Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mobiltelefon hiba
 
Témaindító: nagysusu, idő: Júl 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 92
(#) KipKap hozzászólása Nov 27, 2008 /
 
Sziasztok!

A mobiltelefonomat nem tudom bekapcsolni, ha töltőre teszem, pár másodpercig világít a töltést jelző led, majd fél-egy percre elalszik. Aztán újra pár másodpercig világít. Bekapcsolni pedig így sem lehet. Találkoztatok már ilyennel? Érdemes vele foglalkoznom? (Olcsó LG készülék).
(#) paprikascs válasza KipKap hozzászólására (») Nov 27, 2008 /
 
Szia.olcsó nem olcsó...te döntöd el mennyire érdekel a telefon javítása. az én véleményem szerint érdemes minden telefonnal foglalkozni. A kérdés az,hogy mi történhetett a telefonnal?nedvességet párát kapott e esetleg? esett e? pc vel adatkábelen keresztül cseréltél e cuccokat. és a tipust ha leirnád azért jól jönne. lekell szükíteni a hibalehetőségeket. úgyhogy elöször nézd át a beleselyét nincs e ázásnak nyoma.
Üdv
(#) KipKap válasza paprikascs hozzászólására (») Nov 27, 2008 /
 
Ő az. Bocs, a rossz minőségért. Nem tudom még a típusát sem sajnos, igazából nem nagyon értek a mobiltelefonokhoz. Nem történt vele semmi különös. Egyszer csak nem kapcsolt be. Másik akkuról sem.

lg.jpg
    
(#) _ampervadasz_ válasza KipKap hozzászólására (») Nov 28, 2008 /
 
üdv! Vedd ki az akkumlátort, és alatta találod meg a cimkén, hogy milyen típusú telefonról van szó! Minden jót!
(#) paprikascs válasza KipKap hozzászólására (») Nov 28, 2008 /
 
Szia.Attól még párát kaphatott.Elöször szétkellene szedni aztán megnézni tényleg nem e ilyesmi probléma van. igazából 1000nyi gondja lehet a szoftvertől elkezdve sorolni lehetne még. Helyileg merre vagy? Mondjuk ha még szétsem tudod szedni úgy elég nehéz lesz nekiállni a dolgoknak de gondolom ezzel te is tisztában vagy. Mobilt javítani távolból mondjuk nem egyszerű feladat/feltéve ha a másik azért valamennyire belelát a dolgokba/, főleg ha a túloldalon felszerelés sincs. Konkrétan lg-t nem sokat csináltam így aztse tudom sajna mondani,hogy tipushiba és tudom mi lehet a gond megoldható e vagy sem. ezért kellene kicsit puhatolózni. A töltő csatlakozó milyen? lehet megkellene takarítani kicsit ha pin es a csatlakozó mert azoknál előfordul az ilyen érintkezem nem érintkezem dolog és vagy tölt egy darabon vagy nem aztán ha ott nincs hiba vagy nem pines a csati akkor ismét a belselyében kellene turkálni. De amúgy aztis hozzá kell tennem,hogy ha csak úgy magától megáll egy telefon az nem jó jel sajnos. Használatban volt folyamatosan? Vagy állt a polcon hónapokig? A bekapcsoló gomb nyomásra olyan e mint a többi? bekellene nézni a bill fólia alá is kicsit megtakarítani az érintkezőket.vagy kontakt spay vel vagy kicsit megkaristolod csavarhúzóval de persze ne karmolj fel semmit a panelről csak kicsit megkell karcolgatni. Hírtelen ezek jutottak eszembe, hogy meglehetne nézni mert talán nincs is olyan nagy gond. De sajna kevés az infó a készülékről a hogyanról és miértről.
Üdv
(#) paprikascs válasza KipKap hozzászólására (») Nov 28, 2008 /
 
nem tüskés a töltő csati...úgyhogy amire gondoltam kilőve de azért próbáld meg ha bevan dugva a telóba akkor mozgatod le fel a csatlakozót persze nemkell hevesen csak,hogy tutira kilőjjük az érintkezési hibát és,hogy totál levan merülve mindkét akkud.jah és itt a telód... b2050

http://www.samstores.com/_images/products/lg-b2050.jpg
(#) KipKap válasza paprikascs hozzászólására (») Nov 28, 2008 /
 
Köszönöm! Kipucáltam az egész telót, még sincs semmi.. Miért jön 4 vezeték a töltőről?
(#) accesid hozzászólása Nov 28, 2008 /
 
egy egy kipucolastol ne is varj sokat nem mechanikus szerkezet ez... az akunal meg azert van tobb szal mert valoszinu van bsi. meg temp.

(#) paprikascs válasza KipKap hozzászólására (») Nov 28, 2008 /
 
na igen nem egy végleges megoldást mondtam csak egy egyszerű tippet hátha esetleg nincs olyan nagy gond vele.
(#) KipKap válasza paprikascs hozzászólására (») Nov 28, 2008 /
 
Persze, értem, nem is vártam csodát. Az akkufesz amúgy 2.8V rákapcsolt töltővel is, ami szerintem iszonyat kevés, ennek ellenére másik akkuról sem indul el. Nem lehet, hogy valami folyamatosan terheli az akkut esetleg a töltésszabályzó pösszent el a telóban, bár akkor részemről halott ügy, mert nem is látom azokat a kis alkatrészeket, nemhogy cseréljem őket..
(#) geri0920 hozzászólása Dec 18, 2008 /
 
Üdv mindenkinek!

Van nekem egy Nokia 6125 telefonom.
Az lenne a baj (havertol kaptam) hogy egyszer mikor fociztam a labda nekiment és letörte a kijelzőét.(Csak a kijelzőét)És megpróbáltam visszaraki és visszatudszam, ment rendesen semmi baj nem volt vele és én mindig leszedtem és megint összeraktam mert pici kábel kilógott és egyszer csak amikor összeraktam elszakadt egy kábel benne.

Pont a Kijelzőé volt.
Hogy tudnám megcsinálni a kijelzőt mert nincs szándékom elvinni a telót szerelőhöz.

Segítsetek pls.

Előre is kössz !
(#) googa válasza geri0920 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /
 
Vegyél a boltban fél kiló szándékot és azzal együtt vidd el egy telefon szervízbe. Aztán, ha ez megvan, olvass bele egy magyar-nyelvtan könyvbe, - el sem hiszed - nagyon sok érdekes dolgot tudnak beleírni egy ilyen könyvbe.
(#) Norberto válasza geri0920 hozzászólására (») Dec 18, 2008 /
 
Idézet:
„ment rendesen semmi baj nem volt vele és én mindig leszedtem


Ha valami működik, akkor azt minek szétszedegetni mindig? :eek2:

googa tanácsát pedig fogadd meg... házilag szinte esélytelen ilyenekkel barkácsolni. Pláne egy nem hozzáértő esetében.
(#) geri0920 hozzászólása Dec 18, 2008 /
 
Ok megfogadom a tanácsotokat. :yes: :yes: :yes: :yes:
(#) 7805 válasza geri0920 hozzászólására (») Dec 19, 2008 /
 
Üdv
:google:
Bővebben: Link

És itt egy bolt.

De soha az életben nem fogod tudni házilag megjavítani.
(#) Ricsi89 hozzászólása Feb 19, 2009 /
 
Helló!
Kaptam egy Nokia 6030-as telefont, hogy valahogy mentsem le róla a telefonszámokat, de a telefon nem kapcsol be. A telefon a töltést sem veszi, de az aksi elvileg jó, mert labortápról fel tudtam tölteni. Hogy tudnám kimenteni az adatokat róla?
(#) titi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 19, 2009 /
 
Hali!
Ha nem tudod üzembe helyezni, nem hiszem, hogy sikerül...
Estleg egy rajz segíthet, hogy beindítsd? Bővebben: Link
A kapcsirajzon találsz fesz. értékeket, amik segíthetnek a hibakeresésben, de hogy melyik mi, és hogy mi lehet a hiba, azt kicsit hosszú lenne leírni.
(#) Ricsi89 válasza titi hozzászólására (») Feb 19, 2009 /
 
Hétvégén megnézem majd ezeket az értékeket. Akkor valamivel többet fogok tudni. Valahogy jó lenne kiolvasni belőle a számokat. A teló már nem érdekes, ha utána többet nem is fog menni.
(#) Ricsi89 hozzászólása Márc 14, 2009 /
 
Helló!
van egy Sonyericsson k800-as telóm, amit úgy kaptam, hogy nem volt benne kamera, mert hibás volt. Szereztem bele egy kameramodult, de csak fekete kép van. Az autofókuszt lehet hallani, hogy fókuszál, meg a kis lencse is mozog benne, de nincs kép. Elvileg a mostani kamera jó, mert egy alaplaphibásból lett kivéve. Viszont a telefon előző tulaja szerint a kamerával lehet a gond, mert a régi kamera néha ment benne, csak szalagkábel szórakozott, amit külön cserélni nem lehet, mert fixen van a modulban és csak az alaplapra kell rádugni. Most nem tudom, hogy a kamera vagy az alaplap szórakozik velem. nem tudom kinek higgyek.
(#) Ricsi89 hozzászólása Márc 14, 2009 /
 
helló!
Nincs itt valaki Mátészalka környékéről, aki át tudna forrasztani egy-két csatlakozót egy mobiltelefon alaplapján? Valószínűleg ez lehet a hibája a telefonnak ezért kellene a segítség és postázni, vagy hasonló dolgot nem igazán akarok.
(#) radocziandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Mennyire apró amit forrasztani akarsz?
(#) Ricsi89 válasza radocziandras hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
A hátsó kamera csatlakozóját kellene átforrasztani, vagyis inkább valami hőlégfúvós forrasztóval átmelegíteni, ami elég kicsi. Meg az előlapi kamera foglalatát, ami valamivel nagyobb. Azt át tudnám én is, csak maga alatt hordja a lábait és nem férek hozzá.
(#) titi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Hali!
A kamera az adott telóhoz való?
Az alaplapon a csatlakozó forrasztásai jók?
Az alaplapi csatlakozó érintkezői jók, nincs esetleg elhajolva valamelyik?
Szalagkábel nem sérült?
Ha az új kamera tutira jó, és csatlakozási gondok nincsenek, akkor proci, vagy ha van, akkor kameravezérlő ic.
Viszont mi van akkor, ha az alaplaphibás telóban tönkrement a kamera? Konkrétan nem ismerem a teló kamerarészének a vezérlését, de vagy közvetlenül a proci hajtja, vagy van köztük egy kameravezérlő IC.
Viszont ha a teló alaplaphibás, akkor az nagy valószínűséggel lehet a proci hibája, és ez kihathatott a kamerára is.
Esetleg még DC/DC konverter, bár akkor gyanítom, a fókusz se menne.
(#) radocziandras válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Azt nehéz lesz forrasztani.Mért nem viszed szervizbe?

Végső megoldásként:GÁZPÖPRKÖLŐT NEKI!!
(#) Ricsi89 válasza titi hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Helló!
A kamera tuti ehhez való. A hibás teló, amiből ki lett véve végfok hibás volt, nem volt hálózat. A többi része ment, az eladó szerint. Most próbálok keresni valakit, aki át tudná forrasztani a csatit, mert lehet hogy ott engedett el egy forrasztás.
(#) Ricsi89 válasza radocziandras hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
A környéken nincsen szerviz, csak ilyen sarki GSM bolt, de ott max szoftvert tudnak frissíteni. Meg lehet, hogy a szervizben olyan árat mondanának, hogy abból vehetnék egy másik telót.
(#) titi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Hőléggel nem biztos, hogy jó megoldás, könnyű megolvasztani a műanyag csatit. Persze nem is lehetetlen, csak nem lehet közvetlenül a csatit melegíteni, viszont ha van a közelébe más érzékeny dolog is, akkor "mellémelegíteni" sem igen lehet.
Az ilyet spéci gépben, hőprofillal szokták cserélni.
Viszont egy jó hegyes pákával, és egy kis ügyességgel megoldható...
Idézet:
„hátsó kamera”
,
Idézet:
„előlapi kamera”

Most akkor egyik kamera se megy?
(#) Ricsi89 válasza titi hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Az előlapin egy kis nyomás hatására bejön a kép, úgyhogy az tuti érintkezési hibás. viszont a hátsón semmi.
(#) titi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Az előlapi az alaplapra van téve?
Mert mi van akkor, ha az a kis nyomás inkább az alplapon lévő érintkezési hibát orvosolja, vagyis nem a kamerafoglalat a kontakthibás, hanem valami más alkatrész.
Mivel pedig két kamera van rajta, akkor valószínű, hogy külön kameravezérlő van benne, és nem a proci közvetlenül hajtja.
Ez esetben viszont lehet akár a kameravezérlő is kontaktos, tekintve, hogy egyik kamera se megy.
(Persze biztos találnék a neten rajzot, és akkor talán konkrétabbat is lehetne mondani, de most már nincs kedvem keresgetni, lassan aludnom kellene. )
(#) Ricsi89 válasza titi hozzászólására (») Márc 14, 2009 /
 
Igen az alaplapon van, de az IC-k az alaplap alján vannak, itt felül alig van egy pár dolog. csak egy-két gomb meg a memóriakártya foglalat. Minden más alul van. Van hozzá rajzom. De ezt nem itt kellene folytatni.

K800i.rar
    
Következő: »»   3 / 92
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem