Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   66 / 66
(#) Lucifer válasza patexati hozzászólására (») Aug 11, 2006
(#) Tomszy válasza PCB hozzászólására (») Aug 11, 2006
Most ezt nem értem. Alapba internet menne a laptopon wlanon keresztül, és akkor, mivel ti mondtátok hogy wlanon keresztül nagon lassú a másolás, ezért rá fogom csatlakoztatni az utp kábelre. Viszzont az internetet szeretnám ugy használni hogy semmilyen kábel ne legyen a laptopba dugva, így bárhova vihessem gondok nélkül.
(#) PCB válasza Tomszy hozzászólására (») Aug 11, 2006
Szia !

Többe fog kerülni a leves mint a hús
(#) PCB válasza G-Lex hozzászólására (») Aug 11, 2006
Szia!

Idézet:
„amikor komolyabb másolásba kezdessz a laptopot is UTPn rányomod a routerre. Netre meg jó a WiFi”

Ha ott az UTP a laptopnál minek már cserélgetni
(#) Tomszy válasza G-Lex hozzászólására (») Aug 11, 2006
Persze a gép az mindenképp utp-n menne rá a routerre, akkor ha olyan routert veszek emi switchként is üzemel, az gyorsabb másolást tud biztosítani?
(#) Tomszy válasza htmm hozzászólására (») Aug 11, 2006
Azt meg lehetne esetleg oldani, hogy két antennás wlan routert veszek, és a lépcsőnél helyezem el a két szint között, az egyiket lefelé a másik antennát pedig felfelé irányítom. Akkor szerintetek nem jó a 108mbes cucc? Találtam egy asus-t is amiree 125mb van irva, adok hozzá egy linket, ez esetleg?
http://depo.hu/?pn=product&c_main=68&c_parentid=95&c_id=127&p_id=26...page=2
(#) peter007 válasza G-Lex hozzászólására (») Aug 11, 2006
Vagy lenne még 1 verzió de ez macerás és sztem lassú is. Veszel egy sima 4 portos routert az egyik port az asztali gép. És a mási kettőre pedig rákötsz egy-egy WLAN acess pointot. Ami annyit tesz hogy a sima utp jelet vezeték nélkülivé alakítja. Egyik az egyik emelt a másik a másik. De ez nagyon macerás de így jó lenne a jelerősség.
(#) G-Lex válasza PCB hozzászólására (») Aug 11, 2006
laptoppal nagyon jó a wifi...

szerintem a géped próbáld UTP-n és csak a laptopnak legyen WiFi.
Olyan WiFi routert vegyél ami switchként is üzemel. Általában 4portosak. amikor komolyabb másolásba kezdessz a laptopot is UTPn rányomod a routerre. Netre meg jó a WiFi
(#) patexati válasza G-Lex hozzászólására (») Aug 11, 2006
Nemtudom,hogy egy bluetouth kapcsolat mekkora sebességen képes max üzemelni? Én ezzel szeretnék ép kapcsolatot teremteni a laptop és az asztali gépem között.Nem sok sikerrel
(#) PCB válasza Tomszy hozzászólására (») Aug 11, 2006
Szia !

Én is csak azt javaslom neked, hogy ha teheted old meg a kábeles router használatát.
Kevesebbet fogsz mérgelődni
(#) G-Lex válasza Tomszy hozzászólására (») Aug 11, 2006
Szia!

Én is csak tanácsokkal foglak ellátni:
egyenlőre vezeték nélkül a 100mb-et meg sem fogod közelíteni. Ideális esetben is (a két eszköz egymástól meghatározott ideális távolságban helyezkedik el és semmi nincs közöttük valamint nincs semmi más zavaró jel.) csak 70-80mbit körül teljesítenek. Vagyis átvisz 108mbitet, de abba neked van egy rakat "haszontalan" információ (crc, javító bitek, ellenőrző bitek). A 108mb-es változat meg még bizonytalanabb cucc. én egy g szabványú eszközt javasolnék igaz csak 54mb de jóval megbízhatóbb mint a tuningolt 108as.
Amennyiben még nincs a laptopodban wifi kártya, úgy a kettő eszközt (router + kártya) együtt vedd meg, hogy biztosan kompatiblisek legyenek. Valamilyen védelmet mindenképp rakj rá (WEP vagy WPA) A WEP az adatforgalmat kódolja, a WPA pedig a belépést korlátozza...
(#) htmm válasza Tomszy hozzászólására (») Aug 11, 2006
Hali!
Konkret tipust most nem javasolnek, inkabb nehany tanacsot adok.
Mielott wlant veszel, nezd meg, hogy egyaltalan mukodhet e. Ha nincsen kozvetlen ralatas, erosen csokken a terero es a savszelesseg is!
Az elmeleti maximum csak idealis esetben erheto el, es egy emeletnyi kulonbseg nem az (gondolom, vasbeton).
Ha tenyleg fontos a 100Mbit elerese, akkor el kell, hogy keseritselek: a wlan nem az idealis valasztas. Ha azert kevesebb is eleg, akkor jo lehet.
Szerintem mindenkeppen markasabb eszkozoket vasarolj! Itthon (igaz csak b-s) Belkin es dlink eszkozok vannak. Az olcsobb kategoriabol a linksys -t javasolnam (vagy esetleg dlink -et).
(#) Tomszy hozzászólása Aug 11, 2006
Sziasztok, egy olyan témában kérnék most segítséget, melyben nem vagok teljesen otthon. Szeretnék venni egy wlan-os routert, hogy a gépemet és laptopomat rákössem. A laptop wlanon keresztül menne, és egy emelettel lejebb lenne mint a router. Nem csak internetre használnám hanem adatmásolásra is, tehát 108mb/s-es lenne ideális. de melyik típus lenne jo, amelyikkel gyorsan tudnék fájlt másolni és erős maradna a jel még egy emelet áthatolása után. Köszi a segítséget. Ja és lhetőleg baráti áron kellene.
Következő: »»   66 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem