Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   87 / 87
(#) otto54 hozzászólása Jún 7, 2008
Hello!

A fórumtémában felmerült kapcsolási rajzok alapján van aki megépítette valamelyik desulfatort?
Ha igen, melyiket és milyen tapasztalatai vannak?
(#) Master_of_the_web válasza kobold hozzászólására (») Feb 22, 2008
Úgyis már arra a sorsa volt itélve, csak látván a fórumtémát, gondoltam esetleg még ezt meg lehetne próbálni, de hát ez van... megy a MÉH telepre..

amúgy kb 6V van rajt, de má egy éve csak áll a garázsban.

üdv
(#) kobold válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Feb 22, 2008
Sehogy... Azt az akksit viheted a MÉH-telepre, használható darab már nem lesz belőle.
Ennek a kütyünek akkor van értelme, amikor már észlelhető, de még nem végzetes a tárolókapacitás csökkenése. Ha pár V az üresjárási feszültség 6 cellán, azaz egy 12 V-os akksiban, az már végzetes.
(#) Master_of_the_web hozzászólása Feb 22, 2008
helló

Hogy is megy ez a kütyü? Az akksiból meríti a tápfeszt és azt pumpálja vissza rá egy kapcsitáppal?
pl. hogy tom akkor használni ha az adott akksi má egy éve nem volt használva és már scak pár volt van benne?

üdv
(#) sebes válasza potyo hozzászólására (») Feb 22, 2008
Valószínűleg ezt keresitek...
(#) Krisz03 hozzászólása Jan 24, 2008
Hali!
Ebben a szulfátoldóban azok a tekercsek vajon PC tápból valóak, tehát található ott ilyen induktivitás, vagy saccoljam meg a menetszámot és az átmérőt, és magam tekerjek?
Fet-nek milyen konkrét típust használhatnék?
Krisz
(#) huba hozzászólása Jan 23, 2008
Egy 10µF os kondenzátort hány voltra töltsek fel?, amit majd beálított időközönként rásütök egy 12V 7Ah aksira? Minden megvan, már csak a fesznövelőt kéne beállítani.
(#) schmidtb válasza ventura hozzászólására (») Szept 18, 2007
Ezt találtam, sajnos az eredeti honlap már nem elérhető.
(#) 925 válasza ventura hozzászólására (») Szept 18, 2007
Volt egy ilyen fórum "Akku aktivátor" néven szerintem nézd meg ott megtalálod hol lehet kapni, mivel az ára 2400Ft. Szerintem nem érdemes csinálni ha ennyiért lehet kapni.
(#) xzilon hozzászólása Szept 18, 2007
mar volt egy ilyen forum, keress utana
(#) ventura hozzászólása Szept 17, 2007
Üdv! Az akkumulátoromat szeretném kicsit rendbehozni egy ilyen kütyüvel. Szeretnék építeni egy ilyet, csak sehol nem találtam róla valami irodalmat vagy kapcsolást. Várom az ötleteiteket.
(#) 925 válasza Tomee hozzászólására (») Szept 8, 2007
Én itt néztem
Bővebben: Link
(#) Dudus válasza Tomee hozzászólására (») Szept 7, 2007
(#) Tomee válasza 925 hozzászólására (») Szept 7, 2007
Hali!

Megkérdezhetem, hogy hol lehet kapni ezt az aku regenerálót?
És ez jó az ólom zselés aksikhoz (olyan aksi mint a risztókban van) ?
(#) 925 válasza 925 hozzászólására (») Szept 7, 2007
Megnéztem az oldalt, a kapcsolási rajz már valóban nincs meg, de azért elég sokat tudtam meg róla. Megépíteni valóban nem igazán érdemes ha 5 ezer Ft-ba kerül mivel 2,5 ezerért lehet kapni. Kiváncsi voltam hogy valóban kinek mi a véleménye erről az eszközről, és a működéséről.
(#) LeslieN hozzászólása Szept 7, 2007
valóban működik de nem érdemes elkészíteni mert kb 5 ezer Ft.
(#) potyo válasza potyo hozzászólására (») Szept 7, 2007
Megtaláltam, itt volt a téma, csak kapcsolási rajz már sajnos nincs: http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=25814
(#) potyo hozzászólása Szept 7, 2007
Valamikor egyszer régen a terminálon volt róla szó. Abból áll, hogy egy feszültségnövelő konverter egy kondenzátort feltölt az akku feszültségénél magasabb feszültségre, majd ezt rásüti egy tirisztorral az akkura. Volt egy led is az áramkörben, ami akkor villant fel, amikor a kondenzátor rásült az akksira, úgy emlékszem, 10-15 másodpercenként. A lényege az lenne, hogy a nagyáramú impulzusok mintegy széttörögetik a lemezekre rakódott szulfátréteget, így az elektrolit eléri ismét a lemezeket.
(#) 925 hozzászólása Szept 7, 2007
Sziasztok
12V-os Akku aktivátorról szeretnék többet megtudni, valójában hogy működik? valóban hatásos-e? esetleg kapcsolási rajza van-e valakinek róla.
Következő: »»   87 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem