Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » MIG/MAG/Co2 hegesztő készülékek házilag
Lapozás: OK   221 / 221
(#) Phile80 válasza BlackForce hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
A régi 1 fázisú gépekben 40V-osak voltak-vannak. Sokszor találkozom 1988-as gyártásúakkal és hiba nélkül mennek még most is.
(#) BlackForce válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 15, 2019 /
 
Azzal egyetértek,de a mai gyártmányokban nem bizok már,mivel volt egy eset amikor én is megjártam (2 évet alig tartották ki),meg hoztak is olyan gépet amiben 50v-os kondik voltak és kilehelték a lelküket néhány hónap alatt (nem én raktam őket bele).Jópár éve hogy 63v-os kondikat épitettem bele,és azóta kifogástalanul műkszik a gép.Igaz hogy a belső ellenállásuk valamivel nagyobb mint az 50v-os kondiké,de én jobbnak vélem.Na de ugye kinek a pap,kinek a papné.Embere (kinek milyen a tapasztalata) válogattya.
(#) Phile80 válasza BlackForce hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Hát nem 2-3000Ft-os kondenzátort kell venni, gyártanak most is jó minőséget, csak háromszor annyiba kerül. Régen egyszerűbb volt, mert nem volt kínai szemét a piacon.
(#) Ge Lee válasza BlackForce hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
A mai gyártmányokba azért kellhet nagyobb feszültségű kondi, mert egy vicc benne a trafó. Nézd végig a képeket itt a topikban, már ránézésre látni, hogy azok a trafók nem megfelelően lettek elkészítve. Na akkor jön az, hogy emelni kell a feszültségén mert brutálisan esik. Ha meg emeled akkor nagyobb lesz a szekunder feszültség, nagyobb feszültségű kondi kell, ami meg átveszi terheléskor a trafó hibáit a nagy feszültségesésé miatt, ami még inkább melegíteni fogja a belsejét, ergó jóval előbb tönkre is fog menni. És ezek gyári gépek.
Egy rendesen méretezett és épített Co trafó esetén a pufferelt szekunder feszültség a közelében sem lehetne a 40V-nak, még a legnagyobb fokozaton sem. Aztán ehhez képest, ilyen 45 meg 55V-okat is olvas az ember. Majd egyszer megmérem az enyémet, de valami 32V-ra emlékszem a legnagyobb fokozatban, ahol 110A körül van a hegesztőáram. De én általában 80A-en használom, ott még a 30V-ot sem éri el a terheletlen pufferfeszültség.
Amelyikbe 63V-os elkó kell, attól meg kell gyorsan szabadulni...
(#) tdi75 válasza Phile80 hozzászólására (») Jan 16, 2019 /
 
Lehet beletenni jónak kinéző olcsó gagyit, csak akkor számolni kell vele hogy nem tudja azt amit kéne illetve fél évente cserélni kell mert letérdelnek.
Hiszen azok a szerencsétlen kondik fedezik a hegesztőáram 100 százalékát a hálózati null átmenetekben. Nem csoda ha a silány minőségű alkatrészek nem bírják sokáig.
Bár mondjuk ijesztgetni az embereket nagyon jól lehet vele, amikor úgy gondolja az elkó hogy ő most egy hatalmas durranás mellett bedobja a törcsit.
(#) Pacso hozzászólása Szo, 13:43 /
 
Sziasztok! A LIDL-ben kapható Parkside porbeles hegesztőt ismeritek? Érdemes beruházni? Nem ipari célra lenne . Köszönöm a segítő válaszokat ! További szép napot kívánok !
(#) tdi75 válasza Pacso hozzászólására (») Szo, 15:53 /
 
Szia! Én nem venném meg.
(#) Pacso válasza tdi75 hozzászólására (») Szo, 18:14 /
 
Köszi!
(#) tama8203 hozzászólása Vas, 8:32 /
 
Sziasztok!
Van egy varstorj varmig 1405 co hegesztögépem és egy darabig szépen hegeszt, aztán elkezd pattogni az iv, a varrat egyre kevésbé ég be.
Ez a jelenség minnél nagyobb fokozatra kapcsolom annál elöbb jelentkezik. Odáig hogy a hökioldo leoldjon nem jutok el, mert abban a stádiumban már nagyon rossz lenne a varrat.
Szerintetek mi lehet a baja?
Volt már másnak is hasonlo?
Kösz a segitséget.
(#) Ge Lee válasza tama8203 hozzászólására (») Vas, 8:59 /
 
Ha most a gáztól eltekintünk, akkor a Co hegesztés feszültség, áram és előtolás, amik szervesen összefüggnek. Ha valamelyikkel a háromból baj van, akkor nem fogsz tudni rendesen hegeszteni. Hogy melyikkel van baj egy idő után azt meg innen senki nem mondja meg neked, azt csak megmérni tudod. A feszültséget nagyon egyszerű, az áramot már picit bonyolultabb, az előtolást meg a legbonyolultabb, mert tulajdonképpen a huzal sebességét kellene mérni, mert a tolómotor feszültségét vagy fordulatát hiába méred, ha valahol utána a kábelben valami mechanikus probléma van.
(#) ati790731 válasza tama8203 hozzászólására (») Vas, 10:49 /
 
Elsőnek azt csinálnám, hogy megnézném, hegesztés közben folyamatosan egyenletesen forog -e a huzaldob, nem a motor, nem a görgő, hanem a dob!! Valamint, hogy maga a dob nem szorul -e!
A spirálban nézd meg könnyen csúszik -e a huzal akkor is ha nem egyenes a munkakábel.
Nem tudom van e kondenzátor a gépben, nekem akkor is csinált ilyet amikor a kondi bekötései lazultak fel.
Áramátadó fúvókát cseréltél már?
Ha egyik sem, akkor, érdemes lenne átnézni a kötéseket szekunder oldalon.
Akkor is csinál ilyet, ha kevés az áram, ilyenkor kb csak egymásra pakolja a huzalt pukkadozik stb...
(#) mex válasza ati790731 hozzászólására (») Vas, 11:32 /
 
Az "áramátadó fúvóka" megnevezés sajnos közszájon forog, holott csak áramátad fújni max a hegesztő fúj bele, persze teljesen fölöslegesen, attól a beégett furat nem javul meg...
A többi stimmel, vagyis kötéshiba, kondenzátorhiba, huzalvezető spirál eltömődés, huzaltovábbító görgők kopása, huzalnyomás nem megfelelősége, huzaldob szorulás, hegesztő másnaposság, stb.
(#) ati790731 válasza mex hozzászólására (») Vas, 12:37 /
 
Teljesen igazad van, de ha azt írom, hogy "áramátadó" akkor nem biztos, hogy célba talál!
Viszont amibe bele tekered az is az áramátadó része, és az fúj is
(#) tama8203 hozzászólása Kedd, 10:51 /
 
köszi a válaszokat.
Majd megnézem őket.
Az áramátadó már lel lett cserélve, de nem segített.
(#) Phile80 válasza tama8203 hozzászólására (») Kedd, 15:14 /
 
A kínai diódahidak szoktak ilyen hibajelenséget okozni.
Következő: »»   221 / 221
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu