Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
100 ohm egyébként egyik előttemszolo mellékelte a kapcs. rajzot is .(Electric)
1 kérdésem lenne . A tirisztor melletti ellenállás értékére lennék kíváncsi (a képen a th tól jobbra függőlegesen), ha már komplett rajzot nem tud senki . Előre is kösz !!!
A konkrét ák. rajza nincs birtokomban, de a jelenség arra utal, hogy a komparátornak (összehasonlító ák.) nincs, vagy jelentősen lecsökkent a hiszterézise. Gondolom valamilyen műveleti erősítővel van megoldva. Mivel oda-vissza kapcsol, ez arra utal, hogy maga az IC talán hibátlan, de nem százas. A bemenetekre kötött és a visszacsatoló tag elelnállásait ellenőrizd. Számomra így látatlanba a visszacsatoló tag gyanús, mivel főleg azzal lehet beállítani egyszerübb ák.-nél a hiszterézis ablakot és ez csak 1db. ellenállás. A fix szintre kötött bemenetnél egy két tagból álló osztó van. A szabályozott bemenetre a termisztorral sorbakötve van a poti és valószínüleg még 1db. ellenállás. Ha a poti poziciója a hőfokhoz viszonyítva nagyjábol fedi az eredeti (hibátlan) állapotot, akkor a bemeneti részt én jónak minősíteném. A konkrét ák. ismeretében előfordulhat, hogy a hibát máshol is kellene keresni, de a fent leírtakat mindenféleképpen ellenőrizd.
sziasztok!
Van egy sc 12-40 vezérlőegység a fégben. Kicseréltem a termisztort, ami az előremenő vízet figyeli, mert ez tönkre ment, de viszont, a hőfokszabályzó poti ami 68 Kohm os, ez a bekapcsolás határánál vibráltatja a szivattyút a gáz égő mágnesszelepet, mind addig amig túl nem megy pár fokot ahőmérsélet. Iszonyú hangok jelentkeznek. Ha valaki tudja, hogy mért csinálja az elektrónika ezt a jelenséget, megköszönöm. Az áramlás érzékelő jó, a termisztor vadi új. Itt van az, hogy feladja az ember, de nem szeretném. Kérek Tőletek egy kis segítséget. Előre is köszönöm.
Sziasztok!
A kérdésem egy C-24 es Gázkazán vezérlő elektronikájával kapcsolatos lenne. Most történt, hogy a fűtés közben egy ellenállás az üvegcsöves biztosítéktól jobbra elfüstölt, de sajnos oly módon, hogy a színkód nem állapítható meg, ebből kifolyólag a mérete sem a cseréhez. A mellékelt képen bekarikáztam, hogy melyik ellenállásról lenne szó, ha esetleg tudna valaki segíteni egy pontos színkód vagy egy az interneten található kép megtalálásában akkor nagyon hálás lennék. (Kerestem már én is az interneten de sehol nem találtam. ) A jelenlegi C24-es adatai: MiF011 ZC18 Köszönöm
Nálad a pont!
Sajnos már ebben a topicban elvitték, de ha egy modi ezt olvassa megkérem, hogy adjon Neked is! A kondi zárlata miatt füstölt el az ellenállás. Biztonság kedvéért a 400V-os helyett tettem egy 630V-osat.
Üdv! A 100 ohm-10nF soros RC tagnak csillapitó szerepe van, elnyeli a triak által generált tüskéket. Mérjél rá a kondira,valószinűleg átütött,és emiatt füstölt le az ellenállás is. Ebben az esetben nagy valószinűséggel triakot is kell cserélni,mert nem biztos hogy a zárlati áramot el tudta addig viselni mig a 100ohm megszakadt.
Köszönöm a tippet!
Átbogarásztam a panelt, a megégett ellenállás egy 10 nF-os kondival van sorbakötve és az egész párhuzamos a motorral. A fenti zipben hasonló a triak köre, ebben 100 ohm - 10 nF található, ezek szerint nekem is ilyen volt. :yes:
Ebben a pdf-ben megtalálod a panelek bekötését.
Az alábbi honlapon próbálkoztam a kapcsolási rajz letöltésével, de karbatartás miatt pillanatnyilag nem érhető el. Próbálkozz időről-időre, hátha egyszer sikerül megnyitni. Sajnos mást eddig nem találtam. Ha van olyan képed a panelról, amelyen a színkód tisztán látható, akkor tudok legalább az értékben segíteni. Fontos tudnivaló, hogy egy ellenállás, hasonlóan bizti általában ok nélkül nem ég el, nem olvad ki. Mindenféleképpen ellenőrizni kell az áramkörben elfoglalt helye alapján pl. a triak állapotát is. Nem lepődnék meg, ha az alapvető ok a triak zárlata.
Kapcsolási rajz Tipusok: Mechatronika MIF011 > www.centralnet.hu/pipermail/elektro/2005-June/107827.html
Üdv!
Csak annyit szeretnék kérdezni, hogy a C12-40 jelzésü panel helyére betehetem az SC12-40-es panelt? Kompatibilisek egymással? köszi
Köszi az együttérzést!
Ilyet szabad?[pic]http://kepfeltoltes.hu/061022/mif011_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/pic] Ugyanis a fenti linken több panel is van...
Sziasztok, a MIF011 típusú panelhez kellene egy kis info.
Fég C30-as gázkazán elektronikája, de más típusokban is előfordul. Itt megtalálható a fényképe. Ha valakinek ilyen van, meg tudná nézni a triak melletti ellenállat értékét? (ugyanis az égett szét) Előre is köszi!
FÉG gyártmányu SC-12
Köszi, tényleg nem ugyan az, de szuper jó ez is.
Írd + légyszi a kazán nevét tipusát is!!!
Hello!
Igaz ez nem az, de lehet hogy segít:
Egy fali gázkazán vezérlő elektrónikájának kapcsolási rajzát keresem. A panelen a következő írás olavsható:
MECHATRONIKA SC12-40/F-02 Ami feltűnő a panelen, hogy 3 optocsatoló is van rajta. 4N25, TLP3041 és TLP3063 tipusuak. A lelke az egésznek egy LM324-es IC. Előre is köszönök bármilyen segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Ilyet szabad?