Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ionizátor készítés
 
Témaindító: Redsaw, idő: Júl 29, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   14 / 14
(#) ONKYOS válasza jucsaba hozzászólására (») Aug 2, 2020 /
 
A kérdésedre a válasz, nem biztos hogy megvastagodik, inkább csak oxidréteg keletkezik rajta, de ha huzamosabb ideig van kitéve, az ózonnak az Alu akkor bizony megkezdi azt is, hacsak nincsen rajta hőálló lakkréteg,az bizonyos.
(#) spgabor válasza jucsaba hozzászólására (») Szept 3, 2020 /
 
Azzal mi a helyzet, ha festem a fém dobozt? Nekem egy régi szünetmentes házban lesz, ami nem rozsdamentes, ezért szeretném az egészet feketére lefújni..
(#) ONKYOS válasza spgabor hozzászólására (») Szept 5, 2020 /
 
Az én cuccom, Gainta Abs-dobozban van, beépítve, az előlap 3as alu, a hátlap pedig rozsdamentes perfor lemezből készült.
Évek óta megy, nincs vele gond.
(#) spgabor válasza ONKYOS hozzászólására (») Szept 6, 2020 /
 
Nekem a szünetmentes sajna nem rozsdamentes, az előlapja műanyag. Lefújom majd matt feketére, aztán meglátom milyen lesz. Úgyis csak a kocsiba évi pár alkalommal kell, csak nem pereg le a festék.
(#) duraball válasza tams hozzászólására (») Okt 7, 2020 /
 
Igen, az ionizátor ózongenerátor is lehet, van kapcsolható készülék pl.
itt a legfelső. , szépen koszos lesz a háza a az acél tüskék környezetében, ha viszont ózongenerátor funkcióban működik, eltűnik róla a lerakódás.
(#) TTOM hozzászólása Jan 9, 2021 /
 
Üdv mindenkinek!
A fórum hatására én is kísérletezni kezdtem, de sajnos mindig ózongenerátorként működik. Ha elérem azt a távolságot és (vagy) feszültséget, amikor beindul az ionizáció egyrészt hangosan fújtat, másrészt azonnal érzem az ózonszagot is. 3-14kV közötti értékű nagyfeszt sikerült előállítani, a táp 20-30W-ot tud. A csúcsok arazonyott tüskék, az ellenoldal most 18-as rézcső, de volt saválló lemez is 20-as furatokkal. A csúcsok egyenként 2Mohm-os soros ellenállásokkal ellátva.
Tapasztalt építőknek hátha van ötlete mit rontok el. Köszönöm!
(#) Bakman válasza TTOM hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Ha hülyeséget írnék, elnézést érte.

Netes keresések alapján az ózon generátornak mindkét elektródája ki van vezetve (ahogy nálad is), az ionizátornak viszont csak az egyik és az elektródával sorba van kötve három-négy ellenállás is, MΩ nagyságrendűek. Pl.: Bővebben: Link.

Talán ennyi a különbség a kettő között.
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2021
(#) Ge Lee válasza Bakman hozzászólására (») Jan 9, 2021 / 1
 
Meg még annyi, hogy a nagyfeszt nem árt -6kV alatt tartani, mert felette nem csak ionizál hanem ózont is termel, ami nem egészséges. Régebbi gyári készülékek 4-6kV-on működtek, némelyik közvetlenül a hálózatról mint pl. Medicor Bion sorozat.
(#) TTOM válasza Bakman hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Köszi a választ!

Igazából gaben62 és LaciSupreme konstrukciói adták az ihletet. Leírásuk alapján így működnie kéne. Működik is, van "ionszél" de ózon is dögivel.
(#) TTOM válasza Ge Lee hozzászólására (») Jan 9, 2021 /
 
Nem kizárt, hogy végül ilyen megoldás lesz.
(#) ONKYOS válasza TTOM hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Ezekhez a kisérletezéshez használt Hv, paneloknak, 10-12V, táp elegendő, és max 1Amp. felvételre kell beállitani, ha ez nem jön össze, akkor rossz a konstrukció.
Figyelembe kell venni, azt is hogy az üresjárati nagyfesz, Hv.out, ne legyen több 12,5-13KV-nál,, a felesleges áthúzások, és erős ózon termelődés,kisülések miatt,.
(#) ONKYOS válasza TTOM hozzászólására (») Jan 10, 2021 /
 
Igy van, működik is szépen, nekem 9éve már, 2011-ben szereztem be, gaben-töl, nagyon jól bevált,.
Talán kevesen tudják, de nemcsak a konyhai szagokat, hanem a légtérben keringő mikro-szennyeződéseket, vírusokat,vírustörzseket is hatékony pusztítja el..
A 6-porgyűjtőcsöves légtisztító ionizátor,
(#) TTOM hozzászólása Jan 17, 2021 / 1
 
Talán sokaknak elmegy a kedve a kísérletezéstől a túlmisztifikált transzverterek láttán. Íme egy kipróbált olcsó 34 fokozatú Willard, ami 1120Ft-nyi alkatrészt tartalmaz. 1N4004 10Ft áfával, 1µF 450V 85'C 20Ft áfával a RET-nél 2021-ben.
Kipróbáltam, ugyan úgy teszi a dolgát, mint az UC3845-el épített 20-30W-ot tudó, állítható kimenő feszültségű, feszültség stabilizált változat.
A hat 18-as rézcsővel működő kivitel =< 1,7W -ot fogyaszt. A szupresszor fontos, mert a C2 (és minden második kondenzátor) elvileg kétszeres csúcsfeszültségre töltődik, ami 640V lenne, így csak 340V körüli érték. A veszteségek miatt a kimenő feszültség nem szalad az egekbe, de 5kV felett van (elvileg 5780V). A soros izzó áramkorlátozó, ha a kimeneten ívkisülés keletkezik az izzó felvillan, de minden alkatrész túléli a túl áramot. Bekapcsolás után akár perceket is igénybe vesz, mire feláll az egész a nagy kapacitású kondik miatt, cserében igen síma a kimenő fesz, kikapcsolás után még másodpercekig ionizál. Csúcsonként 2Mohm os kiegyenlítő ellenállást használtam. A sokszorozó 3D nyomtatóval készített dobozba került, az egész olvadós műanyag ragasztóval van kiöntve. A panel 146x24mm.
A dobozolás konstrukciója olyan lesz, hogy a csövek a készülék belsejében lesznek, a külső védőrács megakadályozza, hogy puszta kézzel bárki hozzáérhessen a csövekhez, viszont kikapcsolt állapotban ecsettel, kompresszorral szétszedés nélkül takarítható lesz.
Én a kísérletezést leválasztó transzformátor segítségével végeztem, akinek ilyen nincs, legalább egy FI relét szerezzen be, és legyen nagyon körültekintő!
Jó kísérletezést mindenkinek!
Következő: »»   14 / 14
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem