Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Üdv mindenkinek!
Segítségre lenne szükségem. Egy PIC-es motorgyújtás élesztésével bajlódom, pontosabban a programozásával. (PIC 16F84A) A gyújtást már egy motorra megépítettem és működött is. A mostani motoron a jeledó más pozíciója miatt elég nagy késleltetésekkel kellene működjön. A beírt értékek lefordításakor a vastagon kiemelt sorokra Error[113] Symbol not previously defined híbát ír. retlw 0h ;0ms 2158rpm retlw 0h ;0ms 2189rpm retlw 0h ;0ms 2222rpm retlw 0h ;0ms 2255rpm retlw 0h ;0ms 2290rpm retlw 0h ;0ms 2325rpm retlw 0h ;0ms 2362rpm retlw FC ;25,2ms 2400rpm retlw F7 ;24,7ms 2439rpm retlw F3 ;24,3ms 2479rpm retlw EE ;23,8ms 2521rpm retlw EA ;23,4ms 2564rpm retlw E6 ;23ms 2608rpm retlw E2 ;22,6ms 2654rpm retlw DD ;22,1ms 2702rpm retlw D9 ;21,7ms 2752rpm retlw D4 ;21,2ms 2803rpm retlw D0 ;20,8ms 2857rpm retlw CC ;20,4ms 2912rpm retlw C8 ;20ms 2970rpm retlw C3 ;19,5ms 3030rpm retlw BF ;19,1ms 3092rpm retlw BB ;18,7ms 3157rpm retlw B7 ;18,3ms 3225rpm retlw B2 ;17,8ms 3296rpm retlw AF ;17,5ms 3370rpm retlw AA ;17ms 3448rpm retlw A6 ;16,6ms 3529rpm retlw A2 ;16,2ms 3614rpm retlw 9E ;15,8ms 3703rpm retlw 9A ;15,4ms 3797rpm retlw 96 ;15ms 3896rpm retlw 91 ;14,5ms 4000rpm retlw 8D ;14,1ms 4109rpm retlw 89 ;13,7ms 4225rpm retlw 85 ;13,3ms 4347rpm retlw 81 ;12,9ms 4477rpm retlw 7D ;12,5ms 4615rpm retlw 79 ;12,1ms 4761rpm retlw 75 ;11,7ms 4918rpm retlw 71 ;11,3ms 5084rpm retlw 6D ;10,9ms 5263rpm retlw 6A ;10,6ms 5454rpm retlw 66 ;10,2ms 5660rpm retlw 62 ;9,8ms 5882rpm retlw 5E ;9,4ms 6122rpm retlw 5A ;9ms 6382rpm retlw 56 ;8,6ms 6666rpm retlw 52 ;8,2ms 6976rpm retlw 4F ;7,9ms 7317rpm retlw 4B ;7,5ms 7692rpm retlw 47 ;7,1ms 8108rpm PIC területen elég kezdő vagyok. Az gyújtást a http://www.transmic.net/gbindex.htm-en találtam. A teljes programot terjedelme nem tudom fel tehetném -e ide. Kérem segítsetek.
Kedves watt,
Koszonom az eszrevetelt. Azt hiszem ket kulonbozo dologrol beszelunk, marmint a bankSEL ket kulonbozo aspektusarol. En a forras program portabilitasarol mig Te a program kod hatekonysagarol. A portabilitasnal fontos, hogy ne essunk abba a tevhitbe, hogy a bankSEL "ket utasitast szur be", mert ez igaz lehet X es Y tipusokon, mig masokon ez lehet 1 is. Pl. 12F629-ben 1 mig 16F628-ban 2, 18F-ekben megint csak 1 utasitas (movlb). Masik elonye a bankselnek, hogy nem a bank szamat, hanem a valtozo nevet adjuk meg, igy ha a valtozonk atcsuszik egy masik bankra akkor sem tortenik panik - "eddig mukodott es most meg mar nem" tipusu kerdesfelvetesekre gondolok itt... Abban maximalisan egyet ertek, hogy a bankSEL nem optimalizal, nem tudja mi volt ez elozo beallitas, igy a biztonsag kedveert mindket bitet billegteti ha 2 bites a bank kivalasztas. De ha sajat modszert is valasztasz akkor is erdemesebbnek tartom lemakrozni, es akkor kesobb konyyu modositani a programot egyetlen helyen minthogy az osszes elofordulasi pontot vegig bogaraszva esetleg hibat kovessunk el. Udv, Tamas
Szia,
Ilyen uzenetekkel ne foglalkozz, az csak figyelmeztetes, hogy bele tetted-e a bankkezelest. MPLAB-ban a szimulatoron kovesd vegig a programot es nezd meg, hogy a megfelelo erteket olvasod-e/irod-e. A MOVWF nem hulyeseg, de ovatossagbol nem irnam at az osszes status bitet. Az a helyzet, hogy ahany MCU annyi fajta bankkezeles letezik (ez igy nem igaz de majdnem), igy jobban jarsz, ha raszoksz az MPASM belso makrojara, amit ugy hivnak, hogy bankSEL. Szoval csak annyit kell csinalnod, hogy:
De pl ha tudod, hogy valtozo1 es valtozo2 ugyanazon a bankon van akkor nem kell nyilvan valoan a masodik bankSEL... Ez a modszer mukodik az osszes PIC-en, es nem kell tudnod, hogy a STATUS-ban van-e a bank selection vagy mashol, hany bites, sot ha valtozo1-et kesobb atrakod masik bankra akkor is mukodik a dolog... MPLAB Help-jeben ezek nagyon jol le vannak irva, erdemes az Assembly szekciot tuzetesen atolvasni mert mas hasznossagok is benne vannak. Udv, Tamas UI: De bolondul mukodik a [ code ] dolog ![]() szerk. [ c o d e = c ] ill. [ c o d e = a s m ]. deguss
na megpróbáltam ezt a verziót is, de így sem volt jó, legalábbis amikor az MPLAB átkonvertálja HEX-re akkor kiírja ugyan hogy "build was succesfull", de ott van az is, hogy a TRISA és TRISB register nem a bank0 van.
és miután beégetem nem történik semmi
hi
mint már említettem most kezdek a pic progizással foglalkozni, és kezdésnek (amíg nem jön meg a 16F877,18F4321,18F2321) a topi féle "nulláról a..." cikkben található futófényes progit próbálom meg átírni 16F628-ra. az egész sikerült is minden király, egy fontos dolog kivételével, ez pedig a bankok közötti váltás. BSF STATUS,PR0 parancsal nem vált át a bank1-re. de nem csak így nem vált, hanem se a: BCF STATUS,PR1 BSF STATUS,PR0 se egyik lehetségs kombinációval sem. hogyan lehet akkor átváltani ha nem így? ui: most eszembe jutott még1, de lehet hogy full hülyeség: MOVLW B"011" MOVWF STATUS nem tuom hogy workbe lehet-e így tölteni, mármint hogy csak az első 3 bit értékét adjuk meg a többiét nem, mert azokon nem akarok változtani
Nem buta kérdés. Igen, abból derül ki, ahogy definiáltad őket. A 0x20 a 0. bank eleje.
Nézd meg a 16F887 doksijában a Figure 2.6-ot a pdf 27. oldalán, abból szerintem minden ki kell, hogy derüljön! Az is, hogy bankváltás nélkül miért kaptál ADRESL helyett ADRESH-t: egymás mellett vannak, azaz a bankon belüli címük ugyanaz.
Helló szilva.
Egy nagyon buta kérdés? A saját változóm, mint pl. binL vagy a binH hogy melyik bankban van azt honnan tudom? Elől, ahol definialtam? cblock 0x20 tehát az a '0' bank? Köszi. ui. Fiúk, nekem aranyat értek, mert hiába próbálom magamtól mindent, nincsen akit kérdezzek nincsen könyvem ,csak a net, és TI. Köszönöm.
Bizony, az AdresL a bank1-ben van, ez szép találat volt!
Viszont ez a sok bank és lapváltás azt eredményezi, hogy több Flashmemó fog erre fordítódni, mint a programra(minden váltás két programsor!)! Tehát ha nem akarunk pazarolni, akkor figyelni kell és csak akkor kell váltani, ha szükséges, és akkor sem biztos, hogy mindkét lap ill, bankbeállító bitet váltani kell). Ez viszont baromi macerás, de elkerülhetetlen. Ezért hagytam fel a 16F-ekkel! 16F felett az élet könnyebb!
Hát küzdök mint állat ezzel a hőmérős cuccal.
elméletileg ide mindíg befut dscalcmax movf DS_RAM0,W movwf HOFOK movf DS_SIGNMAXTMP,W btfss STATUS,Z goto maxisminus maxisplus movf DS_RAM1,W btfss STATUS,Z return ; case 1 movf DS_MAXTMP,W ; case 0 subwf DS_RAM0,W btfss STATUS,C return goto copyacttomax maxisminus movf DS_RAM1,W btfsc STATUS,Z goto copyacttomax ; case 2 movf DS_MAXTMP,W ; case 3 subwf DS_RAM0,W btfsc STATUS,C return copyacttomax movf DS_RAM0,W movwf DS_MAXTMP movf DS_RAM1,W movwf DS_SIGNMAXTMP return ez a kódrész a max hőmérsékletet számolja, és ha az új érték nagyobb mint az eddigi, akkor az új érték kerül a a maxba. Az első két sort én raktam bele, elméletileg egy HOFOK nevű változóma rakja a DS_RAM0-át merthogy ugye az a hőfok. a kód végén meg van egy ilyen: movlw d'30' subwf HOFOK,W btfss STATUS,C goto bekap BCF PORTA,3 goto tovabb bekap bsf PORTA,3 tovabb goto loop end ez meg ugye kivonja a HOFOK-ból a 30-at, ha nincs átvitel, azaz a HOFOK >=30-al akkor ugrik a bekapra és kigyújtja a ledet (meghúz a relé, és keringetia vizet a szivattyú), ha meg 30 alá megy a HOFOK, akkor ugye átcsordul, és eloltja a ledet, (nem húz a relé) A jelenség az, hogy tök mindegy hány fokot mutat a kijelző, a led folyamatosan ég, azaz a HOFOK valtozó folyamatosan 30 felett van, miközben a kijelzőn most is 25 fok van. Segítsetek légyszi, mondjátok meg, mit rontottam el, mert én már a szememet kinéztem de hibát ebben nem látok. Az utolsó goto loop az ide ugrik vissza, tehát ez a dscalcmax minden ciklusban meghivodik: loop movlw 1 ; set bit 1 of LCD_ACTDS movwf LCD_ACTDS call dstemperature ; get temperature values of first ds1820 call dsminusconvertion movlw DS_MIN0 ; minmax calculation call dsminmax2tmp ; since we have not enough ram space call dscalcmax ; ITT HÍVÓDIK MEG call dscalcmin ; minmax calculation areas movlw DS_MIN0 call dstmp2minmax . . .
Akkor viszont valószínűleg kamu a rajz.
Update: avagy a gugli okos: Muwahhahhha Idézet: „No, I've not picutures of my devices becauses I have not build this device. I have just done its schematic.” Ímádom az ilyeneket
skaczok !
miért van az hogy a zöld lézeremet villogtatom szkennerben és egy bizonyos freki után mondjuk 6-7-K sebesség felett elkezd a kristály kihagyni és a bank így csúnán kezeli az ábrát.
Szevasztok! Tudna nekem valaki segíteni? Egy egyszerű ne555 kapcsolást szeretnék megépíteni tinában de egyszerűen nem megy. Operating point not foundot ír mikor tápfeszt kapcsolnék rá. Volt már amikor megvolt,nem írta ki de a kapcsolás akkor sem ment.
Mit lehet ilyenkor tenni?Ittvan a rajz is,hátha segít. (Egy ledet szeretnék villogtatni) Idézet: „The Program Counter (PC) is 13 bits wide. The low byte comes from the PCL register, which is a readable and writable register. The high byte (PC<12:8>) is not directly readable or writable and comes from PCLATH.” Ez 16F887, de gondolom a tied is így működik. Van erre egy példaprogramom, ha kell.
1. 74/54/84, teljesen mindegy, ugyanaz a család, más hőmérséklet-tűrésűek. 74-es sorozatnak szokás emlegetni.
2. Persze, 7 szegmenseshez találták ki, csak nem mindegy, milyen technológiájút akarsz meghajtani. A LED-hez, hogy látható fénye legyen, jónéhány mA áramot kellene biztosítani, ez a típus meg nem arra lett tervezve, mivel az LCD-hez nagyon kis áram is elég. Ha LCD-t akarsz használni, azt is megteheted, de akkor kell még egy négyszöggenerátor a hátlaphoz, az LCD-t ugyanis nem lehet egyenfeszülltséggel meghajtani, mert tönkremegy. Ha LED-eket akarsz használni, akkor ahhoz is áramkorlátozó ellenállások kellenek, közvetlenül digitális kimenetre nem szabad kötni őket. Ha szerencséd van, találsz olyan LED-es kijelzőt, ami 1-2mA szegmensáramnál látható fénnyel világít, akkor talán használható ez az IC is. 3. Nyílván, ezért is mondtuk már többen, hogy egy PIC-kel jobban járnál, mert GAL-t lényegesen kevesebb helyen tudnak programozni, mint PIC-et. Másik javaslatom a programozható eszköz felhasználására egy EPROM. Talán EPROM-programozót könnyebben találni, mint GAL-programozót. Ha nem programozható eszközzel csinálod, akkor olyan alkatrésztemető lesz belőle, hogy nagyobb lesz a végén, mint egy PC. 4. A NAND kapus logika ekvivalens az not-AND-OR logikával, csak a közbülső rétegben, az AND kapuk után negált jelek szerepelnek, valamint inverternek is NAND kaput használunk. Keress rá, digitális technikából tanítják, pl. kombinációs hálózatok címszó alatt. Karnaugh-tábla, mintermek, ilyesmik. 5. Maradjunk annyiban, hogy az LPT portra kötött bármiféle LED egy inkorrekt, gány megoldás. Az LPT porton eredetileg TTL kimenetek vannak, amik nem 5-10mA terhelésre lettek tervezve, amit egy LED igényel, hogy láthatóan világítson. Tudom, hogy sok ilyen barkácsolás látható szerte az interneten, de ezek akkor sem korrektek. Annyi energia meg végképp nem nyerhető az LPT port kimeneteiről, hogy az adatlapnak megfelelő tápellátást biztosíts bármiféle logikai áramkörnek. Lehet, hogy szerencséd van, és valamennyire működik, de erre ne számíts. Ha LPT-re tervezel bármilyen áramkört, annak kell külső táp. Ez alól esetleg az lehet kivétel lehet, ha olyan, ultraalacsony fogyasztású cuccod van, ami a 2V-5V tartományban az adatlapja szerint is biztonságosan működik, valamint nem fogyaszt 1-2mA-nél többet semmilyen körülmények között. Nem hiszem, hogy a logikai áramköröd ezeket a feltételeket teljesíteni tudná, főleg, ha LED-es kijelzést akarsz.
szia. Doky Ensium belinkelt egy progit ami hasonlo a puppet mastershez.A progi rendelkezik GPRS opcioval.felinstalalltam a pc-re es a mobilra is.elolvastam a hozza fuzodo texteket is. Am amikor kapcsolodni szeretnek a tel kiirja: status:connekting. egy kis ido mulva pedig status:not connected. javax.microedition.io .Connection not Found Exception szoval valamiert nem sikeredik a kapcsolat.lehet egyszeru a megoldas,de en nem ertek hozza ezert kerek segitseget kitartoan.
Üdvözlök mindenkit!
2 napos PIC16F887 tulajdonos vagyok Un. PICkit 2 Debug Express-t kaptam, mivel csak usb-m van. Azóta le se szálltam róla szinte, mind a 12 lesson megvolt. Nem ismeretlen számomra a programozás, így pár óra szenvedés után megértettem őket. De most elakadtam valamivel. Egy óra alapjait szeretném leprogramozni Timer0/1/2 modullal. Nézegettem a doksit, de nem mentem vele sokra. Ilyeneket tartalmaz:Idézet: „Timers: - TMR0: 8-bit timer/counter with 8-bit prescaler - TMR1 enhanced: 16-bit timer/counter with prescaler, External Gate Input mode and dedicated low-power 32 kHz oscillator - TMR2: 8-bit timer/counter with 8-bit period register, prescaler and postscaler” Tehát a kérdésem: Honnan tudjam, hogy letelt az 1 mp, és mehet az incf?
Bizony nem jól csináltad...
Idézet a CPM2 adatlapjából, 245. oldal lap alja: Idézet: „note Do not connect external devices other than the NT-AL001 Conversion Adapter to the 5 VDC power supply of pin number 6 on the CPM2A/CPM2C’s RS-232C port. Doing so may result in damage to the CPM2A/CPM2C or to the external device.” Vagyis, az NT-AL001... kivételével semmit ne köss a porton található 5V-os vonalra, mert tönkremehet a PLC, vagy a külső eszköz!!! Csatolok egy mórickaábrát arról, hogy mit kellene építened ahhoz, hogy egyvezetékes szenzor adatait PLC-n keresztül fel tudd dolgozni, soros átvitelre építve. Önmagában a PLC és a szenzor nem elég; volt már itt egy pár topic DS-ekről, cikk is van, szerintem nézd át azokat is, nem árt tisztában lenni a háttérrel. Az ábra csak útmutató, de az elv látható rajta.
Hello!
Ebben a pdfben van egy táblázat: (ha komolyan érdekel érdemes végigolvasni) App note 132: Quick Guide to 1-Wire net Using PCs and Microcontrollers Akár 300m is elérhető vele, de 25m házilag biztosan UTP ("árnyékolatlan csavart érpár" - a hozzáértőktől bocsánat, de így a legvilágosabb :p) kábellel
Sziasztok!
Ez nem annyira témábaillőkérdés, de leginkább ide illik.Nem akartam új témát nyitni. A problémám: régebben vmiért tönkrement az mplabom. Újratelepítettem(v7.6).Megnyitom az mplabot és egy sor hibaüzenetet jelenik meg. Legacy language suite configuration file elérési út/tlboostcpp18.ini does not exist. Okézás után a következő: Failed to initialize legacy language sutie with CLSID{76f41c5d-...} Majd ez ismétlődik.Miután a 10. üzenetet is bezártam használhatónak tűnik. Miután megnyitok egy asm fájlt és quickbuilderni akarom azt írja ki h nem találja a build toolt. Vki találkozott ilyennel? Egyáltalán, hogy lehet h már sokadszorra telepítem újra és ugyanez a probléma ugyanúgy fennáll.Ráadásul már a 8. verziót telepítettem fel és ugyanez a probléma. Mit tegyek?
Én nemrég túrtam egy 32 bites aritmetikai csomagot a neten, abban van ez a döbbenetes átalakítós rutin:
;*** 32 BIT SIGNED DECIMAL TO BINARY *** ;Decimal DIGIT1 thro DIGIT(X) & DSIGN -> REGA ;Set DSIGN = 0 for positive, DSIGN = 1 for negative values ;Most significant digit in DIGIT1 ;Enter this routine with digit count in w register ;Return carry set if overflow ;Uses FSR register dec2bin movwf MTEMP ;Save digit count movlw D'32' ;Outer bit loop counter movwf MCOUNT d2blp1 movlw DIGIT1-1 ;Set up pointer to MSD movwf FSR movf MTEMP,w ;Inner digit loop counter movwf DCOUNT movlw D'10' clrc ;Bring in '0' bit into MSD d2blp2 incf FSR,f skpnc addwf INDF,f ;Add 10 if '1' bit from prev digit rrf INDF,f ;Shift out LSB of digit decfsz DCOUNT,f ;Next L.S. Digit goto d2blp2 rrf REGA3,f ;Shift in carry from digits rrf REGA2,f rrf REGA1,f rrf REGA0,f decfsz MCOUNT,f ;Next bit goto d2blp1 movf INDF,w ;Check for overflow addlw 0xFF skpc rlf REGA3,w skpnc return btfsc DSIGN,0 ;Check result sign call negatea ;Negative return Szerintem elég egyértelmű a használata, DIGIT1-DIGIT10 egy 10 byteos puffer, ahová a számjegyeket kifejti, DSIGN pedig az előjelet fogja tartalmazni. REGA0-REGA3 a 32 bites bemenő érték, REGA0 a legalsó byte, a hívott rutinok (absa, negatea) értelemszerűen működnek. Ahogy néztem, szerintem a közepén lénő D'10' megváltoztatásával más számrendszerekre is használható lenne.
Auto-connect not enabled - not connecting (Try enabling auto-connect on the ICD2 settings pages.)
ICDWarn0063: Please ensure that ICD2 is powered by the 9 volt adapter before using ICD2 to power the target device. Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICD0092: Internal: Communications: Attempt to operate on unopened comm channel A PC-n ezt a hibaüzit kaptam.Szerintetek ezt most mire véljem?
Connecting to MPLAB ICD 2
...Connected ICDWarn0030: MPLAB ICD2 is about to download a new operating system. If MPLAB IDE is just starting, it will appear to "hang" at the splash screen. Please be patient. MPLAB IDE will finish it's intialization after the OS is downloaded. (note: You may wish to select to ignore this warning in the future.) Downloading Operating System Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed ...Download Operating System Succeeded Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 Ready Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed MPLAB ICD 2 Ready Downloading Operating System Connecting to MPLAB ICD 2 ...Connected Setting Vdd source to MPLAB ICD 2 ICDWarn0020: Invalid target device id (expected=0x21, read=0x0) ...Reading ICD Product ID Running ICD Self Test ...Passed ...Download Operating System Succeeded MPLAB ICD 2 Ready ezt már szerintem lehet sikeresnek mondani.
Eagle help szerint:
Idézet: „Restricted Areas Rectangles, polygons, and circles in the layers tRestrict, bRestrict, and vRestrict are treated as restricted areas for the Top and Bottom side and for vias respectively. If you want the Autorouter not to use a layer, enter "0" into the preferred direction field.” Vagyis ha ezekbe a rétegekbe rajzolsz polygon stb. paranccsal valamit, az adott területet szabadon hagyja az autorouter.
Sziasztok!
Kezdő Protel-es vagyok, s nem igazán boldogulok egy problémával. Miután megrajzolok egy kapcsolási rajzot, beállítom a Footprinteket, Netlistát készítek, azt beolvasnám a PCB dokumentumba, hibát jelez a szoftver, mégpedig ezt: "Add node D1-A to net NetR4_1 Error:Node not Found" Én úgy értelmezem, hogy az a baja, hogy szerinte nincs összekötve a D1-es dióda anódja az R4-es ellenálás 1-es lábával. Viszont a rajzon tutira össze van kötve. Mi lehet a megoldás? Előre is köszi a segítséget! p100
Mit tudtok erről ? TCPIPstackben a lowinterrupt commentje volt, de semmi több.
notE: Several PICs, including the PIC18F4620 revision A3 have a RETFIE FAST/MOVFF bug Miféle bug ez?
Megvan a megoldás! Leírom, hogy miket kellett módosítani:
Az ADCON0 és az ADCON1 regiszter is módosult a 887-ben. Míg a 877-ben az AN5,6,7-et az ADCON1 állítja (A/D), a 887-ben az ANSEL regiszter. Két sort kitöröltünk: movlw 14 movwf ADCON1 ; RA0 analóg bemenet !!! Ez a bank 1 kiválasztás után van, a Start címkében van. A módosítás,közvetlen a Start címke után: bsf STATUS,RP1 bsf STATUS,RP0 ; ez a bank 3 kiválasztás clrf ANSEL ; ANS0 - 7-ig Digitális beállítás A 887-ben a bankválasztásnak van egy egyszerűbb módja is: bankSEL ANSEL, az ANSEL helyére bármelyik regisztert beírhatjuk, automatikusan vált a hozzá tartozó bankra. Itt már nem muszáj megnézni, hogy melyik regiszter melyik bankban foglal helyet. Bár hozzáteszem, nem árt utánanézni, mert ezzel elkerülhetőek a felesleges bankváltási utasítások, melyek a programunkat csak növelik. Nem szabad elfelejteni, hogy a Project/Build Options-ban a Default Radix-ot Decimalra kell állítani. Ha nem ez a beállítás, a program nem fog működni. A pontot legszívesebben megosztanám jon@ és potyo között. Potyo linkje rengetegett segített, a megoldás megtalálásában, így hát a pontot most neki adom. Mégegyszer nagyon köszönjük a segítséget, rengeteget tanultunk.
18F4550-ről volt szó! RRNCF utasítás van és nincs bank váltogatás
Figyu! A TRISB és PORTB nem külön bank-ban van? RRNCF, én ilyen parancsszót nem ismerek (ettől függetlenül nem zárom ki, hogy létezik).
Próbáld ki az RLF-et rlncf helyett beírni és RRF-et írni a rrncf helyett.
PIONEER DVD-RW DVR-109 1.57 (ATA)
Current Profile: DVD-R Disc Information: Status: Empty Erasable: No Free Sectors: 2 298 496 Free Space: 4 707 319 808 bytes Free Time: 510:48:46 (MM:SS:FF) Supported Write Speeds: 4x; 6x; 8x; 12x; 16x Pre-recorded Information: Manufacturer ID: TTH02 Recording Management Area Information: PIONEER DVD-RW DVR-109 Physical Format Information (Last Recorded): Disc ID: 0@P-!-00 Book Type: DVD-R Part Version: 5 Disc Size: 120mm Maximum Read Rate: not Specified Number of Layers: 1 Track Path: Parallel Track Path (PTP) Linear Density: 0.267 um/bit Track Density: 0.74 um/track First Physical Sector of Data Area: 196 608 Last Physical Sector of Data Area: 0 Last Physical Sector in Layer 0: 0 igy tisztábban látod a dolgot. nem volt irva a dvd-re teljesen szüz még |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Mit lehet ilyenkor tenni?