Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?

Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   1712 / 1712
(#) denon888 hozzászólása Vas, 12:14 / 2

Transistor Curve Tracer

Sziasztok!

A hirdetések között találtam rá, egyik fórum társunk árult panelokat az eszközhöz. Mivel időközben elfogyott de közzétette a linket is, gondoltam megépítem. Az alap ötlet innen származik.Bővebben: Link
Alapjába véve valóban egyszerűen elkészíthető. Egy IC ami kisebb utána járás, (MCP4802) de ez sem vészes. A gerber is mellékelve van a leírásban, így nem kell tervezni. De amit nem figyeltem, az ellenállások 0603 smd, én 0805 smd-vel oldottam meg, de pasztával megvalósítható. A másik pedig ami kritikusabb 3 darab NPN smd tranzisztor. A panelon a pin kiosztása nem az elfogadott standard. Maradt a TO-92 2n3904. Így sikerült egy működő eszközt létrehozni.
(#) scooby_ válasza Attila86 hozzászólására (») 8:13 /

Szia!
Gyönyörű lett!
ChatGPT-n kívül más AI-t nem próbáltál még ki?
Következő: »»   1712 / 1712
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem