Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   8 / 8
(#) andra_s hozzászólása Dec 7, 2006
Hy
Én nem tudodk pic et programozni 2 oldalas SMD se terveztem és mégis építettem robotot. Ami nem volt bonyolult de jó volt nagyon. A hajtása gumihevederes volt( vettem a piacon egy olyan játék tankot amin volt gimuheveder) Ezt két erős unipoláris léptető motor hajtottam egy egyik oldal másik másik oldal. A motor sebességével lehetett szabályozni az irányt. A tetején pedig volt egy webkamera elég jó felbontású ezt szintén 2 léptető motor mozgatta egyik fel le másik jobra balra. Régen építettem szémon-oxid jelzőt ezt is bele raktam csak úgy. Az egészet pedig nyers panellal burkoltam be mert erős vékony könnyű árnyékol és sima forrasztóval lehette rögzíteni. Igaz húzta a kábelt maga után elég vastagat de szerintem akkor is jó volt mert ennyi pénzből nem sok hasonlót lehet építeni. Ha kell valakinek segítség akkor szóljatok.
(#) Gatery válasza Micsel hozzászólására (») Dec 7, 2006
Nem akarom még én is túlságosan oltani Micsel-t....
De ha már új témát nyitott...és tegyük fel, hogy "tényleg" csinálni is akar valamit...akkor igazán erőt vehetne magán és válaszolhatna az itt feltett kérdésekre, az ilyen topicocat nem zárolni, hanem törölni kéne. Mert mikor az ember keres akkor ez egy típikus időpocsékoló zsákútca!!!

(#) Ricsa hozzászólása Dec 7, 2006
Szia!
csatlakozok watt véleményéhez
Idézet:
„Az eddigi kérdéseidből úgy érzem Neked ez Most még túl nagy hal.”
Mert azér nem egyszerű megcsinálni egy "robotot". De én nem tartalak vissza. Meg fogsz bukni rajta ---szerintem---
De ha nagyon akarod. Nincs sok alkatrész és mindent leírnak.
link
(#) watt válasza Micsel hozzászólására (») Dec 7, 2006
Kedves Micsel!
Egyszerű robotot nem fogsz tudni építeni, mert olyan nem létezik! Minden robot, az egyszerűnek látszó is nagyon bonyolult.
Tudsz PIC-et programozni? PC-programot írni? Motorvezérlő áramköröket tervezni? Távirányításban otthon vagy? kétoldalas SMD nyákot készítettél már?
Az eddigi kérdéseidből úgy érzem Neked ez Most még túl nagy hal.
(#) gera hozzászólása Dec 6, 2006
Sztem vegyél egy Lego Mindstorm készletet és abból már egész jó kis robotkat össze lehet rakni amik ugyanakkor egyszerűek is.
(#) deguss válasza Micsel hozzászólására (») Dec 6, 2006
Ki tart vissza?

Már bocsánat a hülye kérdésért, de tudjunk már kérdezni... Miben tudunk segíteni?
(#) Micsel válasza Micsel hozzászólására (») Dec 6, 2006
Olyat ami nem megy neki a falnak vagy olyat amely egy vonalat követ!!!!

Micsel
(#) Frankye válasza Micsel hozzászólására (») Dec 6, 2006
Ennél azért konkrétabb elképzelésre volna szükség ahhoz, hogy segíteni tudjunk!
(#) Micsel válasza Gatery hozzászólására (») Dec 6, 2006
Akármilyen funkciót.Kicsi robotot.Nem túl sok alkatrészből.

Micsel
(#) Gatery válasza Micsel hozzászólására (») Dec 6, 2006
Milyen funkciót szeretnél? Mekkora robotot...

Milyen alkatrészekből?

(#) Micsel hozzászólása Dec 6, 2006
Sziasztok!

Építeni szeretnék egy nagyon egyszerű robotot!
:yes: De nem olyat ami már szerepel a hobbielektronikán!:no:

Előre is köszönöm!:taps:

Micsel
Következő: »»   8 / 8
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem