Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mozgásérzékelő
 
Témaindító: jana, idő: Jan 8, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   27 / 27
(#) Bakman válasza proba hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Vannak olyan mozgásérzékelők (konkrét típust nem tudok), amelyekben független relé (SPDT) van, kivezetve mindhárom érintkező.
(#) proba válasza Bakman hozzászólására (») Márc 29, 2020 /
 
Mondjuk én automatice 230V-os mozgásérzékelőre gondoltam, ott nem hiszem hogy gyakori. Riasztókhoz valóban régebben én is találkoztam olyannal, amiben mindkét kontaktus ki volt vezetve.
(#) mraulajos hozzászólása Máj 6, 2020 /
 
Hali! Van egy ilyen mozgásérzékelő kapcsolóm. Külsőleg így néz ki. Rá kapcsolom az áramot, bekapcsol, majd a beállított időre kikapcsol, de nem kapcsol vissza a mozgásra. Mikor rákapcsolom az áramot és bekapcsol, mozgást végzek előtte, tartja a bekapcsolást a mozgás ideje alatt. Mikor abba hagyom a mozgást, a beállított időre lekapcsol, de szintén nem kapcsol vissza. Képek.
(#) Johnycorp válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 6, 2020 /
 
Szia.

Az a működés teljesen rendben van, amikor feszültségre kapcsolás után egy ideig bekapcsol. A kondenzátoros időzítő dolgozik benne, kisütött állapotban van a kondenzátor a bekapcsoláskor. Ezt menet közben az elektronika végzi, hasonlóan, mint az NE555 esetében.

Amennyiben nem kapcsol be mozgásra (de ahogy írtad, a feszültségre kapcsoláskor mégis reagál erre), akkor a 100_5650.jpg képen a D203S PIR szenzortól jobbra látható fotódióda (vagy áramköre) hibás.

Feszültség alatti mérésekkel óvatosan, mivel nincs galvanikus leválasztás. A tápellátást a 100_5649.jpg képen látható panelen lévő kapacitív tápegység végzi!
(#) mraulajos válasza Johnycorp hozzászólására (») Máj 6, 2020 /
 
Csak hogy valamennyire képbe legyek. A D203S érzékeli, hogy éjjel vagy nappal, a mellette lévő fotó dióda pedig a mozgást.? A fotó dióda, ha nem 3mm es, hanem 5, annak van jeletősége? Mert olyanom van.
(#) Inhouse válasza mraulajos hozzászólására (») Máj 6, 2020 /
 
Középen van a PIR (passzív infra érzékelő), rá is van írva. A LED valószínűleg a fényt érzékeli, fotóellenállás nem látszik, régebben az volt az elterjedtebb.
Gondolom sötétben próbáltad, vagy pedig feltekerted a napocska + irányába a próbánál...
A táp részen a C10 és C14 gyárilag ilyen hosszú lábbal van beforrasztva?
A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2020
(#) mraulajos válasza Inhouse hozzászólására (») Máj 6, 2020 /
 
Fel van tekerve teljesen nappalra. A táp részen minden kondi új. Akkor akarom helyére rakni őket, ha esetleg működik.
(#) mraulajos hozzászólása Máj 15, 2020 /
 
Hali!
Vissza térve ide.
Kicseréltem az infra ledet, de mint ahogy írtam is, nekem csak 5mm es em van. Most már érzékeli a mozgást oly annyira, hogy néha, a lekapcsolás után, azonnal visszakapcsol. Volt ez kérdésem, hogy az 5, és a 3 mm es között van e érték/érzékenység különbség.? Egyáltalán, milyen értékek vannak ebben az estben. Ha szerzek be sima 3 mm es infra ledet, annak jónak kell lenni?
(#) mraulajos hozzászólása Máj 15, 2020 /
 
Például itt, melyikből válasszak?
Következő: »»   27 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu