Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
sziasztok!
nekem az lenne a kérdésem hogy vettem 6 db DSC érzékelőt kisállatvédelemmel ellátva.... és ehehez szeretnék ki instrukciot kérni mert a kezelők és a központok drágák... viszont szeretném magam elkésziteni AVR-el meg pl egy egyszerűbb LCD vel. szerintetek kivitelezhető az ötlet? ezek a DSC érzékelől mijen buszon kommunikálnak a központal össze hozhatóak egy AVR-el? Azért lenne szükség rá mert a környiékünkön nagyon megnőtt a megélhetési bünözök által végzett betörések száma és mivel komoly cuccra nincs pénzem igy gondoltam inkább meg csinálom én, és védem amim van.. köszi
Igen. Lásd: Üzembehelyezői kézikönyv Billenytűzet parancsok 3.4 fejezet, és 5.3. Zóna jellemzők.
Sziasztok!
Pc585-öm van, ennek az 'ajtócsengő' funkcióját be lehet állítani hogy csak bizonyos zónán csipogjon? Köszi
Odáig nemjutottam. A kód ki lett cserélve. A probléma az volt hogy pont az érzékelő elött volt keresztbe a gerendákra felkötve a létra és lehetett előtte közlekedni. Azóta kicsit eltettük és nincs baj. Még volt hogy kivettem az akkut, kellett a fémkeresőhöz, elvették a villanyt és mikor visszajött magátol beriadt. Azt hiszem kicsit át kell kössem a dolgokat mert eredetileg a központi dobozba voltak az ellenállások nem az érzékelőknél és ugy is maradt
Próbáltad becsukni a garázsajtót...?
Amúgy ha alapra visszalövöd, akkor lehet új kódot adni.
Mi is kaptunk egy hasonló DSC riasztót. A levágott drótszinek alapján beazonositottam a bekötést, kürhelyett égöt. Tudtam hogy a *0 kombinációval be lehet riasztani, be is sikerült. Nade kódot az előző gazda elfelejtette elmondani.
Végül leszürtem 3-gombot amik körül a sok zsiros kéztöl kialakult egy-egy sárga perem. És akkor vettem a kombinációkat. Azóta tökéletesen müködik, de néha az egyik érzékelő téves riasztást ad. Ne is mondjam menyi bajunk volt a garázsba felszerelt érzékelővel, mert a szomszéd macska szeretett előtte elsétálni.
Reseteld a panelt, akkor elfelejt minden régi beállítást!
Az akku rá van téve? Annak hiányában is hibát jelez! Amúgy le lehet kérdezni, mi is a baja. (le van írva, milyen kóddal)
Le van írva, hogy lehet alaphelyzetbe állítani a panelt.
Köszi ,de feladom ,hivok szakembert.Mindem mükszik:ledek jelzik a mozgást, ajtónyitást, de rendszer led világit állandóan ami ugye hiba. Régen telefonra volt kötve, mostmeg nem, lehet hogy az kever.
A kérdésemre nem válaszoltál, de felvázoltam két egyszerű bekötést. Kihasználva, hogy a COM az GND, három vezetékkel megoldható a kérdés. Egyszeres lezáró ellenállással (EOL) több érzékelő is lehet egy zónában. A mozgásérzékelő tamper (szabotázs) elleni kapcsolóját is be lehet kötni, de nem szabad elfelejteni, hogy ez csak korlátozott védelmet ad, hisz, ha a zóna nincs élesítve ez a jelzés is hatástalan. Egy újabb vezetékkel, másik zónabemenetre kapcsolva lehet ez a mozgásérzékelőtől különböző tulajdonságú, pl. egy 24 órás zóna. (Fel lehet fűzni a többi mozgásérzékelő tamperjét, persze ide is kell lezáró ellenállás.) Az alkalmazás helye alapján el lehet dönteni, hogy melyik megoldás kell.
Jó munkát!
Kösz a pontot!
Egy zónába akarod a két mozgásérzékelőt vagy külön? (Az üzembehelyezői kk-ból láthatod, hogy milyen tipusú zónákat lehet beállítani, ezt figyelembe kell venni) Ahogy Atis írta az ajtó érzékelőt lehet a billenytűzetre kötni, általában az úgyis egy ajtó közelében van és így a vezetékezés is könnyebb.
Szia!
Az 5, a " Z" zóna bemenet a billentyűzeten --ide szokás kötni az ajtó nyitást. + GND ez + zóna lessz nem vesz el a főpaneltől ---programozással lehet feléleszteni. A bekötés EOL vagy DEOL ? lessz -én a 2,-t kedvelem 4 ér a 6 helyett. a használatiban leirva--lerajtolva.
Köszönöm a segitséget, egy--két nap alatt kibogarászom a lényeget. Elfogadtam megoldásnak, tied a pont.
Oké ,alakul a dolog .Láma vagyok tehát a keypadra négy vezetéket irnak:+. -, meg két adat. De ott öt csatlakozo van.A másik,: szeretnék bekötni két mozgásérzékelőt, és egy reed ajtó patront . Valami bekötést nemtudnál firkálni?.
Szerintem neki nem a használati utasítás kell...
Tisztelt forumozók.A DSC --PC585H és a hozzá tartozó kezelő-PC 1555 RKZ bekötési rajza kellene.Bontásból sikerült hozzájutnom ehhez a riasztóhoz , minden kábelt kikötöttek, sokmindent sikerült beazonositani, de főleg a kezelő rész nem tiszta..Előre is köszi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Végül leszürtem 3-gombot amik körül a sok zsiros kéztöl kialakult egy-egy sárga perem. És akkor vettem a kombinációkat.