Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1543 / 1543
(#) kameleon2 hozzászólása Feb 13, 2020 / 11
 
Mindig elmarad, hogy meg is mutathassam amit építek, mert azonnal vagy elviszik, vagy használom. Most készült azért pár fotó. Igaz homemade mpcnc mini. Már csak a PLA-t kellene valami strapabíróbbra cserélni, mert a többi részével nem volt gondom, csak a silány méretezéssel, ugyanis bevallom ezeket a részeket letöltöttem a thingiverse-ről. Ilyen méretben valami nylon - carbon lehetne jó, vagy van valakinek ötlete? Amúgy maga a gép szépen megy és 5000-el rajzol mint az atom. A tengelyek 16-os talicskatengelyek. Nyilván a tesztek után inkább valami rúdanyagra cserélném, vagy strapabíróbb csőre. Tanulópénznek ez legalább nem volt horror.
(#) Gafly hozzászólása Feb 15, 2020 / 4
 
Ez ugyan a mást tolla, de nem biztos hogy az illetékes olvassa.

Smog_Aero.pdf
    
(#) gkari válasza Gafly hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Futólag ismerve András bácsit, nem hiszem, hogy neheztelne, sőt...
(#) Gafly válasza gkari hozzászólására (») Feb 15, 2020 /
 
Nem pont rá gondoltam (szerintem nem is biztos hogy olvassa/tagja a fórumnak), de jogos.
(#) patexati hozzászólása Feb 18, 2020 / 8
 
Sziasztok! Készítettem egy DCC modellvasút vezérlő központot és egy bootert hozzá mi tudja a hurokfordítást is ..Még csak egy izzóval és motorral teszteltem analóg módban mert most készülnek a mozdonydekóderek..Egy profi Sony laptop töltő lett a táp mi 6 Ampert tud,egy ellenállatot kiszabadítottam az osztóból pont 15V lett a vége mi kell..
A hozzászólás módosítva: Feb 18, 2020
(#) sonajkniz hozzászólása Feb 19, 2020 / 5
 
Sziasztok!
Amit most bemutatok, nem egy nagy pukk, (bár olyan talán van, mint Zsombor lámpa ledesítése) de az ötlet másnak is hasznos lehet.
Többször használtam már ezt a LED csíkot. Alumínium lemezre van két sorban felragasztva, de az alu hosszában perforált, így két csíkra szétválasztható. Mindkét csík hátulja öntapadós és a szalag egy éles csípőfogóval három LED-enként darabolható. Szerencsére volt belőle itthon, mikor szerelés közben a 12V-os fénycsöves steklámpám megadta magát. Így hát röpke 10 perc alatt átszereltem, és már dolgozhattam is tovább.
(#) Udvari Zsombor válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 19, 2020 /
 
Kreativitás, meg persze abból dolgozunk a pillanat szülte ötlet vagy kényszer alapján, ami éppen van az adott helyen!
(Megkérdezhetem, hogy melyik lámpa ledesítésemre gondolsz?)
(#) sonajkniz válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 19, 2020 /
 
(#) kiszebra válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Egy jó Omega!
(#) Udvari Zsombor válasza sonajkniz hozzászólására (») Feb 20, 2020 /
 
Ja, hogy erre!
(#) Udvari Zsombor hozzászólása Feb 20, 2020 / 2
 
Új építményem: 220V éjjeli fény. A burkolatot mint "nyomógombház" árusítják, ellenben az azonos nyak-átmérőjű mini égős visszajelző (amiből piros, zöld és színtelen búrákkal létezik) tökéletesen passzol a gombnak gyárilag kialakított lukba. A fehér világító kapcsolót még régebben vettem az OBI-ban, a dugója pedig egy félbe szedett eredetileg kábel végére való dugó, három anyás csavarral rögzítve a hátlaphoz.
(Szerelés közben egyszer leküldtem a kismegszakítót is, mivel elsőre félrekötöttem a kapcsolót és közvetlenül a kapcsoló kontaktusok közé került a 220V a kapcsolóban lévő apró glimm helyett! Upsz! Mindig előbb mérj, csak azután tesztelj!!!)

IMG_4864B.JPG
    
(#) jpocok válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Feb 20, 2020 / 1
 
Egyszer mindannyian voltunk kezdők Tudod, hogy a Te korodban én mit építettem? Olyan paneleket, amelyeket nem maratással alakítottam ki, hanem vonalzó mellett, éles szerszámmal választottam el az egyes fóliaszigeteket egymástól. Nem akarok dicsekedni, de az egyik ilyen áramköröm még 36 év után is működik, ráadásul non-stop. Ugyanis egy mechanikus autóórát lát el 12V-os tápfeszültséggel, illetve -áramszünet esetén- egy 9V-os elemről működik tovább. Persze ehhez kellett egy olyan óra is, ami szintén kibírta a 36 évet Elárulom: annak idején az NDK-ban (a hajdani Kelet-Németországban) vettem potom pénzért. Ott ugyanis gyártottak a Wartburgokhoz ilyen órákat, amit nálunk sohasem lehetett kapni.
(#) madzagos hozzászólása Csü, 12:40 / 12
 
Üdv! Készült egy újabb óra, CMOS IC-kkel.
A hozzászólás módosítva: Csü, 12:44
Moderátor által szerkesztve
(#) madzagos hozzászólása Csü, 18:49 / 7
 
Egy nixie óra is elkészült.
(#) patexati válasza madzagos hozzászólására (») Csü, 20:24 /
 
Frankó lett gratula!Egy mule 2 nálam is üzemel rgb alávilágítással (a belevalót Hp41C a,nyákot én terveztem bele jópár éve) ,de van egy jó adag csövem melyekből akarok egy olyat mi kiírja az évtől a teljes időt tizedmásodpercig Elég futurisztikus lesz ha egyszer elkészül.. Valószínű analóg lesz nem lesz bent multiplex sem,ha lúd legyen kövér
Következő: »»   1543 / 1543
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu