Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Éles késsel, szikével átvágod a rézfóliát a körvonal mentén, majd a felesleget egykicsit túlfűtött forrasztópákával + csipesszel le tudod húzni.
Kb. úgy mikor egy forrszemet véletlenül leszedsz. Kaparásos módszer is jó, de az IC-hez nem használható szerintem. Fém vagy fémbetétes vonalzó mellett, egy élesre reszelt kissé vissza hajtott szerszámmal (pl. régi másra már nem használható csavarhúzó) lekaparod a fóliát. Az így készített nyákot praktikus leónozni.
ha ennyire nagy gond a maratás akkor célszerűbb ha valamelyik nagy céggel csináltatsz nyomtatott lapot...
Vas-klorid-al fürdő/mosdó/WC -ben nyugottan lehet maratni. Csak szellőztess utána, mert büdös. Egyébként tényleg nem nehéz!
a CNC tényleg szép és jó de nincs semmi helyem hozzá ahol megépíthetném.... :rinya:
hy
ahogy érzzed. én felül dróttal alul ónnal szoktam de most építek egy CNC-t hallottam szikramaróról persze ez házilag nem hiszem hogy kivitelezhető lenne, deviszont a cnc egyszerű. itt a link ez meggyőző lehet: http://hobbycnc.hu/Magyar.html
köszönöm a segítséget...azért gondoltam maratás nélküli NYÁK gyártásra mert elég kicsi lakásban lakok és az étkezőben szoktam bütykölgetni és azért nem tesz jót ha itthon maratok...esetleg ha van valami alternatív megoldás a cnc-n kívül kérlek kívü kérlek osszátok meg velem...deviszont a csupajuk panelt én is használok de nem tudom hoy ott most dróttal vagy ónnal kell összekötni a cuccokat én mindenesetre dróttal szoktam...
üdv.
Általában ilyen nyákokat RF cuccokhoz szoktak használni otthonbarkácsolás esetén. Ilyenkor a vezető sávot úgy alakítják ki, hogy tul. képpen körbemarják. Ilyenkor a GND-t szokták meghagyni teljes testnek. Könnyebb mint GND kitöltést csinálni!
egy cnc géppel és egy frankó maró fejjel csodákat lehet művelni!láttam már ilyennel készített panelt, nagyon ott van.
légszereléssel. erősítőknél, kisebb áramköröknél szokás. bár ott az ICkkel gondok lehetnek.
bár sztem a nyák készítés nem olyan nagyon nehéz, pláne nyomtatóval. eleinte elsőre persze mindenkinek úgy tűnhetett, hogy milyen nehéz, de amint elkezdi az ember, belejön. üdv.
Üdv!
Hát én hallottam valami olyasmiről, hogy vékony gravirozó fejjel a nyákcsíkok mellett végig csiszolta a panelt valaki! De szerintem eléggé bonyolult lehet!Még nem láttam ilyet,de megnézném!
Engem is érdekelne. Szerintem nem lehet, ha maratás nékül akarsz nyákot akkor marad a csupalyuk panel. Én is ilyenre építkezem, kisebb áramkörökre megteszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

:nemtudom: