Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kombikazán működési hiba
 
Témaindító: gpepe79, idő: Nov 29, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   374 / 570
(#) Tylla1 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
A kazánnal kapcsolatos észrevételed megértettem.
A termosztát hiszterézise a gyári adatok szerint fűtő előtétellenállással < 0.4 fok. Nekem 0.4 fok eltérésnél már kapcsol (több digitális hőmérővel mérve a termosztát elhelyezési helyén) Lehet szerencsém van. Nem látom értelmét cserélni.
(#) balazsgy válasza Tylla1 hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Veled értek egyet, bár nem teljesen 0,4 fok, inkább 0,5 fok Celsius-ban. Én is kimértem és ellenőriztem is, ez az adat jött ki. Az újabb termosztátok már a Kelvin-fokban adják meg ezt a hiszterézist, %-os arányban és a számításom szerint az már csak +- 0,2 Celsius fokra jön ki a korábbi 0,5, vagy általad említett 0,4 fok helyett. Ezeknek az új termosztátoknak a műszaki leírásában ez az adat benne van, csak át kell nézni, de át is kell számolni és értelmezni azokat. (A gyártó azt mondja, hogy a komfortérzetet növeli ezzel, vagyis azzal, hogy a hiszterézisnek az értékét csökkentette.)
(#) Vappali válasza merciabc hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Hűha!
Fogalmam sincs milyen matricáról beszélsz.....
Valamiről nagyon lemaradtam ezek szerint
(#) Tylla1 válasza balazsgy hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Igen, én is kérdeztem ezzel kapcsolatban egy szerelőt, hogy érdemes-e lecserélni a termosztátot ilyen értékek mellett. Azt mondta, hogy nem. Engem pedig nem zavar a 0.5 C fok hiszterézis. Igazából nem is érzem és így a kazán sem kapcsolgat folyamatosan.
És annak ellenére, hogy 1991 óta üzemel, szerintem egész jó teljesítmény.
A hozzászólás módosítva: Feb 3, 2018
(#) merciabc válasza Tylla1 hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Ez az érték kiváló ebben a korában.
Akkor nincs értelme lecserélni!
(#) Tylla1 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Köszönöm a megerősítést!
(#) Tylla1 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 3, 2018 /
 
Viszont kérném a tanácsod a kazánnal kapcsolatban. Nem feltétlenül akarnék alacsony hőfokú előremenő fűtővízzel fűteni (40-45 fok), DE! nem tudom feljebb tornázni az értéket, mert a szobatermosztátom hamarabb lekapcsolja a kazánt, mint ahogy a víz elérné a kazánon beállított fűtővíz hőfokot. A fűtött légköbméternek teljesen optimális a 17 KW teljesítmény. A radiátorok régi nagy öntöttvas darabok. Megfigyelésem szerint a kazán óránként 15 percre kapcsol csak be.
Mit lehet ilyenkor tenni vagy kell bármit is tenni?
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2018
(#) merciabc válasza Tylla1 hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Lehet hogy erős a szivatyú, hamar lehúzza a vizet.
Ha a keringetőszivatyún van állítási lehetőség, vedd vissza eggyel lejjebb, próbáld ki, mit reagál rá.
De a 15 perc jó.
Az öntöttvas radiátorokat le ne cseréld!
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2018
(#) Gafly válasza Tylla1 hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Szerintem hagyd békén az egészet, ahogyan van.
(#) Tylla1 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Szia!

Valóban, a szivattyú fordulatszáma a maximálisra van/volt állítva (2000 ford.) Korábban próbáltam alacsonyabb fordulaton működtetni, de akkor a legtávolabbi öntöttvas radiátor nem melegedett fel eléggé. Most egyel alacsonyabb fordulatra raktam (1800 ford.) megnézem hogy alakul a dolog.
És az öntöttvas radiátorok természetesen maradnak
A hozzászólás módosítva: Feb 4, 2018
(#) Tylla1 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
Szia!

Nem szeretnék variálni a rendszerrel, csak az alacsony hőmérsékletű előremenő víz és az esetleges kondenzáció miatti rozsdásodás kapcsán indult el a diskurzus. Annak ellenére, hogy a kazán tudja ezt a fűtési módot is, merciabc észrevétele miatt elbizonytalanodtam és nyilván nem szeretném meggyilkolni a kazánt helytelen üzemeltetéssel Egy ugyan öreg, de jól működő rendszer karbantartással történő fenntartása olcsóbb, mint egy komplett új rendszer telepítése kazánnal-kéménnyel-mindennel együtt. Ebből indulok ki
(#) Tylla1 válasza Tylla1 hozzászólására (») Feb 4, 2018 /
 
A szivattyú fordulatszámának a visszavétele után a következőt tapasztalom. A radiátorok alja szinte teljesen hideg, míg korábban legalább langyos volt. Ezzel szemben a felső 2/3-ad részét nem érzem melegebbnek. Azt gondoltam, ha lassabban kering a meleg víz a radiátorokban, akkor jobban le tudja adni a hőt, így logikusnak tűnik, hogy a "radiátor aljára érve" már a langyosnál picit hidegebb. Hibás a gondolatmenetem?
Az előremenő fűtővíz hőmérséklete viszont emelkedett 5 fokot...40-ről 45-re...
(#) Blende hozzászólása Feb 4, 2018 /
 
Sziasztok!

Egy "kis" segítségre lenne szükségem...
Van egy Saunier Duval Renova Star F 24 E BT kombi cirkóm.

A hibajelenség röviden:

Fűtés közben minden rendben.
Ha átkapcsol vízmelegítésre, akkor kb 0,5 - 1 másodpercenként "kalapál benne" valami. Olyan hangja van, mintha valaki egy műanyagnyelű csavarhúzóval ütögetne egy csövet a cirkóban. Elég hangos! Lehet gőzbuborék?...
Ha elzárom a meleg vizet, megint rendben van minden. A fűtéskor nincs semmi rendellenes hangja.

Kb 2 hete van így, egy picit erősödött ez idő alatt.

Hol lehet a hiba?

Egy újratöltés után nem sokkal kezdte el, mikor kicsit nagyobb lett a nyomás a normálisnál. Leengedtem a normál nyomásig és utána kezdte el egy - két nap múlva. Lehet, hogy nem függ össze... Akkor olyan érzésem volt, mintha a kiegyenlítő tartálya nem lenne 100 -as, de a fűtés azóta is normális és a nyomás is.

Előre is köszönöm!
(#) merciabc válasza Tylla1 hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Ezen információk ismeretében a rendszered tökéletesen működik az eredeti szivatyú beállítassal.
A torlókkal lehet kicsit játszanod.
Tisztísd ki a kazán lamelláit, hogy rendben legyen.
Tavasszal, mivel öntöttvas radiátor, vascsöves rendszered van, öblítsd ki radiátoronként a vasiszaptól, rakj bele inhibítort, és sokáig jó lesz!
(#) Tylla1 válasza merciabc hozzászólására (») Feb 5, 2018 /
 
Köszönöm a tanácsokat. Tavaszra már tervezek egy alapos takarítást és márkaszerelő általi átnézést a beállításokat illetően, mind elektronikai, mind gáz oldalról.
Szeretném még sokáig használni a kazánt.
(#) sebu hozzászólása Feb 8, 2018 /
 
Szép napot fórumozók!
Westwn Pulsar D kombikazán ügyben kérnék segítséget. Történt ugyanis, hogy elszökött a nyomás a rendszerből. Nyoma nem volt. Tócsa,vagy fröcsögés a falon. Kazán persze állt. Úja töltöttem és a kazán rögtön elindult és fűtött és melegvizet is adott. De rövid működés után ahogy a víz melegedett a nyomás megnőtt és csöpögni, majd folyni kezdett a biztonsági szelep. Akkor kiengedtem a felesleget és a kazán dolgozott tovább. De egy idő után úra elkezdett csöpögni, folyni, mert megint magas lett a nyomás. Ezt játsza velem két napja. Már sokkal több vizet engedtem le a rendszerből, mint amennyit hiánykor benyomtam. A töltő csapot megnéztem, el van zárva rendesen. Lehet az áramlás kapcsoló membránja átszakadva? Vagy mi?
Köszönöm az ötleteket előre is.
(#) VIM válasza sebu hozzászólására (») Feb 8, 2018 /
 
Szia! Ezt kellene megcsinálni a kazánoddal.
(#) Tylla1 hozzászólása Feb 8, 2018 /
 
Kedves Fórumtársak!

Automata légtelenítő szeleppel kapcsolatban volna kérdésem. Az enyém szivárogtatja a vizet a szelepnél. Betölti-e akkor is a szerepét, ha a szelepsapkával lezárom a szelepet és pl. csak naponta-kétnaponta veszem le a szelepsapkát felgyűlt levegő kiengedéséig vagy folyamatosan "nyitva" kéne lennie?
(#) zolika60 válasza Tylla1 hozzászólására (») Feb 8, 2018 /
 
Betölti, de annak oka van, ha naponta-kétnaponta légteleníteni kell.
(#) Tylla1 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 8, 2018 /
 
Lehet rosszul fogalmaztam. Nem jön ki felgyűlt levegő a lezárt szelep megnyitásánál, csak példaként említettem. És feltételezem folyamatosan nyitott állapotban nem szabadna víznek megjelenni?
Egyébként egy zárt rendszer esetében hogyan/hol tud felesleges levegő bejutni a rendszerbe? És ha bejut a nyomásmérő órának ezt nem kell lekövetnie?
A hozzászólás módosítva: Feb 8, 2018
(#) merciabc válasza sebu hozzászólására (») Feb 8, 2018 /
 
Ha előszörre eltűnt a nyomás, és nem volt bizti szelepen távozó víz, átszakadt a tágtartály gumimembránja, áttolult a víz a lég oldalba.
Ebben az esetben tartály csere, vagy a fűtési rendszerbe beépíteni valahová egy univerzális tartályt!
(#) sebu válasza VIM hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Köszönöm VIM, megteszem.
(#) sebu válasza merciabc hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Úgy tűnik, hogy a kiegyenlítőtartály felfújható (nem szakadt át) és a rendszer szépen dolgozik amíg csak a fűtési rész megy - mint zárt rendszer - a nyomás a beállított értéken marad.
Ha megnyitom a bejövő víz csapját, - marad a fűtés is és megy a meleg víz is - de ekkor a rendszerben lassan elkezd emelkedni a nyomás mígnem csepeg, majd csurog a biztonsági szelep.
Azt írtam előzőekben, hogy egyszer töltöttem után a rendszert, de a csurgásokból összesen 3-4 vödörnyit öntöttem már ki, tehát sokszorosát, mint amennyit beengedtem, vagy mint amennyi egy kiegyenlítő tartályba fér.
(#) sakrafi válasza sebu hozzászólására (») Feb 9, 2018 /
 
Valószínű,hogy nem zár el a feltöltőcsap,vagy kilyukadt a HMV hőcserélőd.Zárd el a kazánba bejövő hideg víz csapot engedd le a kazánból a fűtő vizet így ki lehet venni a töltő csapot és pucold meg.ha ezután is jelentkezik a probléma akkor HMV hőcserélő csere.
(#) JZoli válasza sakrafi hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Én pont a héten járam így egy immergas kazánnal. Állandóan nőt a víz nyomása a fűtési rendszerben. Ha a hidegvíz petáplálást elzártam akkor nem. Kivettem a feltöltőcsap belsejét, és nem is volt már meg a záró gumitömítés. Fém a fémen meg nem zárt el teljesen. Tettem bele új gumi "lapot" és már rendben is lett a nyomásemelkedés.
(#) merciabc válasza sebu hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Csak akkor emelkedik a nyomás, ha a melegvíz készítés t használod?
Alaphelyzetben nem emelkedik?
(#) sebu válasza merciabc hozzászólására (») Feb 10, 2018 /
 
Ha a HMV betáp csaja nyitva van - emelkedik a nyomás. Ha el van zárva a bejövő víz, akkor nem emelkedik.
(#) merciabc válasza sebu hozzászólására (») Feb 11, 2018 /
 
A feltöltő csapot szétszedted, kitakarítottad a szelepüléket?
(#) daor hozzászólása Feb 12, 2018 /
 
Sziasztok! Van egy Buderus uo12-24k típusú kombi kazánom. Fürdés közben egy kis ideig jön a meleg víz, aztán menet közben leáll a kazán 1-2 másodpercre, elkezd hideg víz jönni, addig a kazán újraindul és ismét jön a meleg, és ezt csinálja folyamatosan. 12 éves. A víznyomás kapcsoló (azt hiszem ez a neve annak az alkatrésznek) nemrég lett kicserélve, vízköves volt, kocogtatni kellett, hogy beinduljon a kazán, legyen meleg víz fürdéshez, az most nem lehet probléma. Tudnátok segíteni? Nem tudom korábban volt szó erről itt vagy más topikban, elvesztem a hozzászólásokban.
(#) merciabc válasza daor hozzászólására (») Feb 12, 2018 /
 
Szia!
Nem tudja a hőcserélő átadni a meleget a HMV részének, mert eldugult!
Ezért tilt ki a kazán felső hőmérsékletre!
Ki kell "savazni" a hőcserélőjét!
Zoltán
Következő: »»   374 / 570
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem