Ápr 3, 2006
Ugye a "foglalt" sáv 88-108Mhz-ig terjed, és ha mondjuk egy átlagos rádiót kicsit átalakítanék 109-110Mhz-re, és az adót is arra állítanám be, akkor nem zavarná a hivatalos adókat, illetve ha jól gondolom ennyire közel nincs semmi más kiosztva. Ha meg mégis van akkor azt az én kis adóm nem fogja zavarni, nem úgy, mint a normál sávon a szomszédot.
A másik érdekesség, hogy még régebben kicsit átalakítottam egy már meglévő adó kapcsolását (leszedtem a mikrofonos részt, mert a számítógépről hallgatok zenét) és annak nagyon jó lett a hatótávolsága ahhoz képest, hogy 1 tranzisztoros, és összesen 7 alkatrészből áll. Szerintem azért lett jó, mert nagyon kicsire sikerült, és közel vannak egymáshoz az alkatrészek, nincs veszteség a jelben.
Csináltam ennél bonyolultabbat is, de az semmivel sem lett jobb. Ha jól tudom, még az antennával lehet variálni, ha valaki tud valami képletet, vagy fix adatot, hogy mekkora és milyen antenna kell, akkor ossza meg velünk lécci!
(#) erobi82 válasza tatabike hozzászólására (») Ápr 2, 2006
Igen sok ilyen kapcsolás található erre-arra ami ezen a frekin működik de ezek álltalában 1vagy 2 tranzisztoros kis adók ami jó ha a kert végéig elszól.Nagy teljesítménnyel engedély nélkül nyílván nem illik adni.
(hallkan jegyzem meg hogy az NHH-s mérőkocsi hétvégén ritkán jár)
(#) tatabike válasza dbase hozzászólására (») Ápr 2, 2006
Hm, ez nagy pofánvágás volt nekem. Beadtad azt a linket az 5990 Ft-os miniadóval, és hát szóval az van nekem is, 20ezerért.... Már fel is vettem a kapcsolatot az eladóval, lesz egy kis dádá...
(#) tatabike válasza erobi82 hozzászólására (») Ápr 2, 2006
erobi, és akkor gondolom a 88-108 MHz sávon abszolút tilos adni?
(#) tatabike válasza damatic hozzászólására (») Ápr 2, 2006
Hát, lemásolni? Nem hinném, hogy csak úgy le lehet másolni, egy gyufásdoboznyi az egész, és abban elfér két microelem is, úgyhogy szerintem egy IC van benne pár külső alkatrésszel, aztán isten veled natúrszelet....sosem szedtem még szét.
Következő: »»   106 / 107
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem