Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   596 / 597
(#) capaizee válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 14, 2008
Na készültek képek:

Képek ömlesztve
(#) zoz11 válasza Shaggy45 hozzászólására (») Aug 12, 2008
Hello
Én ilyenkor végig szoktam nézni a csatlakozókat, mindenhol, fűtőbetétet megszoktam mérni a hőérzékélőjét, a motort meg kell mérni hogy jó-e, akkor meg kell nézni az ajtózárat meg a vízszintszabályzó részét is., és csak utána szabad az elektronikához nyúlni!!!
Az ilyen szerelőket meg rühellem!!! :levele:
Esetleg helyileg te hol vagy mert ha itt a közelbe akkor megtudnánk oldani a dolgot egyszerűbben is!
(#) Shaggy45 válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 12, 2008
Közben találtam egy spanyol nyelvű oldalt, ott azt mondja, hogy "the load sensing is inferior". Tehát mintha sok ruha lenne benne, de ez azért nem igaz. Azt mondja még, hogy "change the P.C.B. ASS'Y." Na, ezt nem értem.
A szerelő viszont azt mondta, hogy vezérlő panel. Hozott egy felújítottat, azt mondta, próbálkozzunk. Ha most sem megy, akkor a motor okoz valamilyen túlfeszültséget. Nos, a cserepanellel sem megy. Az asszony meg kézzel mos, a gyereknek elkezdődtek az edzések, napi kettő, mosnivaló meg van bőven. Azért ez gusztustalan, hogy 80 e. Ft és két évig tart.
(#) capaizee válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 12, 2008
igen az felültöltős
(#) zoz11 válasza capaizee hozzászólására (») Aug 12, 2008
Egy kérdésem lenne még, ez felül töltős gép? Mert én úgy emlékszem hogy ez a WT102 az!
Az nagyon jó lenne, mert csak az alapján tudok segíteni!
(#) capaizee válasza zoz11 hozzászólására (») Aug 12, 2008
megpróbálok valahogy csinálni egyet de nincs otthon digitális, még telefonban sem.
Hello
Először is jó lenne egy fénykép a program kapcsolóról, akkor már konkrétan tudnám hogy milyen fajta, meg a paneljéről is, mivel én vizuális típus vagyok
Utána már tudom mondani hogy mit hol kellene mérned!
(#) capaizee hozzászólása Aug 12, 2008
Nekem a következő gondom lenne egy mosógéppel:
A kapcsoló amivel ki lehet választani a programot körbe körbe forog. Volt szerelőnél és ő azt mondta hogy elektronikán kivül minden más rendben. Elektronika volt cserélve már benne (akkor is ugyan ez volt a tünet. Elektronikát megnéztem égésnyomot nem láttam rajta.
Ha esetleg tudtok valami seggitséget hogy lehet olcson megjavitani akkor azt nagy örömmel várnám

Ja és a legfontosabb:

A mosógép: Indesit
model: WT102 EX
type: T2001-10 G

A vezérlő: Magnetech 215007623 . 0
sett/anno: 49/05
s/n : 051733 ED 0
2.22 MASK

Amit eepromnak néztem:
b26AH
9386AN

Amit mikrovezérlőnek/procinak:
Merloni
LBV V 2.22
HD6433642RB95P
0532 japan

NA ennyi volt minden amit le tudtam olvasni
(#) zoz11 hozzászólása Aug 8, 2008
Köbzoli nagyon helyesen mondja, köteles megcsinálni még garanciába. De viszont ha jól emlékszem akkor az E8-as hiba az hő érzékelőre utal, vagyis ezeknél a a Daewoo gépeknél. Nem akarlak elkeseríteni de ezekbe a gépekbe is univerzális szivattyú van és azt 1300Ft-ért meg lehet kapni, én ezt max 5000-ért ki szoktam cserélni, mondjuk attól függ hogy milyen messze kell mennem :yes:
(#) Shaggy45 hozzászólása Aug 8, 2008
Nekem egy Daewoo DWD-F1011-es mosógépem van. Alig két éves. Három napja cserélték benne a szivattyút, 14 ezerért. Most megint áll, és egy olyan hibakódot ír ki, ami nincs is a manual-ban: "E8"
Tud valaki valami biztatót mondani?
(#) zoz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 25, 2008
Az úgy nem fog felejteni! Ilyenkor kb. 1-2hétig kihúzva van, úgy felejt, vagy ki kell szedni az eepromot, és akkor biztosan észhez tér!
(#) zoz11 válasza hmli hozzászólására (») Júl 25, 2008
Hello
Ezekbe a gépekbe ilyen módon már nem lehet beleturkálni. Egy fél programnál nem csak a víz kevesebb meg ilyenek, hanem teljesen máshogyan van a fűtése időzítve meg ilyenek. Vagyis az felejtős dolog!!!
(#) zoz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 25, 2008
Hello
Olyan szokott lenni hogy összezavarodik az eepromja, akkor azt szoktam csinálni hogy kiveszem az eeprom-ot egy-két percre és utána észhez térül, de ha viszont nincs kivéve akkor kell neki 1-2hét hogy észhez térüljön!
(#) hmli hozzászólása Júl 23, 2008
Sziasztok.

Kb fél éve vettem egy S@msung mosógépet, és egyre erősödik a hiányérzetem. Nincs rajta félprogram...
Szerintetek egy alacsonyabban szerelt vízszintérzékelő + váltókapcsoló beépítésével megoldható a funkció, vagy meg fogom kavarni a vezérlőelektronikát?

hmli
(#) mex válasza zoz11 hozzászólására (») Júl 22, 2008
Az SR48 a pdf szerint 36V-os.
(#) zoz11 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008
Az sr 48 az egy 48Voltos zener de nem mernék rá meg esküdni visziont az a FS27 az 99% hogy BYV27-es dióda lesz
Ahogyan az elöző hozzászólásomban is írtam én egyenlőre ezzel nem foglalkoznék ha rendben van a táp!
Hello
Néztem a másik topicba a hozzászólásodat, neked akkor az a problémád hogy nem megy a szivattyú igaz, de viszont ennek a diódának semmi köze sincs szivattyúzáshoz, először is én megmérném hogy a tápegység kimenetein meg vannak-e a feszültséget, kell hogy legyen ott egy 16V-os kondi azon 12V körül kell mérned, meg mellette egy 10V-os kondi elvileg azon pedig stabil 5V-nak kell lenni-e. ha ez ok akkor meg kell nézni hogy hová csatlakozik a szivattyúnak a vezetéke és abból visszanyomozni hogy azt mi kapcsolja és így tovább. Előfordulhat az is hogy az ULN2003-as IC rossz rajta mert emlékeim szerint ezen is olyan van. De én még megnézném a vízszintérzékelőt is, hogy minden érintkezője rendben van-e.

Ha jó a tápja akkor én nem igazán foglalkoznék azzal a diódával!!!
(#) mex válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008
Keresgéltem,de csak az SR48-ra hallgató zener adatlapját találtam meg...
Hello
Én 99%-ra mondom hogy ez zener dióda, esetleg tudnál róla feltenni egy élesebb képet, az nagyon sokat segítene, mert abból már kitudnám deríteni hogy melyik részegységében van és hogy mi lehet a szerepe. GORENJE meg BOSCH gépeknél elég sok ilyen megoldással találkozom, hogy két zener dióda sorba van kötve, általában a motor vezérlésnél szokott szerepet játszani!
Üdv:Zoltán
Sziasztok
Én már lassan 3éve javítóm ezeket az elektronika hibás mosógépeket.
Köbzoli: azon a panelon 2relé a motort viszi egyik-másik irányba, és egy triac pedig a fesz szabályzást végzi(ezzel van szabályozva a motor fordulat száma), a 3 relé kapcsolja a fűtőbetétet, a szivattyút meg a mágnes szelepeket egy-egy pici triak, tirisztor vagy tranzisztor, de már láttam FET-et is ilyen szerepben, meg olyan is volt ami SOT23-as tokban volt kapcsolja ami szintén rajta van a panelon!

Ezeken az elektronikákon van egy processzor meg egy eeprom amibe van a progi, nagyon sokszor kb.80%-ban eeprom csere megmenti a gépet! Eddig 2olyan elektronikával találkoztam aminek a procija szált el, az egyik egy villám csapás eredménye volt a másik pedig megfutott a kapcsüzmű tápjának a feszültsége és az nyírta ki!

ULN2003/ULN2004-es tranzisztor telepből viszont rengeteget kellet cserélnem már, ilyen beégett relé meg ilyenek viszont csak nagyon ritkán fordultak eddig elő.
(#) Ricsi89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 22, 2008
Ennyire bízzon az ember a német technikában. De azért ez a vezetékes mizéria nem semmi. Direkt egyszínű vezetékeket raknak, nehogy javítani lehessen. Nekünk amúgy Hajdú automata mosógép van vagy 6 éve már, semmi hibája nem volt eddig (kopp-kopp).
Hát igen. Elég fura, hogy csak három relé van csak. Még valaminek a víz beengedő szelepet is kapcsolnia kellene. De nem látok a panelon sem triakot vagy mást, ami kapcsolhatná ezeket. esetleg ha visszakövetnéd a panelon, hogy mi kapcsolja akkor könnyebb lenne.
Próbáltál már valami diódát betenni a helyére? valami nagyfeszültségű diódát be kellene rakni és kipróbálni vele. A képeknél a méretezést ki kellett volna kapcsolnod, mert így nem sokat lehet belőlük látni. :yes:
(#) leono hozzászólása Jún 15, 2008
Egy múzeális értékü félautómata mosogép vezérlő elektronikájáról keressek kapcsolási rajzot. A Google nem segített. Tipusjelnek csak ennyit találtam rajta: "A61", a valamikori NDK-ban gyártották.
(#) Balli hozzászólása Jún 13, 2008
Sziasztok
Az én mosógépemnek elég fura baja van. A motor megy meg minden rendben van vele csak a cntrifugánál lassan forog a motor. Az elektronikája csupán egy időkapcsolós óra (kattogva forog) és egy áramköri lap amin van 1 tranzisztor és egy tda1085c fordulatszabályzó Ic és sok kondi meg elleneállás. Az egyik nagy ellenállás elfüstölt kicseréltem és az ic-t is de ugyanazt csinálja.Szerintetek miért füstölt el az ellenállás? és mi lehet a baja. Ha valaki tud valamit léccike írjon
(#) pampus válasza jungcipe hozzászólására (») Márc 17, 2008
Nekem van egy AWT 5108-as-é csak nem tudom hogy jó-e ez helyette ha jó ingyen a tiéd.Ja ez egy Whirpool AWT 5108-as.
(#) Master_of_the_web válasza szamóca hozzászólására (») Márc 15, 2008
Helló!
Bővebben: Link

Fentebb linkelt fórumon azt írják, hogy az elektronika nem kap jelet a fordulatszámmérőtől, talán kontaktktos, vagy tönkrement a mérő egység... vagy talán maga a motor rossz.

üdv
(#) oldman válasza pampus hozzászólására (») Márc 15, 2008
De volt valaki aki gondolt rá, bár nem mosógépet - pl: én .

Sajnos már a kezdet kezdetén több problémába ütköztem!
A cucchoz értelmezhető kapcs rajz nincs.
Nem lehet tudni a vezérlés idő és folyamat diagramjait és a szabályzott folyamat jelleggörbéit. A beépített proci felénk nem túl gyakori tipus, gyárilag programozva, és még a tipus is csak nagyon nehezen azonosítható. Az érzékelőkről adat nem található - hiába barátom a gugli.
Gyakorlatilag az egész cuccot újra kellene tervezni, felvenni a beépített érzékelők karakterisztikáit ..... és így tovább! Maradna a szervíz de megszűnt a gyártása. Ha újabb alkatrész meghibásodik mindenképpen kuka.
Nekem csak ennyi a probléma, de sok sikert az átalakításhoz!
NDK automata 23 évet Energomat thermál 13 évet bírt ki nálam kalgon és érdemi hiba nélkül.
(#) pampus hozzászólása Márc 15, 2008
Arra nem gondolt-e még valaki hogy újra lehet-e ezeket a gépeket valahogy programozni mert egy whirpool már pihen a sarokba a program kapcsoló ebbe 36 ezer negyvenért meg lehet újjat venni drágát nem érdemes mert szerintem csak 2évre vannak ezek gyártva.Úgyhogy kár bele a calgon mert a whirpool-nak nem volt ideje bevízkövesedni sem.
Következő: »»   596 / 597
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem