Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Keverőpult, Midas venice javítása
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gzu hozzászólása Jún 9, 2020 /
 
Érdeklődnék, hogy a címben szereplő keverőpultról, van valakinek tapasztalata? Szerelés illetve javítás. Sajnos már az elején elakadtam, a szétszedéssel. Nem egy szerviz barát szerkezet. Rengeteg csavar, lapos kábelelcsatlakozók rögzítése stb. Valami spéci kiszedő kell a csatlakozók bontásához. Vagy csak én vagyok nagyon béna?
(#) Massawa hozzászólása Jún 9, 2020 /
 
Ez minden komolyabb keveröpultra jellemzö.
(#) TAttila77 válasza gzu hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Nem kell oda spéci kiszedő. Ki lehet szépen szedni de mikor pár éve javítottam egyet, igen sokáig forgattam, nézegettem mire kitaláltam a műveletet. Régen volt, vagy tíz éve már.
Egy képet azért arról a részről feltehetnél, könnyebb lenne segiteni.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2020
(#) Cinema válasza gzu hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Mit kell javítani?

Üdv!
(#) gzu válasza Cinema hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Sajnos a tápot. Ehhez ki kell belezni az egészet, hogy hozzáférjek. Első csatlakozóról már letörtem a biztosító pöcköket oldalról. Hogy kilehessen húzni a szalagkábelt. Nem szeretném a többiről is. Sajnos nem rugalmasak már ezek a műanyagok.
(#) TAttila77 válasza gzu hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Előferdűl, hogy ha nekiesik az ember, akkor így jár. Nem voltál elég türelmes és ez lett az eredmènye. Én soha egyetlen pilickát nem törtem még el, pedig naponta találkozom ettől cifrábbakkal. Van sok neves ettől híresebb márkájú pultoknál, hogy még ezek le is vannak ragasztva, vagy Pama-val, vagy jobb anyagú meleg ragasztóval. Nagyon figyeld meg milyen pityke hova volt téve és milyen színű, jegyezd meg mi hogyan, hol állt és gyönyörűen bontható minden része. A tápegységben minden egyes elkót cserélj ki Low ESR 105 fokosakra. Ez egy idős pult, üzem közben elég meleg az egész fém teste is mert jól át melegszik, pláne ha a delikvens tizen pár órákat dolgozik vele egy húztomban. Tehát ne sajnáld, minden kondit cserélj ki, mert van hogy 60 fok is van a pulton belül, még ha a nap is süt rá, akkor pláne. Ki szoktak száradni. Én, ha a potik egyik-masik, főleg a legtöbbet gasználtak megviseltek, akkor szépen gyönyörűen cél szerszàmmal kiforrasztgatom, óvatosan szétszedtem,ellenálláspályákat megtakaritom, és ultrahangos mosóban izopropil alkoholban fürdetem. Mielőtt össze rakom az érintkező fésűlet is le kezelem, a csúszó felületet, ami nem elektromos kontaktot képez, specialis zsírral nagyon picit kenem hogy könnyen járjon a poti. Én még a kimenetek csatoló és segédtáp elkóit is levizitálom, mert azok is szeretnek száradni és ilyenkor gyengűl a mélyátvitele. Sokan nem veszik ezt észre sem.
Ha elakadtál jelezz, vagy írj üzenetet. Üdv.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2020
(#) gzu válasza TAttila77 hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Köszönöm, ha elakadok jelentkezem!
(#) TAttila77 válasza gzu hozzászólására (») Jún 9, 2020 /
 
Ok.Hajrá. De el ne kapkodd! Van még tipushibája, amit megcsinálni könnynek tűnő, de nagyon pepecs küszködős munka. Nekenm allen&Heath pultjaim vannak, a régebbi már csinált ilyen hibát. alíg leltem meg, de egy mozdulattal egy forrasztással megoldódott.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2020
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem