Hát elsősorban simsonhoz, de lehet h más motorhoz is lesz használva.
A strobi robogóhoz vagy vmi komolyabb motorhoz kell?
Hú hát én nem tudom. Igazából ennyire nem értek hozzá. Annyira vagyok otthon ezen a téren, hogy egy kapcsolási rajzot meg tudok csinálni. (remélem)
A gyújtókábelről milyen módon akarod a jelet levenni? induktiv vagy kapacitiv módon? A gyári strobik induktivak,de házilag elég macerás az elkészitése sztem. Nekem is szükségem lenne egy ledes kivitelűre de még csak nagy vonalakban gondolkodtam rajta. Kb odáig jutottam,hogy:555-1ms-monostabil>meghajt egy áramgenerátort a ledeknek megfelelő árammal(impulzusról van szó) a jelfogadó egység egyszerű impulzusformáló vágó,tranzisztoros lenne.
Úgy szeretném, hogy villogjon a gyújtásról kapott jelre, és akkor tudnám nézni forgó motornál is a lendkeréken lévő jelöléseket.
Csak villogjon a gyújtásról vett jelre és szemmel saccolsz, vagy késlelteted a villanásokat és leolvasod a poti skálájáról a szöget miután együttállást állítottál?
Helló!
Lenne egy kérdésem, remélem tudtok segíteni. Szeretnék gyújtás beállításhoz, ellenőrzéshez stroboszkópot készíteni. Úgy szeretném, hogy nagyfényű ledek villogjanak a megfelelő időpontban. Tud valaki ebben segíteni? Előre is kösz. Ja és 6V-ról szeretném üzemeltetni.