Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   30 / 30
(#) Norberto válasza mrx23 hozzászólására (») Feb 19, 2007
Szerintem a LED-ek a koncentrált hőtől szanaszéjjel olvadnának. Nem 100%, de szerintem van valami alapja (...ha az üveg szerteszét tört...).
(#) mrx23 hozzászólása Feb 19, 2007
Sima led is megfelel csak a szinekkel kell kisérletezni.
valami iszonyat nagy lencsét használj hogy
összegyüjtse pont a ledekre a fényt.
10 Ft körül már lehet LED-et kapni, kérdés h megéri-e.
Egyszerübb ha szélgenerátort használsz (készitesz
(#) elektro válasza Norberto hozzászólására (») Feb 19, 2007
szerintem ha áramot akasrz akkor vegyél egy csomó infra ledet és kész is. Jó esetben akár 1 volt is kijön rajta ha egy csomótpárhuzamba meg sorba kötöd akkor az egy kis aksit képes feltötlteni vagy vegyél az obiban egy csmó olcsó napkollektros lámpát azoksem roszak mert olcsók.
(#) Norberto válasza Bazsi hozzászólására (») Feb 19, 2007
Valami mattfeketére festett fém-edény kellene szerintem a befőttesüveg helyére.
(#) Bazsi hozzászólása Feb 19, 2007
Most tervezem egy napkollektor építését. De ez eltér a megszokottól. Van egy régi parabola antennánk és nem tudtunk vele mit kezdeni. Barangoltam a neten és megláttam egy oldalon hogy egy gyerek parabolából
napkollektort csinál. Kaptam az ötleten és megterveztem.
Valamikor a héten elmegyek az üvegeshez és pontosan megtudakolom, mennyi egy négyzetméter tükör. Aztán feldarabolom 10x10-es darabokra és jöhet a megapuzzle.
Úgy gondoltam sziloplasztal ragasztom, mert úgy tudom, hogy a szilikon állja a szélsőséges viszonyokat is. Azegész olyan mint egy nagy nagyító, összegyűjti a napsugarakat.
A fókuszba még nem tudom , hogy mit tegyek mert az üveg nem nagyon bírja a nagy hőt (a gyerek befőttes üveggel csinálta és kidurrant).
Következő: »»   30 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem