Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   487 / 487
(#) Vaves válasza JZoli hozzászólására (») Hé, 19:23 /
 
Megvan a kazán leírása, abban van egy ábra, hogy milyen távolságra kell legyen az érzékelők vége a -nem tudom hogyan hívják pontosan- "gázrózsától", itt van néhány milliméter eltérés. Mikor először szedtem ki az égő egységet, nem volt pontos a hézag, de mikor próbáltam óvatosan görbíteni rajta, akkor eltörött a gyújtóelektróda. Mikor ezt pótoltam, már nem voltam bátor, nem piszkáltam többet. Szerdán megyek anyuékhoz, szétkapom, lövök majd pár képet róla.
Viszek majd egy kézi szkópot, hátha annak nagyobb a belső ellenállása, mint a multimnak, mérek azzal is egy elektróda feszültséget.
A videón látható áramérték HMV üzemmódban ennyi, néztem fűtés közben is, akkor felment 2 μA felé, pedig akkor kisebb volt a láng.
(#) KISS68 hozzászólása Hé, 22:31 /
 
Sziasztok!Volna egy Vaillant VCWA 182E típusú kombi gázkazánom, ami mostanában azt produkálja, hogy a termosztát indítja, de a lángot nem tudja bekapcsolni, kattogó hangot ad (mintha valami relé lenne), aztán keringet, majd újra indítja a lángot, újra kapcsolná, de egy kattanás és ki is kapcsolja nem adja a lángot. Majd 3. alkalomra megint indítja a kazánt, a láng bekapcsol, majd egy fura kattanás után a nagylángot is ráadja és szépen felfűt. Ezek után a kazán működik rendesen, leáll, szellőztet, keringet újra indul nem kapcsolgat össze-vissza, és nem kattan nagyokat. Tehát, mikor felmelegszik, rendesen működik, csak mikor hidegen indul, csinálja ezt a 3.-4. indításig. Most már nagyon fűteni nem kell, ezért melegvíz állásra állítottam a kazánt. Melegvíz vételezéskor viszont csak kattogott, s a lángot nem tudta bekapcsolni. Majd átállítottam fűtés-melegvízre, kattogott még néhányat, majd ráadta a lángot és adta lassan a melegvizet. Milyen problémája lehet? Köszönöm előre is a hozzáértő válaszokat!!
Következő: »»   487 / 487
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem