Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   27 / 27
(#) ohp válasza IMi hozzászólására (») Feb 8, 2007
Nekem ez a lap nincs meg, de nagyon érdekelne az egész dolog. A kapcsolási rajztól kezdve minden.
(#) ohp válasza Feri hozzászólására (») Feb 8, 2007
Sajna nem tudom feltenni a kapcsolási rajzot, mert 4,4 Mb és nem lehet feltölteni csak max 2 Mb-ot.
(#) Feri hozzászólása Feb 8, 2007
Mindenkinek ajánlom a figyelmébe a következő oldalt.
http://majki.freeweb.hu/
- PIC oldal
- Projektek
- Teljesítményszabályzó ellenpárhuzamos tirisztorokkal
(#) mex válasza IMi hozzászólására (») Feb 8, 2007
Nekem megvan papirformátumban a HE füzet ebben is megnéztem,de a rajzon egy árva diakot sem látok,ellenben látok egy klasszikus UJT-vel felépitett oszcillátort ami egy nagy gate érzékenységű tirisztort vezérel-ami a tulajdonképpeni teljesitménytriakot hajtja meg. Nem kételkedem a szavadban....Tény hogy amit én láttam,próbáltam az a fentebb leirt hibát produkálta. Az igazsághoz az is hozzátartozik,hogy a folytótekercs nem volt beépitve!! Nagyonis elképzelhető,hogy ez okozta a rendellenes működést. A dolog másik oldalát nézve egy ekkora méretű-gyakorlatilag a heg trafó felét kitevő vasmagos tekercset mozgatni szállitani nyűgös.
(#) IMi válasza mex hozzászólására (») Feb 8, 2007
Hello!
Mi ezt a kapcsolást (HE2002/1) több trafóhoz is megépíttetük, eddig kifogástalanul szabályoznak (kb 2 éve üzemelnek). Személyes tapasztalatom igaz nincs, de nem kételkedem kollégáim szavában. Egyébként a triak diakot vezérel!
Mint írtam olvassátok el a cikket!

És TI próbáltátok már?
:eljen:
(#) mex válasza proksa1 hozzászólására (») Feb 7, 2007
A hivatkozott cikkben a terhelést a trafó szekunder oldalán 1db 100W-os izzó képviselte. Ami messze nem ugyanaz mint egy hegesztéskor lezajló rövidzárt előidéző ivfogás majd azt követően ingadozó áramfelvétel ami bizony keményen visszahat a vezérlésre. Tipikusan nem kapcsol ki a triak,ezáltal a teljes kakaó rákerül a trafóra:eredmény maximális amper!!! Ez a kapcsolás kommutátoros motorok szabályzásához kiválóan megfelel,hegesztéshez még hobbi szinten sem. Egy hegesztőgép minden esetben TIRISZTOROK alkalmazására épül...nem az újabb technológiájú inverteres gépekre gondolok.. A tirisztorok kényszerkommuciójáról külön áramkörök gondoskodnak.... Nem otthoni kategória....A 10-15E forintos heg trafót fölösleges átalakitani kiválóan lehet szabályozni a gyárilag beépitett mágneses sönttel.
(#) proksa1 válasza mex hozzászólására (») Feb 7, 2007
Miért gyujtana össze vissza? bár jolenne látni a teljes rajzot, nemértem miért van benne 2 triac? A kicsi szabályozza az alap panelen lévő bikább triac gyujtókörét?
(#) mex válasza IMi hozzászólására (») Feb 7, 2007
Véleményem szerint ez csak elvben működik hibátlanul. A gyakorlatban össze vissza gyújt!
(#) IMi válasza Feri hozzászólására (») Feb 7, 2007
Hello!
Sikerült összeszednem, íme:

Ui.: megnézendő a HE 2002/1 számában a cikk!!!
(#) Feri hozzászólása Feb 7, 2007
Engem is érdekel
(#) IMi válasza ohp hozzászólására (») Feb 7, 2007
Hello!
Van 1 egyszerűbb rajz a HE 2002/1-es számámaban.
Azt sikeresen után építettük, ha az jó annak panel tervét közre tudom adni.
(#) Feri hozzászólása Feb 7, 2007
Tedd fel a kapcsolási rajzát.
(#) ohp hozzászólása Feb 7, 2007
Tisztelt hobby barátaim!
Igaz, hogy ezzel kapcsolatban találtam részt, de nekem az érdeklődésemet nem igazán meritette ki.
Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy aki nagyon járatos az elektronikába annak a segitségét kérném.
Megjelent a rádiótechnika a 98-9-es számában egy kapcsolási rajz a 445. oldalon. Arra kérlek benneteket, hogy aki megtudná nekem a nyomtatott áramköri panelját csinálni és a beültetési rajzát az irjon.
Még ezenfelül szeretném, ha megtudnátok irni, hogy hol lehet beszerezni a TSZ 112-10 triacot, vagy mivel lehet helyettesiteni?
Előre is köszönöm.
Következő: »»   27 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem