Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
2 út van: a bunkó nemtörődöm(én) és a szebbik hogy karaktereket rajzolsz...
én fogom és irok angolul. Vagy kiiratsz valami fekete pákó szöveget, vagy boci napolini reklámot. ahhoz úgyse kell ékezet ![]() (forrás: bash.hu)
A RET-től rendeltem anno., DEM16216 a típusa amint láttam még most is van belőle.
És felrakom az én progimat is!
Ha már az LCD-nél tartunk...
Sajna az "ö" betűt nem ismeri fel, de majd megcsinálom a CGRAM-ba a kimaradt karaktereket
Problem megoldva. Amíg kölcsönégető beszerzésén fáradoztam átnyálaztam a a célPIC(16F628) adatlapját és rájöttem, hogy elfelejtettem I/O módba tenni a komparátorlábakat.
Mostmár frankón műxik. Feldobom a működő progit (aki hasonló gonddal küzd annak hátha segít). A leghasznosabb a simulator volt Prinner-nél a pont
Köszi, de LPT re írtam már progit én is, az most nem jó mert a cuccnak PCtől függetlenül kell mennie. Az LCDt közben sikerült alma-körte módszerrel (bitek beállítása kábellel, enable stimulálása kézzel) beüzemelnem. Holnap megcsinálom az égetőmet aztán megláttyuk...
Hello!
Engem érdekelne az a program ha eltudnád küldeni! a címem proksa1@gmail.com
PicKit 2 (már nem is olyan drága) De ha akarod irtam egy progit, amivel a párhuzamos portot tudod piszkálni. Csak ré kell kötni az LCD-t, és már megy is. Ha kell elküldöm.
megpróbálom lehúzni földre a fölöseket.
Momentán a PIC égetőm krepált be ( a WINpic nevű progi gyönyörűen megsütötte )De amint lesz rá alkalmam kipróbálom
Talán segit: a fel nem használt adatvezetékeket kösd a GND/0V/elem-vég -re, mert lehet, hogy rosszat érzékel!
Egy kis segítség LCD ügyben, ha esetleg még nem ismernéd:
http://www.geocities.com/dinceraydin/djlcdsim/djlcdsim.html
Hi!
Előszöris bocs az új témáért, de nem találtam megoldást a problémára: Van egy 2x16os LCD-m (Hitachi kompatibilis) amit nem bírok elindítani 4bites módban A program lábszűkében nem vizsgál Busy flaget, hanem vár amíg a művelet biztosan végrehajtódik. Ahhoz képest amit csinálnia kéne (mellékeltem) kirakja a kurzort a második sor közepére és ámen. Kérem gyakorlottabb PIC maestro-k véleményét a kódról, illetve irányadót hol rontottam el. Válaszokat előre is kösz! |
Bejelentkezés
Hirdetés |

)