Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgásérzékelő
 
Témaindító: jana, idő: Jan 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   23 / 23
(#) proba válasza Bakman hozzászólására (») Jan 19, 2018 /
 
Tudom kissé meredek, de volt aki a tejfölös kupára esküdött. ( bár a világháló mindent elvisel, egy kísérlet nem kerül sokba, gyorsan megvan.) Olyan nem lesz mint volt az szinte biztos.
(#) weend válasza proba hozzászólására (») Jan 19, 2018 /
 
Szia!
Igen, ha a kérdező egy alkonykapcsolót szeretne építeni, akkor jó a tejfölös pohár.
(#) Inhouse válasza Bakman hozzászólására (») Jan 20, 2018 /
 
De ez olyan dupla fóliás, ahol a külső egy sima opálos lapnak tűnik és a belső a Fresnel lencse. Viszont akkor marad a kérdés, hogy mit jelent az "össze-vissza kapcsolgat". Lehet, hogy elektronika baja van, bizonytalan értékre került a névleges 24V.
(#) proba válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 20, 2018 /
 
Ha kapcsolgat, akkor a tápelőállító soros kondenzátor szokta beadni a kulcsot (vagy a szűrőkondenzátor) . A lap nélkül maga az érzékelő korlátozottan mozgásérzékelő, de nem kapcsolgat összevissza a lencserendszer hiányában .
A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2018
(#) hapci válasza Inhouse hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Pontosítok:az érzékenysége semmilyen beállítással sem közelíti meg a korábbit, és ezen belül sem kapcsolt megbízhatóan. Feltételezem, hogy az opálos előtét pont azért kell, hogy megvédje az érzékelő elemet a fókuszált sugártól, amelytől az érzékelő többé-kevésbé beéghet. Itt ez már - úgy tűnik - megtörtént, noha talán a "tejfölölös kupa" is megvédhette volna.
Az elektronikáját még nem vizsgáltam, de egy korai, fúratszerelt készülék, amolyan örök életre tervezve. Ha lesz időm rá, akkor bemérem, de főleg az érzékelőre gyanakszom.
(#) proba válasza hapci hozzászólására (») Jan 21, 2018 /
 
Elég furcsa szerkezet lehet, a lencserendszer előtt nem szokott védelem lenni. Egy olyannal találkoztam ami előtt volt egy plusz lap, de az csak azon a területen érzékelt, ahol levettem előle.
Ha a tiédbe más funkciója volt, tényleg próbálkozz a tejfölös pohárral Bár nem igazán értem hogy működik letakarva. A lencserendszer tényleg épnek látszik, maximum az előtte lévő másképp volt rácsozva, de akkor bukta.
De változatlanul gyanús a tápellátás, teljesen eltávolított lencserendszerrel sem szokott összevissza kapcsolgatni, esetleg forrasztási/poti hiba. Érzékelőt, ha szabványos, egy teljesen tropából is szerezhetsz. (érzékelő hibásat még nem láttam)
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2018
(#) Inhouse válasza hapci hozzászólására (») Jan 22, 2018 /
 
A két legfőbb problémájuk az időette, tönkrement Fresnel lencse, ill. a soros kondis táp gyengesége szokott lenni. Ez a kettő hiba lefedi az összes előforduló probléma több, mint 90%-át.
(#) hapci válasza proba hozzászólására (») Jan 22, 2018 /
 
Én most láttam ilyet először szétszedve, de kíváncsiságból egy mozgásérzékelőt is kibontottam. Utóbbiban a lencse egy réteg, külső oldalán mattítva van, nem átlátszó.
A kapcsolós szerkezet lencséje víztiszta, átlátszó, hibátlannak tűnik. A lencse előtt lévő fólia(maradvány) pedig hófehér opál, teljesen sima, tényleg a tejfölös pohár anyagához hasonlít.
Ha majd ráérek, tápegységről bemérem a panel(eke)t, de az érzékelőt talán csak cserével tudnám tesztelni.
Köszönöm a szakmai útmutatásokat, a méréseknél sokat fog segíteni.
(#) rtomi hozzászólása Kedd, 6:46 /
 
Sziasztok!

Villanyszerelő feltett nekem egy PIR mozgásérzékelőt, de akkor még nem volt led-reflektorom hozzá, így csak 3 szálat hagyott a reflektor csatlakoztatásához(föld,fázis,nulla)
A mozgásérzékelőt úgy kértem, hogy bekösse, hogy egy kapcsolóval állandóan felkapcsolható legyen a reflektor.
A fő funkciókat ellátja, viszont lekapcsolt állapotban, előtte nem járkálva is kb. 10% fényességgel világít a reflektor. Fázisceruzával ellenőrizve a kapcsoló megszakított állásában fázis van a piros és a barna szálon is. A fázisceruza gyengébben világít a barna szálnál, valószínűleg ez az áram folyik át a reflektoron.
A védőföldelést egy pillanatra kikötöttem, hátha azon folyik az áram, de akkor is világít 10%-kal...

Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
(#) Bakman válasza rtomi hozzászólására (») Kedd, 8:33 /
 
Innen indulj el, hasonló probléma: Bővebben: Link.
(#) proba válasza rtomi hozzászólására (») Kedd, 8:36 /
 
Hát erről nem a villanyszerelő tehet. A mozgásérzékelőben van egy kondenzátor, ami a kapcsolóval párhuzamosan van, azt kellene kivenni. Egyéb házilag barkácsolható korrekt megoldás nem nagyon van. Esetleg kondenzátort kötni a lámpával párhuzamosan, de az sem kivitelezhető, hacsak nincs a lámpában/ kötődobozban hely. Ha van hely akkor egy 220-470nf kondenzátort tegyél rá. Mondanám, ha nem zavar, egyszerűbb megbékélni vele. Ha élvilágítós villanykapcsolót használsz, az is ilyen problémát okoz.
Következő: »»   23 / 23
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu