Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   241 / 241
(#) Tomi20 válasza Norberto hozzászólására (») Jan 13, 2006
Hi!
Nézzétek meg ezt az oldalt:
http://powerpityu.uw.hu/
(#) Norberto válasza dbase hozzászólására (») Jan 13, 2006
Ha a Dimarsonra gondoltál, nekem olyan van itthon

Bár elég keveset tud önmagában...kevés fajta formátumot ismer...MP3-at is csak CD-ről olvas be...
(#) dbase válasza Gabi hozzászólására (») Jan 13, 2006
[link=http://www.dbase.tvn.hu/2/%FCres/dimarson/dimarson.pdf]link[/link]
itt a kiindulási pontotok.
Meg nézzétek meg az alsó képeket:
link a képekre
(#) Gabi válasza klaco hozzászólására (») Jan 13, 2006
Kinek a pap, kinek a papné, kinek a pap kutyája :yes:
(#) klaco válasza Gabi hozzászólására (») Jan 13, 2006
Ezt azért megkérdőjelezem, hogy a Fetes szebben szól, mint a digit. A digit fényévekkel jobban tud szólni megfelelő rendszer esetén. A T-Amp-ot ismered? Az 1 kis vacak 2*15w os digit erősítő, ami elemmel is tud menni, és sokak szerint kenterbe veri az átlag 100ezer forintos erősítőket. Ja és nem mellesleg olcsó is.
(#) 021 válasza Gabi hozzászólására (») Jan 12, 2006
Az biztos, hogy szebben szól, de hatalmas trafó meg bordák kellenek. Lehet kapni már ilyen pwm-es erősítőket, 2x 1200 W, kb 5 kg. Hálózati trafó helyett lenne a pwm erősítő kapcsolóüzemű trafója. A bemenet lenne optocsatolóval. Ha a számítógéptáp trafóját meg tudják csinálni biztonságosra akkor egy ilyen erősítő trafót is meg lehetne. Ez persze csak egy ötlet, valami pwm erősítő alapkapcsolás kellene, amiből el lehet indulni, valami egyszerű, olcsó ic-vel, pl: um3842. Ha valaki épített már ilyet akkor várom a tapasztalatait. Előre is köszi mindenkinek, szerintem sikerülne jó erősítőt összehozni.
(#) Gabi válasza 021 hozzászólására (») Jan 12, 2006
Ezt a 220-ról járást nem nagyon értem. Lehet, hogy félreértem, de maga a konkrét tápfesz. 220V? Azt akarod a hangfreki ütemében kikapcsolgatni a hangszoróra? Elég veszélyes.... Egy PWM-nél nem láttam még ilyet, ott is van külön tápfesz. Szerintem jobban jársz egy jól megépített FET-es erősitővel. Szebben szól, mint egy PWM-s.
(#) 021 hozzászólása Jan 11, 2006
Manapság nagyon divatosak lettek ezek a pwm erősítők, annak ellenére, hogy már vagy harminc éve léteznek. A kérdés az lenne, hogy épített -e már valaki ilyen pwm erősítőt? Kellene egyet összehozni, ez igencsak csökkentené egy nagy erősítő súlyát és költségeit. Arra gondoltam, hogy az áramkör járjon 220 v-ról (ne kelljen nagyteljesítményű trafó), mint a számítógép tápoknál. Gyakorlatilag egy "hangfrekvenciára változó kimeneti feszültségű" táp kellene. Sokan építettek itt kapcsolóüzemű tápot, szerintem csak egy kicsit kellene alakítani rajta.
Következő: »»   241 / 241
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem