Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Milyen MAP szenzorról van szó?Motorkód, évjárat??
Bosch szerint: 1. barna /test/ 2. zöld /jel/ 3.fekete/fehér /+/ 4. fekete gumicső a vákuum csatlakozás Szükséges egy vákuummérő /pumpás lehetőleg/ Gyujtásnál, összedugott csatlakozóval általában: -0,2 bar=2,7+-0,2V -0,6 bar=1,5V+_0,2V -0,8 bar=0,5V+-0,2V ezek évjáratként eltérők lehetnek, és más renszernél más a szitu, ez egy háromkivezetéses opelé.A legtöbb ilyen. Ajánlott irodalom a BOSH füzetek vonatkozó kiadványa CD-n is rendelhető, német ill. magyar nyelven: Maróti müszaki könyv.Bp. Nagykörösi u.,Helmut Godai Máriahilfer str. Wien.
Sziasztok, én is új vagyok. Segítséget kérek: Opel Astra 1,6 XEL 16 V 1995-öshöz nem kaptam könyvet, bár a szervizben többször kértem, és ők mindig ígérték. Aztán feladtam. Kérem, aki tud segítsen, hol találhatok autómhoz elektromos rajzot. Köszönöm!
Szevasztok én még új vagyok itt.És csak kérdezni szeretnék.Van egy Lancia y10-esem és valami oknál fogva menet közben rángat és leáll.Ha valaki tudna mondani valamit mi lehet a gond irja meg.Köszönöm
Sziasztok!! Keresek a Mazda 929-hez vezetékéröl rajzot, vagy szerelési könyvet, illetve bármit ami mazda 929-el kapcsolatos!!
Választ elöre is köszönöm!!
Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni. Előre szólok, hogy hosszú lesz.Elég sokat olvastam a témában (autódiagnosztika), de bevallom, hogy gyakorlatlan amatőr lévén egy pár dolog még nem világos. Van egy szenzor az autó motorterében. Pl egy szivócső nyomás érzékelő (MAP) szenzor. Ugye, az autódiagnosztika arról szól, hogy a hibaokokat szépen keressük meg és ne a bontóba/boltba kelljen járkálni találomra alkatrészekért (ezesetben szenzorokért). A fentebb említett szenzor elektronikai diagnosztikájának több lépcsős folyamata van, az egyszerűbbtől kiindulva a bonyolultabb hibalehetőségig kell végigzongorázni a dolgokat. Tehát adott egy MAP szenzor. A diagnosztikai lépéseket számokkal jelöltem, és közben fel is teszem a kérdéseim. 1. Ugye itt megtisztítjuk a szenzort, kontaktspray. Ez oké. 2. Ezután lehúzzuk a csatlakozot a szenzorról, és megnézzük kap-e tápfeszültséget a szenzor, mégpedig úgy, hogy a digitális multiméter voltmérő kábelét a csatlakozó egyik végéhez, a föld kábelt pedig az akku negatív sarkához rakjuk. 5 voltot kell kapnunk. REMÉLEM JÓL CSINÁLTAM MINDENT, kérem erősítsetek meg! Valamint itt az első kérdésem: Van valami általános tendencia hogy a csati (mert ugye van mikor 2 van mikor 3 lyulas) melyik lyukjához rakjuk a multiméter voltmérő tűjét? Vagy csak probálgatunk, és ha találunk 5 voltot valamelyiken akkor ok... 3. Na itt jönnek a kérdések, és ennél a lépésnél abba is hagytam mert nem voltam biztos a dolgomban és inkább nem csinálnék nagy(obb) kárt. Tehát a 3. lépés az ecu csatlakozó ellenőrzése: itt a MAP szenzorról is lekéne húzni a csatit meg a ECUról is, és a csatlakozó szenzor vége és az ECU között kellene ellenállást mérni KÉRDÉS: itt is úgy, ahogy feszültséget mérünk? Tehát ohm mérő kábel a szenzorba, a föld(COM) kábel pedig az ecuba? Okozhatok így kárt? Meg ugye általában feszültség illetve ellenállásméréssel okozhatok bármikor is kárt? A 4. lépésnek olyat tudnék elképzelni hogy esetleg üzem közben mérni a map szenzor által generált feszültséget. Ezt hogy lehetne? PL. úgy hogy a multiméter feszültségmérő kábelét a szenzorba, és a földkábelt azt hova? Mi lenne ennek a menete? Előre is köszönöm, hogy végigszenvedted a regényemet. Szeretnék tanulni, nagyon érdekel ez a terület, és sok dolgot nem lehet megtanulni könyvekből sajnos.....
Szia!
Amit találtam róla azt mind felrakom Neked ide, hogy legalább az méréseket és vizsgálatokat megtudd csinálni.
sziasztok.
olyan kérdésem lenne,hogy van egy fiat marea hitachi motorvezérlős autóm amiben elszállt valami,mert a harmadik henger nem kap jelet,hengerenkénti gyújtótrafós és a harmadik hengernél a trafóban van + és -,de a vezérlő jel nem kap semmit,az ecu-t szétszedtem,de nem látom mi és hol lehet a gond.előre is köszi a segítséget
Mikori az autó?
Ez a régi diesel? (2000 elötti) Mert az újak CDI-s motorral vannak... Csak egyszer indult el, vagy elindul (akármikor) de ezt teszi?
Tudom ez nem egy autós szaklap, de hátha van itt valaki autóvillamosságis területről.
A probléma a következő: Új motort kapott a Vito, és elindítva szépen megy is alapjáraton... 1 percig, utána leáll. Ha valaki esetleg Merci téren sokat mozog, kérem adjon kérem valami tippet, hgy milyen vonalon inuljunk el, mert a szerelő, akihez vitték szüleim a gépet, már mindent kipróbált, amit tudott. Ja, 2.3 TDI motor van benne, 106-os motorszériasorszám. Köszönöm!
Hát igen...
Azon belül milyen autósbolt?Ha van eladó olcsó pénzért,akkor vevő lennék rá..
Ja.ja,megkap minden...Már arra gondolom,hogy valami zárszög idő miatt nem megye kézzel.Autóba még nem volt beszerelve
Nálunk : lakóhelyemen.
Bolt neve : Autósbolt.
A gyújtást meg a testet megkapja a modul? Nem jellemző, hogy a gyári VW modul tönkremegy.
Visszatérve a csipogóra,hogy-hogy nálatok árulják?
Bolt vagytok? Mi a bolt neve?
A napokban cseréltem le a régi megszakítós gyújtás hall jeladós tranyósra.Kompletten egy működő kocsiból lett kiszedve minden,lásd trafó,elosztó,modul,de mégse akar működni.Mérgemben már ellőttem a régi modult,most vettem egy másikat,de azzal se működik.Vajon mi lehet vele
Milyen tekercs? A megszakítósnak minden része más, a trafó se egyforma.
Na de itt adódik a hiba...
Mert már a második modult veszem meg és 100% jó az eladó szerint,de nekem nem szikrázik.Ha a jeladó test és jel vezetékét összeérintem se..
Az valószínűleg Hall-jeladós.
Igen, ha forgatod az elosztó tengelyét, lennie kell szikrának. Ha lehúzod a hármas csatlakozót róla, és a középső szálat testre érintgeted, akkor szikráznia kell, ezzel ki lehet szűrni, hogy a jeladó jó-e.
Ha a gyújtásra érted az egy Bosch modulos gyújtás 1985 ből és egy vw ben van...
Szia!
pl ez: Bővebben: Link
Sípoló, csipogó, zümmögő...de aha elmondod az autósboltban, mihez kéne, a kezedbe nyomják.
Amit nálunk árulnak, az kb. egy 5forintos átmérőjű öntapadós korong, 2 vezetékkel. A + vezetékét a helyzetjelzőre, a negativot gyújtásra szoktam kötni. Igy ha leveszed a gyújtást, és világít a lámpa, sípolni fog. De ajtókapcsolóra is lehet, ahogy Potyó írta.
És mi ennek a neve?Mármint milyen névvel lehet ezt keresni.
Más.. Tesztelni,hogy lehet az elektronikus gyújtás modulját. Ha kiszedem az egész elosztót a blokkból és kézzel forgatom meg,akkor elméletileg működnie kellene?Vagy nem?
Annyiért meg már meg is veheted szép műanyag dobozkában, csúszósarus érintkezőkkel, stb. Sőt bontóban szétnézel, még talán ettől is olcsóbban elkapod.
Pedig jó az, ha mindig világít, nem felejted el felkapcsolni akkor sem, ha eső vagy köd van vagy épp elhagyod a lakott területet...
Miért?Olyan sok cucc kell hozzá?
Szerintem pár száz ft ból meg kéne neki lennie
Hát az automatikus se lenne hülyeség,de azért mindig nem kell,hogy világítson,csak ha országútra megyek,de oda meg keveset járok,ezért fordul gyakran elő,hogy úgy marad
Ezt a hangjelző cuccot szerintem nem lehet olcsóbban megépíteni, mint amennyiért be lehet szerezni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Azon belül milyen autósbolt?Ha van eladó olcsó pénzért,akkor vevő lennék rá..
Mi a bolt neve?