Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Mégis nálad minek a mértékeegysége lenne az "N"...?
Valami nagyon nem stimmel, mert a 101 jelölés 100pF-et (pikofarád) jelent.
A következő értékeket mértem beforrasztott állapotban!
C1 500N C2 65N C3 30N C4 50N C5 32,5N C6 600n
Kezd el őket egyenként kiforrasztani, mindig csak az egyiket és mérd meg az értéküket. Találsz egy szakadt vagy zárlatos példányt, megvan a hiba. A tekercs meg szakadt lehet, ha rossz. Kb. 50mH-s a tekercs, mivel amiket én javítottam, azokban 100mH-s volt, de kb. dupla nagy volt a kvarc a párásítókhoz képest.
A C3-as az 101, a C5 103Z SHM-es.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2022
Közben megtaláltam a 162 feliratút, nincs jelölve, de ez a C1-es lehet, mert a többinél ott van a számozás!
Ezeket az értékeket, a kondenzátorokról olvastam le, de a 162 pozíciószámot nem értem.
C3 nem 102 inkább? A neten megtalálod a kondenzátorok értékének táblázatát. A 102 az 1nF, 103=10nF, 104=100nF, ez alapján a 473=47nF, szerintem 63V-osak max.
kondenzátor kalkulátor Meg lehet őket némileg dönteni, hogy jobban leolvashatóak legyenek. A 3 egymás mellettinél nem lehet, hogy befelé néz a felirat? Melyik pozíciószámú a 162 feliratú? A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2022
A C2, NP473JS 25 ORS
C3, B 101 C4, NP473JS 25 ORS Ennyit sikerült leolvasnom a kondenzátorokról.
Köszi a segítséget!
Ezek a kondik hány voltosak legyenek? Az L1-es tekercs, illetve az L3-as tekercs hogy pótolható ha rossz lett?
A rajzodon a C2, C3-as kondik azok. De a C4-est sem árt megnézni. Amikor régebben javítottam ilyeneket, akkor a tranzisztor hiba után ezek a kondik voltak a rosszak. Rendre alacsonyabb feszültségűt rakott bele a kínai. És ritkán előfordult, hogy a tekercs ment tönkre.
Ezt a három értéket sikerült fotóznom, a három nagyméretűn nem látni szöveget!
Rendben, de ezt a két kondit hol találom a hat közül, mert érték nincs feltüntetve a kapcsolási rajzon?
Ellenőrizd a 47nF-os és a 100nF-os kondenzátorokat és ha cserélni kell, akkor nagyobb feszültségűeket tegyél be helyettük.
A hozzászólás módosítva: Máj 3, 2022
Vásároltam 2SC3856 tranzisztort, de semmi eredmény, pedig még segítettek az üzletben bemérni HFe-t ami 91 volt!
Talán a HEstore-ban is kapható 2SC3855 jó lehet, nem?
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2022
Ezek szerint sok esélyem nincs, csak az eredeti tranzisztor jöhet szóba!
Egyik se használható. Nem elég 2 paraméterre figyelni. Kell a feszültség, az áram, a frekvencia és az erősítés. Kerestem én is, de igazán megfelelőt nem találtam. Ilyen régi típusok, mint a BD..., BU., TIP. szóba se jöhetnek. Darlington se lehet, mert a trafó nem annak a meghajtására készült. Pedig a 2SC3835 se lehet "mai csirke". '92-ben 2SC3039-et építettem be 2SC4242 helyett PC tápba. De ezek se felelnének meg, mert túl kicsi az erősítés. A PC táp ilyenekhez volt méretezve.
Nekem ezeket sikerült talánom, valamelyik jó lehet?
Search (manufacturer PN): 2SC3835 Results 1 63223 References in database Max list size 10 For Audio IC please check Audio IC Circuits PART NUMBERREPLACE PARTSUMMARYCASEPINOUT 2SC3835 NPN SiliconTIP 55A...58A, 2SC2305, 2SC2656 TIP55A 200/120V, 7A, 70W, <500/3500nsBox 2SC3835 Pinout 2SC3835
Nem csak az eredetivel, hanem bármelyik azonos vagy közeli paraméterekkel rendelkező tranzisztorral.
Megtörtént a piezo csere. A Hyundai típusban, a BU406-os kapcsolással tökéletesen ment a párásítás, az eddig hibásnak hitt piezoval! Ezekkszerint csak az eredeti C3835Y típusú tranzisztorral fog működni?
Ha megfelelő a BU406 az eredeti tranzisztor helyett, akkor igen!
De ez csak akkor derül k,i ha sikerül beszereznem a C3835Y tranzisztort!
Egy kicsivel már előrébb vagy. Lehet a tranzisztor, vagy a környékén valami más.
Bocs, de már belegabalyodtam!
Köszi az infót! Tovább próbálkoztam. A működő Hyundai HY501HUM 30W piezzoját, ami 1,7Mhz, rákötöttem a Boneco U650-re, de semmi köd nem jött! Ezután a Hyundai párologtatóból kiiktattam a piezot, és bekötöttem az eddig nem működő Boneco piezzoját, és működik, van köd! Ezek szerint a piezo jónak mondható! Hogy hány Mhz-es azt nem tudom, de működik. A hiba talán a nem megfelelő tranzisztor lesz! A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2022
Most átváltottál 604-re a 406-ról!?
![]() Én még csak 2,4 MHz-esekkel találkoztam...persze 1,65 MHz típusok is kaphatók. A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2022
A BU604-el A megszakított C lábnál is megmértem az áramfelvételt.
1 fokozatnál 400mA 2 fokozatnál 500mA 3 fokozatnál 850mA A páramérésnél 30% -nál 0mA majd 65%-nál 850mA mutat a műszer, ami lassan emelkedik 880mA-re! A piezo adatait ebben a kapcsolásban még nem sikerült kideríteni, de általában 1,7Mhz szokott lenni.
Nagyon sokban BU406 van, de a tiedben nem. Biztosra csak akkor lehet menni, ha pont olyat raksz bele ami benne volt, mert ehhez tervezték az áramkört.
A piezo cseréhez tudni kell az üzemi frekvenciát, amin működik. Csak bele valóval fog működni. A mérete nem gond, azt meg tudod mérni. Szóval meggondolandó, hogy mennyit költesz még rá úgy, hogy nem biztos a siker. |
Bejelentkezés
Hirdetés |