Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Kis utbaigazítás rádió ugyben:
Szerintem aki a 4W-os dolgot említette az a CB-re gondolt ami 27MHz-n megy tehát rövidhullámú sávon. Amennyiben ez a rádió CEPT-normás és rajta is van ez a kis táblácska akkor azt FM-üzemmódban max.4Wkimenöteljesítményel 1db körsugárzó antennával használhatja engedély nélkül. 120-174MHz közötti sávok fel vannak osztva 120 es környéke AM üzemmódban repülő sáv 144-146Rádióamatőrsáv ide engedély kell 150-174 Különböző szolgálatok(police tűó. omsz) valamint taxi kukáskocsi közűt stb Viszont a multkor a céges rendezvényen láttam vezetéknélküli microfont és persze megnéztem a frekijét pontosan nem emlékszem már de 174,???-n ment. A CB-n kívül amihez nem kell engedély és szabadon használható az még a PMR-ott elvileg belső antenna és max.0,5W kimenő a megengedett(ezt elég sokan nem tartják be egyébként )
Halihó.
Szerintem a legjobb minőségben, legolcsóbban ha vesz az ember egy gyári mini adót, és rátesz ha kevés a távolság egy véget. [link=http://www.vilcomp.hu/index.html]http://www.vilcomp.hu/index.html[/link] -TV,multi, menüben legallul már 5900tól van stereo mini adó.Hajrá!
Másoljuk már le!
Sztem nem kerülne 20 rugóba... Nekem konferenciákra kellene. Ráakasztom az Ibanez mikrofonra az SMD SSM2167-es egycsipes dinamika kompresszor- limitert, annak vonalszintű a kimenete, oda mehet a PLL adó, azt meg tudom venni az mp3 rögzítőmmel - szépen, kultúráltan, és nem kell ugrálnom, amikor megállítani meg elindítani akarom a rögzítést, és nincs kanóc sem.
Nekem van egy PLL-szintézeres sztereó adóm, pici fél wattos talán. Azt sem szabadna használni elvileg. Én arra használom, hogy rá van akasztva a számítógépre, és mivel majdnem minden helyiségben van rádió, így bárhol tudom hallgatni a zenét, ami a sz.gépről szól. Nem kell szétüvöltetni a cuccost, nem zavarom a szomszédokat. (Ha ráhangolnak az adómra, max jó zenét tudnak hallgatni
) Meg a családot sem zavarom, nyugodtan tévézhetnek, én meg másik szobában hallgathatom a zenét. Mondjuk kicsit drága volt, 20ezer antennával együtt. Amúgy arra készült azt hiszem Amerikában, hogy beszállsz a kocsidba, rádugod a CD-játszódra, vag bármire, amibe 3.5 Jack dugót lehet rakni, beállítasz egy frekit rajta (88-108 MHz-ig 100kHz-es lépésekben), ráhangolod az autód rádióját, aztán hadd szóljon. Jó kis ketyere, mondjuk alapból nincs antennája, de akitől vettem, csinált egyet hozzá, így jóval nagyobb a hatótávja.
Az egész attól függ melyik frekvenciát használod. Pl egy sima walkie-talkie-hoz nem kell, de egy picit nagyobb cb-rádióhoz kell. Mert bizony a vitorlázó meg egyéb kisrepülők ilyet használnak, és nem lenne jó, ha belezavarnánk az adásukba ugye?
De pl. drótnélküli mikrofonhoz nem kell engedély, és van olyan, aminek a jelét rádióval lehet venni...
Szerintem nem. Mivel már egy fél W-os adóval is könnyen zavarhatod a szomszéd vételét...(akár még pár mW-tal is)
Hali!
Nem úgy volt, hogy FMre 4Wig nem kell engedély?
Van egy csomó ilyen topik a fórumban. Az egyikben van egy link, ahol rengetek FM adó meg vevő van. Ha lesz egy kis időm talán elő is túrom neked. A fejhallgatódat szerintem hagyd meg gyári állapotban. Elég nehéz azt a 40KHz-et 100m-nél is messzebre jó minőségben átvinni, anélkül hogy teljesen újat építenél. A rádiós fejhallgatódtól szerintem ez szép teljesítmény. Általában mindenki szidja őket, hogy alig működik.
A fejhallgató megbuherálása remélem nem jogellenes. Arra még mindig várok ötleteket.
Utánanéztem, UHF csatornás, 80m-ig használható.
Szia!
Fel kell hívnom a figyelmedet, hogy rádió adót építened CCIR-OIRT sávon illegális. Mert gondolom nem rendelkezel engedéllyel. Üdv. Topi.
A másik dolog RF-téren, hogy van egy Thomson WHP560 tipusú vezeték nélküli fejhallgatóm, és szeretném kiterjeszteni a hatótávolságát, ami jelenleg kb 100m.
863Mhz-en működik.
Sziasztok!
Nagyon érdekelnek a rádiós cuccok, FM-adók. Olyan kapcsolást keresek, aminek a hatótávolsága minimum 200m és könnyű megépíteni. Valaki tudna segíteni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |

) Meg a családot sem zavarom, nyugodtan tévézhetnek, én meg másik szobában hallgathatom a zenét. Mondjuk kicsit drága volt, 20ezer antennával együtt. Amúgy arra készült azt hiszem Amerikában, hogy beszállsz a kocsidba, rádugod a CD-játszódra, vag bármire, amibe 3.5 Jack dugót lehet rakni, beállítasz egy frekit rajta (88-108 MHz-ig 100kHz-es lépésekben), ráhangolod az autód rádióját, aztán hadd szóljon. Jó kis ketyere, mondjuk alapból nincs antennája, de akitől vettem, csinált egyet hozzá, így jóval nagyobb a hatótávja.