Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ionizátor készítés
 
Témaindító: Redsaw, idő: Júl 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   13 / 13
(#) bbalu92 hozzászólása Máj 13, 2017 /
 
Hello szakik!

Én elsősorban adnék egy linket (Ez lenne a cél), viszont itt kezdődik a problémám. Ilyen negatív ion generátort magában nem találok semerre. Mindenhol klímákat dobál ki meg fogkeféket .. Szerintetek így külön beszerezhető lenne valahonnét? Elsősorban persze magyar földről.

Köszi előre is a segítséget!
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2017
(#) gaben62 válasza bbalu92 hozzászólására (») Máj 13, 2017 /
 
Én tudok neked ajánlani /akár/készíteni, anion Hv.modult, már 8-9V-ról működik, természetesen kapcsoló üzemű, kivitel.
(#) bbalu92 válasza gaben62 hozzászólására (») Máj 14, 2017 /
 
Köszi a választ! Ugyanarra használnám, ami a link alatti videóban van, ahhoz kéne méreteznem (nem tudom, gondolom van belőle gyengébb,erősebb, stb..). Ha kb ilyen feszültségekről van szó, legjobb lenne talán egy 12V-os. Ha ilyen eszköz beszerzéséről esetleg tudnál valami elérhetőséget/linket adni, nagyon hálás lennék neked (teszem hozzá már így is).
Köszi szépen
(#) gaben62 válasza bbalu92 hozzászólására (») Máj 15, 2017 /
 
nincs mit,
Annak idején jó néhány db.ot gyártottam belőle, természetesen 12V-os tápról is megy, a vezérlő Ic. tápja pedig 8V-ot kap, stabilizáltan.
Az Uki- anion előállításhoz szükséges feszültség impulzus, 12,5-14KV, az ioncsúcsok számától függően, és egy kapcsolóval is lehet állítani/csökkenteni/ a kapcsolótranzisztor +tápját, így a leadott Hv-outot is. Maradt még 2db. modul, a műhelyben.
De tudsz rendelni az ebay-ról is, viszont azok 1-2W teljesítményűek, és kb. feleakkora a leadott feszültség, effektív értéke.
üdv.
(#) bbalu92 válasza gaben62 hozzászólására (») Máj 16, 2017 /
 
Hát én ennyire nem vagyok benne a témában, nekem a lényeg hogy működjön, jól működjön és ne vágjon földhöz használat közben
(#) gaben62 válasza bbalu92 hozzászólására (») Júl 24, 2018 /
 
Most volt időm felrakni képeket, sk.gyártású levegőionizátor.
(#) Baxi hozzászólása Jan 13, 2019 /
 
Hi Mesterek!
Szeretnék egy ilyen levegő tisztító berendezést itthonra, mivel Én nem értek hozzá ezért inkább készen akarok vásárolni egyet. A kérdésem a hozzá értők felé az lenne hogy melyik márkát típust érdemest megvenni ami jó is. Segítséget válaszokat előre is köszönöm.
(#) gaben62 válasza Baxi hozzászólására (») Jan 13, 2019 / 1
 
Szia!

A fenti ionizátorból lesz készen, kb. 2hét múlva, ABS-dobozban, 12V-os adapterrel működik.
Nem kell szűrőt cserélni, ionszél áramoltatja a levegőt, 10-50nm.ig hatékony az eszköz..
(#) E_agle válasza gaben62 hozzászólására (») Ápr 29, 2019 /
 
Engem érdekel!
A szürke színűből mennyi lenne 1 db? A több fokozatban kapcsolással szeretném.
--- e-mail cím eltávolítva, nem írunk ki e-mail címet fórumhozzászólásban --
Kösz!
A hozzászólás módosítva: Ápr 30, 2019
Moderátor által szerkesztve
(#) vagomark hozzászólása Máj 8, 2020 /
 
Sziasztok! Szeretnék venni egy ilyen ionizátort. Van itt valaki aki foglalkozik ezzel? Köszönöm a válaszokat! gaben62 írta valamelyik hozzászólásba, hogy ő épített már megrendelésre ilyet, viszont törölhette a felhasználóját, mert nem tudok privát üzenetet neki írni.
(#) Breinik hozzászólása Máj 26, 2020 /
 
Kedves Gaben62!
Szeretném felvenni veled a kapcsolatot egy fejlesztéssel kapcsolatban.
Segítséged előre is köszönöm.
(#) spgabor hozzászólása Jún 21, 2020 /
 
Sziasztok!

Ózongenerátort szeretnék építeni autó klíma tisztításhoz és ezzel kapcsolatban szeretnék információt és segítséget kérni azoktól, akik csináltak már ilyet, vagy van vele tapasztalatuk. Kínából rendelt belsővel, itthon építve gondoltam megoldani a dolgot.

Általánosságban a kérdéseim a következők:
-érdemes építeni házilag? Mivel itthon nem tudom ellenőrizni a hatásfokát, max csak érzem, hogy nem lesz büdös a klíma utána. Árban viszont a bolti készülékek árának negyedéből megvan és az évi legalább egy alkalmas autóklíma tisztítás árát számolva hamar visszajön az ára. A bolti gépek árát a koronavírus eléggé megnyomta, ahogy nézegettem a napokban.
-egy alu házba építeném, az elején és hátulján ventillátorral, középen a generátorral és időzítő kapcsolóval vagy pic-es vezérléssel kijelzővel. Kérdésem az, hogy a ventillátor sebesség lényeges, vagy belerakom csak azt, amit itthon találok.
-10 és 30 g/óra közötti teljesítményű gépek vannak a piacon. Minél nagyobb a hatásfokuk, annál hatékonyabbak és kevesebb ideig kell használni őket. Elsősorban autóba, de néha 20-25nm környéki szobában is használva nem probléma, ha a lehető legnagyobb teljesítményűt építem?

A további kérdéseim a Kínából rendelt ózongenerátorral kapcsolatosak:
Kétféle generátort néztem ki az egyik a24g-os kerámialapos a másik a 20g-os csöves kialakítású.
A kettő között nem tudom melyiket érdemes választani. Egyáltalán jók ezek a kívánt célra? Érdekelne, hogy melyik tartósabb szerkezet, melyiknek jobb a hatásfoka? Későbbi szervizelésnél elhasználódás miatt melyikkel lesz kevesebb problémám? Olvastam, hogy van, ami nagyon melegedik. Ezeknél erre külön kell figyelni? Ki mit tud ajánlani?

Előre is köszönöm a segítséget!

Üdv:
spgabor
(#) Skori válasza spgabor hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Többek szerint az üvegcsöves a jobb. Melegszik, ventivel le kell róla fújni az ózónt (és egyúttal a meleget is).
(#) Inhouse válasza spgabor hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Szia!

Ma néztem a főnököm 2*2 lapkás készülékét. Rozsdamentes acélnak tűnő, fényes lemez doboza van. Pár órát ment és már nem működik. A hiba betáp csatlakozóba épített üvegbiztosíték/foglalat oxidációja. Bemattult a biztosíték kupakja és a foglalat érintkezője is, zöldes foltok is vannak rajta. Csavarhúzóval hozzáérve az érintkező kiesett a házából, a hajlításnál elengedett. Nem ónozott vaslemez, valószínűleg réz, a mágnes nem fogja. A ventilátor vas csavarjai a szabad részeken rozsdásak. A többi rész épnek tűnik. Mit fog csinálni idővel a főkapcsoló és az időkapcsoló érintkezőivel?
(#) spgabor válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 22, 2020 /
 
Köszönöm mindkettőtőknek az infókat. A csövet megrendeltem, ha megjön, akkor építkezek.
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
A leirtak alapján, ameddig működött, addig termelt rendesen.
Csak a gyártás tűnik kissé spórolósnak...
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Reggel kiváltottam a beépített sérült biztosítéktartót, továbbra sem működik. A programozható kapcsoló nem ad életjelet. Ha átkötöm a kimenetét, akkor a készülék termel...DH48S-S, majd megnézem, hogy szétszedhető-e, elsőre nem úgy látszik, hogy ez sérülésmentesen megoldható lenne.
Lehúztam egy sarut, a vezeték kicsúszott a saru ott maradt. Mindet átforrasztottam. Kontakthiba halmaz.
(#) Gafly válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 23, 2020 /
 
Az ózon korróziót okoz, de ez azért durva.
El leszel vele.
(#) Inhouse válasza Gafly hozzászólására (») Pé, 10:08 / 1
 
Volt időm megint foglalkozni a készülékkel. Szóval a biztosíték foglalat csere után nem hogy jó lett, hanem már az időkapcsoló sem ment... Megmértem, az időkapcsoló 8p reléfoglalatába bemegy a 230V, tehát valószínűleg az időkapcsoló (DH-48S-S). Szétszedtem, szendvicspanel szerkezet, trafós táp, relés kimenet. Óngöbök mindenhol a panelen, a lehető legrosszabb helyeken is. De semmi égés, szakadás, rossz forrasztás, oxidáció. A transzformátor primer hőkioldójának szakadására tippeltem, de nem, az is jó. Foglalat nélkül megtáplálva a kijelző életre kelt, a relé kattant, működni látszik... Hmmm... A foglalat lenne? És rámérve a foglalat hüvelyei és a csavarok között szakadás, de mindnél! Neee, ilyen nincs! Szétpattintottam a foglalatot és a következő látvány tárult elém. Gyakorlatilag ugyanaz történt, mint a biztosíték foglalattal, minden lábnál eltört, megszakadt, enyhe oxidáció is látszik, de nem vészes. A lemezdarabok itt-ott lehullva... Megnéztem, forrasztható, a mágnessel nem barátok, tehát ónozott rézlemez lehet, vagy létezik ónozott alu ötvözet? Kap egy új relé foglalatot és mehet, amíg bírja.
(#) szsrobert válasza Inhouse hozzászólására (») Szo, 9:12 /
 
Aktiv ozont termel, ketsegtelen.
Következő: »»   13 / 13
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu