Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
HAHÓ.Ha valaki építésbe fogna.A polcomon porosodik pár ezekből.
Sziasztok!
Dolgozott már valaki EA-DOGM típusú grafikus LCD kijelzővel? Eddig nem igazán sikerült életre keltenem. Hiába csinálom sorba a doksija alapján az initializálást, nem mutat semmit.
Szia.
képet nem tudok küldeni. de megpróbálom lerajzolni Ez van ráírva:p3000302santis1
se kép, se tipusszám, epsonnak ezer fajtája van,
így ne várj választ
Sziasztok.
Van egy EPSON LCD-m. Valaki tudna segíteni? Nem találok hozzá kapcsolási rajzot. Én USB-re LPT-re vagy com portra szeretném kötni Előre is köszönöm.
Hellosztok! Nemrég kaptam egy bontott fénymásolóból egy Konica gyártmányú LCD kijelzőt, és annyit sikerült kiderítenem róla, hogy grafikus. Viszont semmi bővebb nem áll sajnos rendelkezésemre. Van rajta egy tíz és egy hét kivezetésű tüskesor. Vezérlő IC négy van rajta, 3 db LC79401 és egy LC79431. Ezen kívül avn még egy OKI C7154 típusú IC. Ha bárkinek van ötlete a bekötésre vagy az AVR-rel való vezérlésére, kérem, ossza meg velem!
Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv.: Hurka
Helló!
Csak a panel terv van meg, még kellene IC is rá valahonnét, a panel egy oszcilloszkóp). M.o.-n nem kapható véletlen? Így még megpróbálni sem tudom. Valami törött kijelzős SED1335 panel kellene, mert a RAM is kell róla. Köszi az infót!
Ilyen sed1335 paneled hány darab van, vagy maga az IC is jó, ha van még?
Próbáld ki így, LCD Panel 1-4 : 6-9 5 : 5 () 6 : 1 8 : 3 9 : 4 10 : 10 11 : 12,14 12 : 11 13 : 13 üdv
Sziasztok!
Van egy Hitachi LMG6912 tipusú LCd-m, a kérdésem hogy ráköthető-e SED1335 vagy 1330-ra? Ha igen akkor hogyan? LCD bekötése: 1-4: D0-D3 H/L Display DATA 5: Diso off H/L H : on / L:off 6: Frame H Firstline maker 7: N C - 8: Load H->L DATA Latch 9: C P H->L DATA Shift 10: VDD Power Supply for Power 11: VSS G N D 12: VEE Power Supply for LC 13: V0 Operating Voltage LC Driving 14: FGND Front Panel Ground Ahova szeretném kötni ott SED1335 vagy 1330 lenne, amiknek ki van vezetve az LCD csatlakozója: 1: YD :Scan start pulse 2: nincs bekötve 3: LP : Latch pulse 4: XSCL: X driver data shift clock 5: YDIS: Power down signal when display is blanked 6,7,8,9: XD0-3 10: +5V 11: Vee 12: GND 13: Vkontraszt 14: GND Szval ez összeköthető? Köszönöm!
hi
Van rá cél IC, asszem ezt a fajtát a SED1335 is támogatja (de sed1351 vagy régi laptopokba volt még hasonló ISA buszra köthető vagy azon az "elven" vezérelhető meghajtó IC-ék), de akár kétportos RAM + valami logika, ami a ramból kiolvasva az adatokat frissíti a kijelzőt, a másik oldalon, pedig írod a RAM-ba. Itt a gond az IC beszerzésén van, ugyanis nem lehet kapni kereskedelmi forgalamoba, legalábbis én még nem találkoztam vele, bontani lehet. Vagy még van egy AVR-es kapcsolás a neten, amivel 640x400-as kijelzőket meg lehet hajtani. itt üdv
Sziasztok!
Egy LCD meghajtásában kérném a segítségeteket! Hozzájutottam egy ilyen típusú kijelzőhöz: G649DX5R010S TW2294V-0 Ez egy 640 X 200 -as kijelző (háttérvilágítással). A rajt lévő IC-knek megtaláltam az adatlapját de azok csak shift regiszteres LCD meghajtók, (8db M5299 és 3db M5298) és ezeket kéne meghajtani valamivel, mondjuk egy PIC-el vagy valami videómemória IC-vel kell variálni, vagy van rá valami cél IC? Tudnátok ebben segíteni? Valaki hajtott már meg hasonló IC-ket? Köszönettel: Tatai Tamás
Hali!
Van egy Displaytech 204B típusú, ha minden igaz HD44780 kompatibilis kijelzőm! PC-hez használtam, ezzel a bekötéssel, illetve LCD smartie programmal! Szépen ment, de most megadta magát a kijelzőm, nem tudom miért! Az lenne a kérdésem, hogy a bekötésben minden helyes a rajzon? Nem kell esetleg ellenállás az adatvonalakra a kijelző meg a PC közé? Csak mert az küldi neki a 15 voltos jeleket! Jó nem emlékszem már mennyi, de azt tudom nem 5 Volt |
Bejelentkezés
Hirdetés |