Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Ha jól tévedek, akkor eredetileg bank0-val indul a PIC. De lejjebb csúsztattam... Helyesen, kellene az RP1-et is törölni a STATUS-ban.
Idézet: „Szerk: Köszönöm Watt mester a CMCON-t...” Igazán nincs mit, és nem is mernék szólni még egyet, csak annyit, hogy a CMCON a bank0-ban van. Csúsztasd kicsit lejjebb a BCF STATUS,RP0 alá és tökéletes lesz!
Csak a teljesség kedvéért, ugyan ez a program assemblyben.
Szerk: Köszönöm Watt mester a CMCON-t...
A winamp pluginok között ott van ez: Spectrum Analyzer for LCDSmartie[winamp_lcdsmartie.dll], ezt elinditottam.
A smartie progiban pedig az elsö képernyön ez jelenik meg: - WinAmp Spectrum Analyzer Plugin - for LCD Smartie - Demo Config - Aztán mindenhol ahol hasonlo van smartieban: $dll(winamp,1,1x8,0) 1 Line ott ez jelenik meg a kijelzön: [Dll: Can not load p azt hiszem eddig mindent jól csináltam, de most mi lehet a gáz, nem tudom.
Köszönöm a válaszod!!!
No, bemásoltam a dll fájlokat. Mindent mindenhova, azaz a winamp mappájába és a smartie mappájába is. A smartie progi config.ini -jét is felülirtam. A kijelzön bejött minden szöveg, csak ahol meg kellene jelennie a az analizatornak ott ez jelenik meg"Can not load..." A fö gáz talán az, hogy egy mukkot sem tudok angolul. Mit csináljak még? Köszi!
Sziasztok !
Terveztem egy jtag panelt cpld-hez LPT portra, csakhogy a brd fileban (szerencsere) kiderult hogy nem jol vannak a db25 (apa) labkiosztasai.Ezt modositottam a brd-ben,de idegesit hogy osszehasonlitasnal mindig kiirja : Idézet: Jo lenne ha sch-ban le tudnam cserelni a megfelelore a DB25-ot.„Board and schematic are not consistent!” Egyik kerdesem hogy: van eagleban Male DB25 csatlakozo ? Masodik: csak megerosites keppen ,jol kotottem brd-ben az apa DB25 csatit? (itt 13. lab =1. lab, 14. lab = 25. lab)
Szia!
Meg lett a hiba oka. Én bénáztam, a pflash-t le kellett tiltanom a jumper lehúzásával. Pedig elolvastam a board manualját, sehol nem irták, hogy JTAG-os programozásnál tiltani kell a flasht. Az impact üzenete is félre informált progizás előtt, hogy átálitja a CCLK-ról a StartupClock-ot JTAG-ra. Na meg a progizás eredményei se voltak azonosak a különbözö verziók kipróbálása közben. Volt ahol 1500-4500 hibát jelzett a visszaolvasásánál, a 7.1 nél jó volt, a 9.2 nél vissza se tutdtam ellenőrizni, mert a programozás végén a DONE did not go high-al fejezte be. Meg én is úgy gondoltam, ha a StartupClock a JTAG-on van, akkor már nem szórakozik a pflash-el. Szóval, nem értem az okát, de igy most hiba nélkül csinálja a dolgát. Jó kis szivatás volt . Üdv. Zoli
De akkor méirt van ráírva a képcsőre hogy Warning: X-Radiotion (Vagy mi) a service note-nál meg az hogy használni kell sugárzás mérőt.
Szia !
Az elektrós listán a BGA beültetéshez az ALBACOMP-ot emlegették már többször is. Úgy emlékszem, hogy a 0.8-asra rázták a fejük. Ez, ha jól látom 1 mm-es, meg kell őket kérdezni. De, meg lehetne egy mobil telós szervizt is kérdezni, ott is cserélnek néha BGA-t ha jól rémlik. De a lábakat ellenőrizni kell, hogy hova vannak bekötve a panelon, mert van 500-nál NC láb, ami az 1200-nál IO és az IO-IP eltérések is vannak azért. Az adatlapban szürkével ki vannak emelve az eltérések. Ezeket le kell zongorázni, hogy nem e okoznak gondot. De én is kérdeznék. Melyik ISE-t használod ? mert én már kipróbáltam a 6.3-ast, 7.1-est, 9.1-est, 9.2-est. A 6.3 nem tölt le jól, visszaolvasásánál 1500-4000 hibát ir ki, nem is müködik jól. A 9.1 úgyszintén, a 9.2 "Programming terminated. DONE did not go high"-nál tovább nem jutok. Ez 9.1 SP3 után is jelentkezett. Most a 7.1-el tudom letölteni hibátlanul, de ez is jelzett 1-2-szer hibát visszaolvasásánál. A kábel, Digilent JTAG3, másik ugyanilyen kábellel is próbáltam azt a XC2XL-hez adták, nem változik. A 8.2-t még nem próbáltam, mert tele a t.k.m a sok giga le, fel tolásásva. Ja, Spartan3 200-as, ami nekem van a starter kit-en. Köszi Üdv. Zoli
Biztos, hogy jó ötlet ilyenekkel szórakozni? A kapszaicint legtöbbször kűlsőleg alkalmazzák, izomfájdalom, reuma, ízületi gyulladások enyhítésére, felületi érzéstelenítésre. Sőt, még fegyverként is (paprikaspray). Szembe kerülve nagyon erős fájdalmat okoz. Bőrön átmeneti vérbőséget kelt, valóban tágítja az ereket. De sajnos bizonyos esetekben allergiás reakciót is kiválthat, bár ez ritka. Nem véletlen, hogy az OC spray ölt már embert! Mindenesetre tudni kell, hogy alkoholban oldódik, ha gond lenne, ez külsőleg esetleg segít.
Idézet: „Capsaicin - Toxicity Acute health effects Capsaicin is a highly irritant material requiring proper protective goggles, respirators, and proper hazmat handling procedures. It is hazardous in cases of skin contact (irritant, sensitizer), of eye contact (irritant), of ingestion, of inhalation (lung irritant, lung sensitizer). Severe over-exposure can result in death. Painful exposures to capsaicin-containing peppers are among the most common plant-related exposures presented to poison centers. They cause burning or stinging pain to the skin, and if ingested in large amounts by adults or small amounts by children, can produce nausea, vomiting, abdominal pain, and burning diarrhea. Eye exposure produces intense tearing, pain, conjunctivitis, and blepharospasm. Treatment after exposure The primary treatment is removal from exposure. Contaminated clothing should be removed and placed in airtight bags to prevent secondary exposure. Skin irrigation with copious cold water is used for significant dermal exposures. Symptomatic treatments, such as topical ophthalmic anesthetics, nebulized bronchodilators, or oral antihistamines and corticosteroids, are indicated as appropriate in more severely affected victims. Capsaicin-induced dermatitis has been treated variably with immersion in water or oil, vinegar, bleach, lidocaine gel, and topical antacid suspensions. Cold water produces earlier symptomatic relief, but oil immersion has longer-lasting benefit. Effects of dietary consumption The effects of ingestion of small quantities has given different experimental results. One study showed no mucosal erosions or other abnormalities after eating ground jalapeńo peppers. Whereas another showed mucosal microbleeding and even one case of grossly visible gastric bleeding after eating red and black peppers. This study also showed "no spice was significantly different from aspirin in any parameter studied." Other studies have shown an association between chronic consumption of capsaicin-rich foods and stomach cancer, yet one such study was not adjusted to any other factors in diet. Another of the said studies also showed a similar risk to stomach cancer with higher consumption of rice.”
Programozás után. output ablakban:
Initializing PICkit 2 version 0.0.3.10 Found PICkit 2 - Operating System Version 2.10.0 Target power not detected - Powering from PICkit 2 PIC12F675 found (Rev 0x10) PICkit 2 Ready Programming Target (2007.08.24. 13:54:27) Erasing Target Programming Program Memory (0x0 - 0x1) Programming Program Memory (0x3 - 0xA8) Programming Program Memory (0x3FE - 0x3FF) Verifying Program Memory (0x0 - 0x1) Verifying Program Memory (0x3 - 0xA8) Verifying Program Memory (0x3FE - 0x3FF) Programming EEPROM Memory (0x0 - 0x2) Verifying EEPROM Memory (0x0 - 0x2) Programming Configuration Memory Verifying Configuration Memory PICkit 2 Ready és ezzel le is fagy az egész MPLAB. Újraindítás után a visszaolvasáskor hülyeségek vannak a program memóriában, az eepromban pedig csupa nulla.
Amikor rácsatlakoztatom a PICkit 2 őt ezt írja ki az MPLAB
: Initializing PICkit 2 version 0.0.3.10 Found PICkit 2 - Operating System Version 2.10.0 Target power not detected - Powering from PICkit 2 PIC12F675 found (Rev 0x10) PICkit 2 Ready a hiba égetéskor és olvasáskor jelentkezik
Adatlapban EXAMPLE 5-1: Initializing PORTA
Illetve 5.1 alatti 2-es note
Kaptam a chipcadtől egy hex fájlt amit be kéne égetnem a PICkit 2 be a picstart + al.
Égetés után ez a válasz az MPLAB részéről: "Any additional errors are not displayed." failed... mi lehet a gáz?
Sziasztok!
Kinek van PICkit 2 égetője? Tudna valaki segíteni? Nem látja a gépem a programozót. Tegnap még semmi baja nem volt, most meg "PICkit2 not find..." USB eszközként sem találom az eszközvezérlőben, már az XP sem látja. Lehet hogy megadta magát végleg? köszi
huh, csak kb-re tudom mondani (és azt a Micron DDR modult, ami ebben a starter kitben van):
(2.5V-ról hajtva) a leggagyibb (-5B sebességfokozatú) modul áramfelvétele az 50-480 mA között mozog, kikapcsolt állapotban 5mA írásnál kb 200, olvasásánál is kb ennyi standby állapotban van 50 körül ha interleave módban több bank-al is dolgozol akkor ugrik fel 480-ra -- a gyorsabb moduloké az max 350 körüli
Ok mostmár megvan
Save: MOVWF W_TEMP SWAPF STATUS, 0 MOVWF STATUS_TEMP Load: SWAPF STATUS_TEMP, 0 MOVWF STATUS MOVFW W_TEMP Topi hibázott volna? Mert ezt írta a cikkjében: "Egy segéd regiszterbe elmentjük a következőket: - W regiszter (akku, work) - STATUS regiszter (benne a bank, ZERO és egyéb más)" És ezt használta: MOVWF W_SAVE ;Először a Work regisztert MOVFW STATUS ;STATUS-t bele a már lementett Workbe MOVWF STATUS_SAVE ;Status_save-be beletölti a Worköt
Hm mit találtam neten:
You can unscrew & remove the end cap containing the beam shutter to facilitate cleaning of the lens. However, ***DO not*** under any circumstances attempt to remove the laser itself from the housing!!! Doing so will void the warranty, and opens the possibility that you may irradiate yourself with 260mW+ of green laser radiation at 532nm, at least several hundred milliwatts of IR laser radiation at 1,064nm, and 2,000mW (2W) of NIR laser radiation at 808nm. Ezzel már lehetne kettévágni dolgokat , csak kinek van szíve szétszedni egy $649-$1529-os zöld lézert?
Köszi, már megvan írva, illetve már megírtam, csak a bank éles fizető kulcsára várunk, hogy lehessen kártyával fizetni... Remélhetőleg pár nap...
Hello
Van egy 16F876-s kontrollerem. Ki akartam próbálni az A/D portját, de nem tudtam, mert a ADRESL regisztert hibásan tölti át egy másik regiszterbe. Mindig hiányzik az 5. és 6. bit. És az az érdekes, hogy ha ADRESL regisztert a bank váltás után a PORTB-re kiküldöm, jól működik. Érdekes, nem? Várom az ötleteket. Hello
A BSF az egy megadott regiszterben (pl status) egy megadott bitet (pl 5 ami a RP0) magasra (1) állít
"RP1:RP0: Direkt címző bitek 11 = bank 3 10 = bank 2 01 = bank 1 00 = bank 0"
Előszöris egyik sem hibaüzenet. Az első kettő figyelmeztetés, a harmadik csak üzenet.
A LIST és az ORG elé tegyé egy szóköz vagy egy tab-ot. Az első oszlopban a címkék (label) helyezkedhetnek csak el. Amazzal meg ne foglalkozz, ha megcsináltad a bankváltást. Csak jelzi, hogy olyan regiszterrel dolgizol, ami nem a bank0-ban van, és légy körültekintő. És hogy én is kérdezzek valamit, ezt, hogy a bankváltást BSF STATUS, 5 paranccsal kell csinálni, hol láttad?
Nem tudom ki van itt ilyenkor
de most keztem PIC ezni és próbáltam egy LED villogtatót írni egy 16F628A RB4 es portjára de a következő hibaüzenetet kapom:Warning[205] C:\PICPROJEKTEK\PIC.ASM 1 : Found directive in column 1. (LIST) Warning[205] C:\PICPROJEKTEK\PIC.ASM 9 : Found directive in column 1. (ORG) Message[302] C:\PICPROJEKTEK\PIC.ASM 13 : register in operand not in bank 0. Ensure that bank bits are correct. Itt a program első fele: LIST P=16F628A #INCLUDE "P16F628A.INC" __CONFIG _CP_OFF&_XT_OSC&_WDT_OFF&_LVP_OFF&_MCLRE_ON&_PWRTE_ON CBLOCK 0x20 T1 T2 T3 ENDC ORG 0 KEZD MOVLW B'00010000' BSF STATUS,5 MOVWF TRISB BCF STATUS,5 GOTO LEDON Én átváltottam a bank 1 be vagy mégsem? Meg miért nézi rossznak a LIST et és az ORG ot?
A 18F sorozatnál másképp van megoldva az SFR zóna (az, ahol a PORTB, TRISC, EECON, stb. regiszterek vannak). Itt számukra van egy access bank nevezetű terület, ami valójában a 15. bank felső fele, de bármelyik bank-ból elérhető, ha az utasításnál megadod, hogy az adott parancs az access bankra mutasson. Ezt jelenti az a betű. Viszont ha a megfelelő processzort választod ki, akkor az MPLAB automatikusan tudja, hogy pl. a TRISC hol van, és nem muszály odaírni az a betűt. Ha odaírod, akkor nem vesztesz semmit.
A 18F-nél is lehet bank-ot váltogatni, de nélküle is elérhető a teljes memóriaterület. A W elérhető az SFR zónában WREG néven, és a MOVFF parancs bank-tól függetlenül elér mindent, tehát bankváltás és MOVWF TMP helyett írhatod ezt: MOVFF WREG, TMP
Sziasztok,
Újabb taktikai kérdésem van: A Topi-féle leckékben mindig ki van választva az utasításhoz szükséges bank, ugye? nos olvasgatom a 18F2320 adatlapját, és angol tudásom szerint: az utasításoknál meg lehet adni egy 'a' értéket, ami a bank-re vonatkozik, ha nem adom meg akkor ki fogja választani "ő". ez lehetséges? Akkor 18-as szériában nem kell bank-et váltogatni?
Igen, az a szöveg megvan. Viszont ami utána van az érdekes:
//Do not change these values #declare pcb_hight = 1.500000; #declare pcb_cuhight = 0.035000; #declare pcb_x_size = 46.025000; #declare pcb_y_size = 26.025000; #declare pcb_layer1_used = 1; #declare pcb_layer16_used = 1; #declare inc_testmode = off; #declare global_seed=seed(915); #declare global_pcb_layer_dis = array[16] Én emeltem ki félkövéren. Az bizony ott "hight" és nem "height"! Kereséssel ezért nem találtam! (Nem félregépeltem.) Csak tudnám miért... Átírtam (plussz egy "e"-betű), mentettem, de ugyan azt csinálja.
Egy "//Do not change these values" szöveg csak van?
Azután legyen beírva: #declare pcb_height = 1.500000; írd (másold) be aztán save és run. Így néz ki! Egyébként a pcb többi adata benne van?
Rákerestem több nem működő fáljban is, de nem talált ilyen szót. Még csak "height"-ot sem.
A PCB-től kapott pov-fáljban viszont van ilyen szó, mégpedig itt: "//Do not change these values #declare pcb_height = 1.500000; #declare pcb_cuheight = 0.035000; #declare pcb_x_size = 46.025000; #declare pcb_y_size = 26.025000; #declare pcb_layer1_used = 1; #declare pcb_layer16_used = 1; #declare inc_testmode = off; #declare global_seed=seed(116); #declare global_pcb_layer_dis = array[16]"
Ezt:
Preset INI file is 'C:\PROGRAM FILES\POV-RAY FOR WINDOWS V3.6\renderer\quickres.ini', section is '[512x384, No AA]'. Preset source file is 'C:\Program Files\EAGLE-4.15\ulp\Eagle3D\povray\forrasztollomas.pov'. Redirecting Options All Streams to console..........On Debug Stream to console.........On Fatal Stream to console.........On Render Stream to console........On Statistics Stream to console....On Warning Stream to console.......On Parsing Options Input file: C:\Program Files\EAGLE-4.15\ulp\Eagle3D\povray\forrasztollomas.pov (compatible to version 3.61) Remove bounds........On Split unions.........Off Library paths: C:\Program Files\POV-Ray for Windows v3.6\INCLUDE C:\WINDOWS\Fonts C:\PROGRAM FILES\POV-RAY FOR WINDOWS V3.6\include Output Options Image resolution 512 by 384 (rows 1 to 384, columns 1 to 512). Output file: C:\Program Files\EAGLE-4.15\ulp\Eagle3D\povray\forrasztollomas.bmp, 24 bpp (system format) Graphic display......On (gamma: 2.2) Mosaic preview.......Off CPU usage histogram..Off Continued trace......Off Tracing Options Quality: 9 Bounding boxes.......On Bounding threshold: 3 Light Buffer.........On Vista Buffer.........On Draw Vista Buffer....Off Antialiasing.........Off Clock value: 0.000 (Animation off) File: C:\Program Files\POV-Ray for Windows v3.6\INCLUDE\glass_old.inc Line: 18 Parse Warning: Due to changes in version 3.1, you must add interior {I_Glass} to all objects calling glass_old.inc textures and finishes... File: tools.inc Line: 95 Parse Warning: Font HandelGo not found. Fallback font arial used File: C:\Program Files\EAGLE-4.15\ulp\Eagle3D\povray\forrasztollomas.pov Line: 214 Parse Warning: Should have at least 2 objects in csg. File: cap.inc Line: 403 File Context (5 lines): #else cylinder{<0,0,0><0,-1*(pcb_height Parse Error: Expected 'numeric expression', undeclared identifier 'pcb_height' found instead Total Scene Processing Times Parse Time: 0 hours 0 minutes 0 seconds (0 seconds) Photon Time: 0 hours 0 minutes 0 seconds (0 seconds) Render Time: 0 hours 0 minutes 0 seconds (0 seconds) Total Time: 0 hours 0 minutes 0 seconds (0 seconds) CPU time used: kernel 0.09 seconds, user 0.33 seconds, total 0.42 seconds POV-Ray finished>
Elvileg be kell rakni az áramkörbe Jumpereket. Rákötsz a pluszra és a földre is egy-egy jumpert (a special-ba van), elnevezed őket és ezeket a neveket adod meg az ic vcc és gnd paraméterének. Kisbetű-nagybetű számít, ha nem jó a név, kapsz egy "missing jumper xxx" hibaüzenetet.
A Tinához "méltóan" hol működik, hol nem. Egy 4017-es számláló ic-t már sikerült így működésre bírni, de a logikai kapukkal valami nem az igazi. Nekem az a problémám, hogy ha logikai kapukat használok, akkor nagyon hamar megkapom az "operation point not found" üzenetet ahogy bonyolódik a kapcsolás. Olyan áramköröknél, amik a valóságban működtek, hiába adok tápot a kapuknak jumperekkel. Most már nagyon idegesítő, mi lehet a baja ? Üdv:vizor |
Bejelentkezés
Hirdetés |

.
de most keztem PIC ezni és próbáltam egy LED villogtatót írni egy 16F628A RB4 es portjára de a következő hibaüzenetet kapom: