Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   219 / 219
(#) dbase válasza angel83zs hozzászólására (») Máj 21, 2006
Autó erősítőbe pl Crunch-ba a képen ugy látszik h jó erős kb 2es réz huzallal a pc s sárga ferritre tekerve jó pár menet kb 50%ban és kondik min 2200µF min 16V.Vagy ki kel szedni valami bontott autómagnóból.Nekem is van pár kg.
A kábelt kétlem.Kábeltvs jelviszonylatban a koax az nagyobb frekvenciákat egyre roszabbul vezeti, de ott MHz s viszonyok vannak itt meg pár Khz.
Kikéne próbálni h a cd veszi fel a zajt, vagy az erősítő? Hogy meik elé kell a szürés.
Vagy mindkettő.
(#) angel83zs válasza dbase hozzászólására (») Máj 20, 2006
Hali!

Kicseréltem a kábelt (a jelét) árnyékoltra, de így sem jó. Ugyanúgy perceg. A kérdésem az, hogy "saccperkábé" mekkora szűrőkondikat (hány nF, v uF), és mekkora induktivitású (pontosan mekkora átmérőre, v vasmagra hány menet, mekkora huzalból) tekercset kell beszerelnem.
Arra is kíváncsi lennék, hogy okozhat-e a hangfrekis jel átvitt frekvencia tartományának csökkenését a kisebb keresztmetszet? Ugyanis csak jóval vékonybb árnyékolt RCA kábelt kaptam, mint ami volt, és most alig hallani a mélyebb hangokat. Kicsit "Sokol-fílingje" lett az egyébként Sony cuccnak.
Ja és még egy dolog: a tápkör kábeleit is le kell árnyékolni?

Várom a segítő jobbokat.
Előre is köszi!
(#) dbase válasza angel83zs hozzászólására (») Máj 15, 2006
[link=http://amps.fw.hu/]http://amps.fw.hu/[/link]
Nézd meg ezen linket, éa látod, hogy nagy áramokra egy fektetett tekercsel szürik ami belsejében van egy vas (tömör cső) mint az AM antenna a rádiók belsejében.Kondi értéke min 2000uF.
Kisebb áramigényü cuccokban egy kicsivasmagos trafó van amit kibelezett autómagnókból lehet kiszedni.Nemrég csináltam egyik havernak én is szürést mert vett egy tft a kocsiba és nincs szürve gyárilag és cikázott a kép mikor ment a motor.És utánna már nem.
U.I.:Ahogy nézem a képeket a Magnat Classicnál a síma sárga gyürüvel szür mint ami van a bontott pc tápban is.
(#) angel83zs válasza dbase hozzászólására (») Máj 14, 2006
Ezeket a kondikat, illetve a vasmagot mi alapján kell méretezni? Vagy nem tudtok konkrét értéket adni (kapacitás; vasmag- ill. huzalátmérő, agyaga + ilyenek)?
Előre is köszi!
(#) dbase válasza angel83zs hozzászólására (») Máj 14, 2006
Kell egy soros tekercs vasmaggal a + ágba és utána!! egy két kondi párhuzamosan a +- ágba.
(#) angel83zs válasza eSDi hozzászólására (») Máj 14, 2006
És ezeket a szűrőkondikat milyen paraméterekkel, hova kell beszerelni?
(#) eSDi válasza angel83zs hozzászólására (») Máj 14, 2006
Lehet csak az a baj hogy nem árnyékolt a vezeték, de ha csere után sem szűnik meg a jelenség akkor szűrőkondikat kell betetetni egy két helyre hogy elnyomja a gyujtótrafó visszahatását.....
(#) angel83zs hozzászólása Máj 14, 2006
Sziasztok!

Volna egy kérdésem. Az autórádiók "percegését" mi okozhatja? Van egy Sony rádiós CD-lejátszóm, ami még rá van kötve egy erősítőre. Ha megy a motor, a fordulatszámmal arányos "ütemben" percegés hallatszik. Alapjáraton "lassú", és ha nő a fordulat, akkor "gyorsul". A rádiótól az erősítőhöz nem árnyékolt kábel fut. Megoldható ez a probléma azzal, hogy árnyékolt kábeleket használok a jelvezetésre, vagy van más is szükséges ezen kívül? Ha tudtok valami célravezető módszert, lécci írjátok meg!

Köszi
(#) Tomi20 válasza csincso hozzászólására (») Okt 11, 2005
Szerintem a márkaszervízben biztos meg tudják oldani. Más ötletem nincs.
(#) csincso válasza Tomi20 hozzászólására (») Okt 10, 2005
Az enyém 2001-es renault és philips
(#) Tomi20 válasza stefi hozzászólására (») Okt 2, 2005
Hy!
Azt is ki lehet "süttetni", mint a telefont. De a kódot is meg lehet fejteni. Mijen típusú a rádió?
(#) stefi hozzászólása Okt 2, 2005
Hi! Azt szeretné megtudi, hogy kódos autósrádióval mit lehet kezdeni?????
Következő: »»   219 / 219
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem