Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter problémák
 
Témaindító: lgyk, idő: Szept 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   65 / 65
(#) bbb válasza Pixi hozzászólására (») Szo, 22:30 /
 
Az elem nincs lemerülve?
(#) pipi válasza Pixi hozzászólására (») Szo, 23:36 /
 
Az első az elem ellenőrzése(terhelve), nekem már csalt a multim, amikor elkezdett merülni az elem.
A hozzászólás módosítva: Szo, 23:36
(#) Pixi válasza pipi hozzászólására (») Vas, 8:02 /
 
Igen, ez már ismert a másik Maxwell-ből, ott már egy ideje kint van az elem jel mire el kezd csalni. Itt nem volt kint elem jel, és tettem bele újat, és a helyzet ugyan az. Van benne 4 poti, de egyiknek az állítása sem hozott változást.
(#) Egri Frédi válasza Pixi hozzászólására (») Vas, 8:11 /
 
Vizsgáld végig a 2 mérővezetéket törésre. Engem majd az őrületbe kergetett valami hasonló ... A szuperhajlékony vezeték eltört a műszernél lévő dugó törésgátlója után közvetlenül. Így hol mért, hol nem, hol pontos volt, hol marhaságot mutatott. Volt, hogy mért egyent, de váltót már nem - attól függően, hogy a szilikonon belül mennyire ért össze a mozgatástól a réz ér. Szétszedtem, elemet cseréltem, nézegettem, vakaróztam, káromkodtam ... Ez volt az utolsó amire gondoltam volna.
Nem biztos, hogy nálad is ez a hiba, de egy másik vezetékkel próbálj rá ...
(#) Pixi válasza Egri Frédi hozzászólására (») Vas, 15:18 /
 
Mivel kettő multi van így ezt is hamar kizártam. Sajnos nincs ötletem mi is lett vele. Főleg, hogy ezt keveset használtam.
(#) proba válasza Pixi hozzászólására (») Vas, 20:28 /
 
Ohm mérés? Ilyen esetekben megnézem melyik méréshatárban teljesen rossz, nagy valószínűséggel az a fő hibához vezet. Amúgy nagyjából biztosíték, elem, váltókapcsoló kontakthiba, esetleg van benne valami védőáramkör, ami átvezet, és ki is fújt a javítható hibák sora. Ha szétszeded, szemrevételezéssel nagy valószínűséggel eldönthető, mi baja.
Következő: »»   65 / 65
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem