Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   192 / 192
(#) szabi83 válasza dilan hozzászólására (») Ápr 29, 2006
még nem cseréltem ellenállást 300mA-t vett fel..

kicserlétem 10k -ra, mivel éjjel eszembe jutott, hogy a táp amit rákapcsolok az sok a tranyónak, mert ugye az jelenik meg a beállítot ideig a 3as lábon.. így rövidre zárta az ic-t! hát ettől lett tűz forró szerintem..

most 30-40mA jel nélkül. jellel 50mA.. most a relét is behúzza!

:worship:
modik: ne zárjátok le ezt a témát, hátha kérdek még vagy más esetleg..:worship:
(#) dilan válasza szabi83 hozzászólására (») Ápr 29, 2006
Hali!

Mekkora áram kell a relének?
Sztem a 10Ω miatt van. Cseréld ki 1-2k körülire + nézd meg, hogy élnek-e még a tranyók.

Próbáld meg ezt a bekötést.

555out.GIF

(#) szabi83 hozzászólása Ápr 29, 2006
Hello!

555 -t kimenetére kötöttem:
párhuzamossan:
-> 1k elleállat -> led -> gnd
3láb
-> 10 ohm bázisra (bc337) emiter a földre, a kollektor és a táp közé raktam 1 relét

az ic tűzforró lesz mit csináljak, hogy jó legyen?
relét be sem huzza.. elvileg a relé a tápról kapja az áramot a tranyó csak testre huzza, de mé lesz forró??? +nem így müxik rendessen az időzítés

táp amiről probálgatom: 12.6VDC 3-400mA kb..
a kapcsolás 30mA-t vesz fel(a 4 ic, akkor még nem volt benne relé, utána már nem mértem, mert nem kóser vmi).

táp rákötés elött fedeztem fel:
rövidzár volt, egy zsír új led okozta fura volt.. nem villágított dióda vizsgálóval, de viszont sipolt rossz volt a led.. ÚJ led led csere után időzítés jó volt..

+plusz infó:
relé nélkül rendessen müxenek az időzítések.. 4 db monostabil kapcsolás a 2dik és a 4dik 555 huzna meg 1-1 relét..
Következő: »»   192 / 192
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem