Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
sziasztok
A voltémrővel kapcsolatban írók én megépitetem az itt felelhető kapcsolást a rajzban van egy kis hiba a 30-32-35-ös lábat ösze kell kötni és igy csatlakozik az R3-mas ellenálás végére igy nem fog ugrálni a kijelző. Remélem tudtam segiteni berakok egy rajzot is ott jól látni. Üdv:Joco
Szia!
Régen én is csináltam egy ilyet, ugyanezzel a hibával Nekem a megoldás sok kapcsolási variáció után az lett, hogy találtam valahol egy leirást, ahol megmagyarázták a különféle külső alkatrészek (R,C elemek) értékének változását és ideális kiszámolhatóságát. Amit alapból adnak kapcs. rajz csak egy általános bekötés. Hidegíthetsz bármit, ugrálni fog De pédául a ref C és egyéb ellenállások értéke is nagyon meghatározó (még az RC osc is). Tudom, hogy konkrét rajz kellene, majd megpróbálom megkeresni.
sztem nem.
Alapjáraton vminek azért kéne lenni...(0 vagy -1)
Hello Elkészítettem az ICL7107es ICvel a hőmérőt, és a gondom, hogy nem jelenik meg semmi s kijelzőn, csak ha megérintek vmi lábat az IC-n. Mi lehet a gond? Árnyékolás?
Régebben én is szivtam ilyen problémával. sajnos nem mindegy hogy a nyák hogy van megtervezve mert a foliacsikok őszeszedik a zajt és ezért ugrál a kijelzés.
És az adatlap szerint 21-es láb GND-re kötve.
a -5V kell!
De ha megnézed, tök egyszerű előéllítani neki... Egy egyszerű cmos inverterekkel. http://pitts-electronics-home.de/electron/schpla.htm
Hello!
Lenne nekem is egy kérdésem, nagyon megköszönném ,ha vki tudna tanácsot adni. Lehet, hogy nem jo témakörben kérdem, de egy ICL7107-es kapcsolásról lenne szó. http://elektrohobby.atw.hu/digihomero.htm Azt a tanácsot kaptam, hogy a rajzba helyettesítsek be egy ICL7107-es IC-t, és menni fog LED kijelzővel. A probléma, hogy össze vissza ugrálnak az értékek, sőt olykor olykor eltűnik a kijelzőről minden, utána meg visszajön, ha megérintem az érzékelőt. A -5V szükséges ?, mert én csak +5V és GND ről próbáltam. (Az egész egy tesztpanelen van elkészítve, a huzalozás befolyásolja-e?). Mit lehetne tenni, hogy ne ugráljanak az értékek? Köszönöm.
Sziasztok. Szerintem a bemeneten összeszed az áramköröd egy kis idegenfeszültséget, és ez zavarja meg.Próbálj meg egy 1 megás ellenállást párhuzamosan kötni a bemeneti pontok közé (+/-) nekem ez segített.Persze ez csak akkor jó ha nem jelent túl nagy terhelést az1 mega a mérendő áramkör számára.
Végső kijelzett érték alapban 199,9mV. A kábelen felszedhet idegenfeszültséget, ha csak úgy lóg. Kösd be oda, ahol mérni fox, és úgy próbáld ki.Sztem nincs Nálad semmi baj.
Azt hiszem igen, de lehet, hogy csak 100mV. Pontosan nem tudom. A földelések tuti jók, átmértem.:nemtudom:
Nem kizárt, bár inkább arra tippelnék, hogy a földelésekkel van gond.
Mekkora lenne a maximális kitéréshez tartozó feszültség? 200mV?
Kiprobaltam, igy sem megy. Viszont en arra tippelek, hogy az ingadozashoz eleg 100mikroV, ami indukalodhat a kabelben. Lehetseges?
Érdemes. Ha már úgyis annyi változatot kipróbáltál...
Sok sikert hozzá!
Nemhiszem, mert probaltam szetkapcsolva is.
Nem is hulyeseg! Ezt ki kell probalnom, de sajnos, majd csak a hetvegen!
De nekem a common ossze van kotve a folddel, ugyhogy ez targytalan.
Azért, mert amikor az aktív ledek száma változik, akkor a felvett áram is (pl. amikor 109ről 110re ugrik). Ez - akármilyen jó is a stabilizátor - megrángathatja a referencia értékét (ha csak pár mVvel is), amitől megint megváltozik a mutatott érték, amitől megint megváltozik a referencia stb. Ez is okozhatja, hogy a kijelzett érték összevissza váltakozik.
Arra, hogy nem kell (!) földre kötni az alját, mert a common bemeneten keresztül földre húzódik, így a poti adja az osztó alsó tagját.
Bocs, de ezt nem ertem. A ref poti 2 szelere? Mire jo ez?
Ha a kondira meg az ellenallasra gondolsz, akkor igen.
Nekem kb. 67mV ott a fesz, mivel kis fesz. meresere hasznalom. Amugy miert nem celszeru, ugyanazt a feszt hasznalni a ledekre, meg a taplalasnak? Amugy a kapcsolas hasonlo!
A ref poti közepére tegyél hidegítő kondit (100pF~1nF)A ref. feszt hidegítsd...(magyarán)
7107tel én is sokat szívtam, de ez a kapcsolás végül működött.
A Uref hi és Uref lo között kb. 0.96V-ra (?) kell állítani a feszültséget. A ledek +5Vját és a rajzon szereplő +5Vot célszerű nem ugyanarról a stabilizátorról rávezetni. A 7107nek -5V is kell, ez utóbbit nem muszáj stabilizálni, de én szoktam.
Bekötöttem az ICL7107-es IC-t az ajánlott kapcsolás szerint. Azt tapasztalom, hogy a kijelzett érték állandóan változik kb. 100 egységgel. Nonstop ugrál. Ha az IN HI-t és az IN LO-t zárlatozom stabil nullát mutat, tehát az IC jól mér. Minden létező konfigurációt már kipróbáltam, de semmi sem segített. Oszcillátor letesztelve: működik. Tápfesz stabil. Ha valakinek volna tapasztalata pls. segíthetne, mert már az őrületbe kerget ez a jelenség.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

Nekem a megoldás sok kapcsolási variáció után az lett, hogy találtam valahol egy leirást, ahol megmagyarázták a különféle külső alkatrészek (R,C elemek) értékének változását és ideális kiszámolhatóságát. Amit alapból adnak kapcs. rajz csak egy általános bekötés. Hidegíthetsz bármit, ugrálni fog
De pédául a ref C és egyéb ellenállások értéke is nagyon meghatározó (még az RC osc is). Tudom, hogy konkrét rajz kellene, majd megpróbálom megkeresni.