Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   264 / 264
(#) fastaction hozzászólása Jan 11, 2022 1 /
 
Sziasztok ! Régi problémával fordulok hozzátok . Egy 380 V - os CO hegesztő transzformátort szeretnék bekötni , mert nem jól kötötte be " valaki " . Gyárilag hét fokozat van , de nekem elég lenne kevesebb is . A trafó három oszlopos , középen elválasztva a primer tekercsek . Alul a szekunder alatt van a primer egy része , ezek a tekercsek össze vannak kötve alul . Képen jól kivehető , hogy honnan indulnak a megcsapolások , illetve a tekercsek kezdetei - végei . Ti melyik fokozatkapcsolót ajánlanátok , illetve hogyan kössem be ? Köszönöm szépen !
(#) mpisti válasza fastaction hozzászólására (») Jan 11, 2022 / 1
 
Először is fel kell bontani a kábelkötegelős lekötést, hogy az egyes oszlopok kivezetései jól beazonosíthatók legyenek. Mivel oszloponként 3 megcsapolás van, így a maximálisan kihasználható fokozatszám 7. Én a te helyedben kihasználnám mind a 7 fokozatot, mert sokkal jobban használható gép az ahol sok a fokozatszám. Ránézésre nem túl nagy a trafó, szerintem 20A-es fokozatkapcsoló jó lehet hozzá. Én a GN20-7116 típust javasolnám hozzá, Ez kifejezetten hegesztőgépekhez való és 7 fokozatú. A bekötését most fejből meg nem mondom, de holnap ha lesz időm lerajzolom .
(#) fastaction válasza mpisti hozzászólására (») Jan 11, 2022 /
 
Köszönöm Mpisti ! A trafó 300 A - es , de lehet , hogy , csak 280 . Nagyon szuper , hogy segítesz .
(#) mpisti válasza fastaction hozzászólására (») Jan 12, 2022 / 1
 
Szia Itt a kifejtési táblázat.
(#) fastaction válasza mpisti hozzászólására (») Jan 12, 2022 /
 
Köszönöm !
(#) Remci hozzászólása Jan 15, 2022 /
 
Sziasztok!

Van egy IWELD GORILLA POCKET MIG185 IGBT tipusú hegesztő. A tulaj elmondása szerint, előző nap dolgoztak vele,majd este lekapcsolták. Másnap, mikor ismét akarták használni, már a pisztoly gomb nyomására nem forgott a huzaltoló motor. Volt egy másik kábelük, azt rátéve ismét működött. Majd egy idő után pukkant benne valami és azóta nem működik. Bekapcsoláskor a ventilátor forog, de gomb nyomásra semmit nem csinál, valamint a huzal végén folyamatosan kint van a hegesztő feszültség. Szemre semmilyen hibát nem lehet felfedezni,nem látni kidurrant alkatrészt. Elméletileg ív hegesztést is tud,de a tulaj szerint már az a funkciója régóta nem működik. Esetleg tudna valaki segíteni,hogy hol kezdjem a hiba keresést? Vagy létezik erről valami rajz,leírás, ilyesmi? Előre is köszönöm a segítséget.
(#) frob válasza Remci hozzászólására (») Pé, 10:12 /
 
Szia
Esetleg a relé ami a kondifeltöltés után zárja rövidre a feltöltő kört?
Most csak ez egy tipp persze de...
(#) frob hozzászólása Pé, 10:15 /
 
Sziasztok
Adott trakiszos 180A es hegesztő trafó, szép jó hegeszt meg minden...
Az új elektronikus jószágokkal viszont sokkal fröcsögés mentesebben lehet művelni a melót, van mód arra hogy valami viszonylag egyszerű módival, javíthassak az eredményén?
Pl: jobb fojtótrafó, valami plusz fesz az ívtartáshoz... stb

Előre is köszi!
(#) Régi motoros válasza Remci hozzászólására (») Pé, 13:25 /
 
Idézet:
„...valamint a huzal végén folyamatosan kint van a hegesztő feszültség...”

Nem tudom ez mennyire üzemszerű állapot, de ha nem az, elképzelhető,
hogy egy-két power fet sunyi módon (látható külsérelmi nyom nélkül) átment zárlatba...
(#) hulala válasza Régi motoros hozzászólására (») Pé, 17:49 /
 
"egy-két power fet sunyi módon (látható külsérelmi nyom nélkül) átment zárlatba... " de hát a kimenet és a fetek között még lenni kell egy trafónak is ami csak akkor tud adni a kimenetre feszt ha működik az inverter.
(#) Remci válasza Régi motoros hozzászólására (») Pé, 19:01 /
 
Lehet. De hál' Istennek nem nekem kell vele foglalkoznom, elküldték egy hegesztés technikai szervízbe,szenvedjenek vele ők
(#) fastaction válasza mpisti hozzászólására (») Pé, 20:04 /
 
Kedves Mpisti ! Sikerült a kapcsolót beszerezni . A megadott átkötesek készen vannak , ill. a három fázis a mágneskapcsolóról . A trafóm kilenc kivezetését kiválogattam . A három leghosszabb (tekercsvég) kivezetést bekötöttem . 7-es fokozatban ez a három kivezetés kap csak áramot . A többi hat kivezetés bekötésében akadtam el . 6-os fokozatban is kap áramot az egyik direkt oszlop ( képen zöld szig.) .
(#) fastaction válasza fastaction hozzászólására (») Pé, 20:05 /
 
A kapcsoló másik oldala .
(#) mpisti válasza fastaction hozzászólására (») Pé, 21:03 / 1
 
Szia!
Mellékelem a trafó képét a ráírt kapcsoló számokkal. A "C" oszlop zöld kivezetését nem tudtam feliratozni, az a kapcsoló 14-es számú érintkezőjéhez megy. Az általad berakott piros színű vezeték áthidalásokat dobáld ki, mert a kapcsolóban azok benne vannak, csak nem látszanak.
(#) fastaction válasza mpisti hozzászólására (») Pé, 22:07 /
 
Köszönöm ismételten ! Már kötöm is !
Következő: »»   264 / 264
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem