Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Húha!....Vannak ilyenek is??? Ferromágnesessel nem nagyobb az átfogás?
Szerintem az L27 lesz az, de biztosak csak akkor lehetünk benne, ha csak ezt a tekercset kissé megváltoztatva a rádió elhangolódik. Közelíteni kell hozzá egy ferromágneses anyaggal pl, vagy párhuzamosan tenni vele pár pF-ot. Ellenpróbaként a másik tekerccsel is tedd meg, ha a másiknál csak a hangerő csökken akkor az (L27) lesz az.
Vigyázz!
A "betekert forgó" lehet,hogy aloménom-magos. Az pedig tkp. "kitekert"!!
Leírnád szám szerint melyik tekercset kell változtatni (mármint a rajzon)?
Első lépésként a helyi oszcillátor tekercsének indukivitását kellene csökkenteni úgy hogy a frekvenciája betekert "forgónál" -ami itt tekercs- 98,7 MHz legyen Feltételezem, hogy felső keverésű. Majd nézd meg az átfogást, ha elégedett vagy, akkor hozzá kell igazítani a bemenő köröket. Ha nincs műszer, lehet próbálni max hangerőre...
Az igazság,hogy nem elég csak a tekercsek menetszámát csökkenteni,mert a freki ugyan nőlni fog,de nem biztos,hogy belefér az egész CCIR sáv az átfogásába-tehát a kondikat is cserélni kell.
Ökölszabály nincsen ilyenkor,hogy mennyi menetet kell kivenni. Én már megöregedtem,lusta vagyok,úgyhogy wobblerszkópot szoktam használni,de régebben csináltam anélkül is. Ez csak az igazi sport! A hallható adókra elvégezni az áthangolást. Sok türelmet és SIKERT!
nekem azt mondták, hogy az L11 és az L17 menetszámát kell csak változtatni... csak kérdés milyen mértékben?
Köszönöm a rajzot Szabi! Nekem is megvan, csak nem digitális formában
Igen, mivel be kell hangolni. De lehet kapni ilyeneket készen.
Mellékelve egy ilyen "kétnormásító"
Srácok!
Gond van a rajzzal, az a rohadt gép lemerült... A rajz az 1970-1971-es Kádár Géza könyv 10.-ik oldalán van.
A kettő különbözik én úgy tudom jelileg is. Ugye Te az OIRT-ről beszélsz, a mai rádió CCIR rendszerűek.
Bővebben: Link
Sziasztok!
Van nekem egy Videoton R4902 típusú csöves rádiót. Sajnos az URH tartománya 64,5 ... 73Mhz-ig tart. Meg szeretném növelni a tartományt 88-108 MHz-re, hogí me tudjam fogni az új adókat is. Kapcsolásirajzot egy fél óra múlva mellékelek. Légyszi mondjátok meg hogy lehet egy rádiót áthangolni. Köszi szépen: Müszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Nekem is megvan, csak nem digitális formában