Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Tripod a sima NE555 nem kog egy elemről menni mert minimum 4,5 V kell neki minden esetre megpróbálom egy cmos 555-el.
Sanyek ha tennél fel képet a lámpád belsejéről az sokat segítene. Pepe pontosan milyen áramkört csináltál?
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni Adott egy 56 db LED-es fejlámpa, ami 3 db AAA elemel működik. abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy ezt a fej lámpát 24V-rol szeretném működtetni. Mi kel hozzá? Az áram forrás 2 db 12 voltos 75 Aph aksi sorba kötve. A segítséget előre is köszönöm!
Szia! Szerintem egy ilyen kapcsolás kell neked!
Bár nem tudom, hogy 4 LED-et meg tud-e hajtani, de egyet biztos, hogy megtud! IC sima NE555 is lehet!
Sziasztok! Segítségre volna szükségem! 4db ledet és egy 555-öt (min 5V) kellene meghajtanom 1db 1.2 AAA Akksiról. Szóval tudnátok ajánlani valami hazánkban is elérhető Step-up ic-t ami nem kerül 1000huf-ba?
Előre is köszönöm!
Heló mindneki!
Én szeretnék egy olyan hőmérőt építeni ami 90-120°C fok között íja ki az értéket egy ledes kijelzőre tud nekem valaki segíteni nagyon megköszönném
Hello!
Vannak speciálisan erre a célra kifejlesztett IC-k, pl a National által gyártott LM2704.Bővebben: Link
Hello,
ezek a LEDek mekkora fényerőt képviselnek? 5000mCd? Tudnál típust mondani? Én otthon szeretném megcsinálni szinte az egész lakást ledesre.
Átnéztem a linken találató anyagot!
Nagyon tanulságos volt. Azonban a cikkben bemutatott max ic-ket nem találtam egy boltban sem.(lehet, hogy keveset néztem meg). Ha tudjátok, hol lehet beszerezni, kérlek írjátok meg!
Üdv megint!
Az USB tudtommal 5 V-ot ad. A nagy féyerejű led (típustól függ) 2,5 -3,6 V-on igényel. Az USB-s lámpában ezért elég egy darab ellenállás. Ha nem jól tudom, kérlek javítsatok ki!
nem tudom, hogy van, nekem vagy egy boltban kapható usb-s hattyúnyakű lámpám, a lámpa "testben" nincsen elektronika, az usb bugó borítását meg nem vettem le, de mivel ilyen az összes usb dugó, elképzelhető, hogy nincs is. a lámpában egy db, ne kérdezd milyen led van. de belefér egy ilyen borításba egy kisebb henger, négyzet, bármi, amit az elektronikai szakik használnak. elképzelhető, h mégis csak van benne vmi.
Köszönöm NeoCorteX-nek is a gyors választ!
Nem is vettem észre, hogy vibrál a led .Nyilván a szememnek túl nagy frekin. A link ajánlását is köszönöm. Holnap megnézem!
javaslom hogy fényképezéshez ne kapcsolózem szerű ledes lámpát csinálj hanem olyan áramgenerátort ahol konstans fesz / áram lesz.
Ugyanis a vibráló fény okozhat zavart rözid záridejű képeknél. Pl ha makrózol kis mélység élességgel nagy a optikai rész és kicsi a záridő és ha pont akkor exponál amikor nem világít a led sötét lesz a kép.
Köszönöm Atis57-nek a gyors választ!
Szeretnék hasonló áramkört építeni. Makrófotózáshoz az objektív köré LED-es lámpának. Szeretnék bele több ledet kb.7-8 db-ot. Illetve másfajta led-ek kellenek bele(90° nál nagyobb fénykúppal) Jó lenne azokra méretezni az áramkört. (feszültség megfelel, de nyilván több led nagyobb áramot vesz fel.) Ha valaki tud kapcsolási rajzot, ötletet, várom szeretettel!
Szia!
A belsőben általában astabil multivibrátor van , az egyik oldalon tekercsel . Ennek az indukált feszültsége adódik hozzá az akkuéhoz, ezért tud "begyujtani" a LEED sor. tehát a 2,4V-ból lessz 4,2--4,5V volt terhelve.. lehetne 10V-is más frekvencián. Az OBI , Praktiker. Tesco- ban 1 akkus -1 Leedes szokott lenni. Itt forumban rajzok is vannak rola- de most éppen nem találom.
Szervusztok!
A kínai piacon tonnaszámra kaphatók LED-es lámpák. Engem olyan lámpa belseje érdekel, ami 2db ceruza akksival megy. Magyarán 2,4 V-tal hajt meg nagy fényerejű ledeket! Hogyan csinálják? Mit valósít meg a lámpában lévő áramkör? Adatok : Telep: 2db ceruza akksi. Fényforrás 5 db nagy fényerejű fehér led, párhuzamosan kapcsolva. Áramkörről fénykép mellékelve. Áramköri elemek : 2 db SMD tranzisztor ( j3y és M6 felirattal); 2 db SMD ellenállás (102 és 103 felirattal); 1 db SMD kondi ; valamint 1 db furcsa alkatrész ami tekercsnek néz ki(2lábavan és drótcséve benne) Jó nyomozást! A hozzászólás módosítva: Máj 27, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Bár nem tudom, hogy 4 LED-et meg tud-e hajtani, de egyet biztos, hogy megtud! IC sima