Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Köszi a választ!
A tied egy kicsit többet fog tudni Én már örülök ha ezt megépítem (valahogy)
Szeva!
Én építettem egy ilyen hasonló időjárásállomást, teló kijelzővel. Tök jó volt, meg minden, de érted, most mire megyek vele, hogy ha mutatja hány fok van, meg mennyi a páratartalom. Lehet hogy kicsit nagyratörő voltam, mikor elhatároztam, hogy csinálok egyet (épp folyamatban), ami nem csak hőmérsékletet, páratartalmat, hanem ezen túl szélerősséget, szélirányt, csapadékmennyiséget, és halmazállapotot mér, hanem LOGGOL is, és szgépre teszi automatán, gombra kattintás nélkül, noh meg diagrammot rajzol (ezt már egy windows-os progi). De haladok vele lassacskán. Utólagosan egy talaj-hőmérőt is bele fogok kalkulálni, noh meg a kerti tavamhoz egy csatlakoztatható vízhőmérőt is. Kiindulásnak jó a projekt, egyet garantálhatok: Sok tapasztalatot lehet vele szerezni, pláne ha ifjonc vagy még az Elektronika eme területén.
http://free-vz.htnet.hr/Ivica-Novakovic/Nokia%20Lcd%20Termometar.htm
Hali!
Van olyan aki már megépítette ezt esetleg? Ha nem, akkor mi a véleményetek róla? mert van otthon egy 3310-esem. Előre is köszi!!
Itt:http://www.techdesign.be/projects/012/012.htm nézz szét!
Hőmérséklet vezeték nélküli mérésére mindenképpen kell a "kültéri" egységhez egy mikrovezérlő, ami kommunikál a hőmérőIC-vel, és kódoltan továbbítja a bázisállomás vevő részének!
Figyelmedbe ajánlom Topi 434MHz-es moduljairól írt cikkét. Ilyenek tökéletesen megfelelnek a feladatra. A jel átvitelt ugyan kódolni, ill. dekódolni kell, de nem hiszem hogy ez jelentene problémát. Topi írt komplett manchester kódoló unitot is! Tessék elolvasni! Üdv. deguss
nemjó!.. Mint Tomee is írta a ds1820 nem csak küld adatokat, hanem fogad is. Úgy müxik hogy küldessz neki egy adatsorozatot a saját sorazatszámával, és erre küldi vissza hogy hány fok van...
pl itt lehet venni.
Amit rajzoltál az szerintem nem lenne jó mivel oda valami kétirányú rádíós cucc kéne. Bár én nem ismerem ezt a DS1820-t, de szerintem fogad is és küld is adatokat. A kétirányhoz meg valamai adás/vétel átkapcsoló szükséges. => pic progi módósítás.
na kész! Várom a véleményedet!
ja és van egy elgondolásom arról hogy hogy is lehetne megcisnálni vezetéknélkülire mindjárt megcisnálom a kapcsrajzát és arról pls mondd majd meg h müxik-e (elméleti síkon
) és nem tudja vki honnan lehet szerezni mini fm adatátviteli rendszereket?
Egyszerűen!
Irsz egy grafikus kijelzős-pices-hőmérés progit... De egyébként ezt a kapcsolást nem grafikus kijelzőre tervezték. Így sw modósítás sem elég neki. Új hw-t kell neki csinálni.
és hogy lehetne átrakni graph. lcd-re ?
2x20 kijelzőhöz szerintem módosítani kell a pic progiját.
Idézet: ez egyszerű, veszel egy 78L05 tipusú 5V-os feszültségstabilizátort és a 3. lábára kötöd a 9V-os elem pozitívját , 2-esre a negatívját és az 1. lábából fog kijönni az 5Volt. Vagy működtetheted laposelemről vagy 3db ceruza/mikro elemről is.„Hogy lehetne megoldani azt hogy ez a kapcsolás pl egy 9 V-os elemmel műkdjön?” DS1820=ds18s20
és lehet használni 2x20-sa kijelzőt is? hogy kell átállítani erre? mert a forr. kódban csak 2x16os vagy 4x16-osnak a lehetőségét látom
Elolvastam ezt a "Digitális hőmérő PIC-el"c. részt. Hogy lehetne megoldani azt hogy ez a kapcsolás pl egy 9 V-os elemmel műkdjön? ja és a DS1820-as IC megszünt már ds18s20-as van. Ez is jó?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

) és nem tudja vki honnan lehet szerezni mini fm adatátviteli rendszereket?