Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Szia!
Még az lenne a kérdésem, hogy a tápegységhez, használhatok-e 10000µF-es kondenzátort, a graetz után lenne. Esetleg akkor kivehetném-e a 2db 470µF-et? A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2023
Közben azért rajzolódom...
Köszönöm a sok segítséget.
Amúgy megcsináltam a sub-reloop-ot is, amiben segítettél. Ezeket is megfogom csinálni idővel.
A balansz így rendben lesz, már csak arra kell ügyelned, hogy ellentétesen kösd be a csatornákat.
Na, vagyok egy kicsit. A pókhálósnál csak mutattam, hogy megforgattam az irányt.
A 2 külön balance, még nincs meg, de fogok olyat is csinálni, tehát, kétféle lesz. Arról van a mostani kép. Akkor az értéke maradhat 50k lin, a külön balance-oknak?
A C5-ön közel 200 mV esik, ami ugyan kinullázható, de ez újabb kihívást jelent. A lehetséges megoldások közül ez bizonyult optimálisnak. Vonali jelszintnél a potenciométer ellenállás-pályán már 20 mV DC is hallható sercegést okozhat.
Magam is berzenkedtem teleszórni a kapcsolást csatolókondikkal, de rákényszerültem a kellemes használhatóság miatt. Azzal nyugtatom a lelkiismeretemet, hogy a profi gyári keverőkben sincs másként.
Köszönök mindent, de sajna dolgoznom kell, mert jönnek egy melóért.
Majd később megemésztem.
Vicces, mert alig néhány alkatrészről beszélünk, és ráadásul szinte bárhogyan összerakva működni fog.
Azért pár dolog, az én véleményem szerint: - Az előző fokozat kimeneti ellenállása gyakorlatilag nulla. - C5 kondenzátor a mélyhang átvitelbe szól bele, ott is a jobb oldalon lévő ellenállások eredő ellenállásának megfelelően. - A másik oldalon a nem invertáló fokozat bemenő impedanciája gyakorlatilag végtelen, ott a 100 kOhm állítja be. - Balanszot meggondolandó, hogy nullára "letekerhetően" érdemes-e megcsinálni. - Az úgy célszerű, hogy "balról-jobbra" nőnek az ellenállások, "nagyságrendileg", az egymásrahatás csökkentése miatt. - Ha kettős tápfeszültségről működik, akkor nem kell mindenhová kondenzátor. - Lehet a balansz teljesen másik helyen is. - Offset miatt szokás (itt annyira nem fontos) úgy megcsinálni, hogy ha a műveleti erősítő IC "kinéz" a két bemenetén, akkor nagyjából egyforma egyenáramú ellenállást lásson. Ha szigorúan ragaszkodunk ehhez a kapcsoláshoz, akkor én ízlésem szerint: - C5 repül - R9 repül - Balansz potméter R13-al sorban, de mondjuk inkább 10 kOhm - R7/R5 aránnyal erősítést megnövel
Így jó lesz, bár a pókháló kötési pontjait csak tippelni tudom.
Az 50k balansz megfelel, a 8k2-t szüntesd meg, mert így feleslegesen csillapít.
Köszönöm, én is megforgattam, de azt gondoltam, jobbra növekszik, ez lehetett a félreértésem.
Még az lenne a kérdésem, ha a balance-t kiváltom két mono potira, akkor az milyen értékű legyen? Lenne egy dupla hangerő, majd oldalanként 1-1 balance.
Az 5k6 és az 1k2 rá vannak kötve a csúszkára. Ha ütközésig tekered a hangszín potikat az óra járásával egyező irányban, akkor kell R17, illetve C13-hoz kapcsolódniuk.
Amit rajzoltál, azon a kiemelés a másik irányba esik.
Nem értem. Akkor az előzőoldali rajzod nem jó?
Mert aszerint kötöttem, de ott a csúszka, az 5k6 és 1k2 felé néz. A magas, csúszka elvileg a c17-felé néz, kiemeléskor. A mély van fordítva szerintem. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2023
A linkelt NYÁK-képen a vezetősáv kialakítást vedd figyelembe! A magas és a mély potikat is pont fordítva kötötted. A csúszka C13, R17-hez essen kiemeléskor!
Szia!
Köszönöm, javítottam. Ettől függetlenül, jó, hogy a jobb oldala megy a 100R-ekre? A potim lábai, szemből nézve számozódnak, jobbra növekszik. Az 5k6-ok felett van 4db kondi az sch-ban. A kapcsoláson 100pF-ek vannak, a nyákodon csak 2db 22pF a bemeneti ic-nél. Melyik legyen? Nekem a 100pf jobb lenne. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2023
Szia! Amit elkezdtél rajzolni az a mély csatorna. Bővebben: Link
Valami nem jó.
![]() Nekem a kimeneti 100R-ek, a treble poti jobb oldalából jönnek ki. Ez baj? Úgy szeretném, hogy jobbról balra növekedjenek a szabályzások. Ez az előző oldali reloop-os, kapcsolás. A hozzászólás módosítva: Ápr 10, 2023
Hello! A 4,7nF-al párhuzamos a mély szabályzó.
Melyik 50k-s poti a mély?
A 4n7-ek közti, vagy a 4k7-ek közti? Sajna nem értek hozzá, de szerintem valamelyik a kettő közül.
Megvan, köszi. Visszatekertem 6oldalt, de nem találtam. Olyat kerestem, amiben beszélgetsz reloop-al.
Wifa-k. Én is csak lestem mikor pakoltam össze, hogy jé nekem ilyen is van? Szerintem az árwill-től rendeltem, de nem vennék rá mérget. A jobb kondikat mindig onnan rendelem.
Jók azok a 4 fehér kondik. Azok mifélék, honnan vannak?
Köszönöm reloopnak a kapcsolási rajzot, nyáktervet és az átnézést! Megcsináltam az általa ajánlott hangszínt. Elsőre pöcc-röff, néma mint a sír. És mostmár a JLH is úgy szól ahogy kell!
Köszönöm! Nem is gondoltam, hogy az egészet, csak a táp/gndvel vagyok mindig bajba, hogyan is kellene, hogy jó legyen. De ezek szerint jó így.
Sajnos nem jut idő/türelem arra, hogy teljesen átnézzem, a lényegi részek rendben vannak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |