Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
epoxi? van egy epoxi-s topic, azt olvasgattam és az jött le nekem, hogy problémás: több komonens, mérgező gázok, nagy hőtermelés...
Én úgy csináltam a "vágást" ennél, ahogy leírtam. Ez persze csak egyenesnél működik és nagy felületeknél. Kis daraboknál nekem a sűrű dekopír fűrészlap alacsony fordulatszám, és olaj. Kicsit retkes lesz tőle az ember, de sokkal szebben lehet úgy vágni.
Ragasztásnál én egyszerű epoxival ragasztottam. Itt szerintem jobb, mint a rugalmas sziloplaszt...
Köszi szépen.
Nagyon lámer kérdés: a menetvágást hogyan kell csinálni?
Üdv!
Plexit szerintem bármely 'nagyobb' barkácsboltban lehet kapni de általában átlátszót vagy fehéret.Én már láttam szines kivitelűt is,pirosban,zöldben,sárgában.Viszont egy 5let:veszel sima flakonos festéket és ha ügyes vagy (több réteg,fújás közben száradási idő,vékonyan) akkor szépre le lehet festeni.Vastagságban van sokfajta:1 mm-től akár több cm-es vastagságig.Ragasztani lehet sziloplaszttal pl....de a csavarozás is megálja a helyét vasatagabb plexinél.(fúrás+menetvágás).Az éleket nemtudom h el lehetne-e tüntetni...mondjuk szépen vágott plexinél ha megvilágítod élben,akkor a körbefutó élek 'világítanak',elég szépen tud kinézni... Még a vágásról:én dekopírfűrésszel finomfogazású lappal és alacsony sebességen szoktam vágni,így nem olvad meg és szép lesz a felület...
Nekem a plexi dobozolással kapcsolatban lenne kérdésem:
1. Hol lehet ilyet venni (hol a legolcsóbb...)? 2. Színes plexik is léteznek? Tehát ha mondjuk teljesen fekete átlátszatlan plexiből szeretném a dobozt megcsinálni. 3. hogyan kell kultúráltan illeszteni egymáshoz a plexi lapokat? pl. csavarozással, ragasztással? mellesleg: az élek látszanak ilyenkor? Azt nem lehet elkerülni?
A HEX-be bele nem tudod írni a DCF dekódolást. Max ha disassemblálod akkor lehet rá esélyed. A rajzok (mint ahogy egy háromnegyed ezelőtt is írtam neked messben, Eagle-el készült. Holnap kiexportálom, notin van a rajz...
Szerk: Látom közben feltöltötted a forrást is. Ha megírod ASM-ben, akkor bele lehet illeszteni minden gond nélkül.
Elolvastad a cikket vagy csak a képeket nézted meg?
a szöveg NEM DÍSZNEK van idézem, a cikk első oldala: Idézet: „Mivel ez a DCF77 egy német csoda, ezért hozzá való vevőt is német eredetű boltban fogunk kapni. Jelenlegi tudásom szerint Magyarországon egyetlen bolt van ahol ilyet lehet kapni hobbistáknak és ez a Conrad. Sajnos az ára nem olyan, hogy hozzádvágják (most a cikk írása idején ill előtte egy héttel, 3990.-ért vettem darabját). Itt elmondom viszont mindenkinek ismét, és nem akarok emiatt több email-t kapni: A Conrad weboldalán nincs a modul. Sőt még a katalógusukban sincs. De ettől függetlenül lehet kapni náluk. Bemész és leakasztod a polcról. Mivel sokáig nem volt, és itt az oldalon is sokszor ezt megjegyeztük - biztos olvassák ők is - egyszercsak elkezdtek beszállingózni az üzletbe eme vevők. Örüljetek, mert nagy valószínűséggel csak a mi kedvünkért hozták be, nem hiszem hogy Magyarországon egyébként olyan óriási lenne rá a kereslet. Valszeg azért is hagyták abba egy ideig...” üdv
Gondoltam nyitok egy fórumot az új órával kapcsolatba, mert gondjaim vannak a panel rajzok megnézésével. Ha esetleg valakinek sikerül megnyitni a rajzokat az mentse már le pdf-be.
Elöre is köszönöm. Most kezdtem el egy másik órát késziteni, de lehet hogy ezt fogom megcsinálni. DCF77 IC mennyibe kerül? Esetleg a mellékletben szereplö órához nem lehet hozzáilleszteni? Ugyanis ezt kezdtem el csinálni. Gondolom a PIC programot is kellene modositani? |
Bejelentkezés
Hirdetés |