Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   560 / 560
(#) VIM válasza Gábor85 hozzászólására (») Hé, 19:39 /
 
Szia! A készüléked bitermikus hőcserélővel készült (csőben cső). Az, hogy kettő éve volt takarítva az egy dolog de savazva volt e már és hány éves a készülék, mert ennek ez az egy "rákfenéje" van, hogy elvízkövesedik, beleég a karbonáttartalom a hőcserélőbe és ezáltal csökken annak hatásfoka majd túlmelegedésre lesz hajlamos. A kettő év az egy kicsit hosszú idő egy ilyen kazánnak a tisztogatásához és ez csak a külsőségekre vonatkozik. Minden idény előtt vagy után vagy mindkettő. Most egy alapos tisztogatást kellene megejteni és talán a lángőr elektróda is érzékelni fog ha megfelelően beleér a láng magjába. A hőcserélőt ki kell hozzá venni és vízcsap alatt kimosni a lamellák közül a beleégett port. Ezt nem lehet jól elvégezni ott a helyén. A főégőt is ki kell szerelni és kifújatni kompresszorral a fúvókák légkeverése által behordott szöszöket. Esetleg a tágulási tartályban is ellenőrizni kellene az előnyomást de ez már velejárója ennek a procedúrának. A ventilátoros részt szintén le kell tisztogatni a rárakodott portól stb.
(#) gyalogkakukk78 hozzászólása Csü, 18:20 /
 
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem.
Az alany egy Saunier Duval Renova Star F 24 E kazán.
Hibajel nincs,hőcserélő kitakarítva,nyomás rendben.
Nem indítja el a gázégőket.
Van egy donor másik kazán is.
Hozzáértő szerelőt keresek aki 2243 Kóka (pest megye) is kijönne életre kelteni a kazánt mert én már feladtam.
Köszönöm hogy elolvastátok!
(#) VIM válasza gyalogkakukk78 hozzászólására (») Csü, 20:13 /
 
Szia! Mit csinál meg a kazán induláskor? A ventilátor és a szivattyú az működik vagy az sem vagy "minden" működik csak a főégő nem gyújt be? Próbáltad resetelni a kikapcsolójával? Egyik üzemmód sem működik (fűtés vagy HMV)? A csatlakozó dugvilla az fázishelyesen van csatlakoztatva?
(#) gyalogkakukk78 válasza VIM hozzászólására (») 7:42 /
 
Szia!
A ventillátor elindul,az biztos mert azt hallom.
A szivattyú működik,le lett próbálva, de abban nem vagyok biztos hogy az is megindul,mert nem hallom csobogni a csőben a vizet. A meleg vízcsap nyitásakor sem indítja el a felfűtést. A dugvillát bedugtam mindkét helyzetben,de semmi változás.
Nem tudom hogyan kell resetelni a kikapcsolójával.
A hozzászólás módosítva: 7:43
(#) VIM válasza gyalogkakukk78 hozzászólására (») 9:55 /
 
Az a fura, hogy a hibajelző piros lámpa nem jelez semmit, legalábbis nem teszel róla említést. A másik dolog, hogy nem egyszerű "szóra bírni", mert nem egyszerű kontaktusokon keresztül ellenőriz víznyomást ami piezos és vízáramlást a HMV-hez ami hallos. A védelmet lehetne ellenőrizni ami klixonos és az a fűtési csövön van jobboldalon a hőcserélőhöz közel, két tűzősarus csatlakozással. Vagy ki kell mérni a klixont, hogy át ad e vagy a két sarut össze kell kötni, hogy akkor elindul e a készülék, mert akkor az nem ad át. A másik két érzékelő hibájáról kellene, hogy jelezzen a hibajelző. Talán cserélhetnél panelt ha a donorban az jó. Ha bekapcsolva megkocogtatod a panel reléit sem történik semmi, mert az is lehet, hogy valamelyik érintkezője be van égve és az nem ad át. A kezelő panel interfész csatlakozásait is ellenőrizni lehetne, hogy azok tiszták és jó kontaktussal csatlakoznak a panelek mindkét végéhez.
Következő: »»   560 / 560
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem