Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   818 / 850
(#) Attila86 válasza mtomihun hozzászólására (») Okt 6, 2007
Valami ugrál. De hogy kiderítsük hogy mi, ahhoz szkóp kellene
(#) mtomihun válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 6, 2007
Szkópom az sajna nincs! Igen, +-5v-ról megy, 2db L7805CV stab IC van benne és tökéletesen tartja a +-5V-ot.
(#) Attila86 hozzászólása Okt 6, 2007
A tápban a stabkocka milyen? Milnen tápról megy a műszer? +-5V-ról?
Szkópod van?
Denaturált szesz nem volt itthon, 98%-os alkohollal mostam le.
Ha összezárom amit írtál, akkor a kijelzett érték kb a felére esik le, de még mindig ugrál.
A panelon a zöld és a fehér színű vezetékeket egy drótdarabbal zárd rövidre!

A képen nem látom biztosan, le van mosva a panel denaturált szesszel?
(#) mtomihun hozzászólása Okt 6, 2007
Rakok be pár képet, hátha azon egyből megláttok vmit. Berakom a a feszültség-stabilizálót is, amiről megy, megy az előlapot, amibe mennek a panellmérők!
(ha jók lesznek valaha)
Helló!

A Topi féle feszmérőt csináltam meg, ami itt a labortápegység készítése fórumban az 5. hozzászólásban van. 2db-t is csináltam, mert az egyikkel áramot akarok mérni, de mindegyik ugyanazt csinálja. 2,16V van a 21-es és a 32-es láb között mindkettőnél.
(#) qcu válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 6, 2007
Azt láttam hogy ott nem, gondolom a kép konvertálásnál lett ilyen. Egyébként szép lett!
(#) Attila86 válasza qcu hozzászólására (») Okt 6, 2007
Hmm, valóban! Köszönöm az észrevételt! Javítom.
A kész árakörön egyébként nem zárlatos.
(#) qcu válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 6, 2007
A cikkedben az egyenirányító hid - és a ~ lába zárlatos, a beültetési rajzon is és a nyákterven is.
(#) patexati válasza mtomihun hozzászólására (») Okt 6, 2007
Nézz szét,hogy valamilyen kosz vagy akármi nem okoz e zárlatot!Én az ic lábai között kikapargatnám hátha a beforrasztáskor keletkezett valami!MegaOhmos zárlat is okozhat ilyet mivel nekem is volt régen ilyen problémám!Vagy a táp is lehet ludas ahogy Attila86 is írja!
Milyen panelmérő ez pontosan? A nyáktervére gondolok és hogy milyen tápról működik.

Digimultival 200mV-os méréshatárban mérj rá közvetlen az ICL7107 21-es és 32-es lábaira! ".000"-át mutat vagy ugrál?
(#) mtomihun hozzászólása Okt 5, 2007
Sziasztok!

A kijelzőmmel van gondom, mégpedig, hogy ugrál a kijelzett érték, kb 100mv-okat.
amik le voltak írva, hogy kössem össze a 30,32 meg a 35-öt, az megvolt, a potira raktam kondit, az se segített. Valakinek még ötlete?
Azt vettem észre, hogy ha a potit befele tekerem, azaz a 35 és 36-os láb között csökken az ellenállás, a 36 és 1-es között pedig nő, akkor abbamarad az ugrálás, csak nem azt az értéket mutatja amit kellene.
(#) Attila86 válasza Skip hozzászólására (») Okt 5, 2007
Az RC4136 az Elektrokonthában biztosan kapható. Egyébként meg szerintemm biztosan megy a kapcsolás más négyes op.amp.-al, de még nem próbáltam ki.

Azért világít nektek több tizedespont, mert mindet bekötöttétek!
Amelyik digitnek szeretnétek hogy világítson a tizedespontja, annak az 5-ös lábát egy 1k-s ellenállással kössétek a földre! Amelyiknek nem kell hogy világítson a tizedespontja, azt nem kell lekötni.

Üdv.!
(#) straub istván hozzászólása Okt 4, 2007
Nekem is 3 világít
(#) mtomihun válasza straub istván hozzászólására (») Okt 4, 2007
Helló!

Erre a dologra én is kíváncsi lennék, mert nekem meg 3 tizedespont világít folyamatosan!
Meg nekem ugrál is a mért érték.
(#) straub istván hozzászólása Okt 4, 2007
Sziasztok !

Nekem is lenne kérdésem ....
A panelmúszernél ,amit Attila is berakott (ICL7107),mindig világít mind a 4 tizedespont ?

Köszi
(#) Skip válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 4, 2007
sziasztok! Szeretnék gratulálni a kapcsoláshoz Attila! nem semmi.... megtetszett nagyon és egy dolog után szeretnék érdeklődni, hogy a RC4136N típusú IC az beszerezhető példány-e?! (egyszer majd megépíteném lehet... de nem mostanság.) mégegyszer Gratula és kösz a nagyközönség nevében.
Skip
(#) Attila86 válasza zoly15 hozzászólására (») Okt 3, 2007
Végülis nem muszáj.
(#) zoly15 válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 3, 2007
szia!
a feszmérő rész az nem fontos nem?
az nekem nem kéne csak maga a szabályozó
A kapcsolási rajzot már mutattam, itt: (#126752)
Egyszerűnek nem mondanám
Idézet:
„Jelenleg van egy kész nyáktervem hozzá.”

akkor ha sikerül összeraknod akkor ha jó már nyert ügyed van
kapcsolási rajzot nem tudnál mutatni h mégis miből épul fel
(jó lenne ha nem lenne bonyolult annyira)

üdv!
Jelenleg van egy kész nyáktervem hozzá. Ez nam hangzik túl soknak, de a nyákterv bonyolultságát figyelembe véve ez már elég nagy haladás.

Nem tudom hogy mikorra lesz kész.
kalapom emelem :eek2:
Idézet:
„Már folyamatban a borda nélküli 10A-es...”

és jelenleg hol tart?
kb mikorra várható?
(#) kerteszsasa válasza Attila86 hozzászólására (») Okt 3, 2007
Jól néz ki, a dobozolással nem lesz sok gond
(#) Attila86 válasza kerteszsasa hozzászólására (») Okt 3, 2007
Mostmár fennt van az oldalamon:
Labortápegységem

(Már folyamatban a borda nélküli 10A-es... )
(#) Dudus válasza PCB hozzászólására (») Okt 1, 2007
Vagy egy műveleti erősítővel csinálod és a visszacsatolóág ellenállását ( és ezzel az erősítést) változtatod. A söntöt a legnagyobb áramhoz választod ( így pici lesz a sönt és nem befolyásolja a működést, nem fűt) , aminél a műveleti erősítő erősítése 1X és a többi méréshatárhoz 10X,100X....stb erősítést állítasz be.
(#) PCB válasza mex hozzászólására (») Okt 1, 2007
Szia !

Idézet:
„10A méréséhez 0,005 Ω kell,amit ki lehet alakitani több darabból is.”

Csak ugye ezt nem igy szokták csinálni mert sehol nem a söntöt cserélgetik a méréshatár váltásakor.

A 0,22 ohm -al párhuzamossan teszel annyi potit amennyi méréshatárt akarsz beállítani, aztán a végük egy kapcsoló, amivel váltod a méréshatárt.
Minden méréshatárhoz beállítod a műszered végkitérését az adott terheléshez / feszültségeséshez.

Üdv!

001.gif

(#) Doncso válasza mex hozzászólására (») Szept 30, 2007
Értem ,köszönöm, ha lehetne adni pontot, akkor te kapnád!
Következő: »»   818 / 850
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem