Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   4 / 4
(#) Poli válasza tiki hozzászólására (») Feb 15, 2007
Éles késsel, szikével átvágod a rézfóliát a körvonal mentén, majd a felesleget egykicsit túlfűtött forrasztópákával + csipesszel le tudod húzni.
Kb. úgy mikor egy forrszemet véletlenül leszedsz.
Kaparásos módszer is jó, de az IC-hez nem használható szerintem.
Fém vagy fémbetétes vonalzó mellett, egy élesre reszelt kissé vissza hajtott szerszámmal (pl. régi másra már nem használható csavarhúzó) lekaparod a fóliát. Az így készített nyákot praktikus leónozni.
(#) qssty válasza tiki hozzászólására (») Feb 10, 2007
ha ennyire nagy gond a maratás akkor célszerűbb ha valamelyik nagy céggel csináltatsz nyomtatott lapot...
(#) raron válasza tiki hozzászólására (») Feb 10, 2007
Vas-klorid-al fürdő/mosdó/WC -ben nyugottan lehet maratni. Csak szellőztess utána, mert büdös. Egyébként tényleg nem nehéz!
(#) tiki hozzászólása Feb 10, 2007
a CNC tényleg szép és jó de nincs semmi helyem hozzá ahol megépíthetném.... :rinya:
(#) phc válasza tiki hozzászólására (») Feb 10, 2007
hy
ahogy érzzed. én felül dróttal alul ónnal szoktam
de most építek egy CNC-t hallottam szikramaróról persze ez házilag nem hiszem hogy kivitelezhető lenne, deviszont a cnc egyszerű. itt a link ez meggyőző lehet: http://hobbycnc.hu/Magyar.html
(#) tiki hozzászólása Feb 10, 2007
köszönöm a segítséget...azért gondoltam maratás nélküli NYÁK gyártásra mert elég kicsi lakásban lakok és az étkezőben szoktam bütykölgetni és azért nem tesz jót ha itthon maratok...esetleg ha van valami alternatív megoldás a cnc-n kívül kérlek kívü kérlek osszátok meg velem...deviszont a csupajuk panelt én is használok de nem tudom hoy ott most dróttal vagy ónnal kell összekötni a cuccokat én mindenesetre dróttal szoktam...

üdv.
(#) Topi válasza huhuu hozzászólására (») Feb 9, 2007
Általában ilyen nyákokat RF cuccokhoz szoktak használni otthonbarkácsolás esetén. Ilyenkor a vezető sávot úgy alakítják ki, hogy tul. képpen körbemarják. Ilyenkor a GND-t szokták meghagyni teljes testnek. Könnyebb mint GND kitöltést csinálni!
(#) huhuu hozzászólása Feb 9, 2007
egy cnc géppel és egy frankó maró fejjel csodákat lehet művelni!láttam már ilyennel készített panelt, nagyon ott van.
(#) zaik válasza tiki hozzászólására (») Feb 9, 2007
légszereléssel. erősítőknél, kisebb áramköröknél szokás. bár ott az ICkkel gondok lehetnek.
bár sztem a nyák készítés nem olyan nagyon nehéz, pláne nyomtatóval. eleinte elsőre persze mindenkinek úgy tűnhetett, hogy milyen nehéz, de amint elkezdi az ember, belejön.

üdv.
(#) kristalycuki válasza tiki hozzászólására (») Feb 9, 2007
Üdv!
Hát én hallottam valami olyasmiről, hogy vékony gravirozó fejjel a nyákcsíkok mellett végig csiszolta a panelt valaki!
De szerintem eléggé bonyolult lehet!Még nem láttam ilyet,de megnézném!
(#) Programmer válasza tiki hozzászólására (») Feb 9, 2007
Engem is érdekelne. Szerintem nem lehet, ha maratás nékül akarsz nyákot akkor marad a csupalyuk panel. Én is ilyenre építkezem, kisebb áramkörökre megteszi.
(#) tiki hozzászólása Feb 9, 2007
Lehetséges ez????? :nemtudom:
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem