Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter problémák
 
Témaindító: lgyk, idő: Szept 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   62 / 62
(#) proba válasza c27 hozzászólására (») Aug 26, 2019 /
 
Ha sok méréshatár rossz akkor az LD111 környékén indulnák el. Annak mindenféle referencia értékét állítanám be. A méréshatárokat egyesével csak azután kezdeném beállítgatni, ha a referencia értékek jók. ( hacsak valaki szét nem tekergette előtted.) Esetleg keresnék olyan mérésahatárt amiben teljesen rossz, ha azt megjavítod talán helyre áll a rend.
(#) c27 válasza proba hozzászólására (») Aug 26, 2019 /
 
Nem minden méréshatár rossz az alacsonyakban egész pontos, de ahol pontatlan ott is maximum 10% van pluszba. Amit ír a doksi referencia, tápfeszültségek stb. azokat nézem és ok.
Mindegy még kutakodok kicsit, van/volt még vele pár gond, inkább mechanikai és esztétikai, még azokat is meg akarom csinálni. Az ellenállás mérés is kicsit pontatlan volt, de 5%-on belül volt azt be lehetett állítani normálisan.
(#) proba válasza c27 hozzászólására (») Aug 27, 2019 /
 
A beállításnál vigyázz, a referenciára tett külső műszer is "elhangolja" A közelítő beállítás után pontosra a legkisebb feszültség állásban maximális kitérésnél kell beállítani.
(#) kisbatyu75 hozzászólása Szept 25, 2019 /
 
Sziasztok!
Van egy HoldPeak HP-890CN multiméterem, amit Kínából rendeltem. Elvileg ez azonos a HP-770HC-val amit idehaza is lehet kapni. Egy ideig nem volt semmi problémám vele, de egyszer csak elkezdett össze vissza ugrálni a mért érték. Ezt miden mérési módban megteszi. Pl egy Li-ion cella feszültség mérésekor a 2-12 V köztött értékek között ugrál.
Van esetleg tippetek, hogy mit lehetne megnézni? A kábeleket már próbáltam kicserélni egy másikra ami nem vált be, de ennek a kábele jól működik egy kis egyszerűbb DVM-ben, szóval nem hinném, hogy kábel hiba.
Itt egy orosz oldal, ahol alaposan kivesézik: Bővebben: Link Ehhez képest annyi az eltérés, hogy az én műszerep paneljén már Rev 2.1 van, és a dátum is kicsit frissebb, 2016-os.
Köszi előre is a segítséget!
(#) Ktulu válasza kisbatyu75 hozzászólására (») Szept 25, 2019 /
 
Áram méréskor is azt csinálja?
Elég karcsú a bemenetek védelme, így akár az IC is sérülhetett.
Amit megtehetsz, ellenőrzöd a tápját, (a belinkelt orosz oldal alapján IC3 és környéke)
valamint alaposan átnézel minden forrasztást. (főleg az IC 33-48 lábaira kötött alaktrészek)
(#) kisbatyu75 válasza Ktulu hozzászólására (») Szept 25, 2019 /
 
Sajnos áram mérésekor is csinálja. A hőmérő funkció sem jó. Igazából akkor vettem észre, hogy furán viselkedik, mikor egyszer a hőmérő részét akartam használni.
Az orosz oldalon a kapcsolási rajz nem pont erről a készülékről készült. Az IC3 az én műszeremből hiányzik, itt 2db AA elem a tápforrás, nem kell külön feszültség stabilizátor 9V-ról.
Rámértem működés közben a DTM0660 VDD lábára, megvan rajta a 3V tápfesz.
Abban segíts kérlek, hogy hogyan tudom a forrasztásokat leellenőrizni? Nagyítóval, erős megvilágítással esetleg meg tudom nézni, de ha repedt volna, az ennyitől nem biztos, hogy kiderül.
(#) nedudgi válasza kisbatyu75 hozzászólására (») Szept 26, 2019 /
 
Az elemeket kellene ellenőrizni első körben.
(#) Ktulu válasza kisbatyu75 hozzászólására (») Szept 26, 2019 /
 
Kell egy másik műszer, amivel végig méred. Az IC-nek minden lába körbe ki van vezetve. (ha megegyezik a fotókon levővel) Onnan mérd, az alkatrészek lábaihoz.
Főleg azokat a melf (kék hengerek) ellenállásokat a feszültség osztóban. Értékeiket is ellenőrizd.
Azt a két tranzisztoros (Q1 Q2) védő áramkört is nézd át. Akár ideiglenesen ki is lehet kötni.
(#) kisbatyu75 válasza nedudgi hozzászólására (») Szept 26, 2019 /
 
Az elemeken 1,5V feszültséget mérek, de majd kipróbálom két újjal. Banális lenne, ha csak ennyi lenne, de nem hiszem.
(#) kisbatyu75 válasza Ktulu hozzászólására (») Hé, 12:05 /
 
Most volt időm kicsit foglalkozni a multiméterem hibafeltárásával.
Kipróbáltam új elemekkel, természetesen nem segített.
A bemenethez kapcsolódó ellenállás hálózatot a panelból való kiforrasztás nélkül kimértem, és jó értéket mutattak. A chip táppontján megjelenik a 3V-os feszültség bekapcsoláskor, de ezt gondoltam nem lehet baj, mert olyan funkciók, mint automata háttérvilágítás működnek. A chip 47-es lábán megjelenik a belső 1.2V-os referencia feszültség, és stabilan tartja. (Sajnos szkópom nincs, hogy azzal is megmérjem.)
Ezekből számomra nem derült ki, hogy mi lehet a probléma.
Azt is észrevettem most, hogy ha a V/Ohm/dióda stb mérésre tekerem a módváltót, és a select gombbal kiválasztom az ellenállásmérést, akkor alapból 139,1 ohm-ot mutat. Ha összeérintem a mérővezeték két végét, akkor lemegy nullára, de ha már egy ellenállást meg akarok mérni, akkor marad ugyanaz a kijelzés, 139,1ohm.
Amit írtál, Q1-Q2 tranzisztoros védőáramkör kikötése, az a tranzisztorok kiforrasztást jelentené? Ezt még nem tettem meg.
A bemeneten a PTC az milyen célt szolgál ebben az áramkörben?
Egyéb tipp, hogy mit próbáljak ki?
(#) baloghvl hozzászólása Hé, 19:11 /
 
Sziasztok!

Egy Ganzuniv XS-1000 szigetelésvizsgálót szeretnék működésre bírni. Sajnos belefutottam abba a problémába, hogy a mellékletben feltöltött kapcsolási rajz több ponton nem stimmel a készülékkel. Pedig elvileg hozzá való... A paneleken az alábbi számok olvashatóak: 12-1087-50/1 (/2 és /3). Ha lenne esetleg valakinek hozzávaló rajza azt nagyon megköszönném.

rajz 2.jpg
    
(#) Egri Frédi hozzászólása Hé, 19:29 /
 
Min. 25 éve bitorlok egy SOAR 3250 multimétert. Tegnapról mára nem mér váltóáramot. Minden más OK. Legalább is annak tűnik. Mi lehet a gond, merre keresgéljek ? Köszi a segítséget ...
(#) nagym6 válasza Egri Frédi hozzászólására (») Hé, 20:17 / 1
 
Esetleg biztosíték kiolvadt, ami benne van.
Következő: »»   62 / 62
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu