Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kazán és zónavezérlő rádiós összekötése
Lapozás: OK   1 / 1
(#) katonagl hozzászólása Aug 8, 2020 /
 
Olyan kütyüt (lehetőleg készen, vagy minimális szereléssel) keresnék, amivel egy fűtés zónavezérlő potenciálmentes kazán kimenetét vezeték nélkül el tudom juttatni a kazánhoz. A zónavezérlő kimenete NO, ha fűteni kell, zár. Ezt a zárást kellene eljuttatni a kazánhoz. A legjobb lenne valami bekapcsol-kikapcsol megoldás, hogy ne kelljen folyamatos rádióadás. Tudtok valami eszközt, ami tudja ezt?
(#) kaqkk válasza katonagl hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
Nem termosztátot keres. Egy relé "kimenetét" kellene továbbítani.
(#) kokozo válasza katonagl hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
(#) kaqkk válasza kokozo hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
Az általad linkel cucc is lehet megoldás de én azért inkább vennék egy rádiós termosztátot minthogy ilyen reléket vezetékelgessek és dugdossak a radiátor mögött .
(#) Bakman válasza kaqkk hozzászólására (») Aug 8, 2020 /
 
Ha van osztó-gyűjtő és azon vannak a szelepek (jó esetben), a radiátoroknál nincs semmi. Az más kérdés, hogy a vevőegység miért nincs a kazán közelében.
(#) katonagl hozzászólása Aug 8, 2020 /
 
Köszi a tippeket.

A kokozo által linkelthez hasonlóra gondoltam, bár némileg sokkal barátibb áron.

Rádiós termosztát nem kell, ugyanis az van. Padlófűtésről van szó. Vannak a zónaszelepek, amiken termomechanikus szelepmozgatók vannak. A rádiós termosztát vevő egysége a zónaszelepek mellett van, ez egy sima kapcsolójelet ad ki, ami megy bele a zónavezérlőbe (szintén a zónaszelepek mellett), ami cserébe a megfelelő zóna szelepmozgatóját megtáplálja és kapcsolja a kazánt is. Mivel a zónaszelepek, így a szelepmozgatók is, és a kazán egymástól messze van, valahogy el kell juttatni a kazánt kapcsoló jelet a kazánhoz.
(#) Inhouse válasza katonagl hozzászólására (») Aug 10, 2020 /
 
Volt itt valamelyik kazános/termosztátos topikban egy megoldás, ahol a vezeték nélküli termosztáttal csinálták meg. A termosztát hőérzékelőjét kapcsolgatták...
(#) dsanya hozzászólása Szept 30, 2020 /
 
Új kérdés: a kandalló (vízteres)fűtést külön Grundfos szivattyú vinné. Forró a lelkem. Ha leveszem a középső csavaros záró fedelet a belül levő tengely nem mozdítható csavarhúzóval, de áram alatt sem forog. Kellene neki? Mármint ott a forgórész tengelyvégét látom?
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2020
(#) Bakman válasza dsanya hozzászólására (») Szept 30, 2020 /
 
Ha a képen jelölt csavarra gondolsz, akkor igen, allatta a tengelyvég (vagy valamilyen toldaléka) van, azt csavarhúzóval is tudnod kellene forgatni. Víznek is kellene onnan szivárognia.
A hozzászólás módosítva: Szept 30, 2020

szivattyu.jpg
    
(#) VIM válasza dsanya hozzászólására (») Szept 30, 2020 /
 
Szia! Erre a jelenségre gondoltál? Ha áram alá helyezve óvatos kocogtatásra és közben csavarva a tengely végét sem mozdul, akkor sajnos szét kell szedni, mert tele van lerakódással.
(#) szaszanagy hozzászólása Nov 25, 2021 /
 
Sziasztok,
Computherm Q7RF-et szeretném bekötni a Vaillant VRT T35 szabályzó helyére. Egyszerűen csak kikötöm a két vezetéket a régi szabályzóból és bekötöm az újnak az 1-2 jelölt pontjaiba? Nekem kicsit zavaros mert a Fázis és Null pontok vannak jelölve a régi szabályzón. De a bekötési rajz szerint meg igen.
Köszönöm a segítséget.
(#) proli007 válasza szaszanagy hozzászólására (») Nov 25, 2021 / 1
 
Hello!
Vaillant QRF7
3---L
4---2
5---N
Átkötés L--1 között
(#) uniman válasza szaszanagy hozzászólására (») Nov 25, 2021 /
 
Idézet:
„két vezetéket”

Ide az kevés lesz !
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem