Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » IPTV, azaz, TV-zés internet szolgáltatón keresztül
Lapozás: OK   2 / 3
(#) Zoli_bácsi hozzászólása Jan 7, 2011 /
 
Sziasztok.

Keresek olyan kütyüt, ha van egyáltalán, amelybe adott weboldal ip címe beállítható, majd a weblapon illetve ip címen található videó műsort átalakítja TV-n nézhető videó jellé.

Tehát egy olyan készülék, amibe bedugom az internet kábelt, valahogy beállítom az ip címet, kötök rá egy TV-t és nézem az ip-n található videót.

Esetleg milyen néven keressem, ha van egyáltalán?

Köszönöm.
(#) Zoli_bácsi válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 7, 2011 /
 
Tulajdonképp olyat keresek, mint a TV out-os videokártyák, csak épp a számítógép részét szeretném kihagyni.

UTP kábel -------kütyü--------TV-A/V
(#) Inhouse válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 7, 2011 /
 
Vannak internetes videókat is játszó médialejátszók, de szerintem nem annyira univerzálisak, mint egy laptop. Ez utóbbival biztos, hogy mindent meg tudsz nézni.

Üdv
Inhouse
(#) Zoli_bácsi válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 7, 2011 /
 
Köszönöm, de nem csak nekem kellene. Rengeteg ember elmegy a drága szolgáltatótól, s mi is ennél a kábeles szolgáltatónál készítünk műsort. Kellene egy alternatív megoldás, hogy interneten keresztül is nézhessék a műsorunkat. Ezért kellene ilyen kütyü a háztartásokba, hogy ebbe bedugja az internetkábel, meg bedugja a TV AV csatlakozót, és már nézi is a műsort. Én csinálok egy szervert, amin csak ez az adás fut, semmi más, fix ip-n A kütyünek meg ezt az ip-t kéne megadni.

hmm...

Üdv!
(#) Inhouse válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 8, 2011 /
 
Esetleg egy csendes pc, linux-al és erre belőve, alapból indul és csatlakozik, TV-out, hang ki és kész...esetleg egy infrás, vagy blutooth-os távvezérlő és teljes a kép.
Néhány új TV-ben is van már internet, de korlátozott, a gyártó csinál egy weblapot és onnan lehet csak garázdálkodni...

Tulajdonképpen egy TV csatornát működtettek? Saját műsorral?

Üdv
Inhouse
(#) Zoli_bácsi válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
A helyi TV, ahol dolgozom, oda kellene egy alternatíva. Nem csak kábelen, hanem interneten, élőben is nézhessék a műsort. Akinek meg nincs számítógépe, az vesz egy ilyen kütyüt és nézi ezen keresztül. Ezért szeretném a számítógépet teljesen kihagyni. Mert számítógéppel tök egyszerű. No de nélküle....

Köszi!
(#) pucuka válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Ajánlom figyelmedbe a T-home IPTV szolgáltatását tanulmányozásra. Ott a dekódolást egy beltéri egység végzi, amely az internet szolgáltató ADSL vonalára csatlakozik.
(#) IMi válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Szia!
Te egy IPTV set up box-ot keresel......ezen az irányon indulj el.
Olyat mint EZEN videon van.
(#) Zoli_bácsi válasza IMi hozzászólására (») Jan 9, 2011 /
 
Helló.

Ez áll a legközelebb az elképzelésemhez, igen. Néztem a videót is. Keresgéltem Set top box után, és találtam is. Csak azt nem tudtam kideríteni, hogy egy fix IP címről tud e videót lejátszani.
(#) imi777 hozzászólása Márc 15, 2011 /
 
Sziasztok!
Ez a téma elég régen indult, ahogy látom,de remélem tud valaki nekem segíteni ebben a témában.Egy hasonló dolgot szeretnék kivitelezni mint lobelflesh.
A koax internet kábelt szeretném megosztani,ugyanis nekem is a Tv re rádugva, számomra igen fontos tv adók jönnek be rajta.
Erre a dologra tudom,h érkeztek már válaszok,tisztázni szeretném,h nekem is kivitelezhető legyen...
Arra gondoltam,h tv - internet jelek egymást nem zavarhatják,ha rá teszek a kábelre 1db Tratec TRIS-210E kábelosztót.Ha jól tudom Bencze.K írta előttem,h a tv felé menő kábelre még kell tenni 1visszirányú szűrőt a kábelen esetlegesen, tv-től visszatérő "káros" impulzusok miatt...
Ez így megvalósítható, vagy nem??
Válaszotokat előre is köszi!
üdv.imi777
(#) Bencze.k hozzászólása Ápr 3, 2011 /
 
Szia.Elvileg megoldható,gyakorlatilag meg nem tudom.Meg kellene nézned,milyen típusú szűrőt használ a szolgáltatód,aztán ennyi.. A lényeg hogy az osztódnak ne legyen nagyon nagy csillapítása, azaz levág mittomén mennyi dB-t mínuszba.. Ezt az osztód front oldalán találod.. azaz in out -3,5dB out -3.5dB Ha kevés az előre irány az osztód miatt,akkor borul minden,és kula lesz a neted..
(#) imi777 válasza Bencze.k hozzászólására (») Ápr 3, 2011 /
 
Szia!
Jó,h írtál,pont holnap állok neki szerelni.Szűrőt nem tudom megnézni,h milyen,nem férek hozzá.Társas házban lakom, a kábelt a szolgáltató behúzta a lakásba ,és ennyi.Végigkövettem,de nem találok rajta szűrőt,na meg van egy általuk lelakatolt fémdoboz,abba lehetnek ilyenek.Nem vagyok nagy szakértő,de sztem ez a csillapítás dolog jó lehet ezen az elosztón --itt egy kép róla- http://obrazki.elektroda.net/45_1223574801.jpg
Remélem a netet nem fogja lelassítani,na meg azt sem szeretném,h ezek miatt a tv jelek miatt beazonosítsanak.
Akkor tv hez menő kábelre már abszolút nem kell semmi szűrő???
üdv.
(#) pucuka válasza imi777 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Ha ezt a dobozkát adta a szolgáltatód, akkor semmi további teendőd nincsen. A doboz tartalmazza a szétválasztót és a szűrőket is. Az 5 - 60 MHz kimenetre kötheted a kábel modemet, a 80 - 1000 MHz -re a TV -ket a további splitter(ek)en keresztül. Az internet hozzáférést a kábel modemhez csatlakoztatott routerrel tudod megosztani, előtte nem. A router lehet UTP -s, és WLAN is, vagy akár a kettő kombinációja is. A szolgáltató elosztó dobozában szinte biztos, hogy beállította az 5 - 60 MHz visszirányt, úgyhogy ahhoz neked nem kell hozzáférned.
(#) imi777 válasza pucuka hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
A szolgáltatótól csak internet szolgáltatás jön,ezt én szeretném így kettéosztani,mert amint már írtam 8-10új csatornát találtam a tv-n amikor csatlakoztattam a net kábelt a tv-mre.Az elosztót sem a szolgáltatótól kaptam.
Megrendelhetném a tv -t is a net szolgáltatómtól,úgy lenne a legegyszerűbb,de a tv csomagomat más szolgáltatja majdhogynem már ingyenesen,úgyhogy azt nem akarom bolygatni,ezért próbálom meg ezt a dolgot,hátha kivitelezhető probléma nélkül...
üdv
(#) pucuka válasza imi777 hozzászólására (») Ápr 4, 2011 /
 
Egy kábelre két modemet nem tehetsz, csak egyet. Az internetet egy további routrrel tudod megosztani.
(#) enree válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 9, 2011 /
 
Szia Zoli_bácsi!

Nekem van egy ilyen lejátszóm, az otthoni NAS szerverről mozizunk vele. Ennek van olyan funkciója, hogy youtube-ról tudok vele filmet nézni, na most, ha ezt tudja, akkor szerintem csak valami hack kérdése, hogy egy ip-ről tegye ugyanezt... Mivel a belső hálózaton azonnal lát minden mappát, meghajtót, ami meg van osztva...
Már én is gondolkodtam egyébként rajta, mert vannak oldalak, ahol jogtisztán elérhetőek filmek, de számítógépen filmet nézni nem a világ legjobb dolga, főleg családostól. Ilyenkor lehúzom a mozit a NSA-ra és onnan ez a helyes szappantartó már nyomja is a TV felé.
(#) Imike81 hozzászólása Márc 24, 2013 /
 
Sziasztok!

Olyan problémám van, mióta más szolgáltató (Vidanet) vette át a kábeltv üzemeltetését, azóta csíkozik/hullámzik a kép (Analóg). Többször bejelentettem a hibát, ki is jöttek, de érdemi változás nem történt. Először persze azzal jöttek, hogy házon belül van a probléma. Kicserélték az elosztót, a kábeleket, kiszerelték az aljzatokat a falból de semmi. Megnézték az oszlopon az adást közvetlenül, ott is jelentkezett a hiba. Azt állítólag kijavították, de nem lett jobb. Most kijöttek megint, elkezdtek méregetni. Először azt mondták hogy gyenge a jel. Utána felmentek a padlásra, ott is mértek és megállapították, hogy 2 TV tunerje rossz és feszültség van a hálózatba azért csíkozik. Érdekes, az átvétel előtt nem volt rossz? Lehúztam a 2 TV-t de a probléma maradt. Az az érdekes, hogy nem minden csatorna egyformán rossz. Van pár digitális csatorna is ott érdekes módon kristálytiszta a kép.
Ezen az újabb TV-n találtam olyan beállítási lehetőséget, hogy digitális zajszűrés. Ha ezt magasra állítom, akkor nagyban javul a képminőség, de a gyors mozgásoknál szellemképes lesz az adás. Lehet, hogy valami zavarszűrőt kellene alkalmazni? Ha igen, akkor erre a Vidanet nem jön rá? Már én röstellem még egyszer bejelenteni a hibát, mert már hülyének néznek, de nem tesznek semmi érdemlegeset, ezért fordultam hozzátok.

Előre is köszi a válaszokat/tanácsokat!

Üdv!
(#) ronin75 válasza Imike81 hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Szia,
szerintem zaklasd őket nyugodtan, mert ők a "szolgáltatók". Esetleg kérdezd meg a szomszédokat, vagy azokat, akiknél szintén be van kötve, hogy náluk mi a helyzet.
(#) proba válasza Imike81 hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Tegyél a vonalba két három elosztót.Nálam akkor hullámzott a kép ,ha túl jó volt egyik másik adó.
(#) Gabó válasza Imike81 hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Hasonló volt nálam is. Beszéltem ismerőssel, és azt javasolta, hogy tegyek be a bejövő vezetékre egy DC szűrőt, mivel a panelekbe ugye sok tv és hasonló készülék van ami ilyen módon ha hibás DC feszt ad ki. Azóta nekem helyreállt ez a hiba.

Lényegébe egy ilyen kis cucc.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2013
(#) proba válasza Gabó hozzászólására (») Márc 25, 2013 /
 
Hamár erre adod a fejed ,lehet érdemes lenne a teljes föld /jelág leválasztás (talán egy földhurkos téma is foglalkozik vele.Így lehet más problémákat is megelőzöl.
(#) kameleon2 hozzászólása Márc 25, 2013 /
 
Sziasztok! Keresgéltem a fórumok között, de nálunk nem tányéros megoldás van - és szerintem nem is ez lesz a jövő. Olyan megoldást keresek a digitális átállás apropóján, hogyan lehetne "visszalőni" a labdát, azaz hogyan lehetne (nem analóg) HD LCD TV-ken megosztani egy IPTV settopbox csatornáit? Láttok-e erre valamilyen jó megoldást? Én az USB-re telepíthető médiatár oldaláról közelíteném meg a kérdést, de hogyan lehetne jól "szétdobni" a vett műsorokat? A gond nyilván az főleg, hogy amelyik csatornára kapcsol az ember a settopboxon, az megy a kimenetre. Ingyenes Androidos IPTV megoldások is jók lehetnek, de a leghatékonyabb és legkevésbé költséges megoldást keresem. A lényeg: bemeneten szélessávú net (25/5-ös) kimeneten több TV (3-5). Valamilyen médiaszerver lehetne a megoldás? Vagy mindössze csak szoftveres? Azért ez utóbbi kérdés, mert például tableten már vannak TV-s alkalmazások - ilyesmi is érdekelne.
(#) FIGIRI válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 30, 2013 /
 
Készülékenként külön box. Esetleg ha van dupla tuneres készülék (a vidanetnek volt/van ilyesmije), de ha a T a szolgáltató (mert IPTV settop box), akkor más nem lesz.
(#) rockersrac hozzászólása Jún 3, 2014 /
 
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy a stb-re milyen oprendszer van az iptv stb-ken? Jó 2-3 éve lomtalanításban találtam egy Cisco ISB6030 boxot, winyó nélkül, és arra gondoltam hogy csinálnék egy hordozható mediaboxot belőle, de nem tudom milyen oprendszer kell rá, hogy lehet rá feltelepíteni, meg ilyenek. Egy Broadcom BCM7405 processzor van benne. Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza rockersrac hozzászólására (») Jún 3, 2014 /
 
Szia!
A grafikus interfész Java/HTML, SVG vagy Microsoft Mediaroom alapú, de ez csak a felület. A hardvert működtető réteg titkosított, úgyhogy nem érdemes sufnituninggal próbálkozni.
(#) pjg hozzászólása Okt 20, 2014 /
 
Van egy T-home IPTV boxom. CIS2001 a típusa. Jelenleg SCART csatlakozóval kapcsolódik egy CRT TV-hez. Szertném egy LCD monitorhoz kapcsolni. A boxon van egy HDMI kimenet és a monitoron egy DVI bemenet. Van egy DVI-DVI kábelem és egy DVI-HDMI átalakító dugóm. Ha összekapcsolom a készülékeket, a monitoron kiírja, hogy csatlakoztassam a kábelt. Mi lehet a gond? A monitor egy LG IPS230.
(#) bbb hozzászólása Dec 24, 2018 /
 
Sziasztok!

Invitel (rezes) területen van IPTV szolgáltatás előfizetésem. A szolgáltató routerében be van állítva, hogy két porton jöhet a TV, s ez remekül működik is jelenleg egy készülékkel. Szeretnék egy kicsit értelmesebb dobozt mellérakni, lehetőleg egy KODI felületűt. Még mielőtt vennék egy ilyen dobozt, ki szerettem volna próbálni, így elindítottam PC-n, de sehogy nem sikerül beállítani, hogy bármelyik adót tudjam nézni (vagy akár rögzíteni, hogy a reklámokat végigpörgethessem).
WireShark-kal megnéztem a hálózati forgalmat és remekül láttam a mostani STB felé menő forgalmat, amit ha kimentettem, akkor a gép le is játszotta, ahogy illik. Ezzel együtt a VLC már nem játssza le az UDP folyamot, aminek a címét a wireshark-kal kinyertem, csak a töltésjelzője mozog ide-oda, de a stream nem indul, a kapcsolat nem épül fel. A VLC nem is érdekes, a KODI lenne a jó, de azzal még addig se sikerült eljutni, hogy egyáltalán a folyamot megmondjam neki hol keresse.
Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
(#) pucuka válasza bbb hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Szerintem van valami titkosítás is, amit az STB tud megfejteni előfizetés után.
De nem értek hozzá, ahogy Gafly kolléga szokta volt mondani.
(#) bbb válasza pucuka hozzászólására (») Dec 25, 2018 /
 
Ha lenne titkosítás, akkor nem titkosítatlan stream jönne a hálózaton keresztül. Viszont jelen esetben ez történik. Multicasting rendszer van, elvileg egy IGMP üzenettel szól a központnak, hogy az ő címére melyik stream jöjjön, s utána az megy, immáron titkosítás nélkül.
(#) SzilCsong hozzászólása Jan 23, 2021 /
 
Üdv urak!

Iptv egy (mezei) wifis routerre csatlakozik, amin ki van lőve a dhcp, ez a router csatlakozik a modembe.
Ha bekepcsoljuk a tv-t akkor elmegy a net ezen a routeren.
Kérdés: lehet-e egyáltalán swich-et/routert közbe iktatni iptv-s set top boxnak, vagy az csak kizárólag a modemre csatlakozhat?
Valahol hallottam, hogy más sávot használ az iptv, ha viszon swich--re kapcsolódik, gondolom a net sebességéből vesz el?
Hogy van ez?
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem