Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   25 / 25
(#) Topi válasza gabriel80 hozzászólására (») Máj 1, 2007
4093-hoz lábszám itt:
http://www.hobbielektronika.hu/katalogus/alkatresz_88.html
Kinézed magadnak valamelyik kaput, és a kapu IC tápfesz lábát...
(#) gabriel80 válasza Sebi hozzászólására (») Máj 1, 2007
Köszi a rajzot, ( előző kérdésedre, a víz hőmérséglete ua , mivel a balkonládák és víz tartály ugyan ott van.
A rajhoz, akkor ez hogy is működik, úgy látom két végpont van, s jók a leírt valamelyik rellé ehez a kapcsoláshoz? a végső kettő tranyó mi legyen, illetve elején a GDS is milyen legyen, illetve ha a 4093-hez a lábak számát is hozzá írnád, az még jobb lenne, és hogy is működik? Köszönöm.
(#) Sebi válasza gabriel80 hozzászólására (») Máj 1, 2007
Nah, összerajzoltam Neked.

Tölt.GIF

Ez jó kiegészítő lehet a (#81875) ra , amúgy ez áll legközelebb az elképzelésemhez, vagy esetleg (#81859), de ennek nincs biztonsági rendszere, vagy van?
neked van valami kapcsolási rajzod és mükődési elve?
Köszi előre is.
Üdvi, biztos jó lehet, de mi hova kerül ebben a kapcsolásban, s hogy adok neki 3 v 50Hz-et?, illetve a + ra lehetne kötn valami rellét, vagy máskép?
(#) gabriel80 válasza 925 hozzászólására (») Máj 1, 2007
üdvi, esetleg ez: Rend. sz.: 156523
ismeri valaki? Conrad oldalról.
az a gond az uszóssal, hogy a balkonláda töltőjébe kell tenni, aminek a tetején ott a csepegtető, és a hely is kb 4cm átmérőben, mindennek. hát ez van.
Csak halkan jegyzem meg, hogy én vízszint érzékelést iőzítő nélkül sosem építek. (ha egy adott idő eltelte után sincs szintjelzés akkor is lezár a töltés) A klozet-tartályom 20 éve így megy...

Nem tudom, hogy egy tálcában mennyi helyed van a mágneses megoldásra, hiszen ott valamilyen - pl hungarocell - úszóra ragasztott kis mágnest kell emelnie a víznek.
(#) gabriel80 válasza 925 hozzászólására (») Máj 1, 2007
ez tényleg egyszerű, de ilynben én is gondolkodtam, egy úszót, s a tetején érintkezőkkel, ami zárja a szivattyú vezérlő rellét, de ez elég megbizhatatlan, mert volt hasonló, s ha beég az érintkező, hát gazdagabb vagyok 50l vízzel, sajna erre a megoldásra gondoltam a valahogy mágneses érintkezőset, olyat mint az ajtó nyitás érzékelő? javaslat? Köszönöm.
Nemrég csináltam egy ilyesmit. A procinak adja a jelet, a lényeg az elektródák váltakozóáramú táplálása az erózió elkerülése végett.
Egyébként, ha a környezeti hőmérséklet mindig magasabb az öntözővíz hőmérsékleténél, akkor termisztorral is lehet vízszintet érzékelni.(a hidegebb víz ha eléri, akkor kapcsol.)

Vízsens.GIF

(#) gabriel80 válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 1, 2007
Ez lehet az amit gondoltam, de a rajz kusza, ha valaki átültetné normálisra, esetleg bekötésire azt megköszönöm, mert igaz a müküdése fordítva van mert ez itt talajvíz elszívás automatikusan szerintem, de az 1 és 2 véget fordítva használva töltésre is lehet használni ( ja it mivel a föld állandó, nem lesz elektrolit vesztés, mert 12V= a rendszer, de úgy tényleg működő képesnek néz ki, de az 10 led mit jelez ki? rellé ami van nem fiatalok, de még nem lett használva: evig KR 11s (110DC 12V=, és 4A kapcsolhat, 120R), KR 8s (220V AC 50Hz, 4A kapcsolhat, 4.5KR), s mivel a alamra nem hang kell hanem egy biztonsági kikapcs, mivel ha tovább nyomja a szivattyú, kb 50 l vízet nyom ki, az nem jó. Ötlet, s Köszönöm.
(#) gabriel80 válasza tbence3 hozzászólására (») Máj 1, 2007
Üdv : Köszi a rajzot, de az 1ik led: az a zöld lenne vagy a piros, s a dióda bekötése hogyan? ( ez egy zárlat kapcsoló lenne), s megbízható esetleg?, de hogy menne s kapcsolna ki és be a szivattyú ebben a rajzban? van erre egy kapcsolási rajz, ahol az elképzelés papíron lenne, rellém az van, s trafók is 9 és 12 v.
Köszönöm.
(#) tbence3 válasza (») Ápr 30, 2007
sorry
(#) tbence3 hozzászólása Ápr 30, 2007
Nézd meg ezt! Ez biztos működőképes.
Link
Üdv.
(#) tbence3 válasza mefi01 hozzászólására (») Ápr 30, 2007
Nem lehet csak úgy belerakni egy relét. Kell neki egy dióda is. /pl.:1n4148/
(#) mefi01 válasza gabriel80 hozzászólására (») Ápr 30, 2007
itt 1 rajz.
1 könyvből koppintottam ezért biztos müxik de még nem próbáltam.
a két pont helyére tegyél 2 kábelt és azt lógasd bele a vízbe , az 1ik led helyére tegyél 1 relét ami a szívattyút kaopcsolja.
szerintem ezzel megoldható a problémád!

jó építést!
(#) 925 válasza gabriel80 hozzászólására (») Ápr 30, 2007
Ha egy elég egyszerű megoldást akarsz akkor egy folyadékszint kapcsolót alkalmazol, hozzá egy relés elektronikát ami kapcsoja a szivattyút. Ha kell küldök hozzá egy kapcsolási rajzot.

Nézd meg : www.Conrad.hu Rend. sz.: 701629 Ára:1990Ft
(#) gabriel80 hozzászólása Ápr 30, 2007
Szeretnék egy megbízható és tarós, egyszerű esetleg kicsit bonyolult (IC), vízszint vezérlést szívattyúra: azaz lenne egy kis 300 l/h akváriumi szívattyú, s ez látná el a balkon és más virágokat tartájból vízzel, csepegtetős módszerrel. a Balkonláda alján 3 cm víztározás van ezt kéne nézni ha elfogy beindúl az öntözés, persze fentről csepegtetve és egy közvetlenül a láda víztárózója beöntőjébe ( esetleg ide lehet rakni az érzékelőket).
Néztem a hasonló forumot de bíztosan elektróda vesztés nélkülit nem találtam, ezért gondoltam akár valamillyen, mágneses, vagy pl.: HRH_2 műkődési elve is megfelene, de az drága. a szívattyú táp230V~, és megfelelő kapcsolási rajzok, és alkatrész lista alapján megépítem, (Budapesti beszerzés).
Köszönettel a segítségért. Gabriel
Következő: »»   25 / 25
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem