Szerintem a LED-ek a koncentrált hőtől szanaszéjjel olvadnának. Nem 100%, de szerintem van valami alapja (...ha az üveg szerteszét tört...).
Sima led is megfelel csak a szinekkel kell kisérletezni.
valami iszonyat nagy lencsét használj hogy
összegyüjtse pont a ledekre a fényt.
10 Ft körül már lehet LED-et kapni, kérdés h megéri-e.
Egyszerübb ha szélgenerátort használsz (készitesz
szerintem ha áramot akasrz akkor vegyél egy csomó infra ledet és kész is. Jó esetben akár 1 volt is kijön rajta ha egy csomótpárhuzamba meg sorba kötöd akkor az egy kis aksit képes feltötlteni vagy vegyél az obiban egy csmó olcsó napkollektros lámpát azoksem roszak mert olcsók.
Valami mattfeketére festett fém-edény kellene szerintem a befőttesüveg helyére.
Most tervezem egy napkollektor építését. De ez eltér a megszokottól. Van egy régi parabola antennánk és nem tudtunk vele mit kezdeni. Barangoltam a neten és megláttam egy oldalon hogy egy gyerek parabolából
napkollektort csinál. Kaptam az ötleten és megterveztem.
Valamikor a héten elmegyek az üvegeshez és pontosan megtudakolom, mennyi egy négyzetméter tükör. Aztán feldarabolom 10x10-es darabokra és jöhet a megapuzzle.
Úgy gondoltam sziloplasztal ragasztom, mert úgy tudom, hogy a szilikon állja a szélsőséges viszonyokat is. Azegész olyan mint egy nagy nagyító, összegyűjti a napsugarakat.
A fókuszba még nem tudom , hogy mit tegyek mert az üveg nem nagyon bírja a nagy hőt (a gyerek befőttes üveggel csinálta és kidurrant).