Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kaputelefon
 
Témaindító: Pere, idő: Jan 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   26 / 34
(#) Zsolt 73 válasza FuZol81 hozzászólására (») Aug 15, 2018 /
 
Vegyél egy Laskomex lakáskészüléket, fordítsd ki a panelt, fotózd le . A fotón bejelölöm, hogy hova forraszd a kondikat.
(#) Kiskopika hozzászólása Szept 8, 2018 /
 
Sziasztok
Ha valaki olvasna es tud erdemben hozza szolni kerem tegye meg! Olyan "okos" belteri kaputelefon keresek ami tudja nyitni a lepcsohaz ajtajat BT vagY wifi halozaton keresztul. Regi tarsashaz, kb 9-12 lakasos regi minimum 30 eves kaputelefon valoszinulag sima analog.egnyomod a gombot csenget beszelsz aztan beengeded ha akarod. Erdekel olyan megoldas is ha nincs kesz belteri keszulek, hogy esetleg wifis relet a nyitogombhoz beiktatva, vagy barmi. Otlet?
(#) Zsolt 73 válasza Kiskopika hozzászólására (») Szept 8, 2018 /
 
Szia !

Jó lenne egy kép a kaputelefon központról, úgy sokkal könnyebb érdemben hozzászólni az általad felvetett témához !
(#) Kiskopika válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Szept 8, 2018 /
 
A belteri belsejerol van egy kepem. Ha ujra megyek a lakashoz csinalok a kulso reszrol is. Hanem veszem le a kagylot is nyit a gomb megnyomasara

IMAG1244.jpg
    
(#) proba válasza Kiskopika hozzászólására (») Szept 8, 2018 /
 
Végülis wifis konnektor van, abba egy jelfogót dugva már célnál vagy. Lehet a kapcsoló érintőjét lehet a hálózattól függetleníteni azzal egyszerűsödik a kérdés. Lehet van 12v változata is, abban gondolom eleve független az érintő.
(#) Kiskopika válasza proba hozzászólására (») Szept 8, 2018 /
 
Nem ertelek hogy jon ide a konnektor. En abszolut nem hozza ertokent valami wifis reles megoldasba gondolkoztam eddig. Az also fekete gomb feltol egy fem pockot ami szerintem osszezarja a fekete es kek kabeleket. Jarhato ut lenne ezeket parhuzamosan egy ilyen wifis relevel osszekotni? Igy meg maradna a kapcsolo funkcioja is plussz a wifi?! Amugy nem ertem hogy a regi rendszerekhez mert nem talaltak mar fel ezt kesz kent kaphato formaban
(#) Zsolt 73 válasza Kiskopika hozzászólására (») Szept 8, 2018 /
 
Mi a célod a távoli kapunyitással ?
(#) Kiskopika válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
A lakas ajtajara is szeretnek egy smart zarat, es kulcs nelkul nyitni. De semmi ertelme ha megis kell kulcsot magammal hordani a lepcsohaz miatt
(#) Zsolt 73 válasza Kiskopika hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Én egy ilyen eszközt alkalmasnak tartok.
(#) Kiskopika válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Es ez mondjuk? Bővebben: Link Es akkor telefonrol mehetne a dolog extra taviranyito nelkul. Csak azt nem tudom, hogy kene bekotni
(#) Zsolt 73 válasza Kiskopika hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Én nem bíbelődnék a telefonommal, sokkal kisebb egy rádiós távkapcsoló. Nem kel elővenni, applikációt megnyitni. Nem vagyok híve annak, hogy mindent okostelefonról vezéreljünk, hallottam más WIFI-is toalettpapír adagolóról is.
(#) Kiskopika válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Lehet igazad van, de sajnos a telefon mar a zsebben van. Plusz egy taviranyito ugyan az mintha a kulcsot kellene magamnal tartani. Akkor mar szamomra semmi ertelme nem lenne
(#) Zsolt 73 válasza Kiskopika hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Ha senki nem látja, hogy milyen "menő" vagy, akkor már nincs értelme ?
(#) Kiskopika válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Nem akkor nincs ertelme. Az nem erdekel ki lat vagy ki nem. A lenyeg azon van hogy nem akarok plusz dolgot magamnal tartani. A telefon igyis ugyis nalam van. Kulcs vagy taviranyito az mar ugyan az
(#) Zsolt 73 válasza Kiskopika hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Nem értelek ! Egyéb kulcsokat nem is használsz, munkahellyel kapcsolatos kulcsok, kocsikulcs, postaládakulcs, stb ?
(#) Kiskopika válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Kocsikulcsot vilag eletembe kulon hordtam a lakas kulcstol a postalada kulcs nem erdekel ha a lakasba marad mert 2 meterre van a lakas ajtotol. A munkahelyi kulcsok meg az irodamba vannak,oda se kell kulcs. Tehat az egyetlen kulcs ami a zsebembe maradna az a kocsikulcs,minden fele csungo tarto nelkul.
Ez lenne az eredeti terv, ha megvalosithato, ha nem akkor lehet hajlok a taviranyitos megoldasra, mert egyenlore nem latom ag a wifis megoldast
(#) proba válasza Kiskopika hozzászólására (») Szept 9, 2018 1 /
 
Azért mert két 'modul' és négy vezeték az egész.
A: WIFI-s konnektor-dugvilla- két vezeték 230V-os jelfogó-két vezeték-kaputelefon.
B: 5/12V adapter-két vezeték-belinkelt WIFI-s relé-két vezeték-kaputelefon.
D: (kicsit már barkács) WIFI-s konnektor átalakítva-két vezeték-kaputelefon.
(#) Kiskopika válasza proba hozzászólására (») Szept 9, 2018 /
 
Azt hiszem ezzel fogom kiprobalni! Bővebben: Link Momentan ezt tunik a legtisztabb megoldasnak. A B terv szerint usb tap ebbe a relebe aztan a sonoff appjan keresztul kapcsolhato. 1mp re automatikusan kapcsol aztan ujra bont.
(#) DkGrinder hozzászólása Szept 15, 2018 /
 
Sziasztok!
A csatolt képen látható kaputelefonnál, tudja esetleg valaki, hogy melyik bekötési ponton "mi történik"
? Van valami szabvány a bekötési pontok elnevezésénél?

Legrand.PNG
    
(#) Kiskopika hozzászólása Szept 22, 2018 /
 
Celegyenesbe a kapu nyitas telefonrol. A kerdes, ha osszezarom a T1 es a 3 kabeleket, szerintem ezek felelnek a nyitasert. Mondjuk egy kabellel, okozhatok kart a kozponti egysegben, ha megsem ez a nyitas?!

IMAG1244.jpg
    
(#) csapo1002 hozzászólása Szept 29, 2018 /
 
Sziasztok, Szakik! Segítséget szeretnék kérni! Codefon- MKT típusú kaputelefon nem csönget. Sem a földszinten lévő lakásszám beütésekor, sem a zárt folyosón kívüli nyomógomb megnyomásakor, sem pedig a lakás bejárati ajtaja melletti gomb megnyomásakor. A készülékre rámértem, a 12 V-os feszültséget megkapja. Mi lehet a probléma? A segítséget előre is köszönöm.
(#) hajdu patrik hozzászólása Dec 14, 2018 /
 
Sziasztok!
A lakásban ahol lakok nem működik a kaputelefon, amikor kintről megcsörgetik a kaputelefont fent a lakásban csak cseng de nem érzékeli azt sem ha felvesszük a kagylót, sem a kapu nyitó gomb megnyomását, süket a telefon. Gondoltam szétszedem, megnézem mi is lehet a probléma de egy kicsit elbizonytalanodtam. A helyzet a következő: a lakásba 3 kábel fut be, nincsenek szín kódolva. Kettő van bekötve a telefonba, harmadik levágva rövidre és félrehajtva. Feszültség nem mérhető sehol sem a kábelek között (lehet csak akkor lenne ha hívnák a kaputelefont, még nem próbáltam ki). Készítettem szétszedés közben egy kapcsolási rajzot, hogy mi mivel van összekötve. A telefon egy régi analóg remek, "ед101" és "Made in Bulgaria" felírat olvasható csak a hátulján. Kerestem volna információt róla de nem találtam semmit.
Nem tudom hogy működik ez a fajta telefon, ebben kérnék egy kis segítséget, hogy kideríthessem. A telefon belsejében a bekötések gyárinak tűnnek de van pár elvágott drót ami nem vezet sehova. A kapcsolási rajzot csatolom.
Miközben mértem a kábeleket, hogy mi hova mehet, azt tapasztaltam, hogy borzasztó nagy ellenállásúak a kábelek, elképzelhető hogy egy újraforrasztással működésre lehetne bírni a masinát.
Csatolok egy képet a valós bekötésről is. A szürke kábelek a lakásba bejövő kábelek, a kép tetején lévő lecsavarozott lemezek azok kapcsolók, a telefonkagyló felvétele és letétele kapcsolja át őket, a kép alján lévő 2 db kék kábel egy nyomógombhoz vezetnek, gondolom az lenne a kapunyitó gomb.
Köszönöm szépen előre is a segítséget, remélem működésre tudom bírni a telefont.
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2018
(#) Zsolt 73 válasza hajdu patrik hozzászólására (») Dec 15, 2018 / 1
 
Szia !

Ne szenvedj ezzel az őskövülettel, soha sem lesz jó ! Debrecenben kapható MKT rendszerű kaputelefon lakáskészülék ( a Teslát javaslom ) , 4200-Ft körüli áron. A 3-6 jelű sorkapocsba bekötöd a két vezetéket, és működni fog !
(#) hajdu patrik válasza Zsolt 73 hozzászólására (») Dec 15, 2018 /
 
Szia!
Köszönöm a válaszodat. Elsősorban szeretném ezt életre kelteni, nem szeretnék újat venni amíg van egy kis remény arra, hogy ezt meg lehet csinálni. Persze ha nagyon nem fog menni akkor beszerzek egy újat.
Esetleg tudnál egy kis információt mondani arról, hogy ez a régi fajta kaputelefon hogy működik? Lehetett valami szerepük az elvágott drótoknak a kapcsolási rajz alapján?
Illetve meg tudnád mondani, hogy Debrecenben hol lehet beszerezni MKT kaputelefont?
(#) yoss válasza hajdu patrik hozzászólására (») Dec 16, 2018 / 1
 
Talán a bontó villák nem érintkeznek. Ezek az MKT telefonok általában két vezetékkel működnek, a polaritás nem érdekes.
(#) hajdu patrik válasza yoss hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
Köszi a kapcsolási rajzot! Az lenne a kérdésem, hogy azok a kábelek amik csak szólóan vannak (pl: 2, 4, 7, 9 csatlakozók) azok csinálnak valamit? Nekem eredetileg az 1, 3 pontra volt kötve a bejövő kábel, ezt a kettőt zárta rövidre a kapu nyitó gomb. Jó úgy a bekötés? Kihagyhatom újraforrasztáskor azokat a kábeleket amik csak egy helyre vezetnek (és talán nem csinálnak semmit) ?
(#) yoss válasza hajdu patrik hozzászólására (») Dec 19, 2018 / 1
 
Az 1. kapocs a közös, a 3. a lakásszál. Ezt a kettőt kell bekötnöd. A polaritás nem lényeg. Az 5. kapocsra ajtó csengő oszcillátor jelét lehet kötni, de nem kötelező. Régebbi, 3 vezetékes rendszereknél a 9. kapocs nyitotta az ajtót, de a mostani központoknak nem kell bekötni a harmadik vezetéket. Helyette a 3. és a 9. kapcsot rövidre kell zárni.
(#) hajdu patrik válasza yoss hozzászólására (») Dec 19, 2018 /
 
Sikerült megcsinálni, ki is próbáltam, működik minden. Köszönöm a segítséget! Kicsit leegyszerűsítettem a kapcsolási rajzot amit küldtél, be is csatolom. Nem volt türelmem egy tüskére forrasztani sok kábelt így csináltam egy NYÁK-ot neki, beleragasztottam, beforrasztottam a kábeleket ami kell és működik. (NO- normally open switch, NC- normally closed, SP- speaker, MIC- microphone, 470 pedig a kondi) Végül az ajtócsengőt kihagytam a bekötésből, azt akartam tudni, hogy így a 2 kábellel működik e vagy sem.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2018
(#) tomiba hozzászólása Dec 20, 2018 /
 
Sziasztok!
Próbálkozott már valaki ebayes kínai wifis smart kaputelefon és codefon alapokon nyugvó kaputelefon összekötésével? A központ codefon a telefont nem tudom milyen, képet csatolok.
https://www.ebay.com/itm/Vstarcam-Wireless-WIFI-RF-Smart-Doorbell-I..._All=1
https://www.ebay.com/itm/Home-Security-Home-Use-Remote-Intercom-Dig..._All=1
A video átvitel ugye nem lehet, a hangot kellene belejátszani a kütyübe és leutánozni mintha fent nyomták volna meg az új csengőt.
Ötletek?
Üdv. T.
(#) Ballimr hozzászólása Dec 29, 2018 /
 
Sziasztok! A kaputelefon szeretném összekötni a kulső egységgel. Melyik vezetéket hova kell kötni? a 2 szürke a 12v, a többit nemtudom. A kaputelefonba be vannak kötve, es azt kéne összehozni a külső egységgel. Linkeltem két képet, mert nem tudom ide hogy lehet feltölteni. Köszönöm!

Bővebben: Link
Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2018
Következő: »»   26 / 34
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem