Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   587 / 588
(#) Libus hozzászólása Márc 30, 2008
Hamarosan nekiállok egy 65-ben gyártott RFT szkóp rendberakásának. 40 év, 40 cső, 40kg
Az már most látszik, hogy az elkókat cserélni kell.

Ti honnan szereztek be csavaros rögzítésű 220µF/450Vos kondikat?

Köszi
(#) thomasp válasza Kutyuli hozzászólására (») Márc 30, 2008
Sziasztok!

Hát én is rajongok a retró cuccokért van itthon nekem Commodore VIC20, Enterprise, Videoton RA6363, Bakelit lejátszók Egy Hitachi , egy Sony PS-T15, egy AKAI AP-Q310, Akai Deck, egy nagyon érdekes deck, ami a cd-hez hasonlóan egy tálcába kell tenni a kazit, És a képen látható szépség, amit egyben a házimozizáshoz is használok, azért van két erősítő. Bár ezek ugyan nem olyan régiek, bár szerintem már retró kategória. Nade van egy haverom aki kéményseprő, és bizony ő rengeteg nagyon nagyon régi, cuccot hozott el tök ingyen a padlásokról. Többek között egy Marantz erősítőt makulátlan állapotban. Mondtam neki, kellene nyitnia egy rádiómúzeumot.

img 002.jpg

(#) titi hozzászólása Márc 29, 2008
Bővebben: Link

Ja, és már van hasonló irányvonalú topik.
(#) Müszi válasza mp3maker hozzászólására (») Márc 29, 2008
Gyönyörű darab
(#) Imi65 válasza Müszi hozzászólására (») Márc 29, 2008
Az az érdekes, hogy a barátoméknak ugyanez a rádiójuk, és ugyanúgy Artur-Sztereójuk volt, mint Neked.
(#) moele hozzászólása Márc 29, 2008
És ehhez mit szóltok ?
(#) mp3maker válasza Müszi hozzászólására (») Márc 29, 2008
Idézet:
„Én is rajongok a régi dolgokért”
Akkor ez biztos tetszeni fog.

DSC00133.JPG

(#) Müszi hozzászólása Márc 29, 2008
Nekem egy teljesen működő Videoton RA4902 rádióm és egy UNITRA Artur-stereo lemezjátszóm is van.
Természetesen csöves a rádió
Én is rajongok a régi dolgokért
(#) Kutyuli hozzászólása Márc 29, 2008
Csodálatos kis készülék.
(#) laavaa válasza laavaa hozzászólására (») Márc 29, 2008
ő lenne az...

balaton.jpg

(#) laavaa válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 29, 2008
hello
nekem van 1 régi-régi nem is tudom mikori Balaton csöves rádióm...a közelmultbannéztem bele...
és szépen szól.. bár a rádió állomások nem tisztán jönnek be. (képet majd késöbb pakolok fel)
(#) mp3maker válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 29, 2008
Köszi
(#) mp3maker hozzászólása Márc 29, 2008
Csak most kapcsolok, hogy milyen jó is ez a topik. ORIPONS 1432-höz kellene nekem kapcsolási rajz.

DSC00156.JPG

(#) mp3maker válasza Imi65 hozzászólására (») Márc 29, 2008
Egyet kell értenem veled jobb mit a DMM, (nekem is van)de ne feledkezzünk meg a többi jó Orion müszerröl sem.

DFT Meter.jpg

(#) Imi65 válasza djhans hozzászólására (») Márc 29, 2008
Szerintem méltán híres magyar mérőkészülék volt az Orivohm. Jelenleg is rendelkezem egy ilyennel, és használom is. No, ezzel bártan méricskélhetünk mindent, ugyanis a bemeneti kapcsokkal semmilyen kapcsolatban nincs az alapműszer. 15MOhm-os bemenőellenállása jobb, mint a DMM-é.
(#) djhans válasza Kutyuli hozzászólására (») Márc 29, 2008
Hello.

Van egy veterán ellenállásmérőm 0,09ohm-tól 110kilohm-ig mér. Híd alapú. Itt van róla egy kép. Sajnos csak telóval tudtam lefényképezni és a mutató és a skála nem látszik a fényvisszaverősés miatt.
(#) Kutyuli hozzászólása Márc 29, 2008
Sziasztok !

Mint tapasztalhattátok napjainkban egyre inkább megnött az érdeklődés a Old timer (régi) elektronikai dolgok iránt. Így elérkezett az idő, hogy a fórum olvasói maguk is egy kis "Fórum múzeumot" alapítsanak.

Ezért szeretném, hogy ha megosztanátok a kedves fórum tagokkal azoknak a veterán készülékeknek, alkatrészeknek a leírásait, fényképeit amikre büszkék vagytok. Vagy csak egyszerűen meg akarjátok mutatni , hogy korábban az elektronikát kedvelő emberek milyen alkartészekkel, mérőkészülékekkel milyen csodákat hoztak létre.

Továbbá aki régi múzeális készülékek restaurálásával foglalkozik azokat megkérem szépen, hogy osszák meg velünk a restaurálások során szerzett tapasztalataikat.

Köszönöm a figyelmet.
(#) minimani válasza kaszarobert hozzászólására (») Szept 17, 2007
Hát, tudom, elég snassz dolog, de jelenleg, és persze ideiglenesen egy "minitorony"ra vannak rákötve a hangfalaim. Nem egy etalon, de szól. De mostmár nagyonnemsokára lesz egy valamirevaló erősítő is.
(#) kaszarobert hozzászólása Szept 17, 2007
Az elvágott vezeték helyére forraszd egy másik kábellel a csatlakozót és kész vagy! (Te hogyan hallgatsz zenét, ha nincs erősítőd?)
(#) vizor válasza minimani hozzászólására (») Szept 13, 2007
Köszi Nagyon király egy ilyen régi dolog az ember tulajdonában
(#) minimani válasza vizor hozzászólására (») Szept 13, 2007
Bocsi

logo.jpg

Félreértettél, én a logós hozzászólásodra válaszoltam. A logóról kértem képet
(#) minimani válasza vizor hozzászólására (») Szept 13, 2007
Pont most gondoltam arra, hogy elmulasztottam erről képet küldeni, mert valóban komplikáltnak tűnik, remélem így két szemszögből átlátható.
Kérhetnénk arról is egy szép tiszta képet/közelképet ?
(#) minimani válasza kaszarobert hozzászólására (») Szept 12, 2007
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, de egyelőre nincs erősítőm...
És lehet olyat, hogy nem kötöm le a hangerőszabályzót? Mert azért mégiscsak van egy hangulata egy majd' 100 éves gombot tekergetni Tudom, hogy ez technikátlan dolog, inkább hangulatos legyen, mint "jólszóló".
(#) minimani válasza vizor hozzászólására (») Szept 12, 2007
Igen, vannak olyan lemezek is, kutyás logóval. De ami a képeken nincs rajta, a szekrény gombja, amivel le lehet nyitni a felső ajtaját, ami mögött a lejátszó van, azon is ez az embléma van, dombornyomással
(#) kaszarobert hozzászólása Szept 12, 2007
Ha jól látom a DSCF6634.JPG képen jobra fenn egy potméter van a hangerőszabályzásra, elég furcsán bekötve. Szerintem onnan leveheted a hangfrekis jelet. Lejjebb középen mintha el lenne vágva valamelyik vezeték lehet, hogy oda is forraszthatsz, de gondolom ennek megoldása már nem jelent problémát... Egyébként ezeken a lemezeken még nem használtak hangszínkorrekciót, tehát a hangszint állítsd be az erősítőn ahogy neked jó. Egyébként vigyázz nehogy a 220-as részt kösd be
És ne kókányold össze, csak vezesd ki a hangfrekis jelet!
(#) vizor válasza minimani hozzászólására (») Szept 12, 2007
Nem semmi ! Rajta van a gépen vagy a lemezen az eredeti logó ? Amin egy ülő kutya a tölcsérbe néz. "His Master's Voice", A Gazda hangja
(#) minimani válasza minimani hozzászólására (») Szept 12, 2007
Ha valakinek van még valamilyen részletre kiterjedő kép-kívánsága, szívesen küldök még.

DSCF6638.JPG

(#) minimani válasza minimani hozzászólására (») Szept 12, 2007
Meg még néhány
Következő: »»   587 / 588
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem