Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Hőmérséglet jeladó kontakt hiba! Elsőnek ellenőrizd a kábeleket! Ha minden rendben keress egy havert akinek szintén Octaviája van és azzal is kipróbálni.Ezzel lehetne kezdeni
Segítsetek!
Octavia vízmérője hol jelez, hol nem. Minden más rendben. (Alapjárat, fogyasztás, Stb.) Mi lehet a hiba oka? Előre is köszönön a segítséget!
Helló! Nekünk egy Leonunk van de neki is van egy olyan betegsége, hogy meleg motornál, menet közben megtorpan. Hááát, ha ilyenkor ki van nyomva a kuplung (kanyarodás előtti visszaváltás) akkor leáll és persze ilyenkor nincs szervó. Elég zűrös így kanyarodni! Persze a gyakoriság az elég ritka, szerencsére. De a hibát nem naplózza az ECU. Beszereztem az ETKA 7 progit és nem találom a motorhoz tartozó érzékelőket sem a saját blokkomon, mert egy alaptípusú blokkon mutatja be az érzékelők elhelyezkedését. A szervízben is tanácstalanok, no meg én is. Üdv .:VIM
Figyelem az előbbi hozzászóláshoz csak annyit, hogy a tengelyekre és fogaskerekekre vékony filmréteget kell felvinni: ellenkező esetben a elektromotor hidegben nem tudja leküzdeni a dermedt kenőanyag ellenállását.
A védőburkolat tartja pozicióban a nagy fogaskereket ami a tengelyen le-föl jár ha a burkolat nincs rajta. A fedél belső támasztás pontjára szintén zsírt ajánlok. Ha van kérdés itt vagyok.
Nekem 1.6 AEE Octaviám van. Kb 1 évig küzdöttem alapjárati, meleg motorral lévő rángatás, fordulatszám nem esik vissza, nehezen indul, de ha beindul nem esik vissza a fordulatszám. Más uraknál akik írtak ez egy fojtószelep cserével elmúltak (kb 65.000+munkadíj)
nos ennyi pénz nincs!!! Végső elkeseredésemben fojtószelep elektronika védőburkolat leszed és megnéztem hogy működik:mechanikus szerkezet amit egy elektromotor mozgat és jelváltozást egy ellenálláspályán generálja. Nehezen lehet észrevenni, de a fogaskeréktengely be volt rohadva csak annyira, hogy szoruljon, ill csak bizonyos tartományba működjön, fogaskerekek gördülő felület lekopva, hogy szorulni tudjon!Megoldás: A tengelyek tövére vékony dróttal olajat juttani, fogaskereket véknyan finomzsírral megkenni utána kézzel bejáratni!!!!!! beszerel és minden hiba elmult!!! kenőanyagokkal csak ésszel!!!!
Kicseréltem a felsőholtponti jeladót, és a jelenség nem múlt el, aztán kicseréltem a főtengelyjeladót és még mindíg rángat.Teszterrel megnéztük menetközben és előgyújtás problémát mutaton még mindíg, minden más tökéletesen működött.Mi okozhat még előgyújtási problémát melegm motornál?normál előgyújtás:18-23% és nekem rángatásnál felmegy 50%-ig, enyhe gázadás azonnal visszamegy normál helyzetbe, de ráállok egy sebességre 2200-3400 fordulat közt és elkezd rángatni.
Üdv mindenkinek.
Nekem is Octaviam van , de volt már dolgom több VW autóval. Sajnos a műszerfal probléma mindegyiknél fennáll. Először a vízhőfok jelzés szűnik meg, ez az első jel,hol mér hol nem,aztán már nem. Majd szép lassan az összes műszer leáll. A szerviz azt mondja szoftvert(!?) kell frissíteni.Ez típushiba, és kemény 30- 40 ezer. Sajnos.
Köszönöm a tippet, máris elenőrizzük a szerelővel.
Egyébként ezt a hibát a teszter nem mutatja ki?, mert az mindent jónak talált.
ugyan ez a jelenség clioknál és thaliáknál is előjött, ott a felső holtponti jeladó a bűnös. méghozzá azoknál annyira, hogy egy idő után melegen az autót be se lehet indítani!
Hello mindenkinek!
Sok érdekes problémát, és annak megoldását olvastam itt. Nekem is van egy octaviám 2002 1,6 75KW-os, olyan jelenség jött elő, hogy 2200 és 3200-as fordulat közt néha, enyhén rángat de csak meleg motornál, hidegnél tökéletesen működik. Mi lehet az ok? Szürőket cseréltem amit kellet ki takarítottam pl: fojtószelep. Megköszönöm a jó tippeket és az ötleteket hogy mit nézzek meg.
Köszönöm az előző tippet. Az enyémet a Bosch-ék vizsgálgatják.
Urak!?
Ha valaki tud olyan szerelőt aki Octavia (AEE motorkód)diagnosztikában nagyon otthon van, az kérem jelezze. Köszönöm előre is!
Halló4
Bontóinfo.hu- octavia szerint rendezni és kb 25.000 ft egy fojtószelep ami ugye használt! 50.000 kb egy AEE-motorvezérlő.Először ajánlanám a Levinpex-bontót nagyon korrektek és Skodában nagyon ott vannak. Sok sikert!
Helló, én még mindíg az octaviámmal bajlódom, Fenteb olvashatsz róla. Nekem is voltak ilyen problémáim. Megkérdeztem a szerelőt és egyértelműen a motorvezérlő elektronikát okolja. Ingadozott az alapjáratom, kicserélték a fojtószelepet (65000+munka). Az ingadozás megszűnt, de a hidegindítási gond nem sőt fokozódtak a gondok. Most arra várok, hogy találjanak 1.6 AEE 1997-es octavia motorvezérlő elektronikát melyet nem kell kódolgatni. Azt nem tudom, hogy jobb lesz-e utánna, de tippnek jó. Ha tud valaki fentemlített szerkezetet, jelentkezzen. (használt is érdekel)
Tisztelt Urak, üdvözlök mindenkit, én még új vagyok de remélem befogadtok köreitekben. Ha valaki tudna nekem segíteni Skoda Octavia 2001-es, de még az AEE-motorkód[/b] 1.6 75 L-Hideg illetve hűvös időben az indítás nagyon nehézkes: Első indításnál nem hajlandó indulni, (mint ha szárazon menne)a fojtószelep pozicionálása nagyon sokáig tart kb:40 s! gyújtás le-újra indít és akkor viszont azonnal indul, de az alapjárat felugrik kb 2500 rpm-re
és nem akar vissza esni! Leállít, belépek a szervízmenübe, megvárom míg a fojtószelep pozicionál, gyújtás le újraindít, és akkor egyenletessé válik a fordulatszám, és motor működése is kielégítővé válik. Ha valaki találkozott valami hasonlóval szépen kérem segítsen.(A szakszervízböl elegem van)
Hali!
Én se vagyok autószerelő, meg nem is Skodám van, hanem Seat, de esetleg az is okozhatja, hogy van a motorban hőmérséklet érzéklő (nem tuti, azthiszem az olajhőt méri), nekem az volt rossz, és csinált hasonlókat. Ugyanis a fedélzeti ez alapján állítja az alapjáratot. Ha egy kicsit jobban ráléptem a gázra, ahelyett, hogy húzott volna, inkább megtorpant, úgyhogy elég finoman kellett bánnom a gázzal. Szóval csere nekem segített. Bár az is igaz, hogy ezt a hibát a fedélzeti tárolta, vagyis a szervízben amikor kiolvasták rögtön mondták, hogy ez a hibás. Egyébként egy autóvillamossági ismerősöm is mondta, nekem, hogy biztos az. (igaza lett) Persze az is lehet, esetedben más az ok, de gondoltam leírom. Üdv!
ma viszem vissza, állítólag van pár ötletük, de kösz a tippeket a két rajzot megtaláltam! A van valami, írok. ( egészségügyben dolgozom, ha van ezzel kapcs.. kérdésetek, szívesen segitek!
Erre a hibára, ennyi infó alapján, fel lehetne sorolni a fél autót, de azt írtad, javítás után jött elő a hiba, tehát inkább onnan kellene elindulni.
Először is, elektromos csatlakozók, vezetékek ellenőrzése (nem számít, ha a szerviz esetleg megtette), illetve körülnézni mindenhol, nem maradt-e le egy vákuumcső, vagy nincs-e eltörve, és fals levegőt kap a motor. Ha minden rendben, akkor csinálhatnál egy fényképet arról, mit is cseréltek pontosan, illetve néhány hozzászólással visszább találsz két mellékletet, az alapján az alapjárati kapcsoló, és a szöghelyzet-adó kimérhető.
Álló kocsinál, üresben ki tudod pörgetni magasabb fordulatokig is, és ha igen, azokban a tartományokban stabil?
helló mindenkinek,
van egy 1997-es octaviám, pár napja cseréltek benne fojtószelepet mert a fogaskereke elkopott és nagyon ingadozott az alapjárat. Ezt követően jöttek a gondok: eleinte csak hideg indításnál, de mostanra már édes mindegy, hogy mikor. A gond a következő (nemvagyok egy szerelő zseni, ezért kevés lesz a szakkifejezés): akár melyik fokozatba teszem, 1200-1400 rpm-nél azonnal vissza fojtja a motrot és nem reagál a gázra csak ha bele kuplungolok. Menet közben gondol egyet és akár milyen fokozatban is vagyok benyomja a motorféket ugy, hogy majd lefejelem a kormányt (rángat kegyetlenül) Boschnál bemérték, de a hibakód semmi rendellenességet nem lát pedíg mára már csak ugy tudok menni ha négyesben van az autó és nem pörgetem 1200 fölé ja és max.30 Km órával. Minden ötletnek örülnék mert a szerelők kifogytak az ötletekből! Köszönöm előre is.
Szia kobold! Ellenőriztem az általad javasolt hibalehetőségeketa zárt folytoszelep érzékelő tökéletesen működik,a szöghelyzet jeladónál is jók az ellenállás értékek,annyi különbséggel hogy az 5,7 láb között zárt folytószelepnél az érték csak 1300 körül van nem éri el az 1500-1600-as tartományt ,a csatlakozok jok ,vezetékszakadás sincs,az auto továbbra sem jó. még mit kellene ellenőrizni,mit tegyek . köszi a segitséget
Azt hiszem, végül is megoldódott.
Vettem egy gyújtótrafót, és elkezdtem sorban cserélgetni őket. A második csere után megjavult, hónapok óta elsőre indul, így már ki merem jelenteni, hogy ez volt a baj. Az ötletet az adta, hogy eddig már kettőt cserélt a szerviz, valahol (talán itt?) olvastam, hogy hiba esetén mind a négyet cserélik a "nagy" szervizek.
Köszönöm szépen ellenőrizni fogom! Valószinüleg rátapintottál a lényegre,hiszen ha minden csatlakozó a helyén van,és ráadom a gyújtást az alapjárat-állitó motortol egy sipolo hang jön folyamatosan,de a pillangoszelep nem mozdul
Rá mernék tenni egy romlott üveg sört, hogy az alapjárat-állító motor, vagy annak érzékelői szórakoznak, egy hónapja volt nálam egy ugyanilyen motorkódú, '97-es Octavia ugyanezzel a jelenséggel.
Az egész egységet megtalálod akörül, ahol a gázbowden a motortérben végződik, a rajz alapján felismerhető a csatlakozó. Legvalószínűbbnek a zárt fojtószelep érzékelőjét (CTP switch) érzem, ellenőrizni kellene a kapcsoló működését (nulla gáz mellett a 3 és 7 pontok között rövidzár, egyébként szakadás), a csatlakozási pontok stabilitását, illetve a bekötő vezetékeket is meg lehet nézni. Ritkábban előfordul a szöghelyzet-jeladó (TP sensor) meghibásodása is, ezeket pedig ellenállásméréssel ellenőrizheted.
Sziasztok! Nagyon hasznos dolgokat olvastam,a skoda octaviaval kapcsolatban.Nekem is lenne egy hasonló problémám.Én egy 1998-as 1.6-os AEE-s motorkódu skodával szenvedek.A probléma úgy kezdődött,hogy csak a gázpedál enyhe benyomásával indult az autó,az alapjárat kb.550 s ha elengedtem a gázt az autó megállt.Ha már bemelegedett,lehetett vele autozni.A szervizben valamit ügyködtek a kollégák,most annyit változott ahelyzet, az autó gázadás nélkül indul,az alapj. 1200 és 2100 között ingadozik.Ámde ha lehuzzuk a fojtószelep csatlakozoját,a hiba ugyan az mint amivel kezdtem,és az autó 2500-as fordulaton rángat.Sem alatta ,sem fölötte. Remélem valaki tud nekem segiteni. Köszönöm!
Helló Secret ! Nekem is van egy ugyanilyen octáviám / BCA kód, 55 Kw .1.4 16v 2002-es /és sajna hasonló problémákkal küzdök.....Az a kérdésem ,hogy mi lett a javítás sorozat vége ? Mi volt a hiba ? Kööösssszzzzzz !!!!!
Ma reggel normálisan indult az autó, talán a fojtószelep állítás használt? Ki fog derülni a köv. napokban.
Mindenkinek minden ötletét köszönöm, holnap fogjuk folytatni a hibakeresést. A motorszámot most nem tudom megmondani, mert a szervizben maradt a forgalmi, de egy 2002-es, 1400 köbcentis, 75 LE motorról van szó. BCA típus.
Még egy én az üzemi fordulatot a váltásoknál kérdeztem volna.Sajna a katalizátornak ell kellene érni egy bizonyos höfokot ahoz, hogy normálisan dolgozzon.A majdnem alapjáraton dolgoztatott mocik szoktak igy viselkedni(néha ki kell huzatni a motort 4-5 ezerig is).Hidegen a lamda érzékelhet szénhidrogént is.Hozzáteszem, hogy ennél a tipusnál esös idöben elöfordul idöszaki gyujtáshiba.De ez nem állando hiba.Kissé tulérzékeny a Siemens vezérlö.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

nos ennyi pénz nincs!!! Végső elkeseredésemben fojtószelep elektronika védőburkolat leszed és megnéztem hogy működik:mechanikus szerkezet amit egy elektromotor mozgat és jelváltozást egy ellenálláspályán generálja. Nehezen lehet észrevenni, de a fogaskeréktengely be volt rohadva csak annyira, hogy szoruljon, ill csak bizonyos tartományba működjön, fogaskerekek gördülő felület lekopva, hogy szorulni tudjon!Megoldás: A tengelyek tövére vékony dróttal olajat juttani, fogaskereket véknyan finomzsírral megkenni utána kézzel bejáratni!!!!!! beszerel és minden hiba elmult!!! kenőanyagokkal csak ésszel!!!!