Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősítők)
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Lapozás: OK   1 / 74
(#) (Felhasználó 2162) hozzászólása Júl 14, 2006 /
 
Bármilyen ötlet érdekel amit meglehet valósítani.Segítsetek, mert akarok alapítani egy ilyen boltot ami ezekel foglalkozik, mert meg éri nagyon
.
(#) (Felhasználó 2162) válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 14, 2006 /
 
akor teszek fel néhány izelitőt nektek hogy mijen cucom épitetem edig
(#) (Felhasználó 2162) válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 14, 2006 /
 
irjatok mert nics őtletem mijen cucokat vegyek meg mijen épitcsek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(#) Norberto válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 14, 2006 /
 
Ez nem elfogadható szerintem...ilyet a neten BÁRKI talál...ezek hangfal-tervek...inkább arról küldj képet, ami valóban ott szól a szobádban/haverodnál/akárhol/stb...ezek nem megépített eszközről készült képek!!!

(Azt még elárulhatnád mellékesen, hogy mennyi idős vagy...)
(#) (Felhasználó 2162) válasza Norberto hozzászólására (») Júl 14, 2006 /
 
akor azt modom ezeket keztemel épitene igy meg felel neked.nem 69 az csak a szerencse számom.17 éves.most egy lehasz nált keverőm van csak de nics rola képem agépen..
(#) (Felhasználó 2162) válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 14, 2006 /
 
na igy nézki csak nem mk2 hanem mk1 ez aképem van rola.már rotyon van nagyon meg halt az egyik sáv belőle.
(#) Norberto válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 14, 2006 /
 
Idézet:
„ezeket keztemel épitene igy meg felel neked”


Nem azért írtam a topikba, hogy ez nekem megfeleljen...hanem hogy tisztázzuk a dolgokat. 1-2 nemrég elkezdett hangfallal szerintem egyelőre nem fogsz boltot nyitni...de legyen úgy!

Egyébként meg jó lenne, ha egyszerűen normálisan írnál, mert sokszor félreértelmezhető a írásod...és még csak egyszerű írásjelek sincsenek benne...<< ez többeknek szemet szúrt...17 évesen sztem ciki, ha valaki nem tud írni...ha meg sietség miatt írsz így, akkor addig ne siess, amíg itt vagy a HE-n. Köszi
(#) (Felhasználó 2162) válasza Norberto hozzászólására (») Júl 14, 2006 /
 
sietem és azért irtam igy.haveromnak van még két jvc ládája ami 600/300w meg hozáilő erősitők.azért kértem a segitségeteket mert nics tőb őtletem,hogy mijen hangfalat épitsek még.nincs őtleted??
(#) Norberto válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 14, 2006 /
 
Ötletem az van. Elmész IDE, és nézegeted az oldalt, használod a keresőjét, rákeresel a hangfal szóra, kiad találatokat, atolvasod a topikokat, kiválasztasz egy tetszetős hangfalat, és megépíted.
(#) frrrrr válasza Norberto hozzászólására (») Júl 15, 2006 /
 
Köszi Norberto a linket. Sok számomra érdekes sw link is van benne.

Roland69-nek:
Vedd komolyan Norbertonak a szövegírásra adott tanácsát. Segítséget kérsz, de a szövegeddel elriaszthatod a válaszadókat.
(#) patexati válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 15, 2006 /
 
Hát ha most kezdtél el hangfalat építeni szerintem elöbb inkább építs egykét működő prototipust is és utánna gondolkozz rajta,hogy boltot nyitsz A hangfal építés nem csak egy hangszóró meg egy doboz!Jó hangfal építése elég komoly feladat és persze anyagi beruházás is rengeteg dolgon múlik,hogy a végeredmény milyen minőségű hangot fog produkálni!Az erősítők építése "nem tda2030-al "még bonyolultabb dolog és sok pénzt,műszert,és főként tapasztalatot igényel!Azért sok sikert kívánok hozzá!
(#) KeserűCukor válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 15, 2006 /
 
Hát azért ez nem úgy megy ám, hogy gondolsz egyet és kész bolt....
Ha már tele van a szobád hangszóróval, és annyi van, hogy nem tudsz mit kezdeni vele, azt mondom oké, de így....
Meg erősítőt csak úgy...
Egyáltalán csináltál már valamit? Van valami a hátad mögött? Nem szakbarbárok kellenek...
Ez nem így működik... Egy egyszerű SUB láda is rengeteg munka, a kétutast általában elsőre senki sem tudja elfogadhatóan megépíteni, a 3utas az meg még a profiknak is hatalmas kihívás...
Egyáltalán utánaolvastál ezeknek ez alapoknak, vagy csak gondoltál egyet... Neten sok könyv van, többek között ilyen és nyelvtan is akad
És abban megtalálod, hogy a mutató ős kérdőnévmásban LY-t használunk: milyen, ilyen, olyan....
Más több tíz erősítőt megépít és csak utána készít rendelésre egy-egy darabot, hangszóróknál is....
Meg mit akarsz a boltba? Van már mit eladni? Vagy valami, amit fel tudsz mutatni a kedves érdeklődőnek, hogy te mit is tudsz készíteni?
Ez nem így megy...
(#) (Felhasználó 2162) válasza KeserűCukor hozzászólására (») Júl 15, 2006 /
 
látom szemétkedni azt tudtok.az ember segítségetkér tőletek ti meg egyből leordibáljátok a fejét(tisztelet a kivételnek).amugy el mondom diszlexiás vagyok ez miatt nem megy a nyelvtan de mind egy. Azért bocs .minden cuccot meg tudok szerezni fél áron bármit ami zene cucc.már építettem elég sok ládát autóba meg otthonra +eladásra.olyan boltra gondoltam ami nem árusít még egyelőre hanem hangosításokat vállal.ehhez kértem volna ötleteket.de már nem kérek!!megoldom a normális haverokkal akik nem piszkálnak.
(#) Tom Lord válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 15, 2006 /
 
Egy pillanat!
Ennyire hamar nem szabad megsértődni.
Nem tudhatta a választ adó (és még vele együtt többen), hogy Te nem azok közé tartozol, akik hanyagságból, nemtörődömségből írnak helytelenül.
Ezért helyette is elnézést kérünk.
(Az hiszem, többünk nevében is írhatom.)

De attól még amit leírt igaz!
Arra figyelmeztettek, hogy mire kell egy kezdőnek odafigyelni, nem
Idézet:
„szemétkedni”
akart veled!
Mindenkinek, Neked is, tisztában kell lennie a korlátaival!

Hidd el, attól, hogy rádszólnak, hogy valamit rosszul tudsz, vagy nem megoldható ahogy elgondoltad, attól még segíteni akarnak neked.
Az igazi barát figyelmeztet a hibáidra.

A kütyükről mindenképpen látni szertetnénk 1-2 képet, főleg azért, mert ahogy írod, még készülőfélben vannak.
Ne add fel!!
(#) isamisa válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 15, 2006 / 1
 
Szia!

Aszem a Garry-fórumán olvastam nagyon jó kislelkes irásokat. Ott nagyon sok ember foglalkozik hangosítással. És elég jol nyomják. Sok megépített ládatervük van, fényképek is. Ha hangosítás akkor nézz el oda.

Amugy ha még nem is irsz helyesen az első hozzászólást illik bővebben leírni, mit szeretnél, és hogy a benéző emberek ne orditsák le a hajad. Mert nem sok infó volt benne az biztos. Pl. megspórólhattad volna a kellemetlen hozzászólásokat ha leirtad volna hogy már építettél jópár ládát és pontosítotttad volna a céljaidat.....
( én is mindig 2-es voltam nyelvtanból, de beszélni azért még tudok )


Ha amugy ugy gondolols hogy a hangosításban van a pénz akkor lehet igazad van, Személy szerint engem iritál az ilyen hangosítások hangereje és minősége. Nem mondom hogy rosz csak én jobban szeretem a lágy kellemes zenét mint ami az elterjedtt ládákból üvölt.. De ez magánvélemény. Punk-Tum.

Amugy sok sikert hozzá.. szerintem még jópár évedbe beletellik mire menő hangosító leszel... na nem rosz értelemben mondom, de akkora biztos profi leszel..

Itt a fórum aszem ott többet tudnak mint itt. : fórum
(#) (Felhasználó 2162) válasza isamisa hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
kösz a Garrys segítséget!! Neki áltunk építeni egy ládat a haverommal most tartunk a felénél este felteszem a képét, aztán el dőnthetitek tudunk-e ládát építeni vagy nem, meg hogy érdemes belevágnunk.(már van rá vevő is!!)
(#) Moderátor hozzászólása (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 17, 2006
 
Kevesebb felkiáltójelet légyszíves!
köszi
javítottam a hsz-dat..
(#) X Sügi X válasza (») Júl 17, 2006 /
 
Csak úgy beleszólok, hogy uncsim haverja építet egy magassugárzót, fél évig gyűjtötte hozzá a mágneseket, durván 300E ! Ft-ot költött rá, és csak magassugárzó... mellesleg úgy szól, hogy a rumbatökben meg lehet számolni, hogy hány mag van...
(#) drbobee válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
Kültéri hangosítás... Nem olcsó...Csakis kemény (papír) memebránszélű, nagy hangnyomású (oylan 98dBm fölött)mélysugárzók jönnek szóba, erős, nagy mágnessel, jő hőstabil tekerccsel az áruk 25 ezernél kezdődik (de azt még a szakemberek lenézik) közép/ közép+magas általában tölcsér + egy driver együtt megint egy 25ezer(és még nincs garantálva hogy szét nem ég az első próbánál), vagy egy ringsugárzó, vagy piezo. Árban kapásból a duplája az "aktív alapanyag", mintha egy szimpla szobai Hi-Fi célra építesz...Persze itt most nem nagy márkákról van szó, mert 80E is van eccerű 25cm-es mélysugárzó.
Aztán ott van a keresztváltó...jobb ha a csatornák itt már aktív crossoveren mennek át, mély/közép+magas vagy mély+közép/magas külön végfokon, külön dobozban, ha meg passzív a keresztváltó igen kis DC ellenállású tekercsek, jóminőségű kondenzátorok...10ezer egy h.váltó ha eladhatót és profi minőséget akarsz,ami több évet (vagy órát?) kibír.
Dobozról: rendkívül erős faanyag, ami nem rezonál, rendkívül erős illesztések, ami még esztétikus is egyszóval asztalosvérnek is kell folynia ereidben...Baromi sok szerszám...Nem TESCO gazdaságos dekopírfűrész...
A dobozok 90%-ban tölcsérek..mint a képeid...ezeket belül még nehezebb szerelni. Szóval..Ha magadnak építesz dobozt megéri bajlódni vele, de tegyük fel találsz vevőket, nem tudod annyival olcsóbbban adni hogy azt vegyék meg, mert egy idő után RÁ FOGSZ JÖNNI, annyi munka van vele, hogy nem éri meg baszkurálni egy hangfallal, hogy 10ezer nyereséged legyen...
Én építettem ilyet, haveroknak 2x. Aztán azt mndtam nem szúrok el az életemből 168 munkaórát egy darab tölcsérre, amiért végül 90 rugót kérek (10e haszon), menjé inkább azt vegyél 150-ért készen, dehogy idegesítem magam én építéssel...

aztán az erősítők...ide már komoly végfokok kellenek, amiknek aztán nem BD a kimenőtranzisztoruk... meg szimmetrikus jelvezetés(nem feltétlenül) meg 8-10kg-os toroidok... Áááh

Most csak az agályaim 1%-át írtam le.
Persze nem kizárt hogy menne a bolt, de ehhez az életed (időd) nagy részét rá kell áldozni.
Én azt mondom...jó ötlet, de előbb kisebb "szobai" hangfalakat kéne csinálni, kitapasztalni az építés fortélyait, kípróbálni sok hangszorótípust...És mindez pénz-pénz-pénz. De segítünk. Ne sértődj meg.
(#) isamisa válasza (») Júl 17, 2006 /
 
[off]Te meg mióta vagy moderátor ?
(#) Moderátor hozzászólása isamisa hozzászólására (») Júl 17, 2006
 
miért? ki lehet azt érdemelni....!
(#) isamisa válasza (») Júl 17, 2006 /
 
[off]Azt csak ugy megkérdeztem, végülis állandóan itt székel a fiúú
(#) Norberto válasza isamisa hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
Azt te nem tudhatod

Reggel bekapcsolja a gépét, megnyit egy HE ablakot, és egyfolytában az látszódik, hogy itt van

Közbe meg csak be-bepillant néha 2-3 óránként

Ugye, igazam van, szabi??? :yes: :yes: :yes:
(#) vicsys válasza Norberto hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
van olyan hogy moderátorok fóruma....uraim! elég az offolásból! Segítsünk inkább a topicnyitónak.
(#) Norberto válasza vicsys hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
Szívesen válaszolok isamisa-nak a modik fórumában...csak egy gond van. Az pedig nem más, mint hogy nem fogja látni, mit írtam neki........
(#) szabi83 válasza Norberto hozzászólására (») Júl 17, 2006 /
 
Nem nincs igazad , a gépet nem kell bekapcsolni, megy az non-stop.. .

2-3 óránként benézni , mert annyit ki vár ki? én :no: .

most DC-helyet itt nyomom
(#) zaik válasza szabi83 hozzászólására (») Júl 18, 2006 /
 
ühümm.. modik, nagyon offoltok. bocsi (upsz, de én is.. hogy is van ez....?)
(#) (Felhasználó 2162) válasza drbobee hozzászólására (») Júl 20, 2006 /
 
Kősz a biztatás.már régeben is épitetem ládákat.most fejeztembe egy pár ládát már elviték őket.65000ft /db.anyag ár kb.30 35 ezer/db.van képem roluk nézd meg és mod meg érdemes e épitenünk a haveromal ijesmiket.ha sikerul az uzlet akkor szolok neked.mégegy szer kősz a biztatást ha kelenek tervek szolj és küldők neked ha mégis rászánád magad az épitésre.

dsc2.jpg
    
(#) vicsys válasza (Felhasználó 2162) hozzászólására (») Júl 20, 2006 /
 

csecse....
(#) (Felhasználó 2162) válasza vicsys hozzászólására (») Júl 20, 2006 /
 
jók letek?
Következő: »»   1 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem