Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   995 / 996
(#) source2 válasza _JANI_ hozzászólására (») Dec 31, 2005
mért szeretik a vakok a szezámmagos zsemlét?
- mert mindegyik egy új mese

Megy a púpos a hegyen, és keresztülmegy a temetőn.
Előlép egy sír mögül a szellem.
- Púpos! Mit viszel a hátadon??
- Jaj szellem. Ne is keseríts.Hát a púpomat!
- Nos, legyen egy jó napod, leveszem rólad!
Eltűnik az ember púpja, és boldogan szalad le a hegyről a faluba. Találkozik a sántával.
- Te sánta! Menj fel a temetőbe, ott találkozol a szellemel, és megszabadít minden kínodtól!
Szalad is a sánta ahogy a lábai bírják. Felér a temetőbe, és elé lép a szellem.
- Te sánta! Van púpod??
- Nincs.
- Akkor tessék itt van egy

Két rendőr sétál ki a vasúti alagútból. Ruhájuk tépett, arcuk, kezük véres, alig élnek. Nagy kínok között megszólal az egyik:
- Ugye megmondtam... őrmester úr, hogy nem a... bagoly... huhogott.
(#) _JANI_ válasza damatic hozzászólására (») Dec 31, 2005
Nem internetes de ez is jó.

A tanár végigmagyazázza a teljes órát. Óravégén kijelenti:

-Hogyha nem tudtok valamit, most kérdezzétek meg!

Síri csend...
És félhangosan megjegyzi,

-"Most vagy én adtam le jól a tanagyadot, vagy ti azt sem tudjátok, hogy mit nemtudtok!"

Ez is egy megtörtént eset...
(#) damatic válasza vicsys hozzászólására (») Dec 30, 2005
Ez fájt. De nagyon.

Legújabb fejlesztésű orosz offline informatikai hálózat: Inter-nyet.
(#) vicsys válasza Topi hozzászólására (») Dec 30, 2005
tanuló:tanárúrkérem,letölthetném az internetet?? (kezében egy floppy)
-tanár (gurgulázva a röhögéstől):iggggen, persze!
-tanuló: és ez a legújabb internet?
-Tanár (mostmár szemberöhögi a diákot):igen! Minden másodpercben!

(megtörtént eset!)
(#) damatic válasza Lucifer hozzászólására (») Dec 30, 2005
Mi a lehallgatás mértékegysége?

Kagyló/secundum.
(#) Lucifer válasza zaik hozzászólására (») Dec 30, 2005
-Mi az ellenállás mértékegysége???
-Partizán / négyzetméter
(#) zaik válasza gyengus hozzászólására (») Dec 29, 2005
fizika:
- Mi a szellem mértékegysége?
- Lidércnyomás.
(#) gyengus válasza vicsys hozzászólására (») Dec 29, 2005
Király ez a topic
Most én jövök:
-Az elektromosság a modder barátja, de csak addig, míg nem a modder vezeti...
-Az emberi hülyeséget egyetlen grafikon sem tudja ábrázolni
-A békéért harcolni olyan, mint dugni a szüzességért.
-Ki az abszolút előzékeny? -Aki még a szekrényajtón is kopog, mielőtt kinyitja
-Ha a barátnőd azért panaszkodik, mert többet bütykölöd a géped mint Őt, akkor ígérd meg neki, hogy ha nem piszkál tovább, akkor szerelsz egy neont a bugyijába...
-Megy a nyuszika és a medve az erdőben, a nyuszika egy tóhoz ért, a medve meg egy kicsit a villanyszereléshez
-A letölthető háttérképek feladata emlékeztetni az embert, hogy voltaképpen mit is szeret, már amennyiben reggel arra ébred, hogy elvesztette személyiségét. Maguk a letöltött tartalmak is igen élvezik a használatba vételt, mivel miközben egyik számítógépről a másikra transzportálódnak, átélik a "szuuuuupergyors" érzést.
(#) vicsys válasza Topi hozzászólására (») Dec 29, 2005
Na, hamár az informatikánál vagyunk...

Megkérdi a riporter az utca emberét, hogy: "mi a véleménye az internetes virtuális sexről?"
Az utca embere: " a milyen sexről??!!"
Megkérdik az informatikust is...
Mire az: " a virtuális micsodáról??!!"

Más.
Hány informatikus kell egy izzó kicseréléséhez?
Válasz: Egy sem... Hardware hiba!

Helpdesk:
-Jónapot az a gondom hogy akármi meg akármi...
Helpdeszkás: -Jó akkor most menjen a sajátgépbe aztán...
Ügyfél: -Elnézést! De ez nem az én gépem! Én csak itt dolgozok...!
(#) Topi válasza damatic hozzászólására (») Dec 29, 2005
- Mi az. Kicsi sárga, és nagy hatalma van?
- ???
- Root kiskacsa
(#) damatic válasza source2 hozzászólására (») Dec 29, 2005
A térről jutott eszembe:

-Milyen a háromdimenziós lovas kocsi?

-Térfogat.

-Hőre lassuló jármű: Lovas kocsi. (Hőőőőőő!)

Betegcsere-adalék:

-Doktor úr! A beteg alapvető életfunkciói kezdenek leállni!

-Miért, műtünk? Azt hittem boncolunk.
(#) Lestate válasza source2 hozzászólására (») Dec 29, 2005
Hali! Nekem is lenne egy vicem amit még valamikor régen hallottam:

A helyzet definisztikai szubjektívája olyannyira kolombinál, hogy nem skurbinál össze a monumentális egzisztenciámmal. Tehát a lényeg lényege lényegében lényegtelen!

Illetve a sulimból a matektanáromtól idézve:

"Nem mindegy, hogy bort öntünk vízhez, vagy vizet borhoz, tehát a+b nem egyenlő b+a-val!"
(#) source2 válasza mspike hozzászólására (») Dec 29, 2005
még csak leszek (remélem)
(#) voodooo válasza zaik hozzászólására (») Dec 28, 2005
hamár a fizikatanároknál tartunk...
általánosban a halmazállpot változásoknál sorolta a "tanár" a példákat: jég elolvad, szárazjég szublimál, leves elpárolog...
és talán a végefelé kicsit besokallt mikor a folyékony>gáz ra mondott még egy példát:
" ha megrázzátok a dezodort, lötyög a folyadék...
ha megnyomájtok gáz lesz belőlle...
(#) zaik válasza mspike hozzászólására (») Dec 28, 2005
egy kis bash.hu:

mondja, milyen kapcsolatban all az edesanyjaval?
384kbit
(#) mspike válasza source2 hozzászólására (») Dec 28, 2005
Vicsys : tényleg örülök
Source2 : nem Kandós vagy/voltál ??? Ez a vonatos előadást ott is megtartják
(#) hzsolt77 válasza Norberto hozzászólására (») Dec 28, 2005
mi az összefüggés az idő a tér és a tömeg között
....???
ha jó az idő a téren nagy a tömeg.....
(#) Norberto válasza Norberto hozzászólására (») Dec 28, 2005
És egy harmadik:

A nő általános leírása

A nő abban különbözik a tranzisztortól, hogy nem három, hanem négy lába van. Tehát inkább két darab ellenálláshoz lehet hasonlítani. Panelbe ültetését nehezíti, hogy lábai nem ónozottak. A lábak végén lévő bemetszések néha lakkozva vannak, a lakkozás színéből a processzor bonyolultságára lehet következtetni. A rikítóra lakkozott példányok általában igen egyszerűek, visítva nevetnek, és nem értik, a hajó miért úszik a vízen, hiszen vas...
Egyébként e bemetszések léte gyártástechnológiai okokra vezethető vissza, gyakorlati hasznuk nincs. Sőt, ha szükséges a nő rögzítése, ajánlatos ezeket lecsípni, lereszelni stb.

A nő 1 (bél)csatornás.
MOS, de ha megkérik, vasal is.
Felső végén egy ütésnemálló tokban helyezkedik el a központi egység. E központi egység bonyolultsága változó, általában fordítottan arányos a formatervezés színvonalával. A fejlett, 3 bites processzorral és 17 bites memóriával rendelkező példányok gyengén formatervezettek, míg az egyszerűbbek (1 bites processzor, 1 bit memória) igényesebb külsejűek.
A nőnek két füle van, tehát szállítható.
A nő képes a karakterfelismerésre, különösen az „1000 Ft”, az „5000 Ft” és a „10000 Ft” karaktersorozatok felismerésére.
A nő input-output eszközei a felső és a középső részén helyezkednek el. A felső részén az input, az alsó részén az output eszközök. Megemlítendő, hogy az alsó részen található egy igen fontos input-csatlakozó, a memóriabővítő hüvely. (6,3 Jack) Ezenkívül néha a felső input eszközök outputként is működnek. Például: akkumulátorsav-túlfolyás esetén, és ezt az OF flag is jelzi.
A nyaknak nevezett részben futnak az adat és cím buszok, és egyéb érdekes dolgok, például egy gégecső. Az eszköz ezen tud port és egyebet szívni. A nyak sajnos elég rövid, ezért ha a CPU-t másik szobában akarjuk tárolni (mert például túl randa), akkor problémáink lesznek. Ha lejjebb megyünk, akkor két potenciométert találunk, a nőt ezzel lehet gerjesztett állapotba tekerni. A has közepén helyezkedik el az a nyílás, amin a gyártáskor a nő légmentes lezárása előtt kiszívják a levegőt.
A nőt ne tároljuk függesztve, mivel gyárilag lábakra van szerelve, állítsuk mindig ezekre. Ha a nőt esetleg fektetve tárolnánk, a lábait akkor sem tanácsos leszerelni, mivel ez árt az esztétikai megjelenésének, és a körülményes visszaszerelés miatt nekünk kell majd reggelit készíteni.
(#) Norberto válasza Norberto hozzászólására (») Dec 28, 2005
Villamosmérnök vicc:

-Melyik állatnak van nyomása, ellenállása, és fázisszöge?
-?
-A csirkének!
-Na de miért?
-Mert bar-ohm-fi!
(#) Norberto válasza damatic hozzászólására (») Dec 28, 2005
Idézet:
„Kisegér énekelve szökdécsel a sinek között: Kiskertemben tüptürüp Kinyílott a tüptürüp ÁÁÁÁÁÁÁ tüptürüp - tüptürüp - tüptürüp - tüptürüp...”

Én ezt úgy ismertem, hogy:

Kisegér bandukol a sínen, és azt énekli:
- Szeretem a sajtot, tadam-tadam. Szeretem a sajtot, tadam-tadam. Szeretem a sajtot, tadam-dadam-tadam-dadam-tadam...
(#) source2 válasza vicsys hozzászólására (») Dec 28, 2005
pörgős kis topic lesz
(#) vicsys válasza Topi hozzászólására (») Dec 28, 2005
Szakember-az szakember...
NEM??
(#) zaik válasza Topi hozzászólására (») Dec 28, 2005
és köztudott, hogy a hülyeség akkor a legveszélyesebb, ha szorgalommal párosul.. :beka3:
(#) Topi válasza hzsolt77 hozzászólására (») Dec 28, 2005
Hú. Fél 11-kor lett indítva a topic, és már tele van hülyeséggel
(#) hzsolt77 válasza Frankye hozzászólására (») Dec 28, 2005
én buszsofőrök között melózom és onnan :
Buszsofőr mottó:

"Aki integet, az búcsúzkodik, aki fut, az sportol. - Az utas az, aki vár a megállóban."

Sofőrfülke ajtaján : Álmomban,boldogan,csendben szeretnék meghalni mint a nagyapám......
nem ordítozva visítozva mint az utasai.....

Buszsofőr a mellette álló utashoz hajnalban :
tuljöttünk már az elágazáson...?
mer" mintha elbóbiskoltam vóna...
(#) vicsys válasza hzsolt77 hozzászólására (») Dec 28, 2005
Fázis-ami ráz is....
(#) hzsolt77 válasza damatic hozzászólására (») Dec 28, 2005
a hálózati feszültség alatt lévő alkatrész semmiben sem különbözik a nem hálózati feszültség alatt lévőtől,csak másabb a fogása......
(#) Frankye válasza source2 hozzászólására (») Dec 28, 2005
Na, ez még nekem is sok(k) volt!!!! Annak ellenére, hogy már vagy 20 éve dolgozom ennél az agyament cégnél (MÁV), még nem hallottam ezt a dumát! De nagyon jó!

Ha már vasút: Moldova György írta az "Akit a mozdony füstje megcsapott" c. klasszikusában:
"A vasutat nyáron a gaz, télen meg a fagy tartja össze..."
Na még egy vasúti témájú:
- Miért késnek a vonatok?
- ????
- Nyáron azért, mert a nagy melegben a sínszálak megnyúlnak (dilatáció), ezért kell többet futniuk, télen meg a hideg miatt a kerekek zsugorodnak össze, ezért mennek lassabban...

Bocsi, abbahagytam a vasutazást!
(#) damatic válasza source2 hozzászólására (») Dec 28, 2005
Barátom, nem reménykedtem, hogy nálam pihentebb ember is van, de a hitemet nem vesztem el: nem vagyok tökéletes, de arra törekszem, hogy azzá váljak. Gratula.

Kisegér énekelve szökdécsel a sinek között:
Kiskertemben tüptürüp
Kinyílott a tüptürüp
ÁÁÁÁÁÁÁ tüptürüp - tüptürüp - tüptürüp - tüptürüp...
(#) source2 válasza damatic hozzászólására (») Dec 28, 2005
az egyik számtekos a másiknak:
Adj már kölcsön egy ezrest
inkább adok 1024 hogy kerek legyen

Azt tudjátok mért zakatol a vonat?

Tudjátok-e, hogy mitől zakatol a vonat?
Ahhoz, hogy erre a kérdésre válaszolni tudjunk, meg kell vizsgálnunk a vonatot. Miből is áll a vonat?

Van egy mozdony, és van sok (vagy csak egy) kocsi. Namármost a mozdony ugyanúgy zakatol, mint a vagonok, így elég csak a vagonokat vizsgálnunk, a mozdonyt el is hanyagolhatjuk. Ha megnézzük a kocsikat, akkor ugye mindegyik egyforma zakatolás szempontjából, így elég egy kocsit megnézni, a többit elhanyagolhatjuk.

De miből áll egy vagon? Van egy felső (utas, vagy rakodó) rész, és van az alsó rész, azaz az alváz.
A felső rész ugye nem zakatol, tehát ezt el is feledhetjük, elegendő az alsó részt vizsgálni.
Az alsó rész felépítését tekintve áll egy alvázból, és a kerekekből. Innen az alváz ugye megint nem zakatol, tehát azzal sem kell foglalkoznunk, elég megnézni a kerekeket. Kerékből is van azonban egy vagon alatt 4 pár, amelyek mindegyike egyformán viselkedik zakatolás szempontjából, tehát elegendő egy párt is megnéznünk, a többivel nem foglalkozunk. Egy pár kerék felépítését nézzük meg! Áll magából a két kerékből, és van a tengely. A tengely viszont nem zakatol, tehát elhanyagolható.

Marad két darab kerék, ami viszont megint teljesen egyforma, így az egyiket elhagyhatjuk. A továbbiakhoz kell egy kis matematika, hiszen nézzük meg a kereket! Az kör alakú! A kör területét úgy számítjuk ki, hogy r^2*Pí (r a négyzeten szorozva Pí-vel). A képletből a Pí=3,14, ami nem zakatol, tehát nem foglalkozunk vele tovább. Az r az a sugár, ami mivel állandó, így megintcsak nem zakatol. Mi maradt meg? Hát a NÉGYZET! És ahogy ez a négyzet billen egyik oldaláról a másikra, na ATTÓL szól a vonat kereke!
Következő: »»   995 / 996
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem