Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Most ezt nem értem. Alapba internet menne a laptopon wlanon keresztül, és akkor, mivel ti mondtátok hogy wlanon keresztül nagon lassú a másolás, ezért rá fogom csatlakoztatni az utp kábelre. Viszzont az internetet szeretnám ugy használni hogy semmilyen kábel ne legyen a laptopba dugva, így bárhova vihessem gondok nélkül.
Szia!
Idézet: „amikor komolyabb másolásba kezdessz a laptopot is UTPn rányomod a routerre. Netre meg jó a WiFi” Ha ott az UTP a laptopnál minek már cserélgetni
Persze a gép az mindenképp utp-n menne rá a routerre, akkor ha olyan routert veszek emi switchként is üzemel, az gyorsabb másolást tud biztosítani?
Azt meg lehetne esetleg oldani, hogy két antennás wlan routert veszek, és a lépcsőnél helyezem el a két szint között, az egyiket lefelé a másik antennát pedig felfelé irányítom. Akkor szerintetek nem jó a 108mbes cucc? Találtam egy asus-t is amiree 125mb van irva, adok hozzá egy linket, ez esetleg?
http://depo.hu/?pn=product&c_main=68&c_parentid=95&c_id=127&p_id=26...page=2
Vagy lenne még 1 verzió de ez macerás és sztem lassú is. Veszel egy sima 4 portos routert az egyik port az asztali gép. És a mási kettőre pedig rákötsz egy-egy WLAN acess pointot. Ami annyit tesz hogy a sima utp jelet vezeték nélkülivé alakítja. Egyik az egyik emelt a másik a másik. De ez nagyon macerás de így jó lenne a jelerősség.
laptoppal nagyon jó a wifi...
szerintem a géped próbáld UTP-n és csak a laptopnak legyen WiFi. Olyan WiFi routert vegyél ami switchként is üzemel. Általában 4portosak. amikor komolyabb másolásba kezdessz a laptopot is UTPn rányomod a routerre. Netre meg jó a WiFi
Nemtudom,hogy egy bluetouth kapcsolat mekkora sebességen képes max üzemelni?
Én ezzel szeretnék ép kapcsolatot teremteni a laptop és az asztali gépem között.Nem sok sikerrel
Szia !
Én is csak azt javaslom neked, hogy ha teheted old meg a kábeles router használatát. Kevesebbet fogsz mérgelődni
Szia!
Én is csak tanácsokkal foglak ellátni: egyenlőre vezeték nélkül a 100mb-et meg sem fogod közelíteni. Ideális esetben is (a két eszköz egymástól meghatározott ideális távolságban helyezkedik el és semmi nincs közöttük valamint nincs semmi más zavaró jel.) csak 70-80mbit körül teljesítenek. Vagyis átvisz 108mbitet, de abba neked van egy rakat "haszontalan" információ (crc, javító bitek, ellenőrző bitek). A 108mb-es változat meg még bizonytalanabb cucc. én egy g szabványú eszközt javasolnék igaz csak 54mb de jóval megbízhatóbb mint a tuningolt 108as. Amennyiben még nincs a laptopodban wifi kártya, úgy a kettő eszközt (router + kártya) együtt vedd meg, hogy biztosan kompatiblisek legyenek. Valamilyen védelmet mindenképp rakj rá (WEP vagy WPA) A WEP az adatforgalmat kódolja, a WPA pedig a belépést korlátozza...
Hali!
Konkret tipust most nem javasolnek, inkabb nehany tanacsot adok. Mielott wlant veszel, nezd meg, hogy egyaltalan mukodhet e. Ha nincsen kozvetlen ralatas, erosen csokken a terero es a savszelesseg is! Az elmeleti maximum csak idealis esetben erheto el, es egy emeletnyi kulonbseg nem az (gondolom, vasbeton). Ha tenyleg fontos a 100Mbit elerese, akkor el kell, hogy keseritselek: a wlan nem az idealis valasztas. Ha azert kevesebb is eleg, akkor jo lehet. Szerintem mindenkeppen markasabb eszkozoket vasarolj! Itthon (igaz csak b-s) Belkin es dlink eszkozok vannak. Az olcsobb kategoriabol a linksys -t javasolnam (vagy esetleg dlink -et).
Sziasztok, egy olyan témában kérnék most segítséget, melyben nem vagok teljesen otthon. Szeretnék venni egy wlan-os routert, hogy a gépemet és laptopomat rákössem. A laptop wlanon keresztül menne, és egy emelettel lejebb lenne mint a router. Nem csak internetre használnám hanem adatmásolásra is, tehát 108mb/s-es lenne ideális. de melyik típus lenne jo, amelyikkel gyorsan tudnék fájlt másolni és erős maradna a jel még egy emelet áthatolása után. Köszi a segítséget. Ja és lhetőleg baráti áron kellene.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |