Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   444 / 444
(#) ndndnd24 hozzászólása Feb 13, 2020 /
 
Sziasztok!

Egy Baxi Fourtech kombi kazánom van, és a háromjáratú szelep aljáról folyamatosan csöpög, néha ömlik a víz a fűtési rendszerből. Ennek következménye, hogy leesik a nyomás, teljesen kifolyik minden víz, és a kazán E10-es hibakódot dob. Tegnap járt itt szerelő, ő a szivattyút cserélte ki (130k-ért, ami horribilis szerintem), ehhez hozzá sem ért, nem igazán volt a helyzet magaslatán egyébként. Amióta itt járt, sokkal furcsább hangokat ad ki a készülék is, és sokkal intenzívebben ömlik ki a víz is a szelepből. Tudnátok kérlek segíteni, hogy mit tegyek? Ha kihívok még egyszer egy szerelőt, mit mondjak neki (panelt akar cserélni a tegnapi...)?

Köszönöm előre is
(#) VIM válasza ndndnd24 hozzászólására (») Feb 13, 2020 /
 
Szia! Nagy valószínűséggel a tágulási tartályból hiányzik a rendszer előnyomásának töltete ami nitrogén volt gyárilag. Ezt pótolni lehet levegővel ezek alapján amihez ITT a magyarázó szöveg. Most a vízfolyás a biztonsági szelepnél eresztődik ki, mert a rendszer nem tud hová tágulni. A szivattyú lehet, hogy ablakon kidobott pénz volt de legalább újat kapott a kazán.
(#) 444Tibi válasza ndndnd24 hozzászólására (») Feb 13, 2020 /
 
Ez brilliáns, tehát a varázsige elmormolása (paaneelcsereee..!!) megoldja a vízfolyást is.
Ilyet még nem hallottam de elteszem a tarsolyomba, egyszer még hasznát vehetem..
Egy O-gyűrű hibás váltószelepen hogyan segíthetne a panel vagy a keringetőszivattyú csere?
Nem térek magamhoz, komolyan mondom.

Vagy brutál magas a nyomás a rendszeredbe de ekkor sem pisil a váltószelep hanem lefúj a biztonsági,
ki kéne kapni a váltószelepet és szétszedni.
Konkrét típus most nincs a fejemben de eléggé egykaptafára készülnek, vagy javítható egy kis utánjárással, veszel félmarék hasonló méretű O gyűrűt és amelyik passzol azt beépíted (ilyeneket hidraulikával foglalkozó boltokba lehet vadászni, de némelyikbe pont passzol a sarki vasboltba kapható szabványméretű víz tömítő gyűrű, pici szilikonzsírral öszerakva éveket el fog menni vele), ha nem javítható akkor váltószelep csere. Garantáltan nem lesz 130.000.

A szivattyút ki ne dobd a kazánnal együtt ha majd végképp bedöglik a cirkód!! Az a szivattyú tutira aranyból van.

Hogy én miért csak hobbiból foglalkozok ezzel, ismerősöknek javítgatok, ebből így meg lehetne élni.
A hozzászólás módosítva: Feb 13, 2020
(#) stancili hozzászólása Feb 14, 2020 /
 
Sziasztok! Én is kérnék egy kis segítséget. Van egy cirkónk, Immergas Victrix Zeus Superior. Elkezdett durrogni, szerelő kicserélte a gyújtókábelt (biztos nem így hívják, de ti tudjátok, miről van szó), gond elmúlt. Van viszont egy másik probláma: az utóbbi időben lassan-lassan növekszik a nyomás a kazánban, ha beállítom 1,5 bar-ra, olyan másfél-két nap alatt felkúszik 2,5 bar fölé (ilyenkor leengedek egy kis vizet valamelyik lapradiátorból, lemegy másfélre, de aztán vissza). Szerelő azt mondta, kiegyenlítő tartály lehet lyukas (remélem jól mondom, amiben a gumitömlő van). Jött, kompresszorral rámért: nem lyukas, kutya baja. A következő tipp az volt, hogy a melegvíz-tartályban a spirális fűtőszál (tényleg elnézést a rossz kifejezések miatt, remélem tudjátok miről van szó, én laikus vagyok) kilyukadt, beledolgozik a hálózati víz (ami 5-6 bar nyomással jön) és az emeli a cirkó nyomását. 100 000 költés, de inkább több. Berágtam, kikapcsoltam a fenébe az egész cirkót úgy ahogy állt, ha külső hatás, akkor kikapcsolt állapotban is kúsznia kell felfelé a nyomásnak - hát nem, most épp megy lefelé, de éppolyan csigalassan, ahogy felkúszni szokott, tehát józan paraszti ésszel nézve nem emeli külső hatás a nyomást. Tényleg nem tudom, mi lehet, nem dobnék ki egy nagy rakás pénzt az ablakon, van annak két kisgyerek mellett más helye is... Lehet, hogy teljesen banális a megoldás, aki tud segítsen pár tippel, ha lehet, nagyon köszönöm!
(#) SteveBarber válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 14, 2020 /
 
Igazad volt,mert valóban az alaplap volt a hibás,és a cseréje megoldotta a problémát.
Dehát kinek van kedve egy mérnökkel vitázni,miután először ő azt mondta,hogy a bevizsgált alaplap nem hibás?20ezer forintért kaptam egy cserét,és 1 év garit.
(#) szucs_g hozzászólása Feb 14, 2020 /
 
Tisztelt Fórumtársak! Kérdésem a következö. Vaillant gázkazán szivat. Vui 282-7 r3. A hőmérsékleti értékek ugrálnak az lcd kijelzőn fűtés közben s a kazán össze vissza, hol erősebben, hol gyengébben fűt. Kikapcsoltam, majd ismét be, most működik. Tavaszig kellwne kihúznia. Lehet a hőérzékelő hibája? Hogyan lehet letesztelni? Köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2020
(#) Kovidivi válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 14, 2020 /
 
A lényeg, hogy megoldódott. Én nem hiszek semmijen szakembernek, nagy részét nem érdekli semmi, csak legyen a napnak minél hamarabb vége, meg teli a tárca...
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2020
(#) JZoli válasza stancili hozzászólására (») Szo, 13:52 /
 
Még a hibalehetőségek közül az is előfordulhat, hogy a feltöltőcsap tömítése romlott el, vagy valamilyen szennyeződés került alá, és nem tud teljesen elzárni. Ha valahol el lehetne zárni a hidegvíz bemenetét és a fűtés felé is ki lehet zárni a kazánt, akkor a nyomás leeresztése után szét kellene szedni a feltöltőcsapot. Rá kellene nézni, hogy a záró gumilapja épségben van-e. Ha ez nem zár tökéletesen éppen ilyen jelenséget szokott okozni.
(#) JZoli válasza szucs_g hozzászólására (») Szo, 13:57 /
 
Ha mindegyik érték változik akkor inkább a vezérlőpanel tápfeszültségével lehet a gond. Elkó kiszáradásra gondolok. Volt már több ilyen panelhibám. Ha van olyan ismerősöd aki elektronikai javításokkal foglalkozik Ő meg tudná oldani ezt a gondot. De azért annyit leírnék még, hogy konkrétan ezt a kazántípust nem ismerem, így csak tippelek erre a hibára, bár eléggé hasonlóak a vezérlések felépítése a különböző gyártmányok között.
(#) szucs_g válasza JZoli hozzászólására (») Szo, 18:24 /
 
Köszönöm. Megmondom őszintén, magam is erre gondoltam. Beszélek ismerőssel, átforrasztatom. A kondikat cserélni kell biztosan.
(#) Istii hozzászólása Vas, 17:26 /
 
Szisztok
Baxi eco 240 i kombi kazán
Fel van csavarva a melegviz állító gomb a kazán kapcsol mikkor ki nyitom a meleg viz csapot de nem Forró viz jön csak meleg. Mi lehet a probléma?
Köszönöm a választ!
(#) Épületgépész válasza Istii hozzászólására (») Vas, 20:06 /
 
Szia
Elsőnek próbáld ki hogy átváltod a készüléket nyári üzemmódba(vagy a termosztáttal kikapcsolod a fűtést! Úgy engedj hmv-t. Lehet váltószelep,vagy váltó motor hiba!
(#) 444Tibi válasza Istii hozzászólására (») Hé, 7:56 /
 
1-2 perc melegvíz engedés után tapizd meg a fűtési előremenőt a cirkó alján, ha meleg, megvan a hiba, félállásba marad a váltószelep.
Ha ez van, akkor a kolléga által ajánlott nyári mód se segít mivel mechanikusan engedi a melegvizet a fűtési körbe is.
(#) saecoservice hozzászólása Hé, 8:15 /
 
Sziasztok! Szüleim Ariston tx23 mffi kazánja hol elindul hol nem, van hogy fűt egy percig, majd megáll és újra indul. Persze van olyan is hogy egyáltalán nem megy, meleg víz készítésre sem. A legérdekesebb az, hogy mindezt semmi féle hibajelzés nem kíséri. Zöld lámpa világít. Perifériát átnéztem, kapcsolók, nyomás kapcsoló, áramlás érzékelők rendben. Szerelő is csak a fejét vakargatta, persze véletlenül éppen akkor elindult és azzal szépen ott is hagyta. Én panel hibára gyanakszom, volt olyan is hogy a nyomás k. felcsatlakoztatására elindult. Utána ezt megismételve nem történt semmi, rövidzárral sem. Kondikat kimértem minden jó, értéken belül van, gyujtó szikrát leállítja időben. Amikor ilyen "tétlen" módban van, nem húz egy relé sem (ventilátor, szivattyú, gáz szelep) , azokat kimértem szépen dolgoznak. Van valakinek ötlete, találkoztatok már hasonlóval? Nagyon köszönöm a segítséget!
Következő: »»   444 / 444
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu