Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   3 / 3
(#) saney hozzászólása Júl 3, 2009
HAHÓ.Ha valaki építésbe fogna.A polcomon porosodik pár ezekből.
(#) opix hozzászólása Máj 8, 2009
Sziasztok!

Dolgozott már valaki EA-DOGM típusú grafikus LCD kijelzővel? Eddig nem igazán sikerült életre keltenem. Hiába csinálom sorba a doksija alapján az initializálást, nem mutat semmit.
(#) beni58 válasza pipi hozzászólására (») Nov 9, 2008
Szia.
képet nem tudok küldeni.
de megpróbálom lerajzolni
Ez van ráírva:p3000302santis1

elölröl.bmp

(#) pipi válasza beni58 hozzászólására (») Nov 9, 2008
se kép, se tipusszám, epsonnak ezer fajtája van,
így ne várj választ
(#) beni58 hozzászólása Nov 9, 2008
Sziasztok.
Van egy EPSON LCD-m.
Valaki tudna segíteni?
Nem találok hozzá kapcsolási rajzot.
Én USB-re LPT-re vagy com portra szeretném kötni
Előre is köszönöm.

(#) Hurka hozzászólása Nov 1, 2008
Hellosztok! Nemrég kaptam egy bontott fénymásolóból egy Konica gyártmányú LCD kijelzőt, és annyit sikerült kiderítenem róla, hogy grafikus. Viszont semmi bővebb nem áll sajnos rendelkezésemre. Van rajta egy tíz és egy hét kivezetésű tüskesor. Vezérlő IC négy van rajta, 3 db LC79401 és egy LC79431. Ezen kívül avn még egy OKI C7154 típusú IC. Ha bárkinek van ötlete a bekötésre vagy az AVR-rel való vezérlésére, kérem, ossza meg velem!

Segítségeteket előre is köszönöm!

Üdv.: Hurka
(#) Thomas10100 válasza source2 hozzászólására (») Szept 2, 2008
Helló!

Csak a panel terv van meg, még kellene IC is rá valahonnét, a panel egy oszcilloszkóp). M.o.-n nem kapható véletlen?

Így még megpróbálni sem tudom. Valami törött kijelzős SED1335 panel kellene, mert a RAM is kell róla.

Köszi az infót!
(#) source2 válasza Thomas10100 hozzászólására (») Szept 2, 2008
Ilyen sed1335 paneled hány darab van, vagy maga az IC is jó, ha van még?

Próbáld ki így,

LCD Panel
1-4 : 6-9
5 : 5 ()
6 : 1
8 : 3
9 : 4
10 : 10
11 : 12,14
12 : 11
13 : 13

üdv
(#) Thomas10100 válasza source2 hozzászólására (») Szept 2, 2008
Sziasztok!

Van egy Hitachi LMG6912 tipusú LCd-m, a kérdésem hogy ráköthető-e SED1335 vagy 1330-ra?
Ha igen akkor hogyan?

LCD bekötése:
1-4: D0-D3 H/L Display DATA
5: Diso off H/L H : on / L:off
6: Frame H Firstline maker
7: N C -
8: Load H->L DATA Latch
9: C P H->L DATA Shift
10: VDD Power Supply for Power
11: VSS G N D
12: VEE Power Supply for LC
13: V0 Operating Voltage LC Driving
14: FGND Front Panel Ground

Ahova szeretném kötni ott SED1335 vagy 1330 lenne, amiknek ki van vezetve az LCD csatlakozója:

1: YD :Scan start pulse
2: nincs bekötve
3: LP : Latch pulse
4: XSCL: X driver data shift clock
5: YDIS: Power down signal when display is blanked
6,7,8,9: XD0-3
10: +5V
11: Vee
12: GND
13: Vkontraszt
14: GND

Szval ez összeköthető?

Köszönöm!
(#) source2 válasza tatai hozzászólására (») Szept 1, 2008
hi

Van rá cél IC, asszem ezt a fajtát a SED1335 is támogatja (de sed1351 vagy régi laptopokba volt még hasonló ISA buszra köthető vagy azon az "elven" vezérelhető meghajtó IC-ék), de akár kétportos RAM + valami logika, ami a ramból kiolvasva az adatokat frissíti a kijelzőt, a másik oldalon, pedig írod a RAM-ba. Itt a gond az IC beszerzésén van, ugyanis nem lehet kapni kereskedelmi forgalamoba, legalábbis én még nem találkoztam vele, bontani lehet. Vagy még van egy AVR-es kapcsolás a neten, amivel 640x400-as kijelzőket meg lehet hajtani.

itt

üdv
(#) tatai hozzászólása Szept 1, 2008
Sziasztok!

Egy LCD meghajtásában kérném a segítségeteket! Hozzájutottam egy ilyen
típusú kijelzőhöz: G649DX5R010S TW2294V-0
Ez egy 640 X 200 -as kijelző (háttérvilágítással). A rajt lévő IC-knek megtaláltam az adatlapját
de azok csak shift regiszteres LCD meghajtók, (8db M5299 és 3db M5298) és ezeket kéne
meghajtani valamivel, mondjuk egy PIC-el vagy valami videómemória IC-vel kell variálni,
vagy van rá valami cél IC?
Tudnátok ebben segíteni? Valaki hajtott már meg hasonló IC-ket?

Köszönettel: Tatai Tamás

graf_lcd.jpg

(#) Imre hozzászólása Feb 27, 2008
Hali!

Van egy Displaytech 204B típusú, ha minden igaz HD44780 kompatibilis kijelzőm! PC-hez használtam, ezzel a bekötéssel, illetve LCD smartie programmal! Szépen ment, de most megadta magát a kijelzőm, nem tudom miért!
Az lenne a kérdésem, hogy a bekötésben minden helyes a rajzon? Nem kell esetleg ellenállás az adatvonalakra a kijelző meg a PC közé? Csak mert az küldi neki a 15 voltos jeleket! Jó nem emlékszem már mennyi, de azt tudom nem 5 Volt
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem