Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Multiméter problémák
 
Témaindító: lgyk, idő: Szept 5, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   66 / 66
(#) proba válasza Egri Frédi hozzászólására (») Dec 28, 2020 /
 
Hát hibakeresésnél előfordulnak balesetek...
(#) Egri Frédi válasza proba hozzászólására (») Dec 28, 2020 /
 
Én kettőt bontottam meg ennyire:
Az első egy 35 éves kiváló minőségű SOAR volt. Egyszer elem cserénél - kíváncsiságból - kicsavaroztam a panelt is. Ezt még könnyű volt összerakni, hála a precíz japán tervezésnek.
A másik egy "kidobott" - de még működő, csak nem minden funkciója. A kapcsoló körül 4 vagy 5 rézgyűrű, picike golyók rugóval "feszítve", nútok, furatok stb ... Szétugrott ... Ha esetleg tudtam volna mit, hová kell állítani, a kapcsoló melyik állásában - talán össze tudtam volna rakni. ( De lehet, már akkor is hiányzott belőle valami, amikor ráleltem. Lehet ezért dobták ki ... ) Így összeraktam zümmernek és mint szakadásvizsgálót használom. Annak viszont kiváló ...
(#) rettung hozzászólása Feb 19, 2021 /
 
Sziasztok! Tudnátok nekem tippet adni? Van egy Voltcraft VC170es multiméterem, vacakolt a forgó kapcsolója, nem mindig akart bekapcsolni az első forgatásra, gondoltam szétszedem, hátaha csak kontakthibás.... Szétszedtem, megtisztítottam, összeraktam, és nem működik a DC feszültségmérő funkció, minden egyéb igen, az AC is! Van tippetek, mi lehet a baja?
(#) Medve válasza rettung hozzászólására (») Feb 21, 2021 /
 
Szia, bizonyára a hozzá tartozó kontaktus nincs rendben. Szedd szét mégegyszer.
(#) rettung válasza Medve hozzászólására (») Feb 22, 2021 /
 
Köszönöm! Megpróbálom!!!
(#) Rosszmáj hozzászólása Márc 2, 2021 /
 
Rendbe tettem egy multimétert, amibe belefolyt az elem leve. Majdnem kész. Már csak egy problémám van, a piezo csipogó egyik kontakt rugóját teljesen megette a lötyi. Mivel tudnám helyettesíteni? Van pár rugóm, de amelyik jó lenne oda, az nem forrasztható, ami meg forrasztható, az túl kemény, mechanikai rögzítésre meg nincs hely.
Következő: »»   66 / 66
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem