Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   122 / 122
(#) Topi válasza dcenter hozzászólására (») Jan 17, 2006
Beszédesre javítottam a téma címét... Hogy ha valakinek ugyan ilyen kell majd, rátaláljon a kereséssel
(#) dcenter válasza dcenter hozzászólására (») Jan 17, 2006
Ígértem,h. jön a kapcsolás, hát most itt van (megjavult a szerverük). Aki tudja, véleményezze légyszi, h. érdemes-e megépíteni...

A link
(#) THT válasza THT hozzászólására (») Jan 15, 2006
A hobbyelektronikában kb 10 éve ) volt egy elég korrekt 3 csatornás fényorgona kapcsolás, én megcsináltam azt annak idején, és némi módosítással tök pontosan működött, szerintem keress rá, abból tudsz csinálni ilyen vezérlőt, annyi csak hogy nem a triakokat kötöd az optóra, henem a strobit. De olyasmit ne várj el egy strobitól hogy világítson, legalábbis ne egy AF-350-tő, az már azért komolyabb pálya... Meg szerintem a közönséged sem igazán értékelné hogy ívfénnyel barnítod őket ahányszor leáll az ütem ))
(#) THT válasza dcenter hozzászólására (») Jan 15, 2006
Szeva..

Igen úgy műxik hogy "AUTO" állásban a beépített 555 villogtatja asszem talán 1-12Hz között, "SLAVE" üzemmódban pedig a 6,3-as JACK ra érkező 10V amplitudójú négyszögjelek felfutóélére villan. legalábbis úgyrémlik hogy felfutó...

Nekem van 4 ilyenem, meg hozzá gyári mikrofonos vezérlő AGC vel meg minden szarral, de meg kell mondanom hogy nemtúl jól követi az ütemet. szerintem ha pontosat akarsz akkor a mikrofonos cuccot elfelejted... egy disco-méretű hangzavarban úgyis eltéved szegény AGC ide vagy oda, és össze vissza fog villogni... Szerintem a megoldás egy olyan áramkör, amit vonalszinten összekötsz a keverőd kimenetével, kell bele egy aluláteresztő szűrő, meg egy komparátor, aminek a ref.jét egy potival be tudod állítani az aktuális jelszinthez, a kimenetén ez négyszögjeleket fog produkálni, amit erősítve/illesztve vihetsz is a strobihoz. itt már esetleg meg lehet kockáztatni az AGC-t, de nekem eddig csak rossz tapasztalatom volt az automata szintszabályzókkal...persze lhet hogy én vagyok béna
(#) dcenter válasza dbase hozzászólására (») Jan 15, 2006
Ez az astro 350-es akkor úgy működik, ha auto állásban van akkor egyenletesen villogtat (gondolom a villogás gyorsaságát lehet szabályozni) és ha slave állás,akkor pedig külső vezérlőről?
(#) dcenter válasza dcenter hozzászólására (») Jan 14, 2006
Amúgy van elvileg egy strobivezérlő kapcsolásom, csak a dierkt link most nem él, úh. egy kis idő, amíg megtalálom (amíg be nem indul újra).
(#) dcenter válasza josephx hozzászólására (») Jan 14, 2006
Egyáltalán hogy műxik pontosan egy storbivezérlés? Amin rajta van a 6,3-as jack, azokra mindre tudok adni 1-10V-os vezérlőjelet és annak hatására felvillan?
(#) dB_Thunder válasza gerry hozzászólására (») Jan 14, 2006
Lassan ezer fórum szól már a HE-en erről a témáról........
Szerintem célszerű lenne elolvasni azokat is.....
(#) gerry válasza Tomi20 hozzászólására (») Jan 13, 2006
Most csinálok egy reed relés kapcsolást. Ha mondjuk a hangszoró kivezetést megosztanád valahogy egy ilyen reed relére, akkor azzal lehetne csak a basszus hangra kapcsolgatni, vagy valami optocsatolós megoldással, de csak találgatok.
(#) Tomi20 válasza gerry hozzászólására (») Jan 13, 2006
Helló!
És valaki nem tud olyan vezérlőt, ami rendesen basszusra villogtat, illetve, amikor csak magas hang van, akkor szinte világít a strobi? Lényegében olyan kellene, minta diszkókban van. És kellene elé valami szabályzó ármakör is, hogy ne kelljen minden számnál állítani az érzékenységet, illetve a hangerőt. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) gerry válasza dbase hozzászólására (») Jan 13, 2006
Ezt megépítettem én is, egy repülőgép makettet kapcsol ki-be. Nagyon tutkó lett :yes:

És amikor a mikrofont odatettem a hangszoróhoz, akkor ütemesen kapcsolt.
(#) dbase válasza vicsys hozzászólására (») Jan 13, 2006
Mellékelt képen látható .Max annyi hogy kell neki annyi zene h a ledet az optoban megvillogtassa.Vagy a másik rajzon lévő cuccot elé és kihagyod a 4027 flip-flopot.
(#) dB_Thunder válasza Topi hozzászólására (») Dec 31, 2005
Hol ez a cikk??
(#) Topi válasza Topi hozzászólására (») Dec 30, 2005
Most jut eszembe. Hogy azért nem ment fel mer külön cikkbe tettem
Na összeműtöm őket egy cikkbe.
(#) Topi válasza G-Lex hozzászólására (») Dec 30, 2005
Köszönöm hogy szóltál. Megírtam a cikket még gépen, aztán feltöltöttem, de nem néztem végig. Az 5. oldaltól kezdve lemaradt
Valamiért hibaüzenetet ír ki miko fel akarom tölteni.
Most leszedtem a cikket. Majd holnap megnézem miért nem ment fel a többi oldala.
(#) G-Lex hozzászólása Dec 30, 2005
Pár megjegyzésem lenne a strobihoz:

ha megépítem ezt a kapcsot akkor abszolút nem fog villogni.

Az S kapcsoló a villanás fényerejeét mutatja.

melyet így számolunk ki:
E=1/2*(C/V2) //V a négyzeten//

Villanási energia:
P=f/s*E // f/s a villanás per másodperc //

A villantáshoz feszültséget kell kötni a levegőben lógó trafó 2 kivezetésére.

itt egy jó vezérlő kapcsrajz. pont ehhez a strobihoz:
http://www.epanorama.net/circuits/strobocontrol.html
(#) vicsys válasza josephx hozzászólására (») Dec 11, 2005
Kézütemre linkek:
[link=http://images.google.co.hu/images?svnum=10&hl=hu&lr=&q=stroboscope%2Bschematic]http://images.google.co.hu/images?svnum=10&hl=hu&lr=&q=stroboscope%...ematic[/link]
Jóbarátod Google
(#) josephx válasza szabi83 hozzászólására (») Dec 11, 2005
szabi83 már a conrádnál néztem és nem tudtak segiteni
(#) szabi83 válasza josephx hozzászólására (») Dec 11, 2005
conradnál van egység csomagban egyébb ként
(#) szabi83 válasza josephx hozzászólására (») Dec 11, 2005
mi lenne ha keresnél is a neten...

mindent kézhez akkarsz kapni azzonnal , mert azt sztem felejtsed el.. :yes::yes:

(#) josephx hozzászólása Dec 11, 2005
Sziasztok
keresek egy hangraütemü strobót kapcsolási rajzot valaki tud ebben segiteni nekem mert elégé sürgős .Ha tudtok ilyen rajzot kérlek küldjétek el nekem . előre is köszike nektek
(#) dB_Thunder válasza KillCool hozzászólására (») Dec 7, 2005
Az egyik kollégám nemrég +vette mindkettőt.
(A 3 csövest és az 1700W-os fényerőszabályzósat is, úgyhogy nekikezdhetek a 2.0 verziójú fényerőszabályzós strobinak, csak nincs 20e HUF az alkatrészekre :no: ...)
(#) KillCool válasza dB_Thunder hozzászólására (») Nov 29, 2005
Köszi a választ...neked nincs véletlenül egy eladó strobid?
(#) dB_Thunder válasza KillCool hozzászólására (») Nov 29, 2005
...persze
A házát felhasználhatod (enyém is ilyenbe volt), a többi mehet a levesbe...

Komolyra fordítva a szót: egy izzószál nem képes olyan gyorsan villogni, mint egy vakucső, ezért kilőve.
(Ha jártál már olyan diszkóba, ahol van strobi, és láttál már ilyen reflektort működni, a válaszra magad is rájöhettél volna :yes: )
(#) KillCool válasza Takee hozzászólására (») Nov 29, 2005
Hello!

Lenne egy kérdésem: egy ilyen halogén fényvetőből lehetne stroboszkópot eszkábálni?

Ha igen, akkor mi módon? Előre is köszi
(#) dB_Thunder válasza Veréb hozzászólására (») Nov 23, 2005
[link=http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_124.html]http://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_124.html[/link]

Itt adtam már pár ötletet...
(#) Takee válasza Veréb hozzászólására (») Nov 23, 2005
Hy!

Nézz körül itt
:yes:
(#) Veréb hozzászólása Nov 23, 2005
Sziasztok!

Egyik barátomnak kellene egy stroboszkóp, mert diszkókat szokott tartani és megkért engem, hogy szerezzek neki.
Az interneten nem nagyon találtam, így tőletek szeretnék segítséget kérni ezügyben.
Következő: »»   122 / 122
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem