Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Esetleg mikrohullámú sütö trafójából nem lehet csinálni?
Akár több darabból?
Konkrétan, még a vasmagot is én készíteném el!
Szia!
Az hogy mekkora transzformátort használsz, függ attól hogy mit szeretnél indítani róla. (Egy 2500ccm diesel motor indításához pl. 600A-es indítóáram is kell. Ezt az áramot indítózásnál csúcsban tartani kell, hogy lehetőleg 12V alá ne essen a fesz./7200W/) Ha csak egy nagy teljesítményű trafót szeretnél beüzemelni hogy általánosan "bármit" be tudj indítani róla, akkor a minél nagyobb, annál jobb elv követendő, természetesen az ésszerűség határain belül. Azért a diódákról se feledkezz meg! Ide már igen drága teljesítmény egyenirányítódiódák kellenek amik nem olcsók.
Üdv a fórumozóknak!
Egy bikázó transzformátor paramétereire lennék kíváncsi, mivel készítenem kellene egy ilyet! A menetszámok és egyéb adatok kiszámítása nem okoz gondot, viszont nem tudom mekkora teljesítményre van szükség, és hogy milyen állítási lehetőségekre van szükség! Aki tud ilyen adatokat, és megosztaná, azt megköszönném! És még annyit kérdeznék hogy láttam egy honvédségi bikázó trafót (sajnos még csak összerakva), és nem találtam túl nehéznek! Állítólag akár egy traktort is be lehet indítani vele! De egy traktorban 155Ah körüli akkumulátor van, és indításkor 200-300A áramfelvétel is lehet ami már 4000W, és furcsának találom, hogy ahhoz képest egész könnyű! Van egy 750W 24V os trafóm és azt is emelgettem, de szinte hogy egy súlyban vannak! Esetleg olyasmi dologról van szó hogy olyan trafót használnak ezekbe ami jól bírja a túlterhelést, néhány indítózás időtartamáig? |
Bejelentkezés
Hirdetés |