Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   188 / 188
(#) jocoka válasza kyrk hozzászólására (») Jan 22, 2007
Köszi van szkópom azal nincs gond, azt mondod tehát ha pl:1k-os ellenállást lecsöketem kb a felére akkor működni fog de a frekit mivel tudom belőni hogy 550 KHz legyen?
(#) kyrk válasza jocoka hozzászólására (») Jan 22, 2007
Miert nem veszel inkabb LC-mero Multimetert? A bemereshez szerintem mindenkeppen kelleni fog egy osszciloszkop.

Reed rele helyett szerintem sima relet is vehetsz. Szerintem csak azert rakta oda, mert nem kell hozza kulon tranyo. Vagy csokkentsed le az 1k-ot es akkor fog menni azzal amit vettel
(#) jocoka hozzászólása Jan 22, 2007
Üdv mindenkinek

Egy kis segítség kellene, máris elmondom mihez és miben.
Valamelyik nap nézelődtem a netten és egy jó kis rajzra bukkantam nosza megvetem hozzá a cuccokat és össze is raktam ez egy L-mérő Pic-kel és LCD kijelzővel de van pár dolog amit nem értek PL:azt írja a szerző hogy 3...5V-ig lehet belerakni a reed relét én csak 5 voltost kaptam de mivel elé van rakva egy 1k-os ellenállás így ez meg se nyikkan nem reagál semmire ha lekötöm róla akkor azonnal behúz de nemtudom hogy ez jó vagy sem mert azt írta legalábbis amit ki bírtam olvasni az angol szövegből hogy automatikus méréshatár váltással rendelkezik namost a kérdés a relének nem csak akkor kellene behúzni amikor méréshatárt vált vagy ilyesmi, ez az egyik a másik megha jól értelmezem a mérés pontosságát egy oscillator adja meg aminek a frekvenciája 550 KHz de ezt mivel tudom beállítani hogy pontosan ennyi legyen.
Szóval ezekre kérnék egy kis segítséget amit nagyon megköszönnék. (jocoka)

UI:ezen a honlapon találtam: http://electronics-diy.com/lc_meter.php

mégegyszer előre is köszöm a segítséget.
Következő: »»   188 / 188
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem