Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   239 / 239
(#) Dzsudimanó válasza frob hozzászólására (») Aug 27, 2019 /
 
Köszönöm! Olyan távolsára vannak amit a diódák drótja a középponttól engedett, az egyenlő hosszak miatt gondolom jobb az áram eloszlás mintha kicseréltem volna a drótokat különböző hosszabb drótokra! Ventiket rakok!
(#) Remci válasza Dzsudimanó hozzászólására (») Aug 27, 2019 /
 
Az a baj, hogy ezeket a diódákat gyárilag belepréselik az alaplapba és az fix, szoros érintkezést ad. Ezáltal az összes dióda biztosan érintkezik. Ha te fúrsz egy lyukat és abba nem tudsz szoros érintkezést kialakítani akkor előbb-utóbb az kiesik a sorból és a vele azonos többi diódán nagyobb áram fog folyni, ami ezen diódák tönkremenetelét okozza.
(#) Phile80 válasza Dzsudimanó hozzászólására (») Aug 27, 2019 /
 
Legalább 35mm-es távolságra szokták ezeket a diódákat elhelyezni a hűtőfelületen, de manapság 50mm. A másik probléma pedig az, amit Remci is írt, soha nem tudod úgy belepréselni mint a gyárban, apró légrések lesznek és túlmelegszik a dióda. Volt kollégám kísérletezett ezekkel, de rendszerint tönkrementek.
(#) Dzsudimanó válasza Remci hozzászólására (») Aug 27, 2019 /
 
Igyekeztem szorosan illeszteni.Sikerült is mert úgy kellett a diódákat beütni a bordába egy erre készített kis csődarab célszerszámmal!Remélem beválik,ha nem akkor jöhet a 4 mozdony dióda csak azoknak nagyobb a feszültség ejtése!Meglátjuk valamelyik változat csak jó lesz...
(#) Dzsudimanó válasza Phile80 hozzászólására (») Aug 27, 2019 /
 
Köszönöm .Esetleg úgy tudnám megoldani a nagyobb távolságot,ha a diódák kivezető drótját levenném és távolítva a diódákat a csonkokat egy kellő átmérőjű rézlemez felületére forrasztanám!
(#) frob hozzászólása Aug 31, 2019 /
 
Sziasztok, töprengem én is egy dolgon, inverteres hegesztőt ügye direktben CO -ra nem lehet használni mert váltóáram köszön ki belőle, még ha nagyfreki is, egyenirányítani kellene, na de ha már egyenirányítom vajon van e valami különösebb oka hogy ne párhuzamosítsak többet össze egyenirányítás után, közben. Hasonlóan mint a rendes vasas trafóknál a megfelelő mennyiségű diódával.
Természetes hogy a freki miatt gyorsabb diódák kellenek, és hogy a szabályzásra ügyelni kell, mondjuk egy csonkra helyezni a 2 vagy 3 potméterét a az egységeknek....

De ezen kívül lehet valami buktató?

Előre is köszi!
(#) Ge Lee válasza frob hozzászólására (») Aug 31, 2019 /
 
Nem azért nem lehet mert az inverterből AC jönne ki, ugyanis abból DC jön ki, bármilyen hihetetlen. Azért nem lehet, mert míg az inverter áramgenerátor (ezt kívánja meg az elektródás hegesztés), addig a Co-nak minél inkább feszültséggenerátor jellegű áramforrásra van szüksége. Tehát amíg előbbi kell hogy ejtse a feszültségét a gyújtófeszültséghez képest, addig utóbbinak tartania kell azt.
(#) frob válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 31, 2019 /
 
Hát a végtrafó után közvetlen tuti hogy nem csak egyen van, spec ilyen inverter van előttem, még ha egy oldalra csak pár volttal is de biztos átbillen...
Viszont elvileg lenni kell benne feszre szabályozás is, hogy a max feszt be tudja határolni...
Tehát gondolom én, ha az áram korlátot bedrótozom mondjuk 100A ra, majd a feszt kezdem el tologatni, akkor 100A ig nincs áramkorlát, és csak utána kezd belépni ha megfelelő feszültség megy ki rajta..

Egyébként köszi!

Csak előveszem a szkópot és ránézek mi is van a végén, érdekes, itt van már egy ideje, de eszembe nem jutott még megnézni mi is jön ki belőle...
(#) Ge Lee válasza frob hozzászólására (») Aug 31, 2019 / 1
 
Még szkóp sem kell, elég ha elolvasod az UKT-s cikkemet, az egyben tápegység és hegesztő is. És, annak is DC jön ki a végén, akár a többinek. Amelyik tud AC-t is az már drágább szerkezet, de ugye annak is DC a szekundere, csak aztán azt megszaggatják még és csinálnak belőle alacsony frekis AC-t, olyan munkához amihez meg az kell.
(#) frob válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 31, 2019 /
 
Okés, meglesem a cikkedet, köszi!
(#) frob válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 31, 2019 /
 
Közben odajutottam hogy megnéztem a cikkedet, és tüzetesebben a panelt ami az asztal szélén raboskodik
Valóban egyen kimenet van!
ami jó hír úgy néz ki van külön poti a fesz tekergetésre, tehát jóformán csak csere, ami poti ki volt vezetve annak a helyére egy trimmer, és a fesz trimmer helyére meg egy poti.

Persze tuti nem lesz ennyire egyszerű, de reménykedem
Egyébként SG3525A vezérlő van benne...

Köszi!
(#) Dzsudimanó hozzászólása Szept 8, 2019 /
 
Sziasztok ! Másik lehetőségként ha nem jönne be esetleg a generátor diódás megoldás előkerestem a 4 mozdony diódát 2anód 2 katód házas .Találtam hozzá hűtőtönköket is.De sajnos még sincs szerencsém mert az egyik pozitív oldali diódát ( piros) valami baleset érhette a tárolás során ,kilazult a közepe és szakadt lett!Teszek fel róluk képet.Ha valakinek lenne egy felesleges ilyen diódája (nem aranyárban)nagyon örülnék neki!Vagy ha ilyen nem akkor a fehérből 2db ,hogy meg legyen a 4, a talp átmérőjük 54mm.
(#) mpisti válasza Dzsudimanó hozzászólására (») Szept 9, 2019 /
 
Emlékezetem szerint nekem egy bontott SCH 250 hegesztőnek a komplett egyenirányítója megvan valahol. Abban egészen biztos hogy ilyen diódák voltak, hogy anódos vagy katódos házzal, azt nem tudom. Azt hiszem komplett hűtőtönkkel együtt vannak, még el sem bontottam őket.
Küldj egy üzenetet a címeddel és küldöm.
(#) AndrisBp hozzászólása 10:33 /
 
Sziasztok!
Van egy trafós co hegesztőm, ami osztrák gyártású. A huzaltolásával van olyan problémám, hogy amikor elengedem a pisztoly kapcsolót akkor a mágneskapcsoló kicsit késleltetve kapcsol ki. Ez miatt kitol még huzalt feleslegesen. A huzaltoló 24 V-os ablaktörlő motoros. A dob mechanikus fékezése működik rendesen, kicsit szorosabbra is állítottam. Később teszek fel képet a kialakításról. A huzalsebesség állító szépen működik. A gépen van még egy hegesztési idő beállító poti, de azt kikapcsoltam 0 állásba. Ez az egy tulajdonsága zavaró, egyébként jól működik. Ha úgy hegesztek, hogy a gomb elengedéskor nem emelem fel a pisztolyt akkor nem tud több huzalt kitolni, így viszont néha beleragad. Ezt a késleltetett kikapcsolást kellene megoldanom.
(#) frob válasza AndrisBp hozzászólására (») 15:18 /
 
Bont nem rég jártam hasonlóan... bár nem osztrák gyártású a gépe(i)m ...
Lényeg már ha olyan panel van ami a motort viszi hogy két tranyó van benne az egyik a pwm-et adja ki, a másik pedig a fékezéshez kell, nos ezen tranyón lévő fékező ellenállás volt szakadt, hogy miért ne kérdezd, beraktam aa csere ellenálatot és lőn csoda elengedem és rögtön megáll a huzal tolás, lehet nálad is csak ennyi a baj, esetleg az ellenállást elengedte a forrasztást, ez egy szép nagy darab egyébként, mert a motor teljes fékező árama rajta melegszik el.
Következő: »»   239 / 239
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu